Ti tájékozottak vagytok. Kérdésem, hogy ha tudtok valaholfaiskolát amelyikben található JONGORED fajtájú alma az legyen szives írja ide, vagy küldjön egy emailt.
No.-ból irok (és föleg nagyon sokat olvasok), ahol még most is, ill. napok óta ujra olyan meleg van, hogy pl. a krókuszok és egyébb koratavaszi virágok teljes erövel kibujtak a földböl és ha igy megy tovább, akkor a jövö héten virágzásnak indulnak.
Kérdésem:
- mi lesz ezekkel, ha mégis beköszönt a hideg ösz, vagy esetleg a tél?
Nem kell azoknak kipusztulni csak nagyon elszaporodtak. Ilyenkor felszíni talajcserét (kb 2 centinyit) és alulról locsolást kell alkalmazni, a lényeg az, hogy a földlabda teteje száraz legyen, akkor nem fognak fenn ugrálni ezek a kis villások.
Köszönöm a választ, egy kicsit megnyugodtam, mert a gyerekek szobájába tettem 2 hete és nagyon meijedtem, hogy valami atka féle lepte meg. De így nem kell attól tartanom, hogy a skacok szobáját elözönlenék. :-))
Túl öntöztem szerencsétlen Miki virágot?! Pedig csak annyit kapott mint eddig, igaz 2 hete más helyre tettem, ahol nem kap annyi fényt és meleget. Vissza is teszem a kiindulási helyére. Actara, vagy más vegyszer nélkül nem fognak kipusztulni?
Nézd, mivel az örökzöld télen is zöld, szerintem a vegetációs időszakban használt szerek és eljárások használhatóak biztonsággal, közülük is azok, amelyek hatása nem hőfok-függő.
Ugróvillások, Elárasztottad a lakásukat ezért kijöttek onnét. ha visszaáll a vízmennyiség akkor eltünnek. Hozzátartoznak a talaj élővilágához, felesleges bántani őket. Alulról öntözd és ha felszívott annyit amenyiit tudott akkor a maradékot ki kell önteni a tálkából.
A segítségeteket kérném: pár napja a Mikulás virágom földjén, födjében rengeteg apró (Kb 1mm-esek) fehér mászó, ugráló valamik jelentek meg. Pár éve másik szobanövényemen jelentek meg, de akkor nyár volt és kitettem az udvarra. 1-2 hét után pedig teljesen eltüntek. Mik ezek és mit lehetne tenni, hogy ne legyenek (legalábbis nálam ne).
Akkor nálatok hidegebb lehetett. Nálunk csak az őszibarackok között van pár, amin már kevés a levél. A sárgabarackokon pl. megfagytak a levelek, de a levélnyél és a levél töve még él, és a fa tele van száraz levéllel.
Tudnátok nekem olyan lemosószert írni, amely tutira nem okozhat perzselést örökzöldeken (sem)? Ez egyszer nem szempont a gyerek-kutya biztosság a szernél, mert már nem visszük ki őket az idén. :-)
November közepéig szerintem el kellett volna végezni, de most még a legtöbb fán rajta van legalább a levelek fele, és így mérsékelt a hatás. És még vagy 10 napig nem is fog változni az idő, állítólag. Utána meg szerintem hirtelen jön be a nagy hideg, fagyban meg nem illik permetezni.
Ezek a fürge kis jószágok és az atkák ugyanazon a növényen vannak. Átböngésztem itt az utolsó 1000 hozzászólást és így döntöttem először a Samnite, majd múlt héten a Flumite mellett. Mindkettő elvileg specifikus atka ölő lenne.
Az Actarával ezeket a kis szaladgáló dögöket akartam kiírtani.
A leveleket valóban perzselheti, de többnyire az is elég, ha a növény földjére szórunk belőle egy kicsit. Amit ráadásul a gombák se kedvelnek.
A káliszappanos víz tényleg jó.
Végső esetre meg marad a Zolone-s belocsolás, az tényleg mindent visz, és a növénybe is jól felszívódik. Viszont beltéren kellő óvatossággal lehet csak használni, mert mérgező anyag.
Igen nem szeretik mert van gázhatása és sokat tüsszögnek tőle, tekeri az orrukat :) Használtam thiovit jet-et de sajna dísznövényekre nem olyan jó beltérben mert foltos lesz a levele tőle. A káliszappanos víz is megteszi.
Ami a képen van az a Scolopendra társaságba tartozik. ragadozók többnyire. Atkára meg ha kíméletes akarsz lenni és lassú, akkor párásítsd rendszeresen a növénykét mert nem szeretik a nedves környezetet a atkáék. Vagy Agrol plusz, vagy ha piperkőc akarsz lenni akkor enyhén szappanos víz és szivacs, és a fonákra mert ott megy a buli. AZ actarát én próbáltam sokat beltérben de a atkák azok sz*rnak rá. A legegyszerűbb szerintem a lakásban otthon a következő. A növény cserepét folpakkal betekerni és megzuhanyoztatni, többször egy héten alaposan. a növényke nagyon örül neki és az atkák meg nem.