Keresés

Részletes keresés

Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 949

"semmi fehérje, csakis nyers zölség meg dió!"

A dióban szerinted mi van? Amit csinálunk, az nem zöldevés, kérlek.

Szinte mindenben van fehérje, szerintem kicsit olvass utána, utána nyilatkozz.

Mindent eszek, kivéve húst, tejet és tojást. Nem értem, mi ebben az olyan hű de meglepő.

Előzmény: AliceCsodaországban (946)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 948

Alapveto hianyossagaid vannak azt hiszem.Nem husevo,hanem mindenevo fogazattal rendelkezunk

Es igen,ontom a gyerekekbe a tejet,nalunk elfogy napi 4-5 liter.Nincs is csontritkulasom a 3 gyerek utan sem,mint ahogy anyamnak,aki eleteben nem itta meg a tejet

Előzmény: Jablko (947)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 947

Ha-ha, még hogy a vegetarianizmus aktuális divat. Vicces vagy.

Oké. Neked milyen érved van a húsevésre? (azon kívül, hogy a Manci néni is rántott húst csinál rizzsel.)

Ha pesti vagy, biztos bele tudsz pillantani Váradi Tibor - Az egészséges életmód alapjai című rövid összefoglaló füzetecskéjébe. (Napfényes Alapítványnál vagy egyes bioboltokban kapható) Ha még ezután is döntöd a tejet a gyerekedbe, meg eteted vele a húst, akkor .... hajrá. Elmondhatod majd magadról, hogy mérlegeltél, és így döntöttél. Ezt szánod neki.

"A húsevők éles, hegyes elülső fogakkal rendelkeznek, melyek a táplálék (hús) megragadására alkalmasak. A növényevőknek és az embereknek nincsenek éles, hegyes frontfogai, mivel táplálékukat nem megragadni, hanem szétrágni kell."

Viccesen nézhetsz ki a tépőfogaiddal... :)

Előzmény: Gabiiiiii (943)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 946

Az ovo-lakto vegetariánus étkezés köszönőviszonyban sincsen azzal, amit a "zöldségevők" hirdetnek. Ugyanis a tojásban pl. megtalálható minden olyan fehérje, amire a szervezetnek szüksége van.

Azért különbség van ám aközött, hogy nem szeretem a húst, meg aközött, hogy semmi fehérje, csakis nyers zölség meg dió!

Amit ezek az elszállt emberek hirdetnek, az egy veszélyes dolog.

Előzmény: Vik 23 (941)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 945

Hat en aztan semmit nem nyomok le a torkukon,csak felajanlom a vasztas lehetoseget.

Ne mondd nekem,hogy mondjuk egy 2 eves gyereknek mar olyan megrogzott etkezesi szokasai vannak,hogy ragaszkodni fog a hushoz,ha nem szereti vagy nincs ra szuksege.

Csinaltak egyszer egy kiserletet /igaz,nem a hus miatt/,hogy felajanlottak kicsiknek /1 ev korul/,hogy a kitett etelek kozul azt egyek,amit csak szeretnenek.Ha 1 heteig csokit,akkor azt.

Szepen,mindegyik megtalalta a zoldseget,a hust,es az edesseget is,a szervezete szukseglete szerint.Ok meg nincsenek elrontva a felnottek altal,osztonosen tudjak,mire van szukseguk.

Előzmény: Jablko (942)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 944
A vércsoport-diéta marhaság. Annak alapján én a nullás vércsoportommal teljesen húsevő kellen legyek. Ennek ellenére egész jól megvagyok 15 éve hús nélkül.
Előzmény: Stoner (936)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 943

Informacio??????????????

Nezz mar bele kerlek a szadba es tanulmanyozd kicsit a fogaidat.....

Az eppen aktualis "divat" nem biztos,hogy hosszutavon is megallja a helyet.

Volt mar egy par az evszazadok alatt,amirol kiderult,hogy hosszutavon karos.Meg akarod varni? Vagy ezt szanod a gyerekeidnek????

