Keresés

Részletes keresés

mzsombi Creative Commons License 2019.06.05 0 0 793

Így van, ahogy mondod, a Wizzair ebből semmit nem lát. Az eredetileg terhelt kártyádra megy egy refund, ami pár napon belül íródik jóvá, az újonnan kiválasztott kártyád pedig azonnal beterhelődik.

Előzmény: halilali1 (792)
halilali1 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 792

Sziasztok,

Curve vel vettem Wizzairnél jegyet, de nem wizzair kártyával mögötte, mert már elhasználtam a havi hitelkeretemet

Szeretném 10-e után a jelenlegi kártyáról visszahívni és ráterhelni a Wizzair kártyámra.

Még nem csináltam ilyet, az lenne a kérdésem, hogy erről a háttérben folyó visszahívásról stb a Wizzair nem is tud, nem befolyásolja a jegyemet ugye?

neomedia Creative Commons License 2019.06.05 0 0 791

payment linkrol toltottem 2 napja Curve-rol (WizzErste)

utana visszaallitotta Curve-ben a Reward kartyat aktivnak

ma ujraterhelte Curve-on keresztul a WizzErstet ugyanazzal az osszeggel

Revolutba nem erkezett meg es nem is tudnak rola...vizsgalodnak

Előzmény: TyggeR (790)
TyggeR Creative Commons License 2019.06.05 0 0 790

nekem tegnap volt egy elutasított tranzakcióm, mármint a kártyaterminál szerint, a revolut egyenlegemből mégis levonták

viszont amint írtam, a live agent ezt megoldotta

nagyon fertőző lehet az a cucc, ezért nem tartok túl sok pénzt ott soha...

Előzmény: kircsi21 (788)
neomedia Creative Commons License 2019.06.05 0 0 789

metoo

Előzmény: kircsi21 (788)
kircsi21 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 788

Revolut mai húzása: nyomtam egy top up-ot rá, rendben is volt minden, azonnal megjelent a Revolut egyenlegemen. Erre egy órával utána kaptam egy SMS-t a bankomtól, hogy ment még egy kis lóvé a Revolut-ra... Nem pont ugyanannyi, de nagyságrendileg hasonló. És a bank egyenlege szerint tényleg, pedig én nem csináltam semmit! Megnézve a Revolut egyenleget még baljósabb a sztori, mert ott meg nem jelent meg :/. Írtam egy panaszt a Revolutnak, erre visszírták, hogy vmi bug van éppen a rendszerükben, ami ilyet generál, azaz teljesen önállóan levonja a bankszámláról a pénzt, de nem tölti fel a Revolut-ra. Majd értesítenek... Örülök....

TyggeR Creative Commons License 2019.06.04 0 0 787

a magyar bankokhoz kepest nem rossz, de a revolut most sokkal jobb. 100e-nel usd-re valtva kb. 20 cent a valtasi koltseg, az 50-60 huf

a curve addig volt igazan jo, amig abszolut kozepen valtott, ez most mar nincs igy sajnos

Előzmény: mzsombi (786)
mzsombi Creative Commons License 2019.06.04 0 0 786
Azt elfelejtettem, hogy a tranzakció USD volt, a mögöttes kártyát pedig HUF-ban terhelte a Curve.
Előzmény: mzsombi (785)
mzsombi Creative Commons License 2019.06.04 0 0 785
Most fizettem ki kb pont 100e Ft értékben valamit Curve-vel, a Google által dobott aktuális átváltáshoz képest 300 Ft-tal volt drágább a Curve. Ez kb 0,3%, nem mondanám rossznak.
Előzmény: TyggeR (784)
TyggeR Creative Commons License 2019.06.04 0 0 784

hát, amerikában végül egyetlen alkalommal használtam a curve kártyát, de ahogy az utazás előtti utolsó feltöltésemnél, akkor sem voltam elégedett az árfolyammal, nagyon nem

egy szaros 15 dodós tranzakciónál is 40 huf volt az eltérés a középárfolyamhoz képest (hétfő, nem hétvége), szóval egyre biztosabban ki merem jelenteni, hogy a curve által alkalmazott árfolyamok számukra kedvezőbbek lettek...

