Keresés

Részletes keresés

Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2921
Az öcsém is diszlexiás. Építészmérnök. Előnye a diszlexiásnak, hogy az egész agyát diffúzan használja, és nincsen kitüntetett bal vagy jobb agyfélteke dominancia. Kreatívabb így és a térlátása is nagyon jó.

Az nem "betegség" csak egy működési zavar, ami jól fejleszthető, és gyakorlatice teljesen észrevétlenné tehető, ha időben észreveszik, és szakemberhez viszik.
Előzmény: szanzaveronika (2918)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2920
Nem is szörnyűlködtem, hol olvastál ilyet?
Előzmény: szanzaveronika (2908)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2919

"Autóm nincs, de nem is kell, én is felnőttem anélkül. "

Most nekem is fájdalmas kifizetni a 100e ft teljesítményadót. S még azt mondják, hogy a gyereknevelés drága hobbi...

Sok férfi "kisfiú" marad autó-ügyben. Már-már fétisizálja a verdáját, mint kissrác korában a matchboxokat és a kanyargós pályát, más nem is számít neki.

Volt ilyen pasim, nem tudtam vele mit kezdeni.

Viszont képes vagyok tolerálni bármilyen hobbit, ha az nem megy a párkapcsolat (és később a család) rovására. Ha más téma is érdekli, ha énrám is oda tud figyelni annyira amennyire én azt igénylem, ha nem megyünk a hóbort miatt csődbe. :D

Nekem is vannak azért szenvedélyeim. De egyik sem olyan, hogy összeegyeztethetetlen lenne a családdal, ne lehetne beilleszteni a napi- vagy a hetirendbe, vagy arányaiban túl sok pénzt költenék rá.

Előzmény: botsinkai (2905)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2918
Egyre több a diszlexiás gyerek.
Előzmény: Eleon Nóra (2911)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2917

- Az első gyerek az addigi életszínvonal kb. hatvan százalékára visz, a második a negyvenre. Mi, akik úgy gyűjtöttünk pénzt, amíg dolgoztam és nem volt gyerekünk, hogy nem vettük észre, hogy gyűlik, mert közel sem kötöttük el azt, amennyink volt, pedig minden este vacsorázni jártunk a barátainkkal (nehogymár 10-12 óra munka után még kajacsinálással vesződjünk) most három gyerekkel minden hónap utolsó hetét úgy vészeljük át, hogy forintra be van osztva, hogy miből mit veszünk. Az igaz, hogy a két nagyobbik korcsolyaedzésre jár, a legnagyobb emellett zeneoviba sőt gekkóba is sajnos, és ezen mindig szoktam nagyon vihorászni, hogy szemrebbenés nélkül kifizetjük a használtan több tízezerbe kerülő korcsolyákat, és a hónap utolsó hetén van háromezer forintunk benzinre, az is azért, hogy az oviba el tudjam őket vinni, mert gyalog nem lehet odamenni, csak villamoson (8 megálló), viszont a legkisebb nincs másfél éves, még nem merném babakocsi nélkül vinni, naponta kétszer meg nem fogok babakocsival küszködni a villamoson...

- De igen, a munkahelyen is rabszolga vagy, de nem nonstop.

- Más meg nem úgy érzi.

- Majd megtudnád, ha lenne egy gyereked, akit műteni kell párszor (mint az én legkisebbemet), meg átélnél pár allergiás rohamot, hogy mi az a sressz. Hogy milyen az, mikor úgy remeg a kezed, hogy alig bírsz tárcsázni, a mentősök meg annyit mondanak, hogy akkor hívjad őket, amikor már a füle is bedagadt a gyerekednek, nem csak a szája, mert az az életveszélyes állapot. : )))

Előzmény: gyomnövény (2898)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2916
A netes társkeresőkön általában a hozzád hasonlóan csörgő biológiai vekkerű hölgyek vannak jelen, akikre nekem sem lenne szükségem. :-)
Előzmény: gyomnövény (2914)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2915
Nőgyógyászomat lazán idézve- az első 3 hónapon belül megszakadni akaró terhességet hagyni kell.

