Keresés

Részletes keresés

gpz Creative Commons License 2008.07.22 0 0 797
És ott a feltöltött rész alatt a lépcső meg van építve, és úgy simán be van temetve.
(Mondjuk, engem nem zavar.)

Valamint nekem továbbra sem lenne ellenemre, ha a lépcsőházakat be lehetne zárni egy ajtó utólagos beépítésével. A hajléktalanok ide fognak szokni. Csak át kell mászni a kerítésen...
Előzmény: hupm (795)
Paco155 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 796
Varga Tamás úr imét megjelent a fórumon, talán ő lesz szíves és tisztázza hogy mi is történt. Én is abban bízom, hogy nem történt ilyen utólagos eladás a közös tulajdonból, de abban is biztos vagyok, hogy a szerződésben rögzített közös tulajdoni hányadrészben ez nem fog mérhető változást okozni így nem lesz szerződésmódosítás (lásd az arányt a 17000 nm összterület és mondjuk 50 nm eladott kert között.)
Előzmény: hupm (795)
hupm Creative Commons License 2008.07.22 0 0 795
Nem tudom mi az igazsag, de gyanus, hogy utolag tortent valami atalakitas. Utolag szedtek fel ugyanis egy 15-20 meteres mar elkeszult jardaszakaszt a lakotelephez legkozelebbi (egyelore nem mukodo) kiskaputol jobbra, utolag bontottak szet a korabban szimmetrikusnak szant kertet a 2-es es 3-as epuletek kozotti lepcsok mellett. Hogy ilyenkor mi tortenik a kozos tulajdoni hanyaddal, amit Te is emlitettel, azt nem tudom, lehet nem is igaz a story :)
Előzmény: sancarlosp (794)
sancarlosp Creative Commons License 2008.07.22 0 0 794
Én nagyon nem hiszem, hogy utólag eladtak valamilyen kertrészt lakónak, illetve nagyon remélem, hogy ez nem így van. Szerintem ezt csak akkor tehetik meg, ha minden lakóval újra szerződnek, mert mindenki vesz valamekkora kertrészt is. Legalábbis a mi szerződésünkben benne van, hogy a 17 ezer X m2 telekből mekkora hányad a miénk (nem földszinten vagyunk, tehát itt nem a saját kertről van szó). Ha ebből a közösből magánosítanak valamennyit, akkor a teljes terület nagysága változik, amit minden szerződésben frissíteni kellene…. Máshogy megfogalmazva, elvileg mindenki fizetett azért a részért, amit utólag nem adhatnak el a beleegyezésünk nélkül… Illetve a társasház beleegyezése nélkül… Igaz az egy személyben a Liliomdomb Kft…
Mindenesetre erre is rá fogok kérdezni. Félreértés ne essék, én nem attól a lakótól sajnálnám a kertrészt, de az eladott kertrész árából elvileg minden lakónak részesednie kell, mert közös tulajdon, mindenki fizetett érte. Esetleg abból a pénzből meg lehetne csinálni a közös részeket :)
Előzmény: hupm (789)
sancarlosp Creative Commons License 2008.07.22 0 0 793
A földdel, pont fel lehetne tölteni a 4-5-ös ház környékét, tehát nem kellene messzire vinni, mindenki jól járna.
A tönkre nem ment út minősége szerintem kriminális, azt is újra kellene rakni, tiszta hepe-hupa.
Igazad van a plusz pénzt illetően, de az a rész nem csak a 3. épületé, hanem az összes épület, egyetlen közös nagy területe, ahol mondjuk játszóteret, grillsütőt, vagy bármilyen közös részt ki lehetne alakítani.
Megpróbálok beszélni a Liliomdobbal, hogy ezt gondolják végig, tényleg addig, amíg lehet…
Előzmény: gpz (791)
foolery Creative Commons License 2008.07.22 0 0 792

És a sok kellemetlenségekhez, mégegy.

Ami, csak esztétikum lenne(rend, és tisztaság)?......de miért lenne, hiszen fizetünk érte...a takarítás a lépcsőházakban. Az egy dolog, hogy a II. épület(B) lépcsőházában a lift belső burkolatát leszedték kb, két hete de kidobni senkinek sem sikerült......pedig "takarítanak"......a világítás a garázsból a lépcsőházba lépve több mint 3 hete nem üzemel.........de az, hogy a lift mellé oda van szarva.......az már mindennnek a teteje.És gondolom nem lakó volt, ugyanis a legjobb tudomásom szerint mindenki lakásába került w.c.!...........nem hinném, hogy bárki a lépcsőházban intézi el a dolgát. De akkor ki? a munkások? mit keresnek a már átadott ház lépcsőházában?..........és mi a büdös francra fizetjük a közös költséget????? 

