a virus ledöntött a lábamról ugy látom vannak új érdeklődők is csak azt tudom mondani minden autóról mondanak rossz véleményt de általában olyan mondja akinek nem az a tipusú autója van.
az én véleményem:ekkora autóhoz 5,8l/-es átlagfogyasztás az már magáért beszél
a szinhez annyit tenék hozzá a fekete kényes szin de megéri!!!
Azért megnyugtat, hogy vasárnap nem én ülök egyedül a net előtt - bár nem lehetek egy sikeres ember, ha vasárnap már 3/4 6-kor a munkahelyen olvasom a fórumot :)
"A középső hátsó ülésen nincs olyan biztonsági őv,ami 3 ponton fogná a csecsemő ülést(bármilyen más alkalmatosságot)"
HOgyne lenne, a középső öv is 3 pontos!!!
Frontális ütközéskor aláírom, de oldalról meg bele is halhat, ha oldalról jön beléd valami (apám is így halt meg majd 20 éve, hogy oldaról belement egy buzi orosz katonai tehergépkocsi)
1.4 TJetről tapasztalatokat lehet vadászni a Grande Punto és a Bravo 2007 topicokban, én is ezt tettem. A LINEA üresen 1185 kg, a GP 1155 kg, míg a BRAVO 1280 kg. Így az említett két topicban talált fogyasztás stb. adatokat nagyjából a 2 közé kell belőni (bár a Bravo-ban 6 gangos váltó jár hozzá, a GP és a Linea az 5-össel van szerelve - bár ezt nem is bánom, inkább legyen 5 normálisan belőtt fokozat mint 5 rövid meg egy hosszú a végén...) Szerintem nem lehet rossz moci, 1,4 turbót már '93-óta szórnak a Fiatokba ( Punto I GT, ebből van egy a családban, imádom! ), azóta csiszolgatnak rajta...
többnyire csak hétvégén van kapacitásom fórumozni. Hétközben max beleolvasok egy-két este. De mire megjövök melóból + gyerek program fürdés vacsi család után Nekem kész.
Nekünk is majdnem az a szín lett. Bár mi eredendően kéket szerettünk volna (és aztán az is lett), de amikor megrendeltük a bézsre mondott jobb ajánlatot a kereskedő. De a végén meg lett az elsőre kinézett. Vagyis azt akarom kihozni, amíg nincs alattad a vas még bármi lehetséges.
Üdv neked is!Gratula a választásodhoz,mindenkinek szíve-joga olyat választani,amilyet akar:))))) Egyébként nekem is indie-elefántcsont színű van(lásd valahol az elöző oldalakon) Ha kérdésed van állj bátran elő vele...:))
Jómagam még nem tartozom a boldog Linea tulajok táborába, de roppant mód szeretnék az lenni!
Most gyűjtögetem a bátorságot és egy kis pénz magot. Remélem összejön!
Először az újságokban és a reklámokban láttam meg a Lineát, és elég pofásnak tűnt. Aztán megpillantottam élőben egy rockabilly fekete emotiont (izgató, mint Halle Berry:)) és szerelem első látásra! Mit mondjak elvesztem! A legszebb az egészben, hogy még az asszonynak is tetszik, pedig neki csak annyiból áll az autó, hogy beül az anyós ülésbe és az viszi. Ráadásul a két kölyök is bukik rá, persze a feketére, ami bár mennyire izgató is (lásd fentebb) nem lesz, mert nem győzném csutakolni (persze a sok lúd és a disznó esetét ismerve ...). Én személy szerint az indie elefáncsontot preferálom, és ha lehet természetesen emotion. Motorban a T-jet tűnik a nyerőnek, bár túl sok használói véleményt még nem olvastam róla.
A középső hátsó ülésen nincs olyan biztonsági őv,ami 3 ponton fogná a csecsemő ülést(bármilyen más alkalmatosságot) és a szakemberek is azt mondják,hogy csak oldalsó helyekre lehet tenni...:) ( a rendőrség is beleköt,amúgy,mert ott nem helyes,mert frontális ütközéskor nem fogja le jól a gyerekülést) Az autók gépkönyve is ezt írja egyébként.....
