Keresés

Részletes keresés

Tibor Arato Creative Commons License 2000.06.04 0 0 771
Mylady; Koszonjuk, hogy rank talaltal."America"

Mumu; Mi a kedvenc napi teendod nyugdijas letedre.
En ugy tudlak teged elkepzelni,hogy ulsz a korzon vagy a kavehazban egesz nap es tanulmanyozod az arcokat kave vagy sor iszogatas kozben.

Mumu Creative Commons License 2000.06.04 0 0 770
Helyes Mylady, megkaptuk az uzenetet...
Mylady Creative Commons License 2000.06.04 0 1 769
AMERIKA NEKEM NEM JELENT SEMMIT
Tibor Arato Creative Commons License 2000.06.04 0 0 768
Latom jo nagy terved van, Tollkabatdisz. Azokat a helyeket amiket emlitettel nagy tavolsagra vannak egymastol. Szep kirandulast kivanok.
Szerintem a GREYHOUND busz a legolcsob utazo szerszam, azt hasznald.
Mumu Creative Commons License 2000.06.04 0 0 767
Kedves Tolldisz,most ne bizonytalanyodj el,a tarsaim joszandekkal irnak.
Kerlek ird meg azokat a reszleteket amit kertem,ha valobban valami konkret valaszt akarsz.
Persze indultak mar utra emberek penz nelkul is valahova.De azt egeszem maskep es sok rizikoval lehet csinalni.
Magam is egy negyed evszazada ,egy kis koferrel erkeztem, nyugatra es itt vagyok.Tibor sem sokal tobbet.Csak akkor mas idok voltak..es vartak minket egy par nagyszivu ember vagy szervezett ers nem turistanak jottunk.De tudom igen kevesel is be lehet erni,fiatalon.
Tehat ne kedvetlenkedjel el tolunk , hanem irjal meg konkretebben.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.06.04 0 0 766
http://members.tripod.com/foto-album/
Tibor Arato Creative Commons License 2000.06.04 0 0 765
Nagyszeru pestiutca12. Remellem sok Forintja van a sracnak.

pestiutca12 Creative Commons License 2000.06.04 0 0 764
Kedves Tollkabatdisz,
Nem tudom mennyi penzed van, de azt tudom, hogy nagy szukseged lesz ra ahogy latom a rovid leirasodbol.
Előzmény: Tollkabátdísz (762)
Mumu Creative Commons License 2000.06.04 0 0 763
Ha jo informaciokat akarsz akkor minnel pontosabb legyen az elkepzelesed:
-mennyi penzel indulnal
-mivel elegedsz meg
-mit tudsz esetleges penzkereses erdekeben
-mennyire tudsz angolul
Tollkabátdísz Creative Commons License 2000.06.04 0 0 762
Összegyűjtöm az információkat, melléteszem az összegyűjtött pénzemet, aztán a metszetükből kihozok valami tervet. Kb 1 hónap ottlétre gondoltam, úgy tűnik belefér egy autóbérlés, vagy busz ill. vonatbérlet (amelyik jobb), valami olcsóbb szállás (bár az árakat nem nagyon tudom, csak amit a netről halásztam).
Hajlandó vagyok keresztülutazni akár Toronto-tól Tijuana-ig, vagy Miamitól Fort Yukonig.
Eddig dolgoztam, mint a hülye, most körül akarok nézni egy kicsit.
Mumu Creative Commons License 2000.06.03 0 0 761
Kedves backspace,visszavarunk.Arra is gondolok hogy talan ott ahova mesz hozza jutsz egy gephez(talan internetcaffeban?) es onnan a legfrissebb elmenyeidrol szamolsz be,most mar a masik oldalarol a nagy teknonek...
Kerlek tarsaim,segitsetek Tollkabatdisznek,de Te is legy szives egy kicsit pontosabban fogalmazni,merre mennel mit akarsz tudni.
Tollkabátdísz Creative Commons License 2000.06.03 0 0 760
Sziasztok!
Látom vannak itt jónéhányan, akik bő ismeretekkel bírnak az USA-ról.
Én épp most tervezem, hogy elmegyek egy hónapra utazgatni oda (júl-aug, bérautó, vagy busz-vonat, motel, diákszállás, természeti széps., városok, esetleg Kanada, Mexikó, stb.)
Nagyon megköszönném, ha tudnátok valami jótanáccsal szolgálni.
Ha esetleg nagyon off a kérés, akkor emilben.
Köszönöm!
Tollkabátdísz
Tibor Arato Creative Commons License 2000.06.03 0 0 759
Kivanok a legjobbakat backspace; Remellem meg hallunk feloled a jovoben is. Szerencses utazast, ad at udvozletemet az O-hazanak.