Aki pedig odacsinált, egy jó nagy gusztustalan, bunkó állat. Remélem egyszer az ő házának a "küszöbét"is megtiszteli eképpen valaki!!!!!!

gpz Creative Commons License 2008.07.22 0 0 791
Attól félek, hogy a terepszint lesüllyesztése kb. 2 méterrel iszonyatos földmunkával járna. Rengeteg teherautónyi földet kell elhordani. A még tönkre nem ment út is megsüllyedne a nehéz teherautók alatt. Mondjuk az 1-2-es épületek előtt úgyis újra kell csinálnia a Liliomdomb Kft-nek az utat, úgyhogy esetleg gyors cselekvéssel még azelőtt el lehetne intézni. Nyilván ennek a földmunkának az eredeti tervekhez képesti elhagyásával spóroltak ki egy valag pénzt, aztán majd mi szívunk vele.

Viszont kétlem, hogy néhány 3. épületbeli lakó kivételével ez sok embert izgatna, úgyhogy egy lakógyűlésen erre pénzt félretetetni a társasház pénzéből nekem elég kétségesnek tűnik...
Előzmény: sancarlosp (783)
Liliomdomb Creative Commons License 2008.07.21 0 0 790

Tisztelt Liliomdombiak!

Utóljára 04.18.-án válaszoltam a Fórumban. Az azóta eltelt hozzászólásokat áttekintve örömmel állapítottam meg, hogy a házak működni kezdtek, a lakók elkezdték a közös életük felelős szervezését. Persze, ez nem megy mindig egyszerűen egy társasházban. Problémák elő fognak még fordulni, annyit ígérhetek, hogy a kollégáimra a jövőben is számíthatnak.

Szeretném megköszönni azon fórumozók hozzászólását, akik pozitív tapasztalataikat osztják meg a többiekkel. A hazai újlakás piac tényleg elég hervasztó, nekem, mint a beruházó vezetőjének nagy öröm azt látni, hogy gyarapodnak a dícsérő hozzászólások, volt miért dolgoznunk. Különösen jól esnek azok a hozzászólások, amelyek külső szakértők pozitív benyomásait is idézik, illetve azon kedves lakóink véleménye, akik komoly piaci áttekintésük tapasztalatai alapján is dícsérik a Liliomdombot.

Elkezdődtek a 4. épület átadásai is, és az 5. épület is 1-2 hónapon belül kész. A házak közötti jelentős zöldterület is elnyeri végső formáját, és véget érnek az építkezéssel együttjáró kellemetlenségek is, amelyekért ismételten elnézésüket kérem azok nevében is, akik azt okozzák.

Biztos vagyok abban, hogy jól fogják magukat érezni a Liliomdombon, kívánok sok boldogságot!

Varga Tamás

hupm Creative Commons License 2008.07.21 0 0 789

nekem van ugy 15 kepem lementve a makettrol (meg regen a makettet keszito ceg honlapjan talaltam), majd felrakom valami mappaba, ha nezegetni szeretnetek.

Bosszanto, ami a 3. epulet mogott van, egyre magasabb a betongyurukbol allo fal, ahelyett, hogy reszletekben emelkedne, kozte jardaval (de igy, hogy az egyik lakonak utolag eladtak a teljes hatso kertreszt, ertelmet vesztette a jarda is.

Előzmény: sancarlosp (788)
sancarlosp Creative Commons License 2008.07.21 0 0 788
Igen, ezt én is észre vettem. Érdekes, hogy azután tűntek el a fotók, és a szöveg, miszerint a makett „tökéletes mása a valóságnak”, miután szóvá tettem, hogy a különbségek elég durvák, és erőteljesen fogyasztóvédelem kategóriába tartozik a dolog…
Engem az a része, hogy a saját kertek fele akkorák, és jórészt szakadékkal végződnek, annyira nem érdekel, de hogy az a minimális közös rész is teljesen más lesz, azt egy picit durvának tartom. Ezért ajánlom, hogy inkább hagyják abba a munkát, mintsem, hogy tovább rontsák a dolgot, tényleg a legnagyobb jóindulatból.
Előzmény: hupm (785)
Gabek7 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 787

Igen, ezt én is észrevettem és igen dühös is vagyok. Lehet, hogy tényleg igaz az, hogy a lakókat - persze tisztelet  a kivételeknek - nem érdekli, hogy ki jön ide be. Ennyire közömbösek lennének?