(az út jó volt amúgy!)

gabor01 Creative Commons License 2019.06.02 0 0 783

Az Erste nem ad visszatérítést a Revolut feltöltésre semmilyen módon, Curve használatával sem.

Viszont ad pontot a Curve használatával ha simán vásárolok.

Előzmény: nyman (777)
kobradam Creative Commons License 2019.06.01 0 0 782

Revolutra feltöltéssel nekem sem ad Wizz hitelkártya pontokat, sima kártyás fizetésnek könyvelte el. Érdekel engem is, hogy melyik kártyán keresztül lehet pontokhoz jutni. Transferwise kártyás fizetéses feltöltéssel, esetleg Curve-ön keresztüli pénzfeltöltéssel? Gondolom nem annyira menő kiadni a még működő titkokat, de hátha tud valaki segíteni Köszi a tippeket.

György Fogarasi Creative Commons License 2019.06.01 -1 0 781

A Revolutnál sajnos bármikor megtörténhet, hogy zárolják a számládat. 

Csak ritkán van visszaút és be is ragadhat a pénzed, de jobb esetben visszautalják oda ahonnan jött. 

A károsultaknak egy saját FB csoportja. 

A Zdnet oknyomozó újságírója sem tudott velük semmire sem menni. 

https://www.zdnet.com/article/revoluts-clumsy-automated-fintech-bank-compliance-results-in-frozen-accounts-and-lack-of-customer-service/

Előzmény: György Fogarasi (780)
György Fogarasi Creative Commons License 2019.06.01 0 0 780

1.Új kártya? 

2.Vigyék mást...

Ha nem új, akkor a korábbi tranzakcióid valamelyike miatt vizsgálják a számlát. 

Ha volt Barion, Simple tranzakciód az gyanús, hogy kiakasztja a kockázat elemző software-t.

Remélem nem volt rajta sok pénz. 

Előzmény: soju (779)
soju Creative Commons License 2019.05.31 0 0 779

Nem  tudom tölteni a kártyámat sem ft-al , sem eu-val, valami nagyító forog, és már kb 1  hete azt írja, hogy az adataim ellenőrzi és ez kb. 48 óráig tart, de mihez képest, épp utazom hétfőn, úgyhogy valami nagyon nincs rendben!

Jártatok már így?

Szazsa

edkedk Creative Commons License 2019.05.30 0 0 778

Max nem ad pontot közvetlen Revolut töltésre. Curve-ön keresztül nem próbáltam.

Előzmény: nyman (777)
nyman Creative Commons License 2019.05.30 0 0 777

A Wizzairt nem tudom.

Ha a Curve-el veszel fel kp-t, az tobb banknal vasarlasi tranzakcionak konyvelik. 

A Curve elvileg tovabblovi az MCC kodokat, de ahogy latom, idonkent nem pontosan. Lehet itt is valami hasonlo lehet. 

Ugye egyes bankoknal van elfogado helyre nyujtott kedvezmeny is. Itt is lehet, hogy a Revolutot alapbol kivettek a visszateritesekbol. 

Majd ha lesz szabad visszateritesi keretem azt Erste Maxnal megnezem. Ez 2,5 het. 

Előzmény: gabor01 (773)
gabor01 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 776

Mely előzőekből?

Nekem adott pontot a kártya aktiválásakor befoglalt tranzakcióra. Ebből gondoltam, a költésekre is lehetséges ez.

Majd kiderül, ma tesztelem.

Előzmény: 1szeri (775)
1szeri Creative Commons License 2019.05.30 0 0 775

"a Revolutot érdemes a Curve-n keresztül ilyen módon feltölteni?Erste Wizzair kártyával? Persze a pontok kellenének :)

Nem volt világos az előzőekből, hogy mi a helyzet.

neomedia Creative Commons License 2019.05.30 0 0 774

"A Curve használatakor meg igen?"

nem

gabor01 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 773

Most próbálgatom a Revolut és Curve szolgáltatásokat.

Az lehetséges, hogy a Revolut feltöltésénél az Erste Wizzair kártya nem ad pontokat?

A Curve használatakor meg igen?

Vagyis a Revolutot érdemes a Curve-n keresztül ilyen módon feltölteni?

