Még az is előfordulhat, hogy válaszol. De ehhez minimum jól kell kérdezni.
Figyelem!
A topik címében az SOS nem azt jelenti, hogy itt gyorsan lehet segítséget kapni hanem azt, hogy
Összefoglaló jelleggel a többi fórum moderációs topikjaihoz innen célszerű elindulni: Közlemények
A nem ennek megfelelő kérdések törlődnek.
Kedves Moderátorok. Egymást ugye nem moderáljátok! Tehát "dr. P.Katalin" nyíltan házalhat csodakenőcsével. Ezzel nem lenne semmi gond, nyilván Ő is segíteni szeretne. Anyagi haszon nem befolyásolja!? Akkor én miért is nem segíthetek?????
Az orvosok mindíg arról panaszkodnak, hogy túl sok a beteg, azért nem tudják megfelelően ellátni a munkájukat. Akkor miért kell parázni, ha az emberek kezükbe veszik a sorsukat. Úgyis azt szeretnénk, hogy nagyobb gondot fordítsanak a megelőzésre., Vagy ez csak porhintés?
Mivel nekem nincs arra szükségem, hogy itt keressem a kenyerem, nem félek, hogy elüldöztök. Úgy is annyiszor jövök vissza ahányszor akarok :)
Micsoda badarság az, hogy engem perel be valaki, ha romlik az állapota! Ha romlik, akkor más kezelte félre, de az nem én voltam. Milyen komolytalan emberek irkálnak itt.
Mindenki legyen tisztába a saját területével, és ne ossza az észt olyan témában, amit nem ismer igazán. Én ismerem az enyémet, de itt nem hagyják, hogy segítsek.
Mivel azonban egyre több ember szeretne kevebb gyógyszert szedni, lesz munkánk, csak győzzük!
Gúnyolódjanak csak egyesek, én tudom, hogy nagy szükség van a segítségünkre. És az a sok hálás visszajelzés, amit kapok, háttérbe szorítja a cinikus megjegyzéseket.
PS: amúgy pedig HA MÁR átmozgatás, akko rnem lenne célszerűbb (igaz ez nem a moderátori kompetencia, tény) a "Kedvencek" között is új néven szerepeltetni?!
Akkor talán nem kerestem volna fél napig, mire ITT rátalálok.
És: jellemző, hogy a teljes topik keresésben az ELMŰ szóra rákeresve SEM jön ki a moderátori közlemény (vagy nem elsőre) és a Csal az ELMŰ keresése hozz aki 6 darab hozzászólással - és az vesse rám az első követ, aki a "Közlemények SOS"-ból tudja, hogy átmozgatás-összevonás történt!
fenti közleménye milyen indokkal került ki és miért (kinek akezdeményezésére) történt meg az ÖSSZEVONÁS?!
É smiért történt egy MÁSIK fórumcsoportban a közlés (vagy: CSAK OTT!), mint az eredeti helye lenne (Törzsasztal)?
Őszintén becsülöm a munkátokat és azt is elhiszem, hogy az erőforrásokkal való megfelelő takarékosság a Fórum alapvető működéséhez elengedhetetlen.
DE: akko rMIÉRT nem kerül összevonásra az az 5 db 1-15 hozzászóláést tartalmazó topik, melyben az ELMŰ szóba kerül és melynek egyike épp az ELMŰ jogtalan vételezéssel szembeni (katasztrófális) eljárásjogi előnyét taglalja éppúgy, mint a hivatkozott topik?!
Létezhet (csak kérdem), hogy Gépház modi arra ébredt ma, hogy vagy 50 topikot összevon Pünkösd hétfő utáni mámorában?! ;-D
Én mindenesetre az eddigi gyakorlathoz képest példátallank és pontatlannak (tájékoztatás) tartom a megoldást, még ha nem is feltétlenül van igazam a tények teljeskörű ismerete hiányában természetesen.
