Nem csak azzal vana gond, hanem hogy ezek a receptek a kinti (német, angol, amerikai stb.) lisztekre lettek optimalizálva (jó magyarosul). A mi BL55-ösünkre vagy 80-asunkra pont nem jó.
Sziasztok. kaptam egy Team International márkájú kenyérsütőt ajándékba. Valakinek van-e? nincs magyar használati utasítása. Valaki tud-e segíteni? Légyszí.
Lenne egy életbe vágó kérésem: tudna valamelyikőtök Morphy Richards kenyérsütőgéphez használatos receptet küldeni? Sajnos valakinek kölcsönadtam, aztán elfelejtkeztem róla. Most pedig megszállt az ihlet és sütnék kenyeret.:)
Visszatérve az eredeti kérdésre: a dnk kenyeret is lehet sütni gépben, de nem a gyors programon mert az dagaszt is és kever. Van agépen csak "sütő" program. Ugyan az mintha a gázsütőbe lenne rakva. A tésztát akkor kell berakni amikor a gázsütőbe raknád,
Igaz én nem mértem meg. A barnulási fokozatok közt én a középsőt vállasztom, nekem a vastag héj kemény. Olyan kalácsos héju kenyeret szeretünk. Ha a gázsütőben 4-es fokozaton sütöm akkor ezt az színt kb 35 perc alatt éri el előmelegitett sütőben. A kenyérsütő nincs előmelegítve ezért 60 perc alatt lesz olyan közép piros.
Hőmérővel mértem meg, szóval amennyire pontos a mérő (+-1°C-t adnak meg rá) annyira pontos ez a mérés is. Ha jól emlékszem 162-163°C fok volt pontosan.
Ha gázosod van próbáld meg Úgy, hogyha a pára leszárad az üvegről(ha meleg a sütőd) a szabályozó gombot kb 1/3 részéig 3-4 éllásban legyen. én így szokom és jól sűl a kenyér és az öszes kelt tésztaféle.
A kenyérsütéshez kb. 180- 200 fok kell, de az én kenyéesütőm infója azt írja 180 fokon süt, de az igaz a sütés idő 1 óra, de azért mert csak akkor kapcsol be a fűtőszál. Addig 30 fokon kel a kenyér. Bizony kell idő, hogy felfűtse 180-ra. AZt nem hallottam senkitől, hogy a dnk kenyeret gépben sütik ki.
Az nem csinál olyan iszonyat meleget, mint a sütő... :
A sütőt is lehet szabályozni, hogy ne legyen olyan meleg. H a gázos akkor kb. a 3-as, ha villany akkor a 180 fokra kell állítani. de szerintem a kenyérsütőben is van 180 fok.
Volna egy eretnek kérdésem: DNK-t lehet a kenyérsütő gyors programjával (1,5 óra) sütni? :))) Az nem csinál olyan iszonyat meleget, mint a sütő... :$ Szülés előtt 4 héttel ez már igenis szempont... :D
Bocsi a kései választ, remélem még időben. Ha vettél gépet és nem jó az én lelkem rajta. A magok mindegyik tipusnál egyenletesen oszlanak el, bármiféle magot is raksz bele. Az egylapátos függőleges kenyeret sűt, de kisebb kenyeret( álltalában) a kétlapátos egy hosszúkás, pl a forma kenyerek illyenek, de az nem szereti, ha kisebb adagokat kell dagasztani, mert csak akkor egy lapáton kevereg a tészta és nem dagasz rendesen. Ha mér elötte vagy, kérdezd meg a szervizelését felétek melyik gépet milyen megbízható szervíz van. Alkatrész utánpótlást hogyan, mennyi idő alatt pótolják. Na nem azért írom, hogy elriasszalak, mert a mai piacon ami gépek vannak álltalában megbízhatók. A teljesítményük és a programjuk is hasonló. DE az áruk az már nem! Nem biztos, h a drágább a jobb. Ezek után jó vásárlást, remélem jól elbizonytalanítottalak, de vegyél mert a friss kenyér és az íze kárpótol mindenért. Én másfél éve használok egy szomszéd ország termékét és tökéletes, pedig minden anp van használatban. Hol kenyér, hol csak valamit dagasztatok vele.
