Keresés

Részletes keresés

piela Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4328
piela Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4327

A kép lemaradt!

Előzmény: piela (4326)
piela Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4326

Jó keresgélést! :)

Előzmény: Shebelle (4325)
Shebelle Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4325

Sziasztok! Régóta olvasgatlak benneteket és sok hasznos információhoz jutottam általatok. Köszönöm. Egyelőre még itthonról írok, úgy másfél-két év múlva tervezem a kiutazást, különböző okok miatt, addig is a nyelvet tanulom. Sajnos még eléggé az elején vagyok, így szeretnék kérdezni valamit, mivel nézegetem az állásajánlatokat(szerencsére sokat találni a szakmámban),viszont valamit nem tudom, hogy h. is keressem: márpedig h.hogy tüntetik fel azt, ahol szállást is adnak, konkrétan milyen kifejezést használnak rá. Sajnos hiába keresetm rá több kifejezéssel is, ezért gondoltam rá, hogy valószinűleg valami "szak"szóval lesz íródva(mint pl. a kvartéj esetében). A hébergement-re nem találtam sajna. Persze nem sürgős a dolog, pusztán kiváncsiságból... Esetleg ha valaki megtuná írni, annak nagyon örülnék és megköszönném :)))

Mégegy dolog lenne, létezik olyan térkép a neten, ahol a franciaországi atomerőművek vannak bejelölve? Sajna erre sem sikerült eredményre jutnom a keresőben! Nézegetném a leendő új otthonom helyszínét, s ezeket messziről elkerülném ha lehet :))), gyáva ember lévén :). Köszönöm előre is.

Üdv, Shebelle.

tessloff Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4322
Antibes-ban ami eleg delen fekszik, egy 20nm-es garzonert mar 10 eve is havi 300euro feltti lakbereket kellett fizetni. (azota csak felfele mentek a lakberek). Termeszetesen egy istenhatamogotti faluban ahol nincs tul sok munkalehetoseg kevesebb, de a kulonbozetet kifizeted benzinkoltsegre.
Előzmény: Törölt nick (4321)
MmeErrant Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4318

Szerintem otthon sem tudsz bejelentkezni sem egy motelba sem egy kempingbe. De szerintem ennek megértése a Te agykapacitásodat meghaladja!

Előzmény: Törölt nick (4317)
MmeErrant Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4316

Nem, mivel itt nincs lakcímkártya. Olvass vissza kicsit! Közüzemi számlák kellenek mindenhol, azzal tudod igazolni, hogy hol laksz.

Előzmény: karbog (4315)
karbog Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4315

Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék, hogy lakcímkártyát kaphatok e, ha dél Fr.országban egy kempingben kibérelek egy házat, és számlát kapok erről. köszi

Tuco Benedicto Pacífico Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4314

Nem vazzeg, jó hogy kérdezed, téged olvaslak...kiégeti az agysejteket, olyan hülye vagy.

Előzmény: Törölt nick (4307)
Tuco Benedicto Pacífico Creative Commons License 2012.03.03 0 0 4306

Viszont ami a te szádból jön, öreg, beleértve amit az 56 osokról

irsz a légióson (egyből vérig sértve az összes 56 os légios veteránt a szar dumáddal

Danjou kapitányról) az elég hiteles lenne...hogy is mondjam...egy biogazdaság szervestrágyázását

bemutató dokumentumfilmben, mint szemléltető kellék.

Várjál, Lucy Liunak  külön is: ömlik a szar belőled cimbi.

Nyeld vissza inkább, mi is jobban járunk, meg te is, ugyanis a g***zés is művészet valahol,

lehet ugy csinálni mint annak idején (pld.a fantasztikus műveltségű Richelieu csinálta) akkor intrikának

hivják, meg lehet ugy ahogy te, hogy állsz elmebeteg vigyorral az informácios szupersztráda szélén,

a tenyeredbe szarsz és mindenki kocsijához (érted a célzás finomságát?) hozzá akarod vágni,

de nem nagyon jön össze, mert a menetszél visszavágja a képedbe...ugyhogy álldogállsz talpig szarosan

és azt ismételgeted: kv'nyátokaaat! kv'nyátokaaat!

Előzmény: Törölt nick (4305)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4304

A legszebb az egészben, hogy idejövök, megkérdezem tud-e valaki esetleg...

2 - 3 nap mulva nincs vàlasz : kezdek agressziv lenni, hogy le sem vagyok szarva.....

Ekkor néhànyam vàlaszolnak, hogy bocsi, de nem olyan könnyü, mint ahogy gondolod......

