Keresés

Részletes keresés

Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.23 0 0 688
Szoktal te a vatikanban zabot hegyezni.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.23 0 0 687
Nincs English Muffin recept mert a pekek csinaljak mint Magyarorszagon a zsemlet, kiflit.
A Maple syrup-ot nem a Muffin-ra hanem a Pancake-re hasznaljuk. A Pancake=Palacsinta.
A Philadelphia cream cheese jo a muffin-on.
Szeretem a bocon szendvicset majonezzel meg egy vastag szelet paradicsommal.
Rapsonné Creative Commons License 2000.05.22 0 0 686
Tibor, kedves!
Szerencsére még én sem kaptam el őket. Igyekszem a gyereket is megóvni (kivéve Mádivóterszt)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.22 0 0 685
Rapsonne; En nem ismerem azokat a betegsegeket amiket felsoroltal.

Bocsanat meg nem vasaroltam Oreo cookit, de ha valoban akarod, hogy kuldjek, a cimedre van szuksegem. E-mail-lel csak a kepet tudom kuldeni.

En ettem mart english muffint, de nem tudom a receptjet. Utanna nezhetek.
Take Me Home,Country Roads.Rocky Mountain High....
Mihelyst lesz hosszab idom valaszolok.
Thank God I'm A Country Boy...

aagnus Creative Commons License 2000.05.20 0 0 684
Jut eszembe, tud valaki egy English muffin receftet szállítani magyar hozzávaló-alternatívákkal? Mert pirító van, lekvár is... És ez tényleg nagyon finom. Van valahol egy ragyogó
palacsintareceftem. Igaz, író kéne hozzá, de a nagy csemegékben néha kapható és óriási. Még áfonya nélkül is. Viszont bacon meg juharszirup kell mellé.
Jajdeéhes vagyok...
aagnus
Előzmény: Shalina (678)
Csáresz Creative Commons License 2000.05.20 0 1 683
Amerikaban szokas a szerenad a tanaroknak? Bolondballagas elotti ejszaka egy kis dajdajparty ?
Rapsonné Creative Commons License 2000.05.20 0 0 682
offolok!
Kedves Virágszál! Nekem biztosan szükségem lesz a társaságodra az elkövetkezendő x évben is! :-(
on
Kedves Mindenki!
Még nem rágtam át magam a topicon, de nekem eddig Amerika maga volt a fertő.
Az bizony előny, hogy ott egy csomó dologhoz hozzájutsz, amihez itthon nem. Minden értelemben.
Viszont mihez is kezdhetnék egy olyan országgal, amelytől megkaptuk a mekdonálc- és multipleksz- vírust, és egyéb hasonló betegségeket.
Nagyon vágyom oda pusztán a nemzeti parkok miatt.
Na jó, elismerem, hogy a Muddy Waters nevű betegségnek örülök :-))
Talán a legközelebbi hozzászólásban már sikerül összeszedni a gondolataimat.
Mumu!
Tényleg Te vagy a legbecsületesebb topicgazda, akivel valaha találkoztam (meg persze Mr. Spock)!
üdv
Szilvi
Shalina Creative Commons License 2000.05.20 0 0 681
Meg a koleszterinmenteset, mi? :)
Előzmény: break2 (679)
kerya Creative Commons License 2000.05.20 0 0 680
szerintem plain bagel megpiritva es raolvasztva a Philadelphia kremsajt az igazi :)
De a donutsoknak se lehet sajnos ellenallni :(
Előzmény: Shalina (676)
break2 Creative Commons License 2000.05.19 0 0 679
nekem a camping kremsajt jobban izlik

bar phillies-bol csak a zsirmenteset eszem camping-bol meg az nincs. Vagy van?

Shalina Creative Commons License 2000.05.18 0 0 678
English muffin! Pirítva, lekvárral! Mmmmm...
Előzmény: syrius (677)
syrius Creative Commons License 2000.05.18 0 0 677
Főleg English Muffin-ra kenve, egy kis jammel meg spékelve, de ennek íze már nekem is csak az emlékeimben él...
Shalina Creative Commons License 2000.05.18 0 0 676
Bocs, hogy csak most írok, de lemaradtam...

