Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Attól nem fog több gyermek születni, ha elkezdtek ágyasokat tartani, hiszen a nők száma és a ffiak száma kb. egyenlő. Akkor fog több gyermek születni, ha nem gátoljátok a fogamzást. Tudtad ezt, fuvola...?
"megengedett a feleség mellett az ágyastartás, gyermeknemzés céljából."
Nem inkább szexuális célból, fogamzásgátlással?
Mert ha csak gyermeknemzés a cél, elég a spermát kémcsővel beönteni. Ez esetben minimum 50 ágyas az ideális, megtermékenyítésük egyszerre is kivitelezhető.
Az Új-Szövetség görög szövege az “aion” szót; melléknévként pedig az “aionosz” szót használja. Az egész Bibliában ezek 541-szer fordulnak elő. A különböző új-testamentumi szótárakban az “aion” szónak sokféle jelentése van. Az “aion” és “aionosz” – mint főnév és melléknév – jelentése lehet: hosszú idő, régidő, ősidő, hajdankor; negatív értelemben: soha, soha többé, befejezés (pl. világvégére vonatkozólag, aratás ideje), életfogytiglan, generációk, jövőbeli korszak, állandóan, tartósan. Az "örök kárhozat " forditási hiba
"Mikoron p.o. aszontad, hogy áldás a szesszel való élés, a többnejűség, vagy a mentől több gyerek + mentől több húsban való bővelkedés = föld kipusztítása.."
Idézném elöljáróban azt az áldást, ahogyan Izsák patriarcha áldott meg a mára már üdvösséget nyert fiát Jákobot:
Adjon az Isten tenéked az ég harmatából, és a föld kövérségéből, és gabonának és bornak bőségét.
Népek szolgáljanak néked és nemzetségek hajoljanak meg előtted; légy úr a te atyádfiain, és hajoljanak meg előtted a te anyádnak fiai. Átkozott, a ki téged átkoz, és a ki téged áld, legyen áldott.
1 Móz,27,28
Randa látvány egy szétcsúszott alkoholista ezt belátom, de ha egy gazdának van szőlőshegye pincéje, a gyönyörű Balaton felvidéken az szerintem nem átok, hanem áldás.
(Az én dédapám is állítólag kulák volt, azért is érzem annyira otthonosan magam azon a vidéken és talán azért lettem ennyire "politikailag megbízhatatlan" bocsássátok ezt meg nekem...)
De 1.honnan vették ama legendáriumok, hogy kezdetben nem rendelt hústot eledelül az embernek: 2.miért ne rendelt volna? És 3.miért nem írta át ama legendáriumokat Mojzes, vagy aki szerénted lejegyezte...?
Jézus ezt a fogós kérdést intézte a választott néphez:
Kígyók, mérges kígyóknak fajzatai, miképen kerülitek ki a gyehennának büntetését?
Mt 23,15
Tényleg miként, szerinted Béla?
Vega étrend betartásával, diétával lehetett volna megúszni ezt?
Majd így folytatja Jézus a valláskritikát a vezetőségükhöz:
Annakokáért ímé prófétákat, bölcseket és írástudókat küldök én hozzátok: és azok közül némelyeket megöltök, és megfeszítetek, másokat azok közül a ti zsinagógáitokban megostoroztok és városról-városra üldöztök...
Mikoron p.o. aszontad, hogy áldás a szesszel való élés, a többnejűség, vagy a mentől több gyerek + mentől több húsban való bővelkedés = föld kipusztítása...