Keresés

Részletes keresés

Serial Slut Creative Commons License 2020.06.18 0 0 884

Azt mindig. :)

Előzmény: endrebá (883)
endrebá Creative Commons License 2020.06.18 0 0 883

..mosolyogni..

Előzmény: Serial Slut (882)
Serial Slut Creative Commons License 2020.06.18 0 0 882

Mármint beszélgetni?

Előzmény: endrebá (881)
endrebá Creative Commons License 2020.06.18 0 0 881

..és figyelsz.

Nem tudok elég irányba jól reagálni.. csak ennyi.  (ezt is csak magyarázkodásként írom, mert a blogvilágba írás közben is mosolyogtam)

Akarsz te is?

Előzmény: Serial Slut (880)
Serial Slut Creative Commons License 2020.06.18 0 0 880

Mi a baj a képességeiddel? Nagyon nem olvasgattam ezt a topikot meg a férfihangon sem emlékszem sokra rólad, csak láttam, hogy időnként hozzászóltál, úgyhogy nekem mindent elölről el kell mondani. :)

Előzmény: endrebá (879)
endrebá Creative Commons License 2020.06.18 0 0 879

...zzzisssten lába.. :-(

Én hívtalak, aztán én vesztem el a blogvilágban... hm.. bocsex.

:-(

Azért láttalak szétszóródva, mert az én szememmel néztem.  Sok nickkel érdemben beszélni (az én képességeimmel) már-már határeset.

Örülök hogy jöttél

Előzmény: Serial Slut (878)
Serial Slut Creative Commons License 2020.06.18 0 0 878

Már miért lennék szétszóródva? Nem érdemes az alapján ítélni, amit ott látsz, az egy war zone. :)

Előzmény: endrebá (877)
endrebá Creative Commons License 2020.06.18 0 0 877

Ez egy kötetlenebb beszélgetési felület, ezért is kértem lehetőséget ide nyitni topikot.

A Ferfihang -on a mindíg éppen legújabb cikkhez hozzászólva alakul ki (vagy nem)  beszélgetés - nagyon nehéz egy mondjuk aznap ébredéskor eszedbe jutott témát csak úgy szóba hozni.

Határőr koromban prióztam eleget ahhoz, hogy manapság ne keresgéljek senki után hogy máshol hogyan mutatkozott be - veled ma reggel kivételt tettem.

Amúgy is látlak a HANG -on, de itt arra voltam kíváncsi hogy mennyire vagy széjjelszóródva.. hogy idehívjalak-e.

..hm..   hívtalak

Törölt nick Creative Commons License 2020.06.06 -1 1 876

Csak szólnék, hogy bár fillér úgy hiszi, nem én vagyok Brewi. ;)

A sorkatonaság utálatához nem tudok hozzászólni, nekem hivatásos volt a pasim (bár volt egy sorkatona is, őt meg is látogattam, még mielőtt kiderült volna, hogy amúgy nős). Egyáltalán nem sajnálom, hogy megszűnt, szerencsére az öcséimet és az unokaöcséimet már nem érintette, és remélem, ez így marad: szerintem katonának az menjen, aki katona akar lenni. És ha lehet, ne akarjon senki háborúzni, és a katonák minden tevékenysége merüljön ki az árvízvédelem idején való segédkezésben. Viszont azt gondolom, hogy a sorkatonaságot utálni úgy, hogy közben az intézmény már huszonpáréve nem létezik, értelmetlen dolog. Legalább annyira értelmetlen, mint önkéntes cölibátusban várni a gyíkemberekre, és képzeletbeli nőkkel folytatott szexuális fantáziákkal kitölteni a holtidőt.

Előzmény: ötezer liba (875)
endrebá Creative Commons License 2020.06.05 0 0 874

Igen, ez viszont telitalálat..  tökéletes meglátás.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (872)
endrebá Creative Commons License 2020.06.05 0 0 873

Ez egy érdekes gondolatmenet, de látom egy hiányosságát : a gyerek nem egy alacsonynövésű felnőtt. Nem ok nélkül tilos a gyereket élet adására és élet elvételére felhasználni.
    A szülők közötti érzelmi mélyrepülés őszinte feltárása a kicsik előtt.. hm.

Eleve az őszinteség egy síkos téma, hiszen a saját magunkkal szemben elvárható nyíltság nagyon nem ajánlható a külvilág felé. És az összes többi szint ... hm-hm..

Szóval nem.. nem való a gyerekeknek a szülők egymás közti nyílt szókimondása SEM.

