Így van, ahogy mondod, a Wizzair ebből semmit nem lát. Az eredetileg terhelt kártyádra megy egy refund, ami pár napon belül íródik jóvá, az újonnan kiválasztott kártyád pedig azonnal beterhelődik.
Revolut mai húzása: nyomtam egy top up-ot rá, rendben is volt minden, azonnal megjelent a Revolut egyenlegemen. Erre egy órával utána kaptam egy SMS-t a bankomtól, hogy ment még egy kis lóvé a Revolut-ra... Nem pont ugyanannyi, de nagyságrendileg hasonló. És a bank egyenlege szerint tényleg, pedig én nem csináltam semmit! Megnézve a Revolut egyenleget még baljósabb a sztori, mert ott meg nem jelent meg :/. Írtam egy panaszt a Revolutnak, erre visszírták, hogy vmi bug van éppen a rendszerükben, ami ilyet generál, azaz teljesen önállóan levonja a bankszámláról a pénzt, de nem tölti fel a Revolut-ra. Majd értesítenek... Örülök....
Most fizettem ki kb pont 100e Ft értékben valamit Curve-vel, a Google által dobott aktuális átváltáshoz képest 300 Ft-tal volt drágább a Curve. Ez kb 0,3%, nem mondanám rossznak.
hát, amerikában végül egyetlen alkalommal használtam a curve kártyát, de ahogy az utazás előtti utolsó feltöltésemnél, akkor sem voltam elégedett az árfolyammal, nagyon nem
egy szaros 15 dodós tranzakciónál is 40 huf volt az eltérés a középárfolyamhoz képest (hétfő, nem hétvége), szóval egyre biztosabban ki merem jelenteni, hogy a curve által alkalmazott árfolyamok számukra kedvezőbbek lettek...
Revolutra feltöltéssel nekem sem ad Wizz hitelkártya pontokat, sima kártyás fizetésnek könyvelte el. Érdekel engem is, hogy melyik kártyán keresztül lehet pontokhoz jutni. Transferwise kártyás fizetéses feltöltéssel, esetleg Curve-ön keresztüli pénzfeltöltéssel? Gondolom nem annyira menő kiadni a még működő titkokat, de hátha tud valaki segíteni Köszi a tippeket.
Nem tudom tölteni a kártyámat sem ft-al , sem eu-val, valami nagyító forog, és már kb 1 hete azt írja, hogy az adataim ellenőrzi és ez kb. 48 óráig tart, de mihez képest, épp utazom hétfőn, úgyhogy valami nagyon nincs rendben!
Most próbálgatom a Revolut és Curve szolgáltatásokat.
Az lehetséges, hogy a Revolut feltöltésénél az Erste Wizzair kártya nem ad pontokat?
A Curve használatakor meg igen?
Vagyis a Revolutot érdemes a Curve-n keresztül ilyen módon feltölteni?
Más: A Curve azt írja, hogy kp felvétel ATM-ből fizetős lehet az itthoni kártyák bankjánál. Ugyanis látszik a tranzakciónál, hogy pénzfelvétel történt.
Ez így van? Vagyis az itthoni bank felszámítja a tranzakciós és egyéb jutalékait?
Ha így van, akkor pénz felvenni csak Revoluttal szabad.
(ja, amugy marad a magyar sim, egy usa roaming csomaggal. csak 500 mega, de csak veszhelyzeti tartaleknak kell, az a lenyeg, hogy ne logjak annyit a neten vegre :) )
a revolutban az a jo, hogy akkor is meg lehet nezni, mennyiert valt at, amikor az a konkret egyenleg meg nincs is feltoltve :) ez nagy segitseg
a curve fel szazalekos felara azert fura, mert egy hettel korabban, ugyanigy gmt pentek este 22 utan toltottem vele a revolutot usd-vel, es akkor pont kozepen valtott
400 osztva 266 az 1.5 forint. Mondjuk 285-ös árfolyamra vetítve az 0.005-öd része. Ez valóban fél %, de simán lehetne akár árfolyam különbözet is.
A Revoluttal meg kifejezetten szerencséd volt. Már írtam róla, hogy este kifejezetten drágább, akár háromszorosa a napközbeni marzsnak. Persze a dollárnak pont akkor van a piaca, úgyhogy lehet ezért volt Neked sokkal jobb este váltanom dollárt.
na de pont ez a lényeg, hogy még nem voltak zárva a piacok. gmt 22.30 körül volt a tranzakció. még jó, hogy úgy döntöttem, hogy nem usd-vel, hanem huf-fal töltök a revolutra félmillió körüli összeget, és azt váltottam át az appban usd-re - több mint 1500 dollárnál volt 90 cent (260 huf) a váltási veszteség. 10 perccel később volt a curve-ös tranzakció, 266 dollárra 400 huf felárral a középárfolyamhoz képest - ez szerintem "durva". filléres panasz persze, de arányaiban mégis fura, és a curve szerint normális is