A szűrővizsgálatokkal- na meg egy szakértő szemmel- a rendellenességek nagy része kiszűrhető. Aztán ott a szülés, ami ugye megint egy előre nem látható helyzet..... na meg az egész élet. :)
Előzmény: gyomnövény (2913)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2914
Bár én már nem társkeresőzök a neten, de ha te esetleg fenn vagy valamelyiken, örülök, hogy ott nem veled akadtam össze és személyesen nem ismerkedtünk meg! :)
Előzmény: botsinkai (2905)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2913

Aha. És ahhoz mit szólsz, kedves Gézu, hogy amikor úgy döntesz, hogy gyereket vállalsz, a világon senki nem tudja neked garantálni, hogy a gyereked egészséges lesz. És van akinek ezt a kockázatot se nagyon van kedve vállalni.

Vannak terhesség alatti szűrővizsgálatok. A súlyos fejlődési rendellenességgel rendelkező magzat bármikor elvetethető. Drasztikus lépés, de humánusabb, mint megszülni arra, hogy egész életében magatehetetlenül, öntudatlanul vegetáljon, rámenjen a szülők házassága és saját egészsége. :(

Azt hogyan tudod kivédeni, hogy pl. négyéves gyerek az eü. személyzet gondatlansága miatt belehal egy teljesen szokványos mandulaműtétbe?

Sehogy.

Viszont mindenben a lehető legrosszabbat vizionálni előre...  Ne közlekedj, úgyis baleset ér!

Előzmény: szanzaveronika (2891)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2912
Én is stresszelek minden szaron. Eddig még túléltük. :) Meg a gyerekeim is. Ez lelki alkat kérdése, sajnos nem változtatható.
Még olyan ökörségeken is, hogy késünk 2 percet a zeneiskolából. Ez van. Nem kellemes.
Előzmény: szanzaveronika (2910)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2911
Én sem értem, miért kell gyötrődni. A gyereknek vannak kötelességei-tanulás- és amíg ezek nincsenek készen, nincsen szórakozás. Az enyém hazajön, megírja-10 perc alatt í leckét- és aztán van szabadidős foglalkozás.
Este már nem is lehet tanulni.

ÉS miért kell odaülni mellé? Tanuljon egyedül, különben sosem lesz önálló. Ez az ő dolga, nem a szülőé.
Előzmény: gyomnövény (2902)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2910

Így van, de nem mindenki bírja idegekkel, hogy még több kockázati tényezőt hozzon be az életébe. Ettől még nem borzalmas ember.

Előzmény: Eleon Nóra (2901)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2909
"Te dolgozni nem jársz? Ahhoz nem kell korán kelni?"

Kötetlen a munkaidőm.
Előzmény: gyomnövény (2904)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2908
De vannak másmilyen emberek, és itt a topik arról szól, hogy őrajtuk sem kellene szörnyülködni...
Előzmény: gyomnövény (2900)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2907
ellenérvek, bocsi : )))
Előzmény: szanzaveronika (2906)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2906
Ezek nem emóciós elenérvek, és azért mondom őket, mert van, aki így gondolkodik, és az is ugyanúgy normális, mint ahogy mondjuk én nem így gondolkodom.
Előzmény: Gézoo4 (2897)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2905
"- Nem hagy aludni: a reggel 8 még istenes lenne! Munkába viszont 6-kor kell kelnem. Minden hétköznap. Ha mázlim lesz, a kölyköm is a bagoly-bioritmusomat örökli és akkor 10-ig szunya, éjfélig meg hepaj! ;)"

Én is ilyen vagyok, éjfélkor nagyon ritkán alszom el. (Esetleg ha valami őrültség (pl túra, stb) miatt haknalban kelek. :-)

"anyagilag nekem nem hiányzik semmi."

Okos mondás szerint: soknál is több az elég. :-)

"Autóm nincs, de nem is kell, én is felnőttem anélkül. "

Most nekem is fájdalmas kifizetni a 100e ft teljesítményadót. S még azt mondják, hogy a gyereknevelés drága hobbi...

"Az viszont bánt, hogy nincs kire költsem a pénzemet."

Engem az bántana, ha másra kellene költenem. Volt ilyen időszak is, kifizettem a tanulópénzt. :-)

"engem egyvalami idegesít csak, a csend."

