üzemanyagszint jelzönél ha az also zöld csik világit még medig lehet vele meni
Menni addig amíg meg nem áll .... hehehe... Bár ha a kocsidban Yanmar motor van akkor előfordulhat , hogy belevegősödés után csak az adagoló megbontásával lehet kilégteleníteni . Tapasztalatom szerint a mopedautók szintjelzői eléggé eltérő megbízhatóságot mutatnak : van amelyik jól követi az üzemanyag csökkenését és a tankolást , van amelyik teljesen megbízhatatlan .
SZiasztok kérdésel fordulok hozzátok van egy microcár mc2 higland tipusu mopedautom nemrég vásároltam és még nem ismertem ki üzemanyagszint jelzönél ha az also zöld csik világit még medig lehet vele meni köszönöm a segitséget további szép napot
Egyszer valami olyant olvastam, hogy mivel autós kezelőszervek vannak benne, mint kormány, stb, B kategória kell hozzá, de már nem találom azt a jogszabályt, márha létezett ilyen, nem pedig valami urbanlegend-et olvastam.
Nem urbanlegend , valóban létezett ilyen jogszabály* , ami az összes áttételes kormányszerkezetű járművet gépkocsikhoz sorolt be , de nemrégiben -- konkrétan : 1975 december 31-én -- hatályon kívül helyezték .
Hát nem tudom, nekem ez kamunak tűnik, bár valóban olcsó. Nem lennék meglepődve ha valami tyúkszaros putriból árulnák a tesók.
Logikusan végigvezetve az irományt:
behozták ausztriából, ahol kevesett futott, de a variátora már tropa volt (>100ekm).
Eszkábáltak rá egy trabant váltót, ami 1000km-t bírt ki, most működésképtelen. De cserébe afféle tuningként befújtak neki egy kis kályhaezüstöt felülről a motortérbe, hagy csillogjon a vas, gumicső és műanyag.
Apróbb sérülések vannak a külsején, háát, nekem elég lefingottnak tűnik.
Ha van valami papírja és a motorja nincs szétkendácsolva akkor lehetne belőle valamit kezdeni, de visszalakítani nem lehet kis meló. így pedig nem tudom az eredetvizsgán mit szólnának hozzá.
Régóta 1000+1000 probléma volt vagy van a mopedautók körül. Én azt nem tudom, jogszabályilag egy egyszerű mopedautóhoz milyen jogosítvány kell? Milyen kategóriával vezethető? Smkp jogsi? AM? Esetleg kell a B? 14 éves vezetheti? Utas szállítható benne? Egyszer valami olyant olvastam, hogy mivel autós kezelőszervek vannak benne, mint kormány, stb, B kategória kell hozzá, de már nem találom azt a jogszabályt, márha létezett ilyen, nem pedig valami urbanlegend-et olvastam.
Csak eladó volt . Én szombaton kora délután láttam a hirdetést -- péntekn este még nem volt fenn -- de örökké foglalt volt a megadott szám . Ennyiért hamar elment . Aki nagyon rámenős még hívogathatja a megadott számot információkért , használatbeli tapasztalatokért .
Érdeklödöm lesz-e még idén budapesti összejövetel? Sajnos,minap műtötték a gerincemet nem tudok részt venni a találkozón,pedig szívest elmentem volna.A többi találkozó meg sajnos igen messzi van nekem.
Kedves KIWI küldöm az első motortartó bakokról a fényképeket. A hátsóig még nem jutottam el. Ha meg lessz azt is felteszem. Jó időt kívánok a találkozóra.
Kedves KIWI Az első két motortartó bakom az általad feltett képekhez képest isteni, holnap lefotózom és felteszem. a hátsók cseréjéhez( ha kell ) ki kell venni a motort, vagy aknából cserélhető? Megpróbálom azt is lefotózni. Az meg , hogy görcsölök már rég óta tudd be, hogy 67 éves vagyok.
Nem probléma idegen oldalrol rendelni nagyon egyszerű a kromévar megkeresed az oldalt azt a krome leforditja mindent megértesz a rendeléshez bank kártya szükséges a többi a tedolgod hogy mit rendelsz az árak euro bavan megadva azt adot ősszeget beszorzod 321ft vel megkapod mibekerűl neked +posta
Ha idegen nyelven nagyon nem boldogulsz akkor abban tudok segíteni hogy belinkelem amit rendelni szeretnél, onnantól csak be kell tenni a kosárba mint a magyar webáruházakban és kitölteni a szállítási adatokat. De azért rendelés előtt jó lenne megnézni a motortartó bakjaidat.
Köszönöm KIWI az információt. Megfogadom a tanácsodat. Külföldről még soha nem rendeltem semmit de majd kérek valakitől tanácsot hogyan kell. és hogy kell e hozzá valuta számla. Redelek 4 db motortartó bakot és egy új szíjat.
Amit a jófogáson árulnak az képről nézve Aixamhoz és Yanmar motoros típusokhoz való. Én külföldről rendelnék töredék áron és egy postaköltséggel rendelnék hozzá egy rávaló szíjat is. Itthon 20 ezer alatt nem kapsz szíjat, a motortartó bakok ára is felment 10 ezer/db-ra. Az alkatrész vásárlást nem érdemes elkapkodni, sok felesleges pénzt el lehet költeni.
Megnéztem a két első motortartó bakokat eléggé el van öregedve a gumi de nincs leválva a fémről. a szíjat megmértem 29,5 mm a szélessége, 900 a hossza mérőszalaggal mérve kívülről. Ez eléggé laza volt. visszaraktam a régi szíjat amit kaptam az autóval tartalékba, a tulaj azt mondta, hogy ez volt rajta ,amit lecserélt, de nem emlékezett rá, hogy mikor. A visszarakott régi szíj 890 hosszú és 28mm széles alig bírtam rátenni a primer variátor kűlső tárcsájának leszedése után. Ezzel mintha kevésbé rángatna de rángat így is induláskor. Javaslatod alapján lecserélem a motortartó bakokat. Kérdezem elég a két elsőt lecserélni, a hátsókat nem látom lehet, hogy csak aknáról tudom megtalálni. Ne haragudj rám valamikor trabantot meg varbulgot sokat szereltem de MICROCAR-om még nem volt ezért kérem a segítségeteket. Ezért tűnik kapkodásnak az egész. A hátsó motortartó bakot hol, találom? ha tudsz kérlek segítsetek. A jófogáson találtam 5000 Ft. darabáron gumibakot. Érdemes megvenni?
Már nem azért, de az első hozzászólásomban írtam hogy nézd meg a gumibakokat, rá se néztél ? így nehéz segíteni… A kérdésedből most is úgy tűnik hogy csak random akarsz gumibakot cserélni, megnézted milyen állapotban vannak ?
Amit küldtem oldalt azon fent van a Virgo szíjmérete, de hiába küldtem mert utána napokig a szíjméreten ment a pánik. Ha már kézben volt a szíj le lehetett volna mérni és összehasonlítani a gyári mérettel, bocs de szerintem csak kapkodás van.
Érdeklődöm, hogy egyszerre mind a 4 motortartó bakot cseréljem? Mi a véleményed a jófogáson árult motortartó bakról 5000 Ft darabonként, érdemes megvenni?
alkatrész beszerzése itt a legolcsóbb nekem a megrendeléstől számitva 6nap alat hozta a GLS futár amit rendeltem Yanmar mator üzemanyag szürő 1db-variátor köröm 9dg-hátsó szénpersely 1db- variátor szily 1db ösz érték 19855ft+6700ft fuvar ithoni kereskedőknél ugy 40000ft ből jötvolne ki-