A Heavymetal.hu-n ezt olvastam:Megadeth - márciusban lemez [2006-10-10]
Az ausztrál The Metal Forge nemrég egy interjút készített Dave Mustaine-nel, a Megadeth főnökével, többek között az új lemezről. Íme egy részlet a beszélgetésből: "Van egy pár dolog, amit még be kell fejeznünk, de ahogy azok megvannak, kezdjük is a keverést. Amit mondani tudok a lemezről az annyi, hogy nem igazán olyan, mint a System Has Failed. Imádom ezt az új albumot. Úgy megkeményítette a mellbimbóimat, hogy üveget lehetne vele vágni. Nagyon izgatott vagyok miatta. Nem fogom most elmondani, hogy hogyan szól, mert akkor erre azt mondanák, hogy "szerintem meg nem is így, hanem úgy szól", stb. Csak le kellene ülnünk egy kis piával és együtt végighallgatni. Csak azért, mert tudom, hogy miről beszélek és szeretném látni, ahogy az album letépi az arcotokat!:) A United Abominations megjelenése jövő év márciusa lesz. Utálom az olyan frázisokat, hogy még ismeretlen, előreláthatólag, még nem biztos stb. Ha kell kimegyek a Times Square-re, mint a meztelen cowboy és alsógatyában éneklem, hogy "Márciusban jön a lemez!" De mivel ott rengeteg csajszi bámulna inkább elkerülném ezt és megvárnám, míg hivatalosan megjelenik a lemez."Remélem, nem beszél mellé, és tényleg király album lesz.:-)
na, csak nem sikerül belinkelnem, amit akarok. a cdpince honlapján meg lehet rendelni az united abominations-t (mégmeg japán verzét), de 1999-es évjárattal. ezt akartam belinkelni, de mindig az md45-öt szúrja be.
Nekem továbbra is a dobbal van problémám. Az biztos, hogy Dave sosem fog találni még egy olyan dobost, mint Nick. Shawn is eldobolgat a háttérben, szépen követi a zenét. Nick - karakteres stílusával - pedig valósággal húzta maga után azt. Szerintem ez az egyik legfőbb különbség köztük. Viszont örömmel olvastam, hogy Nicknek új csapata van. Kár lenne, ha egy ilyen profi zenész parlagon heverne.
A dokuments and settings könyvtárban keress egy Temporary Internet files nevű könyvtárat. Mikor meghallgattad a számot, avagy végigment a piros csík, akkorra tölti le a Windows ebbe a könyvtárba (általában). Keresd ki a sok file/könyvtár közül dátum (amikor épp meghallgattad) és méret szerint (10-20MB) ezt a videot (általában nincs kiterjesztése). Ezután egy Super nevű freeware konvertálóval át lehet konvertálni az flv-t aviba vagy mp3-ba és kész...
én azért megvárom a stúdió verziót, mert ez számomra nem elég ahhoz, h véleményt tudjak alkotni róla. bár azt hallani, hogy nem egy christ illusion, de hát a megadeth-től nem is azt várom el, mint egy slayer-től.
Nekem inkább a Return to Hangar-t idézi. A commentekben azt írták, hogy élőben nagyon jól szólt, s ez a video a nyomába sem ér annak...stb, stb, ami evidens is. Viszont ami tényleg érdekes volt, hogy senki sem fikázta (én legalábbis nem találtam ilyen commentet) Bár az tény, hogy amit a Megadeth fórumon írtak erről a számról, az sehogy sem passzol ezzel amit láttunk ("very-very melodic")
Szerintem várj még egy kicsit azzal a lapozással. Érdekes véleményeket olvashatsz a video alatt. Sokan írtak commenteket azok közül, akik ott voltak a koncerten, és nagyon dícsérték. Az tény, hogy középtempós és egy kissé slágeres, de hát ezt már korábban is nyilatkozták. Én azért nagyon kíváncsi vagyok ettől függetlenül az albumra, bár - mint írtam korábban - nem várok csodákat.
Valaki el tudná magyarázni, hogyan tudom leszedni ezt a kis videót?