Más: A Curve azt írja, hogy kp felvétel ATM-ből fizetős lehet az itthoni kártyák bankjánál. Ugyanis látszik a tranzakciónál, hogy pénzfelvétel történt.

Ez így van? Vagyis az itthoni bank felszámítja a tranzakciós és egyéb jutalékait?

Ha így van, akkor pénz felvenni csak Revoluttal szabad.

nyman Creative Commons License 2019.05.29 0 0 772
sch333 Creative Commons License 2019.05.25 0 0 771

Köszi!

Előzmény: kircsi21 (762)
TyggeR Creative Commons License 2019.05.25 0 0 770

(ja, amugy marad a magyar sim, egy usa roaming csomaggal. csak 500 mega, de csak veszhelyzeti tartaleknak kell, az a lenyeg, hogy ne logjak annyit a neten vegre :) )

Előzmény: TyggeR (769)
TyggeR Creative Commons License 2019.05.25 0 0 769

a revolutban az a jo, hogy akkor is meg lehet nezni, mennyiert valt at, amikor az a konkret egyenleg meg nincs is feltoltve :) ez nagy segitseg

a curve fel szazalekos felara azert fura, mert egy hettel korabban, ugyanigy gmt pentek este 22 utan toltottem vele a revolutot usd-vel, es akkor pont kozepen valtott

nehezen igazodom ki rajtuk

holnap indulunk, jo kis kaland lesz :) koszi!

Előzmény: buksi754 (766)
György Fogarasi Creative Commons License 2019.05.25 0 0 768

Ócsó/ingyenes kp. felvétel: 

Revolut: 200EUR/GBP-ig havi ingyenes, most már itthon Ft-ban is

TW: 200EUR/GBP-ig havi ingyenes,

Icard: 2 EUR/db minden kp. felvétel

DiPocket: 600EUR naponta/3600EUR/hó 1EUR/kp. felvétel

Wirex: 250 EUR/nap, 2,25EUR/kp. felvétel

Utalás: 

Revolut, Wirex ingyenes utalás, TW szintén jöhet, de nem ingyenes

MultiCurrency: 

Revolut

TW

Wirex

Bár egyéb szuper dolog jöhet :-) :-) :-) 

György Fogarasi Creative Commons License 2019.05.25 0 0 767

Prepaid kártyák és a contactless fizetés, alacsony összegnél… 

A magyar bankok által kibocsájtott kártyák itthon nem kérnek PIN-t 5000Ft alatt. 

Mi a helyzet a prepaid és egyéb külföldi kártyákkal itthon? 

Mindig kérnek PIN-t kis összegnél is? 

buksi754 Creative Commons License 2019.05.25 0 0 766

400 osztva 266 az 1.5 forint. Mondjuk 285-ös árfolyamra vetítve az 0.005-öd része. Ez valóban fél %, de simán lehetne akár árfolyam különbözet is.

A Revoluttal meg kifejezetten szerencséd volt. Már írtam róla, hogy este kifejezetten drágább, akár háromszorosa a napközbeni marzsnak. Persze a dollárnak pont akkor van a piaca, úgyhogy lehet ezért volt Neked sokkal jobb este váltanom dollárt.

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=150715272&t=9238220

Akkor hamarosan utaztok? Jó utat, sok élményt!

Milyen SIM kártyát tervezel beszerezni netezésre? 

Előzmény: TyggeR (765)
TyggeR Creative Commons License 2019.05.25 0 0 765

na de pont ez a lényeg, hogy még nem voltak zárva a piacok. gmt 22.30 körül volt a tranzakció. még jó, hogy úgy döntöttem, hogy nem usd-vel, hanem huf-fal töltök a revolutra félmillió körüli összeget, és azt váltottam át az appban usd-re - több mint 1500 dollárnál volt 90 cent (260 huf) a váltási veszteség. 10 perccel később volt a curve-ös tranzakció, 266 dollárra 400 huf felárral a középárfolyamhoz képest - ez szerintem "durva". filléres panasz persze, de arányaiban mégis fura, és a curve szerint normális is

Előzmény: buksi754 (764)
buksi754 Creative Commons License 2019.05.25 0 0 764
Előzmény: TyggeR (763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!