Keresés

Részletes keresés

WiseConsin Creative Commons License 2000.05.29 0 0 703
Kedves Beki

Ez nalunk is igy van eszakon, ha valaki varatlanul megjelenik az csak ugynok, rendor (ne ertsd felre, roppant keszsegesek, segitenek meg a kocsidat is kinyitni ha bezartad a kulcsod...) lehet es egyszer az szomszed alzheimeres oregur tevesztette el a bejaratot... Mindenesetre varatlan vendegek nincsenek, de ami szinten jo dolog hogy ha valahova hivatalos vagy es nem tudsz elmenni, nem kell magyarazkodnod miert nem, mindenki megerti hogy valami fontos dolog tortenhetett.

Udv,

WiseConsin

Előzmény: Törölt nick (699)
WiseConsin Creative Commons License 2000.05.29 0 0 702
Jo valasztas Tibor... Mindennap elmegyek a Miller gyar mellet, a Brewers stadium utan.. :) Amugy szerintem az MGD jobb mint a Lite, de ez izles dolga. Munka utan ha hazaerek a feloras relaxhoz pont jolesik egy 12 oz uveg. Ja, nem ertem, tobbszor jartam Mo.-n es Europaban is, de nem ismerik (vagy nem gyartjak) ott a lecsavarhato kupakos uvegeket, pedig nagyon jo otlet.
Udv mindenkinek, ideje kinyitni egyet :)

WiseConsin

Előzmény: Tibor Arato (697)
Shalina Creative Commons License 2000.05.29 0 0 700
Mely országban?
Előzmény: Törölt nick (698)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.29 0 1 697
En fiatalab koromban nagyon sok SORT ittam minden nap,de mart kb.7eve lelassultam vele. Minapsag talan csak etkezeskor iszok egy poharral.A kedvencem "Miller Lite" Beer. Olyan sok fajta Beer van nalunk, hogy fel sem tudnam sorolni mindet. A Budweiser-Bush Beer is eleg jo.
Bort meg Palinkat egyaltalan nem iszik. Sajnos az alkohol tette tonkre az Ocsem eletet.
Mumu Creative Commons License 2000.05.29 0 0 696
Udvozolek kedves Beki,azt is akartuk hogya topic azokhoz is szoljon akik meg nem voltak ott.Az ellentmondasaiban, az elmeselt esemenyek hetkoznapisagaban azt hiszem sokat tudsz meg,mast mint az utikonnmyvekben es biztosdan mast mint a filmekben.A filmek nagy ressze komponalt helyzetek ahol a hosok egesz nap whiskyt szodaval vagy nelkule isznak es egyik szep hazbol a masikba vizitalnak.Van ez igy is kivetelesen.-A mindennapi eletet a kedves tarsaink meselik el mindenki sajt szemelyes tapasztalatat.
Kedves Tiborom,most eppen nem Parizsba voltam hanem Olaszorszagba,Toszkanaba,Liguriaban es Emilia Romagnaban(Firenze,Siena,San Giminniano,Pisa,Lucca,Bologna,Modena,Cremonna,Rappalo,Alassio stb.).EWrrol majd irok masvalahol ha ehgy tarsunk keresere-babi nicknevu- nyitok egy uti lemeny topicot,mosrt van a szezonja.
Azt mar irtam Neked hogy tavaly meglatogattam a Memorialt Normandiaba,persze az esemenyeket mar gyermekkoromban is tudtam(jobban mint most)es igy kovethettem,Bayonneban,Caen -ban es arrafele a haboru utjat.
Beki Creative Commons License 2000.05.29 0 1 695
Üdv Kedves Amerikások!(remélem ezzel senkit nem bántottam meg)A topic nagyon jó,bár bűnöm az hogy még nem sikerült teljes mértékben átrágnom magam rajta.Én a magam részéről kedvelem az említett országot,soha nem voltam ott(mindig egy-két paraszthajszál választott el tőle),de filmekből:-))),könyvekből,ottjárt szerencsésektől mindig megszereztem a szükséges infokat.Az alábbi sorokban is sok érdekességet találtam.Volna egy kérdésem a kint tartózkodókhoz(ha lehet):valóban olyan erős az "én váram az én házam" szemlélet.És ha igen,ez milyen mértékben hat az emberi kapcsolatokra?
Elöre is köszönöm!
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.29 0 0 694
Mumu mi ujsag Parizsban ? Remellem az Ejfeltotony meg mindig otvan ahol volt.
Nalunk harmas unnep van ezen a het vegen Memorial Day, illetve Hosok Napja-Halottak napja.
Roanoke-tol nem messze Bedford county-ban epittik a National D-Day Memorialt. Egy reszet hetfon avatjak fel. 2001-ben lesz az 57.evforduloja a Normandy partra szalasnak.Akkor is nagy unnepsegek lesznek.Azert epitik Bedford-ban ezt a Hatalmas Memorialt, Emlekmuvet, mert a varos lelekszamahoz kepest tob katona vesztette eletet a Normandy Invazional,mint bar melyik mas varos.
"OVERLORD" volt az invazio jelszava. Franciaorszagbol is erkezik kuldotseg.Talan meg a Vilag Hiradoban a CNN-en is lathatjatok.
Mart nagyon gyerul a World War II.veterans letszama. Bedford, 21 soldiers killed on D-Day.
70 F.= 22C. ezen felul tul meleg nekem es kell az aircondation.