Megadeth - félbehagyott buli [2006-09-27]
Tom, a blabbermouth.net látogatója tette közzé a következő beszámolót, hogy miért állt le szeptember 25-én a torontói Gigantour-buli: „A harmadik dal közben Dave Mustaine elkezdte piszkálgatni a fülét, igazgatni a haját stb. azután kivette a gitárját a nyakából, és elkezdte úgy lengetni, mint egy baseball-ütőt, végül lerohant a színpadról. A banda befejezte a nótát, aztán utána mentek. Tíz perccel később egy technikus jött elő, és azt mondta az oldalsó mikrofonba, hogy technikai problémák adódtak, melyet öt percen belül orvosolnak. Tíz-tizenöt percig folyt a középső mikrofon javítása, aztán Dave visszajött, bocsánatot kért, és eljátszották a buli fennmaradó részét. Elől, középen álltam, nyolc láb távolságra Dave-től, és a körülöttem állóknak nem volt világos, hogy vajon a cucc akkor működött vagy nem, netán csak Dave agymenéséről volt-e szó.”
óriási tisztelője és kedvelője vagyok Mustaine munkásságának, de a mai napig nem tudtam megbarátkozni a remasterekkel. én a helyedben először az eredetiket venném meg, mert mégis csak az az igazi. szerintem sem szól jól a dob a remastereken és egy-két helyen még gitártémákhoz is hozzányúlt Dave mester. persze szubjektív a dolog, de tény, hogy eddig forumokon én sokkal több kritikát olvastam, mint dicséretet a remasterekről.
Én úgy tapasztaltam, hogy a legnagyobb "aggódalom" az újrakevert cd-ket illetően a dob hangzása miatt van, pedig szerintem Mustainnek az egyik legfőbb célja pont az volt, hogy az szóljon jobban, mint az eredetin. Én - mint dobos - azt mondom, hogy a leginkább a pergő hangzása adja meg az egész dobhangzás minőségét, és bizony az mind a Ruston, mind a Countdownon kifejezetten rossz! És szerintem tényleg fel lett javítva minkettőn. De! Sajnos nem csak a pergőt állította másra, hanem a lábdobot is, ami mindkét album esetében hiba szerintem, hisz azok viszont klasszikusan jól szóltak! Tehát egy keverék jött létre, és akkor még csak a dobokat említettem!
Vannak hozzárakások, átjátszások stb. Szerintem ezek nem javítanak vagy nem-javítanak, hanem érdekességképpen kell őket kezelni. (Persze már sok szó esett a fórumon ezekről.) Ugye például Dawn Patrolban gitár!!!
Sajnos a többi újrát nem hallottam, de hogy a Youth-hoz és pláne a szinte tökéletesen szóló Cryptichez mit tudott hozzátenni...????? (Ha valaki tudja, mondja!)
nekem mindegyik lemezből megvan az eredeti is, meg a remastered is.
szerintem mindkettőt szerezd be, hogy teljes képet kapj.
no, ez így nem igaz.
ha teljes képet szeretnél, akkor szerezd be a japán verzéket is, mert ugye minden lemeznek van japán verzéje, a remasteredeknek is, és köztudott, hogy a japán nyomású lemezek mindig jobban szólnak, mint mondjuk az európaiak.
tehát jó esteben pl. a youthanasia-t 4 változatban is beszerezheted, sőt, még bakeliten is ráfejelhetsz, ha nagyon akarsz...
Én teljesen új tag vagyok... Tulajdonképpen azért írok, mert nemrég (miután hosszú évek kihagyása után megvettem a System has... lemezt) úgy döntöttem, hogy beszerzem CD-n a régi kedvenc 'deth lemezeimet. Csak éppen látom, hogy van remastered, meg a rendes korábbi változat. A Rust in peace esetében az eredetit rendeltem meg, mivel az amazonon rengetegen fikázták az új keverésűt (különösen, mert új ének van állítólag néhány számban, ami állítólag nem teljesen passzol), és nem akartam csalódni. A többi lemeznél már nem volt ilyen egyértelmű, hogy az újrakevert felvételek szarok, sőt sokan dícsérték is őket.
Viszont a kazikat újra hallgatva megállapítottam, hogy a Youthanasia-nak nem volt/nincs valami fényes hangzása (a gitárok nálam vékonyak, ettől függetlenül imádom)... meg persze a kazim is ronggyá' lett már hallgatva, más hifim van, mint 10 éve (szerintem ez sokat számít) stb..
Így hát kérdem, hogy szerintetek, - ha az ember már pénzt áldoz egy cd-re, melyik változatot érdemes megrendelni? Engem a bónuszok nem érdekelnek különösebben (persze jópofa dolog stb.), pusztán a lemez hangzása, ill. a dalok átírása(??) szempontjából kérdezem.
Ugyanez a kérdésem a Countdown to.. lemezzel kapcsolatban is. (A Cryptic-et ne feszegessük, mert az első cd-im egyikeként, még az eredeti van meg :-)