pestiutca12 Creative Commons License 2000.06.03 0 0 758
Kedves backspace
Erdekes amit irtal. Mivel annyi kulonbozo orszagban effective laktal es nem csak látogattál, gondolom nagyon sok tapasztalatod lehet. Es ha ezeket ugy használod mint egy érdekességet, kulturalis vagy akármilyen különbséget akkor az nem csak informativ de szorakoztato is tud lenni adott esetben. Pláne ha jo humorérzékkel egyesül. Szerintem mi csak leszürhetjük, hogy "itt tudnék lakni" vagy "itt semmi képpen se. De hogy jo vagy rossz azt nem mi döntjük el. Volt regebben egy post graduate egyetemista itt, akinek a weblapjara veletlenul talaltam ra. Naploszerüen irt majdnem minden nap az eppen az napi elmenyeirol, sikereirol, kudarcairol, emberi kapcsolatairol es en roppant elvezettel olvastam, mert sok mindenrol irt amilyen helyzettel en esetleg nap mint nap talalkoztam de mivel itt elek, soha nem vettem eszre. Azthiszem nagy volt a családja otthon es igy nem csak egyszerubb volt neki a kapcsolatot tartani mindenkivel de mások is tanulhattak belöle. Több éven keresztul irta, aztan egyszercsak már nem volt többet ott. Nagyon sajnaltam!
Előzmény: backspace (757)
backspace Creative Commons License 2000.06.03 0 1 757
PestiUtca12: oke, bocs, en is fogalmazhattam volna figyelmesebben, nem kivanom megvaltoztatni Amerikat, elfogadom ugy ahogy van, de ettol meg megvan a sajat velemenyem, amit a mi _neked_ Amerika topicban - ugy gondoltam - le is irok. mert _nekem_ ez amerika. Sajnos Magyarorszagon az ember hozzaszokott, hogy belenezzen a tanyerjaba, mert koran sem biztos, hogy komenymag fog benne uszkalni :-((. Magyaroknak sok hibaja van, errol akar topic hegyeket nyithatnank. Engem nem csak a hazalatogatasokkor zavar, mennyire fasultak, unottak, onzok, szamitok, stb. vagyunk, kereshetunk okokat (100 dollaros havi minimalber es 1 dollaros literenkenti benzinarak, felelotlen politikusok, fusizo emberek, pazarlas, stb.)
Ettol fuggetlenul en ugy erzem van osszehasonlitasi alapom, nem tegnap jottem ide eloszor, nem ket het b1/b2 turista vizummal, es nem berelt autoval rohangaltam Motel6-tol Super8-ig. Az elmult 10 evbol 8-at 4 orszagban (M.o-n kivul) toltottem.
Szerintem ha a massag elfogadasara buzditasz, akkor azt a massag elfogadasaval elolegezd meg.
96-ban, amikor eloszor jartam itt, valoszinuleg egesz mast irtam _volna_ ebben a topicba, valami ilyet: "tiszta gaz ez az Amerika!", azota eltelt sok ido, ma azt modnom furcsanak talalok dolgokat. (remelem ertekeled fejlodesemet :-) ).
10 ora mulva indul a gepem, es igen is kijelenthetem, faj elhagyni ezt az orszagot, mert itt nyugodtan eltem, biztak bennem, elfogadtak, es egyszeruen inteztem mindent stb. stb.