Azt hiszem igen, s erre van még egy jó példa. A gondnokunk a hétvégén pucolta a ház bejárati ajtajának az üvegét. Jön a kedves lakó és ott az orra előtt beletenyerelt az üvegbe, úgy nyitotta ki az ajtót. Tehát szidhatjuk a munkásokat, de amíg ilyen a mi - tisztelet a kivételnek - hozzáállásunk .....

Előzmény: sancarlosp (784)
Belabatyo Creative Commons License 2008.07.21 0 0 786
GPZ, nem igy gondoltam. Inkabb ugy, hogy kozosen elmenni Liliomdomb irodaba avgy barhova es nemtetszesunket kifejezni. Kertet es terepet epiteni en sem akarok hisz en sem ertek hozza...
Előzmény: gpz (782)
hupm Creative Commons License 2008.07.21 0 0 785
a honlapról eltűntek a makett fotók :)
Előzmény: sancarlosp (783)
sancarlosp Creative Commons License 2008.07.21 0 0 784
Kiraktam pénteken a kapura a hendméd táblákat. Kb adtam a szarnak egy pofont + az eső miatt már olvashatatlan is.
Tárva nyitva volt a kapu ugyanúgy, vasárnap is, amikor nincsenek munkások, no comment…
Előzmény: Gabek7 (780)
sancarlosp Creative Commons License 2008.07.21 0 0 783
A hátsó részt, a 3 háznál szerintem teljesen elrontották - illetve mivel még most is csinálják - elrontják. Komolyan meg kéne ezt beszélni az építtetővel, inkább állítson le minden munkát, a hátralévő munka értékét utalja át a társasház számlájára, hozzáteszünk mi lakók is egy keveset (pár ezer * 200 lakás = milliós nagyságrend), és majd befejezzük, megcsináltatjuk azt a részt. A maketten, ami ugyebár a „tökéletes mása” a valóságnak teljesen máshogy néz ki ott az egész. Az egy dolog, hogy a víz lemossa a hegyoldalt, de tök felesleges feltöltések vannak ott, és azt a nem túl nagy rész, szerintem teljesen rosszul használják ki, a jelenlegi állapotában. Elvileg ott lenne a közös rész, a közösségi rész, de két szakadék között, szerintem veszélyes bármilyen aktivitást csinálni ott, illetve a 3-as ház földszinti lakói sem hiszem, ha az orruk előtt lenne pl. egy játszótér. Ezt meg kell, és meg lehet oldani, pár lakóval ezt már végigbeszéltük. Remélem mihamarabb lesz újabb lakógyűlés és ezt meg tudjuk majd normálisan beszélni.
Előzmény: gpz (782)
gpz Creative Commons License 2008.07.21 0 0 782
Sajnos nem vagyok szakmabeli, ezért a tudásom csak a jogos kritika megfogalmazásáig terjed. :-)

De laikusként úgy gondolnám, hogy valamilyen köveket kellene a vízfolyás aljára rakni, hogy ne tudja a víz elvinni a földet. Legalábbis a természetes patakmedrek így működnek...

Dehát egy szakembernek ezt meg kellene tudnia oldani. Sajnos én tényleg nem értek hozzá.
Előzmény: Belabatyo (781)
Belabatyo Creative Commons License 2008.07.21 0 0 781
GPZ, van valami oteleted, hogy mit tudnank tenni az ugy rendezese erdekeben? Az en velemenyem laikuskent elegge elszomorito a tereprendezes tekinteteben, szoval jo lenne tenni valamit. Egyszer lekapartam a sarat a lepcsokrol, hogy ne hordjuk a sarat fel a folyosokra, de ez elegge szelmalom-harc... Inkabb jol meg kellene csinalniuk 1x.
Előzmény: gpz (779)
Gabek7 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 780

A hiú ábrándot a rendőr is megerősítette, szerinte az utcán biztonságosabb helyen van az autó.

A  kisajtóról meg annyit, hogy ezekkel a kocsifeltörésekkel elértük azt, hogy akár meg is csináltathatjuk magunknak az ajtót a közös költségből úgy, hogy csak belülről lehessen nyitni. Csak azt nem értem, miért nem lehetett eleve ilyen zárat feltenni. 4-es 5-ös házaknál talán még el lehet érni, hogy olyan legyen.