Mondom, nem vagyunk egyformák: én a teljes csendet szeretem.

"Büdös: a saját pukizásunk, ürülékünk, izzadságunk sem rózsaillatú."

Az sem kellemes. :-)

"jelentem, nekem nincs olyan hobbim, szenvedélyem, amiről nagy áldozat lenne - a gyerekvállalás miatt - lemondanom. Soha életemben nem érdekelt pl. a hegymászás, a kalandtúrák, az extrém sportok vagy a versenysport."

Jelentem, nekem van és soha nem érdekeltek a gyerekek.

"Szerintem ez annál jelent gondot, akinek van ilyen jellegű kedvtelése. Vagy pl. haknizós, utazgatós a foglalkozása."

Így van. Az 1-2 ajándékba kapott szobanövény is kipusztult, mert van, amikor a lakásba sem lépek be 1-2 hétig. Ilyen helyzetben pedig ne akarjon az ember gyereket. Hát nem is akarok. :-)

Előzmény: gyomnövény (2900)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2904

Ettől még óvodába-iskolába kellene majd mennie s ahhoz erősen hajnalban kellene kelni: kösz, kihagyom. :-)

Te dolgozni nem jársz? Ahhoz nem kell korán kelni?

Előzmény: botsinkai (2890)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2903
 Amikor pici volt, odafeküdtem mellé a szőnyegére..  Hú ezt élveznéd..

amíg ide-oda mászva átmászott a hátamon, vagy dobolt, vagy ugrált..

Meg sem állt, mint akit felhúztak.. Nekem pedig annyira jót tett, tisztára, mintha kicseréltek volna.

A Nagybátyám is arra emlékszik a legszívesebben, hogy ő hason feküdt a heverőn és az Unokatesóm + én (kis korkülönbség van közöttünk) ugrándoztunk a hátán. :D

Előzmény: Gézoo4 (2888)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2902
Az én szomszédomban egy házaspár lakik egy ált. iskolás kisfiúval. Áthallásos a fal, minden este gyötrődnek a leckével. A srácot sajnálom, nem "gyötörni" kellene, hanem pozitív eszközökkel motiválni, hogy magától legyen kedve tanulni és ne halassza estére a lenyót. Meg komolyan venni a panaszait, ha esetleg a suliban van valami gubanc.
Előzmény: szanzaveronika (2887)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2901
Garancia semmire sincs. Akár egy cserép is a fejedre eshet holnap, amibe belehalsz.
Előzmény: kislapát (2899)
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2900

- Nem hagy aludni: a reggel 8 még istenes lenne!  Munkába viszont 6-kor kell kelnem. Minden hétköznap. Ha mázlim lesz, a kölyköm is a bagoly-bioritmusomat örökli és akkor 10-ig szunya, éjfélig meg hepaj! ;)

- Drága mulatság: anyagilag nekem nem hiányzik semmi. Autóm nincs, de nem is kell, én is felnőttem anélkül. Az viszont bánt, hogy nincs kire költsem a pénzemet. A meglévő rokonság vagy egy háziállatka nem ugyanaz.

- Hangos: engem egyvalami idegesít csak, a csend.

- Büdös: a saját pukizásunk, ürülékünk, izzadságunk sem rózsaillatú. Meg a hagyma is büdös, meg a pálpusztai sajt is, mégis milyen finomak azok! :)

- Szabadidő megszűnik/erősen korlátozott lesz: jelentem, nekem nincs olyan hobbim, szenvedélyem, amiről nagy áldozat lenne - a gyerekvállalás miatt - lemondanom. Soha életemben nem érdekelt pl. a hegymászás, a kalandtúrák, az extrém sportok vagy a versenysport. Kibuliztam már magam, az iskoláimat is befejeztem, nem akarok világ körüli útra menni, stb.

Szerintem ez annál jelent gondot, akinek van ilyen jellegű kedvtelése. Vagy pl. haknizós, utazgatós a foglalkozása.