Előzmény: Jablko (942)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 942

Igen, nem tudnak tiltakozni a hús ellen, mert anyuci lenyomja a torkukon, mert különben nem nőnek nagyra...... Ha nem hajlandó megenni, kiköpi, akkor meg belecsempészi a kajájába valamilyen más módon. Ahogy te írtad:

Egesz egyszeruen ehhez nincs joguk.

Nem mindig az a normális, amit a többség csinál....

A döntés joga a tiéd. De talán nem úgy kellene dönteni, hogy csak úgy leírod, amit hallottál a szomszéd nénitől, hanem ki kéne nyitni a szemedet és körülnézni a világban. Ha keresed az információt, megtalálod. Sok sikert hozzá!

Előzmény: Gabiiiiii (940)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 941
Többször elmondtam már, hogy én vegetariánusan hordtam ki és szültem meg három 60 centis és 4 kiló fölötti babát, tehát ez nem érv a "fűevés" ellen (főleg, mert én például teljesen normális ételeket eszem: főzelékeket, zöldségleveseket, rántott zöldségeket + tejtermékeket és tojást is, csak húst nem).
Előzmény: Törölt nick (912)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 940

A gyerekek vegetarianul taplalasaval kapcsolatban semmi nem haladt tul semmin.

"okos" ,"felvilagosult" emberek kiserleteznek a vedekezni keptelen gyerekeken,akik meg tiltakozni sem tudnak.

Egesz egyszeruen ehhez nincs joguk.

Magaval mindenki csinaljon,amit akar,de a gyerek nem a tulajdona,hogy a sajat hulye ideologiait rakenyszeritse

Előzmény: tigristomi (927)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 939

21 év kell ahhoz, megfelelő étkezés mellett, hogy a testünk újra jól tudja fogadni a növényeket.

(???)

Erről eszembe jut egy anekdota vagy mese, már nem tudom.

A szultán elhalasztja a lefejezését egy fickónak, mert az megigéri, hogy megtanítja a szamarát beszélni. De - mondja - ehhez neki 30 év kell.

Később egy rabtársa félrevonja, hogy miért pont 30 évet mondott? "Hát - válaszolja a fickó - 30 év alatt sokminden történket. Közben meghalhatok én is, vagy meghal a szultán, vagy elpusztul a szamár."

Hát mindenkinek kellemes hosszútávú kisérletezést kivánok.

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 938

"Viszont nagyon meg kell néznia vércsoport egyezést!"

A vercsoportok felfedezese elott mi volt?

Stoner Creative Commons License 2005.01.04 0 0 936

Tutormanó!

Minden igaz lehet, amit írsz. Nagyon fontos, hogy az emberek ma önmagukról semmilyen ismerettel nem rendelkeznek. Az orvosok sem. Ennek ellenére ők kezelik az embereket. Kialakítottak egy olyan belső rendszert, amiben biztosan úgy működnek a dolgok, ahogy ők mondják. Csakhogy az nem az egészség, hanem a betegség világa. Lehet, hogy vannak olyan helyzetek, mikor egy növényevő jobban járna, ha nem változtatna, de ez mindig a tudatlanságból adódik. Ez vonatkozhat a természetgyógyászra is. Van pár nagyon fontos tétel, amit a növényevés és a mindenevés témánál tudni kell:

A növényevés nem ártalmas az egészségre, csak, ha megfog a csősz... Persze viccen kívül...A mindenevőknek fogalmuk sincsen, hogy milyen veszélyeknek teszik ki magukat nap mint nap. A természetes ételektől nem lehet gyomorrontást, hányingert, bélfertőzőst kapni, kivéve a gombákat. Azonban, ha elolvassátok Az egészségügyi maffia c. könyvet, megtudjátok, hogy mivel tették tönkre az egészségünket a drága orvos-papjaink-kápóink,,,vagyis az oltások és antibiotikumok révén az emberiség sorsa meg van pecsételve. Ezért van az a rengeteg azonosíthatatlan gyulladás és furcsa testi reakciók. Autoimmun, Alzheimer-kór és sorolhatnám. El kell olvasni azt a könyvet!