Előzmény: Kiállhatatlan maca (778)
gpz Creative Commons License 2008.07.21 0 0 779
A 3. épület végében, a kedvenc lejtőmön hiába építik egyre magasabbra a bástyás partvédelmet, az a fránya víz csak le akar folyni! Mondjuk most már nem veszik a fáradtságot, hogy a járdáról ellapátolják a sarat. Nekem az a gyanúm, hogy a levonulás előtti két napra időzítik annak a résznek a megcsinálását, hogy a következő omláskor már bottal lehessen ütni a nyomukat.

Tipikus Mekkmesterek.
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.07.18 0 0 778
az itteni - mostani lakhelyünk, szintén újépítésű - tapasztalataink azt mutatják, hogy ez hiú ábránd
Előzmény: Gabek7 (776)
Gabek7 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 777
Még valami. Rájöttem, hogy nem tudok itthonról nyomtatni, tehát köszi, ha ma kiírod a kapura én meg hétfő este kitapétázom a lépcsőházakat.
Előzmény: sancarlosp (773)
Gabek7 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 776
ha végre elmennek innen az outsider-ek, akkor talán majd tudunk a biztonságért tenni valamit
Előzmény: Kiállhatatlan maca (774)
Gabek7 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 775
Na most megnevettettél:-) Én nem tudtam, hogy az 1/A és 1/B egy nyitóval nyitható. csak annyit vettem észre, hogy kinyílik az ajtó, de senki nem jön be csak elhalad a garázsunk mellett. Na legalább ezt is tudom:-)

Mi is rendszeresen csukjuk a kaput mások után esténként és tudok még valakiről, aki szintén.

A kiskpau zárásáról csak annyit, hogy ma valaki, aki értesült ezekről az autó feltörésekről ( nem mi), bezárta kulcsra. Na lett ebből egy kis zűr-zavar, tanácstalanság:-D. De kb 10 perc múlva jött egy lakó, kinyitotta, bejött...nos szerinted bezárta maga után? Ilyen hozzáállással nem leszünk nagy biztonságban. De szerintem is próbáljuk meg zárni.

Parkolás a Rózsakert utcában: múlt hétvégén volt egy motoros baleset pont előttünk, egy itt parkoló autó miatt. A motoros persze száguldozott, de elvakította a lemenő nap, és ahogy kerülte a parkoló autót szépen belement a fentről jövőbe. Nem tudjuk majd valahogy elintézni, hogy ne lehessen az utcán parkolni, mivel a buszok sem tudnak közlekedni és kihajtani is elég nehéz, nem lehet belátni az utcába.

Parkolás a garázs előtt ill a kapu előtt: mindkét helyen láttam olyan munkás autót, (nem valamelyik lakó autóját), hogy szépen elállta a bejáratot és amikor ezt szóvá tették persze nekik állt feljebb, hogy ők most pakolnak.

"munkásoktól elkerített rész" : na igen ez a legviccesebb:-)
Előzmény: sancarlosp (773)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.07.18 0 0 774
ezt a harcot már megvívtuk itt is, ahol most lakunk, ugyanígy kezdtük
aztán valahogy csak meg lehetett oldani, hogy az ajtókat csak belülről lehet nyitni

sajnálom, ami veletek történt :(
reméltem, hogy jobb helyre költözünk, biztonságosabbra
erre kiderül, hogy kezdődik az egész elölről :(
Előzmény: Gabek7 (772)
sancarlosp Creative Commons License 2008.07.18 0 0 773
Szia

Nagyon sajnálom, ami Veled, Veletek történt! Tudom, nem segít, de én is sokat balhéztam a kapu miatt, sőt volt úgy hogy szóltam azoknak a lakóknak, akik elfelejtették bezárni. Sokszor este kimegyek az erkélyre, és ha nincs becsukva, akkor becsukom.
Este kiteszek egy táblát, hogy az ajtó nem önműködően záródik, hátha ez segít.
A nagy kapu melletti kis ajtót szerintem este 10 után kulcsra kellene zárni, ez más társasházaknál is így szokott működni.
Egyébként tény, hogy legtöbbször a munkások nem zárják be maguk után. Nem akarom magamat ismételni, erről már többször szóltam itt a fórumon is, sőt személyesen, telefonon, és e-mailben is megkerestem ezzel a Liliomdomb Kft-t, de ez elvileg egy munkásoktól elkerített rész vagy mi…
De, hiába van zárva a kapu simán be tud jönni bárki, aki akar. Engem nem érdekel, hogy tűzvédelmileg a kis ajtó nem zárható! Tűzvédelmileg parkolni sem lehetne az úton, mégis az összes munkás, alvállalkozó oda áll. Kérjük a kulcsot, és szépen be lesz zárva!
Az vicces, hogy nem lehet beállítani a kaput, hogy automatikusan záródjon! 5, vagy 10 céget írjak le ide, akik 30 perc alatt megoldják ezt? Az is vicces, hogy ha nyitom az I/A garázst, nyílik az I/B garázs is :)
Erról is többször szóltam, hümmögés volt (több lakó részéről is), de ki miért és hogyan vette át a közös részeket? Egy jegyzőkönyv a hibákról vagy valami? A garázs ajtók is alkalmatlanuk a napi 200 ki-be zárásra. A II épület garázsába tavaly október óta díszkivilágítás van, amit mi fizetünk a közös költségből (ki vette, és miért át ezt így) és még sorolhatnám…