Erre jôvök én, hogy Ti milyen hülyék vagytok, mert az ugy van ahogy én mondom, és Ti semmihez nem értetek, semmit nem tudtok francia orszàgrol.....

Erre Jönnek néhànyan, elmondjàk, hogy màr vagy 20 éve itt élnek, és nem En vagyok az elsö, aki ezt kérte tölük.....

Erre én elkezdek ...va anyàzni, zsidozni, hazaàrulozni, ert, hogy megsértettétek a hazafisàgomat, és szegént én !!!!!

Olyan déjà vu, mostanàban ez a pàrbeszéd lezajlott 2 topic on is kb ugyan ilyen hangnemben, és ugyan ebben a sorrendben, bravo !!

Magyarorszàg, én igy szeretlek !!!! :-((((((

Rufella Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4303

Hogy tôlem is kapj valami vàlaszt: én "mély-franciàban" lakom (4-500 km-re Pàrizstòl). A lakàst bérlem (HLM- szociàlis lakàs), nem hiszem, h bejelenthetnék ide valakit - bàr igaz sosem olvastam el a szerzôdést teljesen. Kocsim van 1, de azt hasznàlom, mert ezen a környéken auto nélkül nem lehet semmit csinàlni. Itt nem lehet munkàt talàlni még franciàknak sem. Nekem 5 év utàn sikerült leakasztanom valamit, de ez sem egy CDI. Ez a nagy helyzet. Innen jobb elköltözni, nem hogy még valaki idejöjjön.

Előzmény: Törölt nick (4284)
tessloff Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4302
Ezek szerint az utolso remenysugar is elhalt, mert ugy nez ki, hogy senki nincs abban a helyzetben kulonbozo okok miatt. Ha lett volna jelentkezo 1 honap alatt biztos jelentkezett volna.
Előzmény: Törölt nick (4298)
chendo Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4301

Szerintem süteményes barátunk jól nyomja! Nem tudom, hogy mit szed vagy mit szív, de

hozzászólásai kifejezetten hiánypótlóak.

Egyébként nem értem, hogy mivel érdemelted ki kitüntetett figyelmét!

Büszke lehetsz magadra!

Előzmény: MmeErrant (4296)
Tuco Benedicto Pacífico Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4300

Lol...hát még , hogy én nem is irtottam falukat:P

Előzmény: MmeErrant (4293)
MmeErrant Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4296

Ha nem vetted volna észre csak 2 embernek van baja velem. Az egyik a kocsis, mert nem érti, hogy lehetetlent akar.

A másik Te vagy. Téged meg nem veszlek figyelembe, mert annyira suttyó vagy, hogy még írni, fogalmazni sem tudsz rendesen. Ebből kifolyólag merem feltételezni, hogy egy idegen nyelvet sem beszélsz, azért jársz ide károgni, mert savanyú a szőlő.

Azért ha felénk jársz szólj Te is! Keresek egy hatágút, tudod olyat, amit el lehet dobni.

Neked is szép délutánt Con!

Előzmény: Törölt nick (4294)
MmeErrant Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4293

Szólj, ha erre jársz, szeretnélek megismerni!!! Akibe ennyi irónia szorult csak jó ember lehet ( még ha falukat is irtott)

Szeletes topiktárstól majd megint kapom az áldást! Vagy leragadt a szomszédban? :)

Egyébként nem veszem a lelkemre, röhögök rajtuk! Átvettem a troll szerepet :D

Előzmény: Tuco Benedicto Pacífico (4290)
kristian0308 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4292

ha nem gond csatlakoznék és felvennélek én is

Előzmény: Lizike2323 (4276)
MmeErrant Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4291

:)

Írtam mail-t!

A kompárakat ne is említsd! Áprilisban megint változtatnak, gondolom nem lejjebb mennek :(

Raynair-nek van járata Figari-ba Brüsszelből.  Bp-Brüsszel-Figari nem is drága, ha csak kézitáskával utazol.

Egy szál bikinit vittem el az útra................ :D

Előzmény: chendo (4289)
Tuco Benedicto Pacífico Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4290

Szia Mme E.

A javaslatom a következő és idézném kis falum legnagyobb szülöttjét,

Csipó Béla bácsit, aki nemcsak hogy messzeföldön híres agrárszakember ( itt parasztnak hivják)

hanem a jelenkor egyik legnagyobb, lánglelkű liberalistája is.