KatB; bocs, nem tudom honnan vettem, hogy te S.F.-ert odalennel. Sorry.

remelem nem most vagyok itt utoljara.
lehet hogy ti meg az ellenkezojet remelitek? :-))

bs

Előzmény: pestiutca12 (749)
Mumu Creative Commons License 2000.06.03 0 0 756
Latod Tiborkam,Teged a honvagy vissza szolit az USA-ba,es az oregeken csodalkozol hogy tudnak uj elet korulmenyekel (ertsd MAGYAR) megbaratkozni.Ez az.Te mar amerikai vagy.
Na most arra a problemara hogy miert Amerika hamar befogadja az imigransokat azt kell mondanom hogy azert elso sorban mert imigrans allam,mert a legtobb ott elo ,ott szuletett amerikainak is van ha nem kozelebb de 1-2 imigrans dedapja,dedanyja.Az orszag eppen ugy mint Kanada,Ausztralia,befogado allam ,megvannak ra a szervei de a lakosag toleranciaja is.Alig talalkoztam NY-ban kiejtes nelkul beszelo amerikaival...de lehet hogy csak a veleltlen,bar bankkorokbe es jogaszkorokben jartam...Meg magyar szarmazasu politikusok is a szenatusban el el ejtik a magyar nyitott "e"-t.
Van egy nemet mondas:egy magyar mindent elvceszithet,kivitel a kiejtese...
Ha most jelentkezik valaki aki az ellenkezojet allitja akkor inkabb elhiszem neki.
Keresemre beszeltettek arrol hogy milyenek latjatok Mo-t.Majdnem egyforma a velemenyetek,tehat ilyenek latszik.
A legszomorubb megfigyelesetek:nem latattok mosolyt az embereket.ez igy van.Hozzank ide koltozott a kapitalizmus,Ti kimenmtettek oda.Es mindenkinek egyszerre kellett megertennie hogy nem csak szabadsag van,politikai hanem az exisztencia megallapozasa,elhelyezkesdes is a szabad piac hatasara,olyan amilyen, alegtobb 4o even feluli szakositott munkasnak,technikusnak nagyon nagyon nehez.Egy hajdani szobakollegaja a ma egyik leggazdagabb vallalkozonak meselte ,hogy bizony nem tartja sokra a menot,mert olyan ismeretei vannak neki is mint a sikeres embernek,csak az idejebe valtott.Mire en azt mondtam,pont errol van szo,a mai eletben nem a kur szepsege utan adja egy zsuri a jegyeket mint a mukorcsolyaba,hanem a VALALNI valamiert.ott kell lenni a helyes idoben, a helyes helyen,azt felismerni.DFe nem eleg ennyi:meg is tartanni es ehez mar nem eleg a szerencse(az ott leves a helyes idoben,percben)hanem a tudas is.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.06.03 0 0 755
Meglepo, hogy menyire elterjedt a Millionaier TV program. Mi UK.-tol vettuk at. Nagy kozonsegnek orvend a program itt az USA-ban. Meg idaig nem mulasztottam el egy show-t sem. Nalunk nagy penzeket fizetnek ki eleg suruen. A show neve itt, "Who Wants to Be a Millionaire"
Sokszor megleptem magamat,hogy milyen sok kerdesre tudtam a valaszt.