A Philadelphia cream cheese az nagyon- nagyon finom, sajnos azt sem lehet itthon kapni.

"en majd kuldok neked Oreo cookit Shalina."
AZ JÓ LESZ!!!!

Előzmény: Tibor Arato (611)
Mumu Creative Commons License 2000.05.17 0 0 675
Holnap utazom Olaszorszagba,majus 29-en jelentkezem.Vigyazatok magatokra es arra hogy megtalaljanak minket az ujak is,a topic ne sulyedjen el.Olelek benneteket
Mumu Creative Commons License 2000.05.14 0 0 674
De eddig Magyarorszag csak tranzit orszag volt,most neg celorszag lett,mintha ugy itelnek meg hogy meggazdagodtunk itt is ellehet adni a drogot.A drogdealerek nem magyarok,importaljuk oket,vagy torok soforok,vagy itt mint menekultek,a volt yugoszlaviabol.Az sem biztos hogy szemelyes haszonra dolgoznak,lehet hopgy le kell adni fegyvervasarlasert.Igy nez ki egy konfliktusal szomszed orszag.Kerlek ne ugy vedd mintha a menekultek ellen beszelnek,hiszen valamikor en is(te is)menekultek voltunk,persze a tobbseg rendes ember,de ketsegtelen hogy ok az aktivabbak ebbe a dologban.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.14 0 0 673
Bizony Mumu a drog veszedelem az egesz vilagot erinti. Sajnos, hogy mart a Balaton videkere is eljutot.
Mumu Creative Commons License 2000.05.14 0 0 672
Kedves Tibor,aagnus nem hiaba mondja hogy nnyaron nem kozelit a Balatonhoz.Zsufolasig van idegenekkel,persze az jo,de erre raepult a mafia(prosztitucio,drog,uzletvedelem)stb.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.13 0 0 671
Itt csak egyszer ballagnak a diakok High schoole utan ami 12 ev. Az Egyetem meg 4 ev.
>>>Sky<<<
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.13 0 1 670
Bocs. elfelejtettem, hogy Magyarorszag milyen kicsi. Emlekszem ra mikor egyszer Becsben voltam;
Elhataroztam magamat, megkene nezni Keszthelyt.
Berelt autoval rovid ido alatt, mart ott is voltam. Itt az USA-ban nagyok a tavolsagok,mikor
Detroitba megyek latogatoban 10-12 orat kell
hajtanom, olyan 110 Km-es atlaggal.
aagnus Creative Commons License 2000.05.13 0 0 669
Hát Tibor, csak úgy fölülök a helyközi buszra, és irány Almádi. Vagy Budatava. Vagy Felsőörs. Füredet nem igazán kultiválom. Szóval az ember 20-30 perc alatt ott van (Veszprémből). Ha nem lennék olyan lusta, még biciklivel is el lehetne karikázni. De lusta vagyok.
Azért szeretem ezt a vidéket, mert itt a hegy, kinézek az ablakon, körben, amott meg a víz. Ide ugyan nem látszik,, de tudom, hogy könnyen elérhető. Na, majd ha kitör a nyár, nem megyek! Lesznek ott nélkülem is elegen.
Úgy látom akkor nálatok egyszer ballagnak a diákok: középiskola után. Passz.
Itt tényleg van óvodás meg általános iskolás ballagás is. nem tudom, egyebütt szokás-e a bolondballagás, amikor mindenféle maskarának öltözve tombol az ifjúság a város utcáin. Jópofa. Már ha az embert nem mázolják be.
aagnus
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.13 0 1 668
Az en lanyaim mart regen eretsegiztek ugy,hogy nem emlekezem, hogy mennyit koltottem.
Itt az eretsegi oltozetet berelni lehet,meg mart van olyan is ami pappirbol van keszitve es ellehet
dobni hasznalat utan. Az eretsegi oltozet alatt
csak rendes mindennapi ruhazat van.
Mi kerul 420 dollarban nalatok ?
aagnus, ha te a Bakony videken laksz, mit keresel
a Balatonon. Latom megtalaltad a balatoni topikot.