Várom megtisztelő válaszotokat lehetőleg egy rövid (?) e-mail-ben (is),
Ha egy betegnek romlik az állapota, akkor téged perelhet be és ha van esze, akkor nem a Zeptert. Kár erre szót vesztegetni. Az Indexen eddig még minden ilyen maszek bizniszt hajtó embert kivágtak. Nagy elődeidet láttam elhullni a csatában.
Szívesen küldök számodra leírást a kezelési folyamatról. Felhívom azonban a figyelmedet arra, hogy a terápia időigényes. Ha nincs türelmed el se kezd.
Nem emlékszem, hogy a psoris betegekkel kapcsolatban gyógyulásról beszéltem volna. Pontosan tudom, hogy ez jelenleg egy gyógyíthatatlan betegség. Én a tünetek megszüntetéséről beszéltem.
Mivel az általam ajánlott kezelési folyamatnak nem ismert káros hatása, ezért bárki kipróbálhatja.
Ebben biztos vagyok. Ehhez tudni kellene, hogy az orvoslátogató nevében benne van, neki a célcsoportja az orvos és a gyógyszerész (és ő maga is orvos). Ő itt minek is mondana bármit. Ismerni kellene a piacot.
Bocs, közbe szólok: "egy eszköz használatához adok tanácsot," Egyetlen egy szót nem írtál az eszköz használatáról! pl: Hogy, mikor, mennyi ideig, milyen távolságból, naponta hányszor, milyen szűrővel, stb. Illetve rendszeres emlegeted a GYÓGYULÁST a psorival kapcsolatban és nem TÜNETMENTESSÉG-ről írtál. Csak tud: ebből a betegségből - jelenleg - nincs gyógyulás, hosszabb-rövidebb ideig tartó tünetmentesség igen, akár minden kezelés nélkül is. Ha valahogy tünetmentes lennék életem végéig is, a betegséget okozó hibás gént tovább örökítettem és több generáció után újból előjöhet. Gyógyszer: én mint beteg, kimondottan erre a betegségre orvosilag felírt törzskönyvezett gyógyszer szedéséről írok, úgy hogy egy fillér anyagi hasznom nincs abból. ...és nem ócsárolom azt, aki mást szed vagy más készítményt használ.
Kedves mármegintén, ha egy gyógyszergyár képviselője (vagy annak magát beállító nick) egyértelmű marketingszöveggel jön, azt hiszem, pont úgy lesz elhajtva a fenébe, mint ahogy most te.
A szólás szabadsága nincs korlátozva - ha valaki kérdez, szerintem nyugodtan válaszolj a technikai kérdésekre. De az orvosi javallatokat, ha kérhetlek, hagyd meg az orvosoknak. :-)
Kedves mármegintén, az, hogy te egy eszköz használatához adsz tanácsot, megítélésem szerint akkor állna meg, ha valaki feltenné a kérdést: "figyeljetek, itt ez a kütyü, hogy a fenébe használjam?".
Amikor a Bioptron fényterápiás rendszerről, (bioptron lámpáról) beszélek, nem gyógyító tevékenységet folytatok, hanem egy eszközhasználatáhozadok tanácsot, nem terméket reklámozok, hanem egy ismert termék használata során eddig elért nemzetközi és hazai tapasztalatokról tájékoztatom az embereket.
Tudomásom szerint ez nem ütközik az általad felsorolt jogszabályokkal, és egyéb elveket sem sért.
Szeretném, ha az általam nyitott "Játékszenvedélyről, családtagoknak is..." fórumból törölnének néhány oda nem illő hozzászólást.
Sajnálatos, hogy ilyen eszközökhöz kell folyamodnom, de néhány topiktársunk provokativ hozzászólásai melett egyszerűen már nem lehetett szó nélkül elmenni.