10 eve lehet,hogy Magyarorszagon voltam, nekem is minden furcsanak tunt otletem alat. Hamar elfogot a honvagy. Ugylatszik az igaz, hogy az ido mindent eltemet. A batyamon kivul nem kot semmisem Magyarorszaghoz. Vele meg telefonon tudok beszelni. Nem tudom megerteni azokat akik hazatelepednek, hogyan tudnak idos letukre beleilleszkedni egy uj eletformaban.
pestiutca12 Creative Commons License 2000.06.03 0 1 754
Kedves KatB,
El se tudom kepzelni hogy a lanyod az MIT-ra készül anélkül, hogy fizikat, kemiat vagy vilagtortenelmet tanult volna? Oda nagyon magas a kivánalom ahhoz, hogy valaki bejusson. Az en lanyom New Jerseyben jart egy rendes allami gimnaziumba, de ott kellett mindent tanulnia. Persze ha valaki nem akar tovabb tanulni, akkor elég csak egy alap fokon, de ugy nemhogy az MIT-ra nem tud bejutni de még egy kis allami egyetemre se. Te jártál itt iskolaba? Mert esetleg nem vagy még tisztában teljesen az itteni lehetöségekkel. Nekem különben sajnos nagyon rossz tapasztalatom volt az itteni katolikus gimnaziummal kapcsolatban.
Előzmény: KatB (752)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.06.03 -1 0 753
Kedves Parser,
Nagyon igazad van a M.O.-i meglatasaiddal kapcsolatban. Még talan annyit tennek hozza, hogy lattam egy parszor politikai interjut vagy vitat a TV-ben, olyan közönséges szinvonalon, hogy megdöbbentem. A riporternek felkészült forszirozo kerdesekkel kellene az alanyát szora birni ugy, hogy észrevétlenül kikényszeritse belöle mindazt, amiröl esze ágába se volt az illetönek beszélni. De ehelyett csak azt lattam, hogy mint iskolas gyerekek, leálltak egymással vitatkozni (inkabb talán veszekedni), legtöbbször nagyon is primitiv formában. Unalmas, érdektelen söt idegesitö volt ahelyett, hogy informativ es kihivo lett volna. És akkor még merik az amerikai müveltséget kritizálni.
Előzmény: Törölt nick (751)
KatB Creative Commons License 2000.06.03 0 0 752
Kedves Parser,
A MO-i benyomasaid nagyon hasonloak a sajatjaimhoz. Minden evben megyek latogatoba es a tapasztalat egyre kenyelmetlenebb. Neha panaszkodom az otthoni csaladomnak, de nekik nem tunik fel az altalanos "savanyusag" es eroltetett udvariassag. Sot, nekik meg a mindennapos panaszkodas sem feltuno. Ahogy belegondolok, regebben nekem is termeszetes volt az elegedetlenseg. Lehet, hogy ez egy igazi magyar viselkedes... mi csak el-Amerika-iosodtunk:-))) En mar jobban szeretem a pozitiv elet-latast.
Talan iden megvaltozik a velemenyem... ket het mulva megyek haza.
Kb. 3 eve voltam Pecsett es nekem is nagyon tetszett a belvaros.