Előzmény: botsinkai (2879)
kislapát Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2899
"amikor úgy döntesz, hogy gyereket vállalsz, a világon senki nem tudja neked garantálni, hogy a gyereked egészséges lesz. És van akinek ezt a kockázatot se nagyon van kedve vállalni."
Hú, ez nagyon jó gondolat és sokakra igaz!
gyomnövény Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2898

- Egzisztenciális csőd: az nálam a munkanélküliség vagy a rokkantság.

Nem mellesleg az okostojások kimutatták, hogy az egyedülállókat ez jobban fenyegeti (még a hajléktalanság is), mert ők hajlamosabbak nyakló nélkül elkölteni a pénzüket, felelőtlenül felélni a tartalékaikat, stb. Szintén tanulmányok bizonyítják, hogy a sem asszonnyal, sem gyermekkel együtt nem élő agglegények hamarabb leépülnek és meghalnak. A család megtartó erő.

- Rabszolgaság: egy munkahelyen dolgozva nem vagy "rabszolga"?

- Rengeteg idő és energia: nekem abból most temérdek sok van. És így meg úgy érzem, hogy pocsékba megy.

- Pihenés és szórakozás: én már túlvagyok a bulizós korszakomon, szét is széledt a hozzá való társaságom (de nem hiányzik), a kényszerpihenőkön (pl. főnök kiveteti a tavalyról áthozott szabikat) csak unatkozom. :P

- Stressz, aggodalom, kínlódás: ez jellemzi az én facér (szingli) és gyermektelen életemet. Hogy meddig kell ezt még kibírnom? Mi lesz velem, ha így is marad örökre? Belegondolni is rossz. :( 

Előzmény: szanzaveronika (2878)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2897

Végül is, igazad van.  Minek is éljünk, ha lébecolni is lehet.

Csak azt nem értem, hogy ha valóban van három gyönyörűséged, akkor

hogyan hozhatsz ennyi emóciós ellenérvet?

Előzmény: szanzaveronika (2891)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2896

Eleve kényelmes lakás kell.. Nem a gyerek miatt..

Idétlen autó is csak azoknak kell  akik az idétlen babakocsit bele akarják préselni..

Megértelek, te is átélted.. Akkor miért nem érted azt, hogy a lakás kialakítása lehet eleve szép design akkor is, ha nem a földön hevernek a babaveszélyes holmik?

Amire derék magasságba felér, addigra az esze is meg lesz hozzá, hogy mit lehet és mit nem.

Jaaa, bocs félreértettél..ill. én téged..  Ha a gyerek kizáró ok, és a babysitter

sem megy felétek akkor tényleg gáz a kisbaba..  Pl nehéz vele tűlélőtáborozni,

ejtőernyővel ugrálni.. de még a bagji jumping is.. remegteti a lécet..

Színházba, koncertre, templomba vittem magammal.. első pillanattól áhitattal nézte.. Igaz az elején 10-20 perc után kihoztam, ha nem aludt el a karomban később

az első szünetig bírta..Aztán két éves korától végig ..  Csak nevelés kérdése.

Előzmény: szanzaveronika (2887)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2891

Nos, ha kerékpárral akarok menni akkor azzal körülményesebb, mint a kicsire feladni a ruhát, főleg, hogy egy éves korára már ő is segít..

Ezt a típusú segítséget ismerem. : ))) Még tovább tart felöltöztetni, mintha nem "segítene". : )))

Nos, igen, egy csomó dolgot nem hagytam, hogy egyedül tegyen meg. Részese akartam lenni az örömének.  jaaa, hogy szerinted nem tud főzni?

Az exem sem tudott.. pedig az exem állítólag felnőtt a 30-40.. év alatt.

Te csak azzal tudsz jönni, hogy van rosszabb. Van, persze, senki sem tagadta, de ez még nem tesz semmit jó-vá.

A kicsi ismeri a telefont, így ha kellene akkor tud rendelne pizzát amikor éhes.. stb.. :):):)

"???? Ezt nem értem" 

Meg sem állt, mint akit felhúztak.. Nekem pedig annyira jót tett, tisztára, mintha kicseréltek volna.

Lehet, hogy ezt nem élvezi mindenki.

"Nekem három van, és nem mondanám, hogy az a kimondott nyugalom pl. egy betegség, vagy egy óvoda- iskolaválasztás..."