Az hogy őrültnek érzi-e magát az a magát közösséginek tartó ember aki rájön hogy valamilyen közösségi részből kimaradt.. szerintem ettől nem őrültnek hanem abból a közösségből valamilyen szinten kirekesztettnek érzi magát.

Maga a gondolatmenet egy új nézőpontot mutat be.. tetszik, és érdekes gondolkozni rajta.

Előzmény: NemzetiAutentiqsGitt1let (871)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2020.06.02 -1 1 872

Azt hiszem, ezt ejthetjük. Az emberek 97%-a nem akarja hallani az igazságot. A maradék 3% meg csak akkor, ha kiskanállal adagolják, vastagon porcukrozva.

Előzmény: NemzetiAutentiqsGitt1let (871)
NemzetiAutentiqsGitt1let Creative Commons License 2020.06.02 0 2 871

Kell, hogy legyen egy közösség,
amiben megegyezünk, mi micsoda.
Akinek hazudnak, az ki van közösítve.

Amikor valaki rájön,
hogy a többiek a közösségben
tudnak valamit, amit ő nem,
akkor visszamenőleg őrültnek érzi magát,
mert ezek szerint mindaddig mindenki
egy másik valóságban élt, mint ő.
És ő nem is tudta.
Ez maga az őrület.

Például egy gyerek megérzi,
mi történik a szülei között.
Teljesen benne úszik a valóságban.
Nem lehet előle titkolni semmit.
Viszont ha a szülők hazudnak,
akkor a gyerek megőrül.

Mert nem tudja,
nincsenek szavai arra, amit tud és érez.
Azt hiszi vele van a baj,
hogy olyanokat érez, ami nem igaz.
Hallucinál.
Tehát ha a szülők hazudnak,
a gyerek megőrül.

Az egész pszichoterápia,
és eredetileg a pszichoanalízis
arról szól, hogy egy kapcsolatban
megtaláljuk azt a bizonyos bátorságot,
szavakat találjunk az eddig kimondhatatlanra.

Remélhetőleg a terapeuta megfertőzi
ezzel a bátorsággal a pácienst.
A terapeutának elég bátornak kell lennie ahhoz,
hogy akkurátusan kimondja, mi van.
Például közte és a páciens között.

~ Feldmár András (Őszinteség)

alaptalan Creative Commons License 2020.06.01 -3 0 870

igeeeen!

Elől harap, hátul rúg, középen ráz...

Előzmény: Törölt nick (868)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.01 -1 0 869

Nem kell cukorbetegnek lennem, hogy étrendet készítsek egy cukorbetegnek.

Az ilyen dolgokat meg lehet tanulni, és annak birtokában vallásos vagy szakmai útravalót is adni a jegyeseknek, moderátorkodni a házasfelek között. De nem az volt a mondandóm lényege, hogy a papok csinálják, hanem azt nehezményeztem, hogy a házasságra jelenleg senki és semmi nem készíti fel a házasulókat, sőt, még a jegyesoktatás se erre van kihegyezve.

Előzmény: Anyóca99 (867)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.01 -1 0 868

Nem hiszem. Ültem már lovon, nem tudsz olyat mondani, hogy azt a pozitúrát újra valami hátasállaton akarjam felvenni. ;)

Előzmény: alaptalan (865)
Anyóca99 Creative Commons License 2020.06.01 -3 0 867

Az lehet , hogy a gyónások okán tudják a hívek  "bűneit" , de milyen gyakorlati tanáccsal szolgálhatnak a feszt félrekefélő Józsikának , aki ezt természetesen meg sem gyónja , sőt templom tájára sem megy .  Vagy a házsártos Mancinak , aki szintén nem gyón ilyesmiről , mert fel se fogja , hogy ezzel kergeti a zurát' a kocsmába . Vagy a Lajcsinak , akin a fél falu röhécsel , mermá' csak a pappal nem csalta meg a zasszony' .

Elmondhatják , hogy ezt ne csináld/azt ne csináld , de hogy helyette mit és hogyan , azt ők gyakorlatból nem tudhatják .

Előzmény: Törölt nick (859)
endrebá Creative Commons License 2020.06.01 0 0 866

Ki aminek nem mestere - az megölő gyilkosa annak.