Kedves pestiutca12,
En sem tudnek San Francisco-ban elni. Tul sok a tehetos sznob, hontalan, rengeted idegen, az utcak eleg piszkosak, a varos draga, stb. Igazan a sok hontalan miatt utalok oda menni. Amiert oda megyek neha az a szinhaz, klasszikus koncert, emigracios iroda es varosnezes vendegekkel.
Az obol masik partjan lakom (az obol szelen). Sokszor megyunk setalni a parton (5 perc a haztol) ahonnan latjuk a varos (SF) fenyeit. A haz elott allva neztuk a szilveszteri tuzijatekot.

Kedves Mumu,
A foldrajz oktatasa nem kotelezo egyik iskola tipusban sem. A kisebbik lanyunk, aki nagyon jo tanulo egy katolikus gimnaziumban, jovore vegez. A legjobb egyetemekre palyazik (Berkeley, MIT) de eddig meg nem tanult: fizikat, foldrajzot, vilag tortenelmet, kemiat. Ilyen oktatas mellett nehez nem NY-inak lenni:-))) Sajnalom oket.

pestiutca12 Creative Commons License 2000.06.02 0 0 750
Bocsanat a fekete betukert, csupa veletlensegbol tortent!!!
Előzmény: pestiutca12 (749)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.06.02 -1 0 749
Kedves backspace.
Bocsanatot kell kerjek toled, tenyleg egy kisse eros voltam. Enyhebben is elmondhattam volna ugyan azt. A helyzet az, hogy en majdnem az egesz eletemet itt eltem, befogadott ez az orszag minden eloitelet nelkul, epp olyan egyenrangu allampolgar vagyok itt mint bar melyik masik amerikai. Ellentetben mondjuk a nyugat europai orszagokkal ahol ugy tudom egy bevandorlobol soha nem lesz igazi német vagy svéd, stb. Ök mindeg masodrendu allampolgarok maradnak. Es amikor nekem ez az orszag megadott minden lehetoseget arra, hogy az legyek aki akarok, akkor bizony rosszul esik amikor valaki ide jon egy rovid idore es "nem a leves izére kiváncsi hanem csak probálgatja piszkálni a köménymagot benne" - if you know what I mean. Ahogy mi itt élünk az csak egyszerüen más mint ahogy M.O.-n, vagy Japanban vagy Afrikaban elnek az emberek. Mert azt senki nem kritizalja, hogy ott esetleg csikos arcot festenek magukra mikor unnepelnek. Hát akkor fogadjuk el mint egy érdekes tényt az itteni szokásokat is minden kritizálás nélkül.

Kedves Parser
Jot mosolyogtam az "anekdotádon", biztos pont igy lehetett. Nekem is volt egy hasonlo esetem. A bankban ahol dolgoztam, volt egy kolleganöm aki egyszer képes volt vitába szállni arrol, hogy Philadelphia az egy allam es nem egy varos. De ilyen emberek sajnos mindenutt vannak es ez csak rajuk nézve szégyen, miattuk nem vonhatunk le konzekvenciat az egesz országrol. Mert akkor már az a mi hibánk.

Kedves KatB
Hát bizony San Fransico megint egy masik téma. Azt hiszem a vilag összes sznob-ja oda tömörült. A fiam nem regen volt ott es mesélte hogy milyen gyonyoru az a hely de ott lakni nem tudna. Nagyon idegenül érezte magát mindennek dacára.
De azert a Macy-ben meg a Nordstrom-ban lehet gyonyoru dolgokat is kapni.

Előzmény: backspace (738)
Mumu Creative Commons License 2000.06.02 0 0 748
Hat persze nincs semmi rossz abban hogy maskepen latjuk a dolgokat.Kimondottan jo hogy tobb generaciobol szarmazunk es kulonbozo helyrol irunk.
Hogy megnyugodjanak azok akik csak Amerikaban sejtik a muveletlenseget:a nemet TV es az osztrak atvette a quiz musorokat "Legyen milliomos"(tizmilliomos Ausztriaban),Pesten is sugaroznak hasonlot csak persze szerenyebb jutalmakkal..
Nos,semmi foldrajzot nem angol idegen szavakat(mondjuk latin eredetuket9nem tudnak.Tortenelemrol sem beszelve.
Eppen tegnap este nem tudtak azt a kerdest megvalaszolni hogy melyik fovaroson keresztul a negybol(Becs,Budapest,Belgrad es Praga)nem folyik at a Duna.A kozonseget hiva szegitsegul(egyszer szabad)a valasz is 37% Belgrad es 38 % Praga volt...ez az eredmeny statisztikai atlaga a 12o nezo valaszainak.Ma egy masik eleg jol felkeszult versenyzono nem tudta hogy a Karpatok vagy az Ural valasztja el egymastol Europat es Azsiat...Szoval masok is NY-bol valok..nem csak a Te elbeszelesed hose...
Tibor Arato Creative Commons License 2000.06.02 0 0 746
Nem fogok en belekapcsolodni a fiatalok vitajaban, csak mosolygok rajta. Talan en is maskeppen lattam a dolgokat 20 eves koromban.
Red Lobster, miota uj vezetes alat van, nem latogatom.
Hetfon megyek nyaralni South Carolina allamban,Myrtle Beach-re. Ott majd jesz sok valasztek mindenfele tengeri herkentyubol.
Job lesz mint a Red Lobster.
Hiszitek vagy nem, en mindig farmerben jarok, a divat nem izgat. Meg az Olive Garden-ban is farmerben megyek.
backspace Creative Commons License 2000.06.02 0 0 745
Kedves Praser!

