Sziasztok! Régóta olvasgatlak benneteket és sok hasznos információhoz jutottam általatok. Köszönöm. Egyelőre még itthonról írok, úgy másfél-két év múlva tervezem a kiutazást, különböző okok miatt, addig is a nyelvet tanulom. Sajnos még eléggé az elején vagyok, így szeretnék kérdezni valamit, mivel nézegetem az állásajánlatokat(szerencsére sokat találni a szakmámban),viszont valamit nem tudom, hogy h. is keressem: márpedig h.hogy tüntetik fel azt, ahol szállást is adnak, konkrétan milyen kifejezést használnak rá. Sajnos hiába keresetm rá több kifejezéssel is, ezért gondoltam rá, hogy valószinűleg valami "szak"szóval lesz íródva(mint pl. a kvartéj esetében). A hébergement-re nem találtam sajna. Persze nem sürgős a dolog, pusztán kiváncsiságból... Esetleg ha valaki megtuná írni, annak nagyon örülnék és megköszönném :)))
Mégegy dolog lenne, létezik olyan térkép a neten, ahol a franciaországi atomerőművek vannak bejelölve? Sajna erre sem sikerült eredményre jutnom a keresőben! Nézegetném a leendő új otthonom helyszínét, s ezeket messziről elkerülném ha lehet :))), gyáva ember lévén :). Köszönöm előre is.
Antibes-ban ami eleg delen fekszik, egy 20nm-es garzonert mar 10 eve is havi 300euro feltti lakbereket kellett fizetni. (azota csak felfele mentek a lakberek). Termeszetesen egy istenhatamogotti faluban ahol nincs tul sok munkalehetoseg kevesebb, de a kulonbozetet kifizeted benzinkoltsegre.
Hogy tôlem is kapj valami vàlaszt: én "mély-franciàban" lakom (4-500 km-re Pàrizstòl). A lakàst bérlem (HLM- szociàlis lakàs), nem hiszem, h bejelenthetnék ide valakit - bàr igaz sosem olvastam el a szerzôdést teljesen. Kocsim van 1, de azt hasznàlom, mert ezen a környéken auto nélkül nem lehet semmit csinàlni. Itt nem lehet munkàt talàlni még franciàknak sem. Nekem 5 év utàn sikerült leakasztanom valamit, de ez sem egy CDI. Ez a nagy helyzet. Innen jobb elköltözni, nem hogy még valaki idejöjjön.
Ezek szerint az utolso remenysugar is elhalt, mert ugy nez ki, hogy senki nincs abban a helyzetben kulonbozo okok miatt. Ha lett volna jelentkezo 1 honap alatt biztos jelentkezett volna.
Ha nem vetted volna észre csak 2 embernek van baja velem. Az egyik a kocsis, mert nem érti, hogy lehetetlent akar.
A másik Te vagy. Téged meg nem veszlek figyelembe, mert annyira suttyó vagy, hogy még írni, fogalmazni sem tudsz rendesen. Ebből kifolyólag merem feltételezni, hogy egy idegen nyelvet sem beszélsz, azért jársz ide károgni, mert savanyú a szőlő.
Azért ha felénk jársz szólj Te is! Keresek egy hatágút, tudod olyat, amit el lehet dobni.
VÁLLALOM! Az vagyok, ha valaki annak veszi, ha tényeket közlök és nem ugrok minden kuncsorgónak. Na meg azt is megnézem ki titulál annak :) Nekem a helyesírás sok mindent elmond egy emberről!
Lehet elprosztósodtam Korzikán, de a saját erőmből tettem!!!
Írj, ha már megvetted a jegyet!!! :):):) Gyere, legyél Te is prosztó! :D
Röviden egy példát mondott az otthoni ügyintézésre.
Nem bántásból mondom, de ha ennyi negatív érzésed van az országgal kapcsolatban jobb, ha elköltözöl. Hiába fogsz már munkát találni a keserűség benned van és csak a rosszat fogod meglátni.
Még egy esélyt adjál azért magadnak! Keress szezonális munkát. Az esetek többségében szállást is adnak. Így kipróbálhatod magadat, hogy tudsz-e egyedül boldogulni.
A tb. kártyával engem is megdolgoztattak. Hiánypótlást kértek 2x azokra a papírokra amiket már beadtam. Én úgy oldottam meg, hogy listát csináltam a beadott papírokról és aláírattam az ügyintézővel. :) Érdeklődnöd kellene, hogy miért áll a dolgod! Fogd fel nyelvgyakorlásnak és ha elintézted, sikerélménynek!