Ezért van az is, hogy aki növényeken akar élni, nagyon sokat kell tanulnia és hosszú küzdelemre kell berendezkednie. Meg kell tanulnia a vércsoportos táplálkozást, mert a növények is válthatnak ki ellenérzést a testben. Egy kis biokémiát és mikrobiológiát is kell tanulniuk és patológiát. Tudják azt, hogy ne ijedjenek meg a tüneteiktől. 21 év kell ahhoz, megfelelő étkezés mellett, hogy a testünk újra jól tudja fogadni a növényeket. Persze be kell tartani egy fontos alapelvet: legalább 80% nyers és legfeléjebb 20% főtt-sült étel!! A sütésnél mellőznünk kell az olajokat. Nem használhatunk, finomított élelmiszereket, sót, ecetet, alkoholt, kávét, teát, gyógyszereket sem fogyaszthatunk. A megfelelő fajta és mennyiségű tápanyagokat kell kiegyensúlyozottan bevinnünk a testünkbe. Meg kell azt is tanulnunk, hogy a helyes és megfelelő ételeket mikor, és milyen társításban fogyaszhatjuk  a legteljesebb egészség elérése érdekében. Minél korábban kezdjük, annál hamarabb jutunk el a teljes egészség áhított szakaszába. Addig sem lesz minden kellemes. Gondoljunk arra, mennyi ideig kellett testünknek elszenvedni azt a sok támadást, amit a mesterséges ételek, mondjuk műanyagok okoztak? Miért gondoljuk, hogy a visszafelé út sima és diadalmenet lesz?

A mérgezett növényekben is igazad lehet, azonban a növényevők rendkívül jól tudják a mérgeket eltávolítani, mert megjavul a méregtelenítő rendszerük. Ezzel nem azt mondom, hogy egye fene a mérgeket, mert ha tehetjük, magunk termeljük meg a zöldeket. Ez a jövő útja. Ajánlom még az Élő ételek az egészségért c. könyvet, ebben sok ismeretet találtok a csírák szererpéről a táplálkozásban, valamint az Izmael c. könyvet, ami nem kifejezetten a növényevés melletti szózat, hanem jobban megértjük azt a lelketlen rendszert általa, amit civilizációnak, globalizációnak, korlátlan fejlődésnek, stb. szoktak nevezni. Van még egy csomó könyv, amit ajánlhatnék... JA, és fontos, hogy a fehérjék, amiket jól vesz a test, a diófélékben vannak. Ezeket este egymással, (semmi főttel!) kell fogyasztani. Viszont nagyon meg kell néznia vércsoport egyezést!

Előzmény: Törölt nick (930)
Stoner Creative Commons License 2005.01.04 0 0 935

Kedves Annácska!

Tanítja, de olyan csoportoknak, akik itt vannak befizetve egy cég által. A feleségemet csak alkalmazzák. Nem hiszem, hogy külön hajlandó lenne, de, ha jössz, szerintem semmi akadálya, hiszen másnak is mutat fogásokat.

Előzmény: Jablko (926)
pasa_ Creative Commons License 2005.01.03 0 0 934
Ha te mondod, biztos ugy is van, akar pecsetes papirt is csinalhatsz rola. :-)
Előzmény: tigristomi (928)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 933

Ja, ezt nem arra valaszoltad amire en gondoltam, igy ez targytalan.

Arc, lehet igy is hivni. Ezt en nem igy elem meg. Ugyerzem elegendo elmeleti es foleg tapasztalati tudasom van a temaban, az egeszseg temaban, hogy hogyan legyunk egeszsegesebbek. Ez nalam azt hiszem vmi termeszetes szeleslatassal is parosult, ami azt jelenti, hogy nem vagyok olyan, aki nem latja a fatol az erdot.