elvezni Amerikat tenyleg igy kell, en is igy szoktam. Sokkal egyszerubb pl utazni (kocsival - repulovel), szallast intezni stb. Eleve nem farad le az ember mire odaer, a felkapott helyeket leszamitva nincs tomeg, es dugo. Elmentunk ugy a vilag vegere, hogy 1 heti ruha, egy terkep es egy bankkartya volt az embernel, tudtuk hogy mindenhol lesz motel, kaja, meg minden amire szukseg lehet. A legelso kirandulason (MSP->New Orleans) egy kicsit izgultam, de lenyomtuk 21 ora alatt es minden ugy volt, ahogy terveztuk. Utana meg nem is erdekelt az elokeszulet nagyon.

Es a termeszet, nagyon gazdag Amerika termeszeti kincsekben, masodszor sikerult tobb hetes szabadsagra elmennem, es korulneznem nyugaton, hat felejthetetlen. KatB-t egy kicsit irigylem SF-ert, kedvenc varosom Chicago mellett. Meg onnan elugrani eszakra a parton az 1-es uton, vagy elmenni a Yosemite-be, Sequoiaba. Es tenyleg boldog vagyok, amikor nezegetem a kepeket, ezek az alkalmak a szep emlekek kozt kerultek elraktarozasra a 100 tekercs film mellett.

egyszer ha hazamentem, csinalok egy weboldalt fotokkal legszebb amerikai nemzeti parkokrol

na sok lenyegtelen dolgot irtam osszevissza mar megint

bs

Előzmény: Törölt nick (744)
Mumu Creative Commons License 2000.06.02 0 0 743
Kedveseim,mikor ezt a topoicot nyitottam(es sok kritikat kaptam mert az egyikek azt hittek majd alanyalunk az amerikaiaknak,a maiskok meg ugy ertelmeztek hogy nem mi Neked hanem mit Neked Amerika..)pont az volt az intenciom hogy egy sznem egymasal neka ellentmondo ,a MI erzeseinkbol,tapasztalatainkbol fakadt Amerika kepet adjunk,es kozben kozben pedig segutsunk egymasnak infoval,szorakoztasuk is egymast.
Most az utobbi vitak vagy talan nem is vitak de egyes ellentmondasok soran meg azt is hozza kell tennem hogy az is jo hogy olyanok irnak ide akiknak kulonbozo stage-juk van az uj vilagna,tehat olyanok akiket tobbe vagy kevesbbe erintett meg az amerikai way of live.Egy olyan emigracios nepnem minta magyar szuksege van a regen emigraltak tapasztalataira.Egy Tibor vagy pesti utca 12 maskep latja mar az ottani vilagot(mar otthon van)mint mi egyesek aki vagy csak odaoda tevedunk vagy tuzeve lakunk ott.A lenyeg azzonban hogy mindnyajan akik ide irunk(en nem mert en nem lakok Amerikaban,nem is laktam csak sokat jartam ott is) ELSO GENERACIOSOK VAGYUNK,tehat van trobb vagy kevesebb oosszehasonlitasi alap Mo-val,ez a kozos nyelvunk.
Az izgalmas kulonbseget abba latom hogy a regebben ott elok es az ujak kozott melyik hogy ugy mondjam szegmens mutat kulonbseget.Egyszer Az uj haza eteleinek befogadasa8amellett hogy neha vannak a nosztalgikus regiek is),a szokasok asszimilalasa szokasok amik egy ido utan mar nem idegenek,nem bantok,hanem eloszor erthetobb,kesobb akceptalhatok majd meg kesobb sajata valok,a kifejezesek behelyetesitese es legfontosabban a hovatartozas.Mert bar jogosan hiszuk hogy az ottaniak,Tibor baratom is peldaul azert irnak ide ,mert tobb idejeuk leven most,tartjak,elesztik a fiatalkor nosztalgiajat azert O mar ott van otthon,ahola csaladja is.Emigracios sors .Toluk lelszivesebben arra is szeretnek valaszt kapni hogy ha ide jonnek latogatoba hogy latnak most minket...
Beki Creative Commons License 2000.06.02 0 1 742
Elnézést,de had írjak közbe annak ellenére hogy mint említettem én nem voltam kint.Én is vitatkoznék pestiutca12-vel:előbrébb Parser említette a sikerorientáltságot.Hát mi az ha nem megkülönböztetés.A társdalomnak van egy sikeres és egy nem sikeres része?És a nem sikeres talán rossz ember?Hogy jobban érzékeltessem:éretségi után az egyik osztálytársam kiment amerikába(persze illegal),eleinte NY-ban dolgozott,majd floridaba költozött,és beindított egy kis építőipari vállalkozást.Tavaly mikor itt járt és találkoztunk vele egy borozgatós estén át ecsetelte hogy mennyivel jobb ember lett hogy sikeres.Sok ember már köszön is neki,a bankban is kedvesebben néznek rá, stb.stb.Mi meg csak ültünk ott bénultan.No comment.