Nekem ilyen függőleges, egy lapátos van, a magvak szépen eloszlanak. Az alján picit sűrűbb lesz a kenyér, mint a tetején, de nem zavaró, mindenki nem is veszi észre. Ez nagyon függ a kenyértől is, van amelyik szép egyenletes, azt hiszem a sűrűbb, nehezebb tészták lesznek ilyenek.
Gépvásárlás előtt vagyok, és érdekelne a tapasztalatotok, hogy melyik gép hogy működik. Nem feltétlenül márkával kapcsolatos kérdésem van, inkább az, hogy két típusú sütőgép van a piacon: 1.az egyikben fektetve sül meg a kenyér (egy vagy két keverőlapáttal, a kenyér alja van alul), 2. a másikban pedig a akenyér oldala van alul (ezek egy keverőlapátosak, és kicsi alapterületű az aljuk, felfelé nyújtott a sütőforma). Elsősorban magvas kenyeret sütnék, és attól tartok, hogy a 2. típusúban a magok ottmaradnak a sütőforma alsó felében (lehúzódnak súlyúknálfogva alulra), és így a kész kenyér egyik felében lesznek csak. Tudnátok tapasztalatból tanácsot adni?
Mi sütünk könyvből is és netről is, márkát többnyire sehol nem ír
Nem is a márka névvel van a probléma, hanem a receptek amit adnak a gépekhez enyhén szólva nem jók. Ki kell kisérletezni melyik géppel milyen arányba kell adagolni a hozzávalókat. Két egyforma márkáju gép sem egyformán sűt. A programok viszont majdnem minden márkáju gépnél hasonló.
Sziasztok! Most találtam ide :) Nekem Bomann-klón AFK-m van, azzal sütögetünk már jóideje (nem is tudom, mióta van meg, de három éve biztos). Ma sütőliszttel sült benne kenyér, isteni finom lett! Ezért ajánlom a Sparban kapható, ABO-Mill liszteket, olcsók (fele árban jön ki egy kenyér a boltihoz képest!) és minden bennük van, kivéve a vizet :D Gyors kenyérmegoldáshoz ideális! Azért szoktunk ám mi is kotyvasztani, amikor több időnk van, vagy nincs ilyen liszt itthon.
Mi sütünk könyvből is és netről is, márkát többnyire sehol nem ír, de ha mégis akkor figyelmen kívül hagyjuk és ebből adódó problémákkal még nem találkoztunk. Noname gép.
Új vagyok itt a fórumon is, meg a kenyérsütésben is. Kaptunk egy Moulinex Home Bread XXL
minden géphez más recept kell, még tipuson belül is változik. Próbáld meg:
3,3dl langyos tej, 1 evőkanál méz,1evőkanál margarin,30 dkg kenyér liszt, 15 dkgfinom liszt, 1teás kanál só, egy csapott evőkanál sikér, 7gr. Oetker száritott élesztő. Ebben a sorrenben rakd a gépbe.Normál programon az nálam 3óra 20 perc közepes szín, kis adag. Nálam bevált kb 1 éve én így sütöm a kenyeret. Sokat kisérlrteztem vele, de ez vált be legjobban, a jelzésnél tehetsz bele magokat, sajtot. Jó étvégyat.
Ja még annyi a dagasztásnál a tésztának egy rugalmas gombócnak kell lenni. Üdv: István
Új vagyok itt a fórumon is, meg a kenyérsütésben is. Kaptunk egy Moulinex Home Bread XXL gépet, de ahogy olvasgattam a fórumokon, nem igazán váltak be a hozzá mellékelt receptek.
Nagyon kérem, ha valakinek van tapasztalata erről a gépről, illetve vannak bevált receptjei, az tegye fel, vagy adjon elérhetőséget, ahol ilyenekhez hozzájuthatok.