Mumu Creative Commons License 2000.05.28 0 0 693
Semmi sem OFF nalunk.Fel hivatalos(EU jog)fel szemelkyes elvezett.Liguria es Toskana.Errol majd irok kulon ha megnyitjuk Uti elmenyeink-et.Koszonom kedveseged aagnus.Olelek.
aagnus Creative Commons License 2000.05.28 0 0 692
Isten hozott, Mumu, már nagyon hiányoztál. Milyen volt a nyari? Vagy ez ebben a topicban off?
Légy üdvöz
aagnus
Előzmény: Mumu (691)
Mumu Creative Commons License 2000.05.28 0 0 691
Hogy itt idokozben mennyi joetvagyu ember futott ossze ..Lam azert mar jott is a recept.
Kedves Rapsonne,Szilvi,koszonom kedves soraid de Ti vagytok a kedvesek akikert erreemes orakat toltenni a gep elott..
Tibor,most eppen rossz tanacsot adnom,mert itt Pesten 3o fok Celsius van.Virginiaban gondolom nehezebb elviselni,mert a Fahrenheitben nagy szammal irjak...Csak viccelek Tobor,megertelek.Hogy viseled el a sort,melyiket iszod ha iszod..Errol is mar irj egy ket szot.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.24 0 0 690
Nagy csodalkozasomra valaki megis tudta az English muffin receptjet. Biztos nagyszeru szakacs lehetsz KatB,hogy meg ezt a MUFFINT is hazilag csinalod.
En nem birom a nagy meleget. Itt Virginiaban meg nincs ilyen meleg,de ha jon, en a 70 F.fokos lakasban tartozkodom.
KatB Creative Commons License 2000.05.23 0 0 689
Sziasztok!

Regen nem irtam mar...

Az english muffin receptje:
3.5 (2.5 dl-es) pohar liszt
1 csomag szaraz elszto
2 csipet so
5 dkg margarin
2 evokanal mez
1 (2.5 dl-es) pohar nagyon meleg viz

Tedd egy uveg talba a vizet, mezet, margarint es sot es tedd a microhullamu sutobe 1 1/2 percig. Eloszor keverd el a lisztet az elesztovel, majd a vizes folyadekot is (nem tul sokaig).

Nyujtsd ki a tesztat 1-1.5 cm-re es szaggass kb. 7 cm-es "fankokat". Szorj kukorica darat a tepsire. Takard le a muffin-okat es hagyd pihenni kb. 1/2 orat.

Melegits fel egy teflon/egyeb palacsinta sutot kozepes langon. Amikor a teszta megkelt (1/2 orat pihent) susd meg oket kb. 7 percig mindket oldalon.

Hat ennyi. Sajnos a hozzavalok sulyat egy picit saccoltam, mert csak az amerikai egysegekben tudom oket. Sok sikert! Es jo etvagyat!

Mi itt Kaliforniaban (San Francisco obol) dogluk a melegtol 90-100 F, ami azt hiszem 40 C korul van. Itt a nyar.

Udv

Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.23 0 0 688
Szoktal te a vatikanban zabot hegyezni.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.23 0 0 687
Nincs English Muffin recept mert a pekek csinaljak mint Magyarorszagon a zsemlet, kiflit.
A Maple syrup-ot nem a Muffin-ra hanem a Pancake-re hasznaljuk. A Pancake=Palacsinta.
A Philadelphia cream cheese jo a muffin-on.
Szeretem a bocon szendvicset majonezzel meg egy vastag szelet paradicsommal.
Rapsonné Creative Commons License 2000.05.22 0 0 686
Tibor, kedves!
Szerencsére még én sem kaptam el őket. Igyekszem a gyereket is megóvni (kivéve Mádivóterszt)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.22 0 0 685
Rapsonne; En nem ismerem azokat a betegsegeket amiket felsoroltal.

Bocsanat meg nem vasaroltam Oreo cookit, de ha valoban akarod, hogy kuldjek, a cimedre van szuksegem. E-mail-lel csak a kepet tudom kuldeni.

