Ha nagyon kimaxolnánk a magyarítást úgy, hogy Final4 esélyes csapatunk maradjon, akkor ők jöhetnének szóba szerintem: - Bánhidi 2. opciónak Ludo mögé, akár Pechmalbek helyett (ő fizuban top kategóriás, rizikós a sérülés miatt, és nem jön el Szegedről) - Sipos Adrián Nilsson helyett, 3. opciónak (neki visszalépés lenne) - Imre Bence 2. opciónak marguc helyett (ez is bukó) - Bartucz csak akkor, ha top3 kapusunk van, nem Rodri (!), mondjuk Emil Nilsen - Liget (ő itt van) - Fazekas 2. opciónak ballövő-irányítóban (ő 2025-ben jön is) Mindez (pláne EGYSZERRE) csak akkor működne, ha a többi klasszis külföldink (Remili, Fabregas, Descat stb.) mind marad.
A válogatott szempontjából mindenkinek az a jó, ha minél többet játszik. Veszprémben ez nem lenne adott egyetlen magyar játékosnak sem. Hiába jönne vissza Fazekas vagy/és Ilic, kapnának meccsenként max 5-10 percet, azzal csak megtorpanna a fejlődésük.
Jó helyen vannak ők ott, ahol most vannak.
Szita is megy inkább vissza Plockba, mert a Szeged túl nagy falat neki.
A magyar válogatott erejét a csapategység adja, nincsenek nemzetközi klasszisaink (talán Bánhidi az egyetlen kivétel), akik egy F4 esélyes csapatban meghatározó játékosok lehetnének.
Annak semmi értelme nem lenne, hogy csak azért hozzunk ide valakit, mert magyar, viszont játéklehetőséget nem fog kapni. Ezt már Laci is belátta, neki is voltak "magyarosítási" tervei.
Imre Bence lehetne az egyetlen fecske, de hát ő egyrészt már elkelt, másrészt tudjuk, hogy a Veszprém mennyire használja a szélsőjátékot. Neki is jobb lesz Kielben.
Ez így biztosan nem igaz, kiegészítő szerepre több magyar játékos is simán alkalmas lenne. Pl. a Kielcében is találsz 4-5 lengyelt, aztán az ő válogatottjuk jelenleg egyértelműen gyengébb a mienknél.
Szerintem is és ez egyben fricska is a magyar kézilabdának,hiába vagyunk ott az olimpián. Egy F4 kaliberű magyar játékosunk van: Bánhidi a többiek sajnos nem.
Knorrt úgy néz ki, hogy megszerezték(kivásárolják) , elég stabil lehet az a költségvetés, ha a fiatal sztárjaikat tartani tudják és jól is igazolgatnak.
Akkor ide egy kis infó. Jonathan Carlsbogård nem (volt?) elégedett a támadásban pályántöltött idejével a Barca-ban, ezért bár szerződése 2025-ig szól tavaly év végén nyitott volt ajánlatokra. Azt nem tudom, hogy VP részéről volt-e megkeresés, illetve a játékos távozási szándéka valid-e még, vagy ez csak egy tárgyalási taktika volt részéről, de én abszolút el tudnám őt képzelni itt. Kosorotovhoz és Elderaa-hoz képest is elől-hátul előrelépés volna. A még levegőben lógó igazolásokhoz. Tiszta, hogy egy beállóst akarunk még (legyen az a horvát játékos vagy akárki). Rajta kívül egy top kategóriás B2 és egy jó J2 is kell még szerintem. A jelenlegi keretünk is baromi erős, de nagyon a limiten van egy esetleges sérüléssel középen. Legyen az a sérült játékos a két egyiptomi vagy Remili. És ahogy kinézünk jövőre Yahia és Mahé nélkül ez még kritikusabb lesz. Van min dolgozni.
Edző kérdés: sajnos ha igazak amit hallani ez a kérdés már nem kérdés.
Ő nem Ludot jön helyettesíteni hanem Nilsont. A kettő nem keverendő. Ha Ludo ne adj isten megy, nyilván magasabb szintű játékos jön majd de nem 24 nyarától hanem 25-től.
Jó választás lehet harmadik számú beállósnak,akkor ha Ludo marad,ha nem akkor hatalmas visszaesés.
Igazat adok neked,belső posztra legyen az szimplán bal/jobb2, esetleg pluszban irányító is,klasszis kell,Lucinról én is úgy gondolom,hogy kevés,leginkább azért mert nem védekezik magas szinten. Kosorotov+Lucin egyik sem tud védekezni ugyanazon a poszton,luxus lenne.
Ez a beálló srác 3. számúnak jó lehet, többnyire padozni, sérülés esetén 20 percet vállalni. Valószínű nem is remél többet, így nem akar szezon közben világgá menni.
VISZONT középre meghatározó tudású játékos kell, aki támadni és védekezni is tud. Vagy klasszis, de legalább top talent. Majdnem mindegy, hogy bal-jobblövő, vagy irányító, de darabra (és minőségre) így kevesen leszünk Yahia és Mahé nélkül. Már ha jövőre is Final4 a cél.
Szerintem Lucin a Plockból nem a fent óhajtott kategóriába tartozik, vagy csak nagyon sok kompromisszummal (klasszis szint legalja, nincs védekezés, nincs két poszt).