PS. A ballagasi balra a fiu aki megkeri a lanyt,
hogy kiseroje legyen, vasarolja a viragot.
a bali oltozeteket estelyi ruhat is berelni lehet.
Egy tuxedo-t 35 dollarert lehet berelni.

Mumu Creative Commons License 2000.05.13 0 0 667
...es szullotol,nagyszulloig.Igen irta az ujsag hogy egy ballags itt kb.1ooooo forintba kerulhett(kb.42o dollar)de az itteni fizetesekkel egy vagyon.
A budapestiek mint most en is,kimentek a strandra.Most jovok a Gellertbol.
aagnus Creative Commons License 2000.05.13 0 0 666
Tibor, már múlt héten is fürödtek a Balcsiban, és nemcsak a bátrak! Mikor tegnap jöttem hazafelé, 33 fokot mutatott árnyékban a hőmérő. Még szerencse, hogy itt nákunk a Bakonyban mindig van légmozgás. Szegény pestiek, most szenvedhetnek. Ilyenkor pocsék a klíma.
Ma van a ballagás, és a ballagóknak horribilis pénzen holland importvirágot kell venni, mert a pünkösdi rózsa meg a bazsarózsa hopp, el is virágzott. Pedig még hol a póünkösd?!
Tényleg, odaát hogy van ez a ballagás dolog? Itt mindenki ballag, óvodástól érettségizőig...
aagnus
Mumu Creative Commons License 2000.05.13 0 0 665
Budapeste,de csak itt es kornyeken Magyarorszagon napok ota 25 Celsius korul mozog a higany(sde volt mar 27,28 is),Hosszu nyarat josolnak a meteorologusok.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.13 0 0 664
Mart nehany napja borzaszto kanikula lett itt a deli allamokban es csak majus van meg. Mi lesz majd agusztusban. Bekellet kapcsolni az aircondationt, mert nem tudtam aludni a nagy melegtol. Milyen az idojaras Bp-en?

Erdekes, hogy a nok jobban szenvednek a honvagytol
mint a ferfiak. Muszaj nekik szaladni a mamahoz.
Baratom felesege egy vagyont kolt,haza utazgatni.

Mumu Creative Commons License 2000.05.13 0 1 663
Ez a termeszet torvenye:egy emigracios csalad max.2 generacion keresztul tartja meg nyelvet,kivetel ha a csalad tagjai valamilyen formaban annak a nepnek az ujonnan jott tagjaival profesionalisan fell kell tartja kapcsolatat pld.lelkeszek ,ugyvedek aki az emigransok problemaibol elnek,munkakozvetitok.Aztan el hal a nyelv megmaradnak az elfakult kepek...
Talan az irreknel van maskep,a kinaiaknal es az olaszoknal,az elso mert Amerika ,Irrorszag nagy arnyeka,az utolso kettonel azert mert leginkabb gettokban laknak.A zsidok is gettokban laknak a nagy bevandorlo varosokban,de mert a komunikacios nyelvuk az ohazaban sem a heber volt,hanem mondjuk az orosz,konyebben cserelik azt fel egy olyan nyelvre amivel ervenyesulnek ,tehat az orszag nyelvevvel.Legalabb is igy gondolom.Ha nincs igazam javitsatok ki.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.13 0 0 662
Van ahol lehet talalni Magyart a konyvben van ahol nem. Sok Magyar megvaltoztatta a nevet mikor allampolgar lett. Itt Roanoke-ban ahol en elek mart 43 eve, van egy tucat Magyar, de nincs szervezetunk, ritkan latjuk egymast.Detroitban ahol az unoka testverem el, van szervezet Magyar club. Ott jolszoktam erezni magamat ha fellatogatok.
Ugy latom a Kulturalis Management job,neha csalodassal jar.
A Dogwood furcsa nev egy fanak, de a Hotdog
(virsli) nem kutya husbol van.
>>>Sky<<<
PS Roanoke valley surronded by the scenic Blueridge and Allegheny mountins.
Mumu Creative Commons License 2000.05.12 0 0 661
Kedves Emese Aranyviragszalom,persze hogy jol esik a dicseret.
NewYorkban a kinai es az olasznegyed menbten van egy olasz cukrazda ,ha joo emlekszem Ferrara vagy Ferraro a neve.Nagyba huztuk a cukrazda szemelyzetet mikor mellenk ult egy ur,valaszolva milyen nehez ma szakmaban jartas szemelyzetet kapni.Magyarul.Egy marosvasarhelyi illeto most eppen mar qz egesz lanc vezetoje lett.Igy van ez a magyarokkal.Mindig akkor tunnek fel mikor kell...
Virágszál Creative Commons License 2000.05.12 0 0 660
Koszonom a kedves fogadtatast, es a tanacsokat! Nem gondoltam volna, hogy ennyi macerat jelent a kontinens valtas: karacsonyig utolso talik a csaladdal, baratokkal, hasznavehetetlen dolgok leselejtezese, fogorvos stb. Arrol nem is beszelve, hogy vmi. problema volt a szerverrel es napokig nem tudtam bejelentkezni.