Az hogy hosszu ideje csinalok vmit, az meg nem jar egyutt nalam mas eletmodok torz megitelesevel. A massagbol ugyerzem profitalni szoktam, es valamennyire masok reakcioin keresztul latom azt is, hogy amit en csinalok, abbol mi hianyzik.

Az hogy valaki pl. vegetarianus, az meg nem jelent megvaltast. Ha vki eszik hust, az lehet egeszsegesebb mint egy vegetarianus.

Ezzel egyutt vannak dolgok, amikre azt mondom, hogy batran kiallok ertuk. Ha pedig ezek alapjan vmilyen kontarsagba utkozok, akkor azt neha nyiltan megmondom.

Ez lehet hogy van akinek arcoskodasnak tunik, de nem vagyok se buddhista se krisnas, nem fogok minden butasagra mosolyogni es a ko dobaloknak kenyeret dobni.

Előzmény: tigristomi (932)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 932
Mondjuk ennel esszerubb ervelest/valaszt nem is vartam.
Előzmény: AliceCsodaországban (929)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 931
Huu, az lehet hogy en vagyok.
Előzmény: AliceCsodaországban (929)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.03 0 0 930

Bocsika,hogy csak úgy beleszólok,de....

Szerintem az életben minden ami túlzás előbb utóbb vissza fog ütni.

Lehet,hogy aki vegetáriánus vékony,de bocsika nézzétek már meg a bőrüket közelről ...a 9 évvel fiatalabb hugimé,mint a pergamen.

Én 19 éveskoromig nem ettem húst,nem azért mert egészséges,sőt a hetvenes években mikor kisgyerek voltam az elég gáz is volt.Volt,hogy veréssel próbált anyu húsevésre bírni...nem ettem húst,mert nem kívántam és ha megkóstolttatták velem undorodtam,ha lenyeltem visszaköszönt. Most a ló másik oldala a divat semmi husi. Én magamról annyit tudok nagyon beteges gyerek voltam,igaz csak növényi dolgokat ettem és sajtot.Mikor babát vártam 5 hónapig nem híztam akkor mondták baj lesz,mert beteg lesz a kicsim.Akkor minden este a férjem leült velem szemben és legalább 20 dkg sonkát vagy husit meg kellett ennem.Trükköztünk, fűszereztünk.Megszerettem,de ha 3-4 napig nem látok húst nem bánom,de van,hogy eszem mindennap.Aztóta sokszor 1 évig nem fázom még csak meg sem.

Mióta húst eszem azóta erősebb vagyok. Úgy gondolom,mint ahogy az sem tenne jót,hogyha csak húst hússal eszem az sem lenne jó,ha nem fogyasztanék belőle.

A sok génkezelt vegyszeres zöldség nem hiszem el,hogy jót tesz.A bioval sem tud megfogni senki,az a bio amit tuti csak én termesztek.A barátnőmék bio búzája attól bio,hogy nem 2 zsák,hanem csak 1 zsák műtrágyát kap.Nem akarok horrort írni a biogyümölcsökről sem...

Az egészséges életmódról...Próbáltam 2000-ben visszatérni,hogy egészség meg természetgyógyászat.NNo 1 rahedli pénzt legombolt rólam a természetgyógyász orvos és majdnem belehaltam a terápiába,mert pont olyan cuccal etetett ami ártott nekem.Még jó,hogy az örök kételkedő férjem mentőt hívott,mert különben ha a természetgyógyászra hallgatok most hasnyálmirígy nélkül üldögélhetnék a gép előtt ha élnék.

Szóval csak semmi tulzás.Bocsika a hosszért.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.03 0 0 929

KInek is van itten nagy arca???

Előzmény: tigristomi (928)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 928

>Ezek köztudottan aláássák az egészséget.

Ezenkivul koztudottan a hold sajtbol van ...

Hello!

Valljuk be, mind ami az egeszseggel es a taplalkozassal van kapcsolatban, az nem a te topikod.