En ettem mart english muffint, de nem tudom a receptjet. Utanna nezhetek.
Take Me Home,Country Roads.Rocky Mountain High....
Mihelyst lesz hosszab idom valaszolok.
Thank God I'm A Country Boy...

aagnus Creative Commons License 2000.05.20 0 0 684
Jut eszembe, tud valaki egy English muffin receftet szállítani magyar hozzávaló-alternatívákkal? Mert pirító van, lekvár is... És ez tényleg nagyon finom. Van valahol egy ragyogó
palacsintareceftem. Igaz, író kéne hozzá, de a nagy csemegékben néha kapható és óriási. Még áfonya nélkül is. Viszont bacon meg juharszirup kell mellé.
Jajdeéhes vagyok...
aagnus
Előzmény: Shalina (678)
Csáresz Creative Commons License 2000.05.20 0 1 683
Amerikaban szokas a szerenad a tanaroknak? Bolondballagas elotti ejszaka egy kis dajdajparty ?
Rapsonné Creative Commons License 2000.05.20 0 0 682
offolok!
Kedves Virágszál! Nekem biztosan szükségem lesz a társaságodra az elkövetkezendő x évben is! :-(
on
Kedves Mindenki!
Még nem rágtam át magam a topicon, de nekem eddig Amerika maga volt a fertő.
Az bizony előny, hogy ott egy csomó dologhoz hozzájutsz, amihez itthon nem. Minden értelemben.
Viszont mihez is kezdhetnék egy olyan országgal, amelytől megkaptuk a mekdonálc- és multipleksz- vírust, és egyéb hasonló betegségeket.
Nagyon vágyom oda pusztán a nemzeti parkok miatt.
Na jó, elismerem, hogy a Muddy Waters nevű betegségnek örülök :-))
Talán a legközelebbi hozzászólásban már sikerül összeszedni a gondolataimat.
Mumu!
Tényleg Te vagy a legbecsületesebb topicgazda, akivel valaha találkoztam (meg persze Mr. Spock)!
üdv
Szilvi
Shalina Creative Commons License 2000.05.20 0 0 681
Meg a koleszterinmenteset, mi? :)
Előzmény: break2 (679)
kerya Creative Commons License 2000.05.20 0 0 680
szerintem plain bagel megpiritva es raolvasztva a Philadelphia kremsajt az igazi :)
De a donutsoknak se lehet sajnos ellenallni :(
Előzmény: Shalina (676)
break2 Creative Commons License 2000.05.19 0 0 679
nekem a camping kremsajt jobban izlik

bar phillies-bol csak a zsirmenteset eszem camping-bol meg az nincs. Vagy van?

Shalina Creative Commons License 2000.05.18 0 0 678
English muffin! Pirítva, lekvárral! Mmmmm...
Előzmény: syrius (677)
syrius Creative Commons License 2000.05.18 0 0 677
Főleg English Muffin-ra kenve, egy kis jammel meg spékelve, de ennek íze már nekem is csak az emlékeimben él...
Shalina Creative Commons License 2000.05.18 0 0 676
Bocs, hogy csak most írok, de lemaradtam...

A Philadelphia cream cheese az nagyon- nagyon finom, sajnos azt sem lehet itthon kapni.

"en majd kuldok neked Oreo cookit Shalina."
AZ JÓ LESZ!!!!

Előzmény: Tibor Arato (611)
Mumu Creative Commons License 2000.05.17 0 0 675
Holnap utazom Olaszorszagba,majus 29-en jelentkezem.Vigyazatok magatokra es arra hogy megtalaljanak minket az ujak is,a topic ne sulyedjen el.Olelek benneteket
Mumu Creative Commons License 2000.05.14 0 0 674
De eddig Magyarorszag csak tranzit orszag volt,most neg celorszag lett,mintha ugy itelnek meg hogy meggazdagodtunk itt is ellehet adni a drogot.A drogdealerek nem magyarok,importaljuk oket,vagy torok soforok,vagy itt mint menekultek,a volt yugoszlaviabol.Az sem biztos hogy szemelyes haszonra dolgoznak,lehet hopgy le kell adni fegyvervasarlasert.Igy nez ki egy konfliktusal szomszed orszag.Kerlek ne ugy vedd mintha a menekultek ellen beszelnek,hiszen valamikor en is(te is)menekultek voltunk,persze a tobbseg rendes ember,de ketsegtelen hogy ok az aktivabbak ebbe a dologban.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.14 0 0 673
Bizony Mumu a drog veszedelem az egesz vilagot erinti. Sajnos, hogy mart a Balaton videkere is eljutot.
Mumu Creative Commons License 2000.05.14 0 0 672
Kedves Tibor,aagnus nem hiaba mondja hogy nnyaron nem kozelit a Balatonhoz.Zsufolasig van idegenekkel,persze az jo,de erre raepult a mafia(prosztitucio,drog,uzletvedelem)stb.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.05.13 0 0 671
Itt csak egyszer ballagnak a diakok High schoole utan ami 12 ev. Az Egyetem meg 4 ev.
>>>Sky<<<

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!