Vegig olvastam a topicot es kicsit enyhultek a 1/2más érzéseim. Mr Spock vallomasa fogott meg a legjobban arrol, hogy neki mint regi amerikasnak mit is jelent az USA. Masik nagy pozitivum, hogy MuMu valoban gazdaja a topicnak. Kar, hogy az altalam latogatott tobbi topicon nem mindig ez a rulez.

A ferjem kozben mar bekoltozott a ceg altal berelt es total berendezett lakasba, ahol addig lakunk majd mig a dolgaink meg nem erkeznek utanunk. Azt mondja fog nekem tetszeni, foleg a 93 tv csati. Ez a vicc arrol szol, hogy nekunk 2 eve nincs tv-nk, igy a csalad/ismerosok koreben allandoan huznak minket : ))

Nos, ha vki tovabbra is magyar tarsasagra vagyik NY es kornyeken junius 3 utan batran jelentkezzen! Egyenlore ennyi.

Emese

Előzmény: aagnus (659)
aagnus Creative Commons License 2000.05.12 0 1 659
A nagy fekete ember szoryja überelhetetlen. Ehhez képest az alábbi kis tanmese halvány, de tanulságos... A várostérképeken, ugye minden nagyon közelnek látszik. Ezért is határoztuk el egy cimborámmal, hogy gyalog sétálunk el Sydney-ben, egy jó ebéd reményében, az ottani Chinatown-ba. Egy kerek órát gyalogoltunk, mikor barátom megesküdött, hogy ő ugyan ennen egy tapodtat sem todább, hiszen vissza is kell kutyagolni. Én persze szívóskodtam, hogy de hiszen mindjárt ott vagyunk. Csendes, ám ízes magyar anyázás következett, mikor egy hihetetlenül elegáns úr, elhaladtában, meg sem állva mondta, gyönyörű szögediesen, hogy nem köll mán sokáig gyalogonia, komám, emitten la, a második körösztutca jobbra. Fel sem ocsúdtunk, már ott sem volt. Pedig szívesen kifaggatuk volna... Hihetetlenek ezek a találkozások. G. Hajnóczi Rózsa ír le egy hasonló, nagyon kedves, még még bizarrabb helyszínű találkozást a Bengáli tűzben. Furcsamód, Indiában ő is szegedi magyarral találkozott... Lehet, hogy a szegediek a legnagyobb kóborlók...;o)))
aagnus

ui: nem vagyok én olyan nagy Globentrotter, mint az kitűnhet, az utóbbi pár év szaladt meg. De azt még bevallom, hogy az elutazásnál már csak egy jobb: visszajönni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!