Előzmény: pasa_ (911)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 927

MIndezt felnőttekre mondom, mert a gyerekek vegetariánus táplálkozásánál nagyon morc leszek.   

A kozepkorban is morcok voltak amikor mondtak, hogy a fold gombolyu. Aztan az ido tul haladta oket.

Az ido sokakat megvilagositott a vegetarianus gyerekek kerdeserol is. Koztuk sok orvost is.

Ugylatszik vannak meg olyan helyek, ahova az ido meg nem ert el.

Előzmény: AliceCsodaországban (918)
Jablko Creative Commons License 2005.01.03 0 0 926

Szia Stoner!

Azért ne túlozzunk! :)

Egy kérdés: a feleséged tanítja is a gyógymasszázst?

Szívesen vennék órákat! 

Előzmény: Stoner (924)
Stoner Creative Commons License 2005.01.03 0 0 925

Kedves Mindenki!

A hebehurgya írásért elnézést kérek!

Stoner Creative Commons License 2005.01.03 0 0 924

Szia Annácska!

Akkor is Te vagy a világ legokosabb és legszebb Annácskája. Fogtok Ti még csodálkozni!

Előzmény: Jablko (921)
Jablko Creative Commons License 2005.01.03 0 0 923
Te is egész nap eszel nem? :) (reggeli, ebéd, vacsora...)
Előzmény: Törölt nick (917)
Stoner Creative Commons License 2005.01.03 0 0 922

Nevek, melyekre hatalmas cikkek jönnek elő:

Dr. H.A.Hanish;

Edmund Bordeaux Székely

A Vegetariánus.hu cikkei.

Nem muszáj úgy élnetek, hogy csak az orvosok uralkodnak rajtatok. Vegyétek saját kezetekbe az egészségetek rehabilitását!

Jobb tudni, mint nem tudni!

Kérdezni viszont bármit lehet. Lehetőleg ne sértő módon.

Jablko Creative Commons License 2005.01.03 0 0 921

Kedves Mindenki (+ morc Alice)!

Ajánlom mindenki szíves figyelmébe a következő linket! Nőknek különösen érdekes!

http://www.waldorfhomeschoolers.com/menstruation.htm

Stoner Creative Commons License 2005.01.03 0 0 920

A világ legnagyobb nyerskosztos portálja:

http://www.living-foods.com/linking.html

Stoner Creative Commons License 2005.01.03 0 0 919

Kedveseim!

Én egy betegesen sovány 57 éves vegan vagyok. (167cm/60 kiló) Ahhoz, hogy kiépítsem, ezt az étkezést, hogy mindenben megfeleljen az embernek, kellett 15 év. Telejesen rábíztam magam a természetre és helyesen tettem. Ma már egy erős, magabiztos ember vagyok.  A segítségemmel emberek szabadulnak meg a kikóiktól és a szenvedélyeiktől. Nem vagyok mágus, csupán egy érdeklődő és felelősséggel bíró átlagemben. Néha viccesen mondom azt, hogy mágus vagyok, mert arra az emberek odafigyelnek. A mágia mindenkiben létező erő, ami felszabadítja és boldoggá teszi. Csupán látni tanítom az embereket.

Véletlenül ismerem is Annácskát. Annyit mondhatok, hogy nem sok fogalmatok van az egészséges testről. Van egy csomó hely, ahol lehet olvasni az egészségről. Örülök, hogy megtaláltalak benneteket, mert túlságosan el vagytok ájulva magatoktól.

geocities.com/all_are_one.geo/hun/aranypor.html

Ezen az oldalon, elég hosszan lehet olvasni, milyen hátránynl jár a felelőtlen, vegyes étkezés. nem magamfajta laikusok, hanem híres tudósok cikkeiből. A nagy oldal tetején és alján vannak a cikkek, ha az alapoldal nem érdekel benneteket.

Ez egy pro üzenet volt.  Ennyivel nem ússzátok meg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!