Szerintem meg középen biztonságosabb, gondold bele ha oldalról mennek beléd ezerrel, akkor jobb ha középen van. Amúgy meg ha 3 gyerek van, akkor 1 úgyis középre kerül.
Imitto, GP de szertintem ha jól emlékszem a Lineán is VAN Isofix... bár én nem költenék + 30-40 ezret az isofix-re (merthogy annyival drágább mint egy sima ülés)
Nekem is ugyanezek az elveim,bár mindenki így gondolkodna,mint mi:)))) Ha nem is tudunk elmenni nagyobb talikra,mi is találkozhatnánk itt Pest környékén valahol,néha-néha,nemde...?????
én úgyszint! hidd el, nehéz szülés volt ez, személyautóval 4 éve dízelezek (az alapokat meg katonáéknál kaptam, dízel Urallal jártam az országot) és megszerettem...de az előbbieket végigrágva csak a tjet maradt jobb választásnak...most mjet 6,5...ha tjetet nem küldöd, az sem eszik sokkal többet mint 8...1,5 liter...taposni meg úgyse fogja megérni - ismerjük a friss varázsszavakat: objektív felelősség, újabb ezervalahányszáz trafipax, önkormányzatok vásárolhatnak seb. mérőt vagy külső céget alkalmazhatnak (akik ugye profitorientáltak, szóval tuti kint lesznek), autópályán matricaell. kamerák bevonása a mérésbe (tulképp az egész pályán folyamatos mérés)...háááááát...a jogsim nélkül éhenhalunk, úgyhogy vissza kell fogni a jobb lábam (ami eddig elég nehéz volt).
Na most olvastam odaát de átjövök ide, hogy ne a GP- offoljunk...sokat rágódtam a döntés előtt, most 2 éve gyűrök egy 1,3 mJet-et. Az éves futás 13.000 km., ebben van max. 15 X Bp.-Gyöngyös autópálya oda-vissza. A maradék 10k km. a munkába járás nagyon hajnalban és baromi késő éjszaka Bp.-en - az egyik munkahely otthonról 13km, a másik 10km. A kis mJet nagyon jó, de ilyen körülmények között nálam a teljes futásának durván 30%-át nem üzemi hőmérsékleten teszi meg, köszönhetően a téli lassú melegedésnek. Hosszú távon ennek nem sok előnyét látom a motorra nézve - meg fázni sem szeretek :) Szóval nekem a benzines ha - többet is eszik - jobb választásnak tűnik. Főleg, hogy munkába jövet-menet alig van forgalom, sok helyen még sárgán villognak a lámpák...majdnem országúti körülmények :)
Hátul van 3 db.biztonsági őv,a gyereket mindig gyereküléssel teszem be és szigorúan ajtó mellé(középre nem szabad!!!) és ott lefogatom az autó biztonsági övével:)) Így a helyes:))
Jut eszembe! ISOFIX ügyben hogy áll a Linea? Vannak benne rögzítőfülek? (mennénk lassan Bécs felé outletekbe túrázni gyerekülés/babakocsi stb. kapcsán, és jó lenne tudni, mit vegyünk...)
:) Nekem a Balatonakali tali idejére van kiírva az asszony...de már az egri tali idején is bőven lesz hasa! Tegnap mentünk vele egy kört Bp.-Tata-Bp. és nehezen viselte a sok ülést...elmaradnak most ezek a talik nekem, én mondom! Ja, nálunk is fiú (elsőre)!
Az első gyerek születésénél bennt szerettem volna lenni,de akkor is ,,autóztam"...ezt nem bocsájtja meg....hozott Németországból egy autót az egyik rokonunk és átutazóban volt Pesten,beugrott hozzánk és egyedül voltam otthon,épp készültem be a kórházba az asszonyhoz,ő azt mondta,hogy bevisz,,,erre nem lerobbantunk a Szabadkikötő úton és a szülés után értem be 2 perccel:((( A másodikkal én is együtt ,,vajúldoztam 8 órán ÁT!! A harmadikkal megint bennt szeretnék lenni,szerintem nagyon jó érzés apukáknak is:)))
Teljes mértékben megértem asszonytársadat :-) de komolyan, 1 hónappal szülés előtt már nem tanácsos nagyon elmászkálni otthonról, max olyan helyre azért lehet, ami max 2 órányiira van...