Üdv:Beki

Beki Creative Commons License 2000.06.02 0 0 741
Kedves Parser!Szerinted Mo.-n vagy máshol igen?Vagy egész pontosan mit jelent nálad az élet élvezete?Mert az amerikában huzamosabban élő ismerőseim és más ismerőseim -na ezt jól leírtam- teljesen mást értenek rajta!

Előzmény: Törölt nick (731)
Beki Creative Commons License 2000.06.02 0 0 740
Kedves WiseConsin!
Milyen feltételezés?Egyébként én is imádok vitorlázni.9 éves korom óta minden nyáron a Balcsi vizén vagyok,egy bájos B-21-es társaságában.Nem nagy hajó de arra pont jó hogy az ember túrázzon véle.Egyszer vitorláztam Görögo-ban is.Felejthetelen élmény volt,azota határoztam el hogyha megtehetem tengerpartra költözöm.

Előzmény: WiseConsin (732)
KatB Creative Commons License 2000.06.02 0 1 739
Kedves Pestiutca12,

Vitatkoznek veled az amerikai eloiteletrol. San Franciso kornyeken nagyon sok a gazdag es a szegeny is... es az itt lakok nagyon tudjak ki hova tartozik. Az ettermekben (barmely) legtobbszor az ugyanolyan anyagi helyzetben levok jarnak es nem nagyon vegyul a tarsasag. En is ereztem magam tul jol oltozve az Olive Garden-ben ami meg nem is egy olcso hely.

Az egyeni izlesrol meg annyit, hogy a legtobb ember (fonokom, collegam, ferjem lanya, stb.) azt gondoljak, hogy amit a Macy's-ben vagy a Nordstrom-ben dragan vettek az automatikusan divatos, sikkes, es jol all nekik. Az izlesuk a darab aratol fugg. Aki meg nem tud draga helyen vasarolni, az "trapper" farmert vesz es kijelenti, hogy ez a stilusa. Hat errol ennyit.

Kedves backspace,

Osztozom amit az igenyessegrol irtal. Nem sok nivot latok a tobbsegben. A kultura sem zizeg nagyon. Richard-dal (ferjem) amerikai letere sokszor megjegyezzuk "No class." vagyis nivotlan. Egyebkent eleg surun eg a bore a honfitarsaiert.

Remelem nem bantottam meg senkit.

Sziasztok.
KatB

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!