Ő azt mondaná neked: "Figyejjé lyányom, szajjá rája"

Nyilván, jó magyar szokás szerint, ha a tapasztalataiddal segitel, az kit érdekel?

Ingyé' van, mibe került az neked?

Nem, ha valaki feltúr az internetre, azt fogadd örökbe, vedd a nevedre, jelentsd be magadhoz, tartsd el.

Ha nem, akkor meg ne csodálkozz, hogy egyből neked esik az 'igazmagyar zsidóellenes liga" összes(?)

filantrópja és izes magyarsággal  rádszórja az összes fikát, amit  az ellenállásban eltöltött hosszú évek alatt

kitermelt.

Inkább érezd magad megtisztelve, hogy egy ilyen lánglelkű hazafi megtisztel a virtuális nyálmirigyváladékával.:)

Akkopr törődj vele, ha ki tud köpni a monitorból:))))

Akkor már engem is érdekelni fog, alapitunk egy cirkuszt hárman és kaszálunk vele:P

Addig meg csipózd le:)) -ez kacsintós akart lenni:)

Lucy Liunak mondom, ezt ugord át kincsem, ugyse értenéd.

Előzmény: MmeErrant (4287)
chendo Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4289

Jaj, nem kéne azért ennyire fényezni magad!

Amúgy meg nem képzeled,hogy még egyszer az életbe beteszem a lábam arra a

szutykos szigetre!? Ilyen kompárak mellett! :) :(

Előzmény: MmeErrant (4288)
MmeErrant Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4288

VÁLLALOM! Az vagyok, ha valaki annak veszi, ha tényeket közlök és nem ugrok minden kuncsorgónak. Na meg azt is megnézem ki titulál annak :) Nekem a helyesírás sok mindent elmond egy emberről!

Lehet elprosztósodtam Korzikán, de a saját erőmből tettem!!!

Írj, ha már megvetted a jegyet!!! :):):) Gyere, legyél Te is prosztó! :D

Előzmény: chendo (4285)
MmeErrant Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4287

Ha kicsit belegondolsz a kettő ugyanaz, még ha nem is akarsz beköltözni!

Előzmény: Törölt nick (4284)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4286

Jó tudni, hogy ha valaki bünözőknek, vagy szökevényeknek papirt ad vagy támogatja őket itt Franciában, akkor nagy buliba keveredhet ! :DDD

chendo Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4285

Hát Mme ,hogy te milyen egy undok perszóna vagy! Láthatod, rövid időn belül már

másodszor szólnak be!

Hiába na ,az a prosztó korzikai közeg előbb utóbb megteszi a hatását.

Előzmény: MmeErrant (4283)
MmeErrant Creative Commons License 2012.03.01 0 0 4283

Röviden egy példát mondott az otthoni ügyintézésre.

Nem bántásból mondom, de ha ennyi negatív érzésed van az országgal kapcsolatban jobb, ha elköltözöl. Hiába fogsz már munkát találni a keserűség benned van és csak a rosszat fogod meglátni.

Még egy esélyt adjál azért magadnak! Keress szezonális munkát. Az esetek többségében szállást is adnak. Így kipróbálhatod magadat, hogy tudsz-e egyedül boldogulni.

A tb. kártyával engem is megdolgoztattak. Hiánypótlást kértek 2x azokra a papírokra amiket már beadtam. Én úgy oldottam meg, hogy listát csináltam a beadott papírokról és aláírattam az ügyintézővel. :) Érdeklődnöd kellene, hogy miért áll a dolgod! Fogd fel nyelvgyakorlásnak és ha elintézted, sikerélménynek!

Előzmény: Lizike2323 (4282)
Lizike2323 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 4282

èn meg megkèrdojeleznèm, hogy tobben èrtettèk... De nem àllok le vitatkozni!!! Nem az èn stilusom! Jo èjt!

Előzmény: Tuco Benedicto Pacífico (4281)
Tuco Benedicto Pacífico Creative Commons License 2012.02.29 0 0 4281

Azért én megelőlegezem itt többeknek, hogy értették.

Te meg igy jártál.

Előzmény: Lizike2323 (4272)
Rufella Creative Commons License 2012.02.29 0 0 4280

Moulins az még nyugatabbra van, néha mellette megyek el, ha Pàrizs környékére utazom kocsival.

Előzmény: Dobri (4279)
Dobri Creative Commons License 2012.02.29 0 0 4279

2007 őszén voltam felétek dolgozni.Moulins környékén valami kis faluban a 03-as megyében.Gabonasilókat takarítottunk.

Előzmény: Rufella (4274)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!