Kérem töröljék onnan a topik szellemiségével ellentétes hozzászólásokat, melyek megtekinthetőek itt. (a 186 os hozzászólástól kezdődően a legutolsó beírásig nem történt érdemi hozzászólás a témához)
Kedves panellakó nyuszitap! Személyesen érintve vagyok a témában, amiben erről itt beszéltek. Míg nyuszitap-ként is gyanús volt, hogy milyen vehemenciával ajánlgatod a lámpát, most már egyértelmű számomra is, hogy forgalmazó vagy, tehát bizniszelsz vele. Leírtam – törölve lett – kipróbáltam a lámpát – INGYEN (egy forgalmazótól kaptam kölcsön) és nem használt a psorira. Írtuk egy páran, hogy nem vált be. De Te ennek ellenére csak erősködtél, hogy igenis – csak vegyük meg és kétségbevontad a több, mint 20 éve praktizáló bőrgyógyász főorvosom véleményét. Azóta még egyszer rákérdeztem az orvosomnál: napi rutinban használja a lámpát különböző bőrbetegségek, bőrsérülések kezelésére – INGYEN rendelési időben. Tehát, ha akarom bármikor kipróbálhatom. Személy szerint meg van győződve róla, hogy ellenjavalt a használata psori esetén, mivel sejtnövekedés serkentő hatása van és a psori pontosan ez. Ne menjünk bele szakszövegek (főleg marketing anyagokban találhatók) beírásával. Szerintem az orvosi, biokémiai, sejtbiológiai szakzsargont mellőzd, bízd a szakemberekre. Tudod, 20 éve kezel és eddig még nem csalódtam benne, ellenben a sok hozzád hasonlóban, kik felelőtlenül árulnak mindent, ami jobb esetekben nem árt. Kb. 1,5 milliót költöttem már rátok 20 év alatt – elég volt! Drágállottad gyógyszereket, kenőcsöket és holmi spekulációt képzeltél mögé. Én jelenleg havi 980 Ft-ot költök a betegségemre 4 hónapig és képzeld el meg tünetmentes leszek - egy darabig. Ha már a gyógyszert drágállod, a lámpa 100 eFt-os ára nem? Miért nem úgy indítottál a topic-ban: Sziasztok, próbáltátok már a B-lámpát? Igen? Nem vált be? Hogy-hogy… na figyeljetek ide, én odaadom kipróbálásra 1-2 embernek INGYEN – megfelelő garanciákkal (pl. szerződés) – és az én instrukcióim szerint használva valszeg tudok segíteni. Biztos lett volna jelentkező – ha meg beválik, akkor esetleg vevő is. Olvass vissza, hány, de hány természetgyógyász módszert kipróbáltunk kemény pénzekért, a semmit kaptuk vissza. Még csak tőled hallottam először, hogy erre is jó a lámpa és állítólag ettől gyógyultak meg psoris ismerőseid. Érdekes, én még egyet nem hallottam…
De. A http://www.ett.hu/LAPOK/allasfoglalas.htm#termgyogy oldalon találod meg a "Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) állásfoglalása a természetgyógyászati ténykedésről és eljárásokról, valamint a nem bizonyított gyógyhatású, gyógyszerként el nem fogadott szerek orvosi alkalmazásáról." című állásfoglalást.
Ez részletesen foglalkozik a gyógyító tevékenységgel. Megemlíti a természetgyógyászatot is. Idézem: "Orvosi diplomával nem rendelkező személy orvosi tevékenységet nem folytathat, a jelenlegi jogszabály azt kuruzslásnak minősíti, de mint természetgyógyász segítőtársa lehet az orvosoknak."
A kuruzslás tényállását a BTK szabályozza.
A természetgyógyászati tevékenység is szabályozva van. Erre a jog a Természettudományi Módszertani Központot jelölte ki. Az interneten számos információt találsz erről is.
Ami ebbe nem fér bele, az a fenti idézet szerint kuruzslásnak minősülhet. Nem a termék eladásával van a baj, mert egy felnőtt arra költi a pénzét amire csak akarja, hanem a hozzátartozó marketing tevékenység az, ami gyógyító tevékenységként értékelhető.
Ha van a fenti kategóriákba tartozó végzettséged és azt igazolni tudod, akkor te is kaphatsz egy ident nicket, mint azt pár orvos és természetgyógyász már kapott.
Mivel te terméket szeretnél marketingelni, ekkor már csak az Index írásos engedélyére van szükséged (ld. Szabályzat).