Visszatérve zárni kellene a kiskaput (garázsokon és a kapu mellett is), illetve kiteszem a táblát a nagykapura este, és amikor tudok este kinézek és zárom, ha nyitva lesz.
Előzmény: Gabek7 (770)
Gabek7 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 772
Én csak leírtam, azt, amire hivatkoztak ezzel kapcsolatban. Nem a kútfejemből írtam.:-)
Előzmény: Kiállhatatlan maca (771)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.07.18 0 0 771
tűzvédelmi szempontból csak úgy kell a kaput nyitva hagyni, hogy kifelé ki tudjon jönni az ember, befelé nem kell biztosítani a szabad bejárást
Előzmény: Gabek7 (770)
Gabek7 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 770
Sziasztok,
ma reggelre felnyomták az autónkat ill egy másikat is az 1.B-ben. De lehet, hogy van még más károsult is. Akik forumoznak illetve voltak a múltkori lakógyűlésen tudják, hogy a kapu magától nem záródik be, csak akkor, ha a távirányítóval becsukják. Elvileg tudják!, de gyakorlatilag nagyon kevés lakó zárja be maga mögött a kaput. Legyetek szívesek odafigyelni, mert lehet, hogy holnap a TE autódat törik fel. A gyalogosan közlekedőknek meg arra hívnám fel a figyelmét, hogy ha a kapu csukódik éppen és ő belesétál, akkor a kapu újra kinyílik és ezért azt újra be kell csukni, amit nem feltétlenül vesz észre az autós, aki már akár túl van árkon-bokron. Tehát kérem őket, használják a kaput.

Ezt most azért írtam be - illetve ki fogom írni a lépcsőházakba is - , mert a kérdésemre, hogy, miért nem lehet megcsinálni a kaput úgy, hogy magától becsukódjon, azt a válasz kaptam, hogy "nem lehet" és !!!!!! különben is a LAKÓK nem zárják be maguk mögött, nem érdekli őket. Az Európea átvette a kaput ( ezt a sz*-t, már bocsánat ), Liliomdomb mossa kezét, annak ellenére, hogy az alvállalkozói is ezerrel ki-bejárnak itt, tehát csak is a mi bajunk, ha ez megtörténik. Mint tudjuk a garázsba meg az megy be, aki akar hiszen tűzvédelmi szempontból azt a kis ajtót nyitva kell hagyni.

SZVSZ ez meg fog ismétlődni, de legalább ne könnyítsük meg ezeknek a bűnözőknek a dolgát.

UI: szerintetek a lakók ragasztják le a kapu fotocelláját, hogy ne tudjon becsukódni?
gpz Creative Commons License 2008.07.16 0 0 769
A 3. épületből bejelentkezett már valaki az Europeához?
Belabatyo Creative Commons License 2008.07.09 0 0 768
Kert, tereprendezes: En megkerdojelezem a kerteszek hozzaerteset. A hozzaallasukrol meg inkabb nem beszelnek. Az renben van, hogy kell annak a foldnek "tomorodnie", meg minden, de egy kicsit sokat szarakodnak a foldmunkak elvegzesevel. Azmeg, hogy nincsenek vizelvezetok a "rézsűn". Az elso nagyobb eso utan eszre kellett volna vegyek, hogy valami nem franko. Tamas, Ön olvassa a forumot. Tegye mar rendbe az Önök által megbízott kertész(telen) alvállalkozót! Jótállas: jó 5let, elkezdem piszkalni Ilonat vele (en is?). Bevallom en nem is figyeltem ra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!