(a nagyanyám szokta mondogatni)

(például amikor vittem a nagyfejszét hogy szíjjelverem az ETZ -t mert tizedszerre se tudtam JÓL beállítani a gyújtását)

Előzmény: alaptalan (865)
alaptalan Creative Commons License 2020.06.01 -2 0 865

...én meg érzékletesen elmesélem neked, hogy milyen élmény egy JÓ military lovon szintidőn belül végigmenni egy alap nehézségi fokú (120 cm) akadálypályán.

És majd viszek neked virágot az intenzívre.

(mert kedvet kaptál kipróbálni)

Előzmény: Törölt nick (859)
endrebá Creative Commons License 2020.06.01 0 0 864

A búbánatot.. mailban adtál egy Arckönyv-linket hogy ott megtalállak.

És amit válaszoltam, hogy ott nem játszom - arra nem válaszoltál már.

Jól van, örülök hogy legalább itt olvasol.

Előzmény: Írd ide a betűket (863)
Írd ide a betűket Creative Commons License 2020.06.01 0 0 863

Calamayca vagyok. :) Már beszéltünk. 

Előzmény: endrebá (861)
endrebá Creative Commons License 2020.06.01 0 0 862

jav : ..nagyon jó érved..

Előzmény: endrebá (861)
endrebá Creative Commons License 2020.06.01 0 0 861

Ez már a második nagyon jó érv a témában, ami nekem nem is jutott volna az eszembe.

Ha tényleg az vagy akinek Igor gyanít, akkor itt is üzenném hogy nem is lesz Facebook -om..  neked meg nincsen e-mailod?

Előzmény: Sz.Ipirtyó (854)
endrebá Creative Commons License 2020.06.01 0 0 860

Köszönöm a meglátást.

Amit a létszámarány-változásból következő normalitásváltozásról feltételezel (a 856-osban), az sajnos nem ilyen egyszerű.

Mert az államgépezet működése is megváltozik ha a közvetlen működtetői kulturálisan megváltoznak.

Szekula.. miii..   jaa, Magyarul hittelenné válás.

Az IszlámÁllam soraiban harcoló önkéntes harmadgenerációs német és francia állampolgárok nem ritka kivételek hanem normális fejlődés következményei.  Illetve Allah a hittelenséget még jobban üldözteti mint a hitetlenséget.  Hittelenné csak egy feltétel nélkül szerető Isten hívői válhatnak.. tömegesen.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (851)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.31 0 0 859

Cölibátust fogadtak, de vakságot nem. Pontosan tudják a gyónások miatt, hogy milyen igazi problémák és nehézségek merülnek fel egy házasságban, éppenséggel nem lenne szerintem ördögtől való gondolat, ez alapján egy összefoglalót nyújtani a jegyeseknek és a nem összeillő párokat lebeszélni arról, hogy hülyeséget csináljanak, pláne az örökkévalóságig, amiben ugye ők hisznek, hogy majd a mennyben se szabadulnak egymástól a házastársak.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (858)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2020.05.31 0 0 858

Khm... ne is haragudj, de egy cölibátust fogadott ember miről is kéne, hogy oktatást tartson a házaséletet illetően?

Előzmény: Törölt nick (845)
Sz.Ipirtyó Creative Commons License 2020.05.31 0 0 857

Viszont bigámia formájában létrejöhetne életközösség. Komolyabban vennék egymást az emberek. 

Előzmény: Sz.Ipirtyó (854)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2020.05.31 0 0 856

"De a beáramló muzulmán tömeget látva kellett elgondolkoznom hogy mit lehet azzal a .. hm.. csak mint választói létszámmal szembeállítani - huszonöt év múlva."

Nem kell aggódni, a szekuláris állam mint olyan megoldás lehetne, feltéve, hogy egyik vallást, hitet sem teszik mérlegre. Egységesen el kell utasítani mindegyiket, és akkor egy állam működésébe nem lehetne hitéleti alapon beavatkozni. Mivel most arra törekednek, hogy a szakralitás is megjelenjék a mindennapokban is, könnyen lehet, hogyha fordul a kocka, egy másik hit, vallás szakrális fundamentuma válhat normává.

Előzmény: endrebá (842)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.31 0 0 855

A példáid szélsőségesek, de igazad van. :) Sokan felejtjük el azt a régi bölcsességet: a házasság előtt legyen nyitva a szemed, utána viszont csukd le félig. ;)

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (850)
Sz.Ipirtyó Creative Commons License 2020.05.31 0 1 854

Nem beszélve arról, h a második házasságkötés ellehetetlenítése erőst visszafogná a szeretőzést is. A második házasság reménye nélkül ugyanis kevesebben feküdnének alá a házas pasiknak... 

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (850)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!