Jaaa arról nem volt szó, hogy Te magadat stresszeled ilyenekkel..

Miért nem volt szó erről? Ha én ilyen önstresszelő vagyok, akkor jobb, ha kikerülöm ezeket a helyzeteket. Amúgy meg ha valakinek ezek a dolgok fontosak, akkor bizony  ez stressz. Ja, ha neked teljesen mindegy, milyen óvodába vagy iskolába jár vagy mit fog majd csinálni, ha felnőtt és nyilván nem élhetsz helyette, akkor persze, nem stresszel semmi téged, de az nem túl jó hozzáállás szerintem.

Az teljesen más, mindenki azzal stresszeli önmagát amivel akarja és tudja..

De annak nincs köze a gyerekhez.. csak legfeljebb rákenjük..

Aha. És ahhoz mit szólsz, kedves Gézu, hogy amikor úgy döntesz, hogy gyereket vállalsz, a világon senki nem tudja neked garantálni, hogy a gyereked egészséges lesz. És van akinek ezt a kockázatot se nagyon van kedve vállalni.

Előzmény: Gézoo4 (2888)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2890
"rosszul nevelted... az enyém tud lábujjhegyen közlekedni.."

Ettől még óvodába-iskolába kellene majd mennie s ahhoz erősen hajnalban kellene kelni: kösz, kihagyom. :-)

"Én is aludtam már olyan lakásban, ahol ha nem is elmebeteg, de minden esetre fura népek éltek. Éjjel, áramszünet volt, és a házigazda ötször esett át a berendezésen, amíg visszakapcsolhatta az automatát"

Hogy jön ez ahhoz, hogy drága mulatság a gyerek nevelése-tartása?!

"legalább elnyomja a szomszéd részeges üvöltözését.."

Nincs ilyen szomszéd, a legnagyobb hallható zaj a számítógép ventillátorainak a zúgása, noha ebből is a legcsendesebb Thermaltake-et rendeltem. :-)

"de ha még akkor is zavar, feljebb tekered a hangerőt az erősítődön,.. "

1: Nem tartanám felelős szülőnek azt, aki ilyet tesz (ha pedig nem felelős szülő, akkor ne vállaljon gyereket), 2: nálam a lakásban csak ritkán szól zene, akkor is halkan...

"de a gyereket fürdetni kell"

Most hogy mondod, még egy időpazarló elfoglaltság. :-)

"Ezernyi új szabadidős tevékenység elött nyílik meg az út, ahová gyerek nélkül vagy be sem engednek, vagy ha igen akkor mindenki pedofilnak tekint."

Hát, látod, valahogy nem vágyom ilyen helyekre. :-)

"Kutyát sem? Hörcsögöt? Atkát? semmit????"

Atka az elképzelhető, (bár elvileg atkagyilkos az ágyneműm), néha pók is akad, sőt nyáron előfordul, hogy egy-egy légy vagy darázs is berepül a nyitott ajtón.
Előzmény: Gézoo4 (2884)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2889

"nézzük akkor az első valóban emóció mentes objektív érvet!"

Mind az volt.

Előzmény: Gézoo4 (2884)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 2888

Nos, ha kerékpárral akarok menni akkor azzal körülményesebb, mint a kicsire feladni a ruhát, főleg, hogy egy éves korára már ő is segít..

Nos, igen, egy csomó dolgot nem hagytam, hogy egyedül tegyen meg. Részese akartam lenni az örömének.  jaaa, hogy szerinted nem tud főzni?

Az exem sem tudott.. pedig az exem állítólag felnőtt a 30-40.. év alatt.

A kicsi ismeri a telefont, így ha kellene akkor tud rendelne pizzát amikor éhes.. stb.. :):):)

"???? Ezt nem értem" 

"Nekem három van, és nem mondanám, hogy az a kimondott nyugalom pl. egy betegség, vagy egy óvoda- iskolaválasztás..."

Jaaa arról nem volt szó, hogy Te magadat stresszeled ilyenekkel..

Az teljesen más, mindenki azzal stresszeli önmagát amivel akarja és tudja..

De annak nincs köze a gyerekhez.. csak legfeljebb rákenjük..

Előzmény: szanzaveronika (2886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!