Arra azért kíváncsi leszek, hogy a "mindenki, aki a városért akar dolgozni, velünk jöhet", vagy a "mi nyertünk, miénk a mézesbödön, mi osztogatunk" lesz a vezérlőelv. Különösen a leadott szavazatok arányát tekintve, amely ugye úgy néz ki, hogy a közgyűlésben erős többséget kapott fideszes frakció a szavazatok kevesebb mint 50%-át vitte el a valóságban.
Az egy dolog! De nem tartom szép "üzenetnek" a választók felé, hogy az MSZP regnálása alatt volt fideszes alpolgármester, most meg nem lesz MSZP-s. Az persze enyhíti a dolgot, hogy Csőzik Laci valóban jó, ha ott ül (szerintem).
"Holnap, október 12.-én lesz az alakuló ülés, melyre szeretettel meghívok mindenkit! Az ünnepélyes eskütételt követően polgármesteri programomat ismertetem. Mindenkire szükség van, aki a város érdekében dolgozni kíván és tud! Az alpolgármesteri tisztségre Segesdi Jánost és dr. Aradszki Andrást fogom javasolni. Fontosnak tartom az együttműködést más politikai erőkkel is, hisz a tervezett fejlesztésekhez, a források megszerzéséhez minél szélesebb körű egyetértés és közös munka szükséges. Ezért az együttműködés jegyében javasolni fogom alpolgármesteri tisztségre dr. Csőzik Lászlót.
Kialakítjuk a bizottsági struktúrákat is és máris kezdődhet gőzerővel a munka!"
Szia, nem vagyok egy nagy büntetős :-))) Pénzt visszafizettetni polgári úton is lehet (pl. kártérítés). A büntető felelősségrevonás nagyon szigorú feltételeken alapul, én nem zárnám ki ezt a lehetőséget sem.
Ez a kérdés nem is annyira rossz, mert egyes ügyekben esetleg felvethető az előző vezetés felelőssége, természetesen, ahhoz először át kell azt látni és amennyiben megáll egy felelősségrevonás lehetősége, eljárást kell kezdeményezni. Ha megáll és ha kezdeményezik..... Természetesen elsősorban polgári jogi esetekre gondolok. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő.
Ha jár neki a törvény szerint, akkor kapja meg... De csak akkor ha már a peres ügyek lezárultak és rendben volt minden. Ellenkező esetben inkább neki kéne fizetni. Nem? Beleért a kezem, kezdek felébredni... :-)
Igen, bár nem ismerem jól, a szabályozás szerint minimum 3, maximum (ilyen irányú szavazás szerint, ez ugyanis nem kötelező) 6 havi illetményét kaphatja meg a volt polgármester a testület határozata alapján.
Szerintem a bizottsági struktúra, illetve a bizottságokkal történő gondolkodásmód is fontos napirend.
A testület, mikor is elfogadta az új Rendezési Tervet (Ez persze 2004. 08. 01-én volt új, mert azóta van újabb.) akkor arra voksolt, hogy a Fundoklia Völgy (M7 alatt és felett) egy jelentős része .../t besorolást kapott. Ez meg azt jelentette:
"(9) Az Lke-3/t jelű övezetben
a) a telkek teljes közművesítettség3 esetén építhetők be. Átmenetileg, a keletkező szennyvíz kezelésére – a közcsatorna megépítéséig – a 8. § (4) bekezdése szerint közműpótló létesítése (részleges közművesítettség) lakóház esetére is alkalmazható feltétel." (ÉVSZ 16.§. (9.)
Hogy még érthetőbb legyen, alljon itt az OTÉK 8. §-a:
1. Az OTÉK 8. §-ának értelmében,
„Teljes közművesítettségnek minősül
aa) közüzemi energiaszolgáltatás (villamos energia és vezetékes gáz, vagy távhő),
ab) közüzemi ivóvíz-szolgáltatás,
ac) közüzemi szennyvízelvezetés és tisztítás, továbbá,
ad) a közterületi nyílt vagy zárt rendszerű csapadékvíz-elvezetés együttesen megléte."
Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a nevezett telkek beépíthetetlenné váltak, tekintettel arra, hogy az Építési Osztály engedélyt nem adhatott ki! (Nem engedélyezhettek ui. közműpótló létesítményeket, hisz ehhez a Környezetvédelmi Hatóság nem járult hozzá.) PATT!
Ez mondjuk még nem is akkora gond, mert cca. 150-200 magántulajdont érintett.
De az ÖK tulajdonában lévő építési telkekként értékesíteni tervezett telkek közül is rengeteget.
Két évig tartott, mire ez a gond megoldódott. És a Csőzik segített ebben a legtöbbet. Háta megett a Főépítésszel és az Építési O. vezetőjével!
Hát ezért
Aztán meg tényleg nem érdekes, hogy hány mandátum van mögötte, mert tényleg tett a városért és értünk. Így Ő állt mögöttünk. (Privát vélemény.)
Konkrétabban? Mi is volt az a nagy gubanc? Amit kibogozott? Mert a bebogozásához pár dolognak, hozzájárultak. Cs L alpolgi? szdsz 2 mandátummal a háta mögött? Hm.
Sajnos, ezt nem tartom elegendőnek, ez sokkal puhább, mint amire gondolok: más a bizottsági megtárgyalás és más a bizottságra átruházott hatáskör (Ötv.9.)