Az ENSZ közgyűlése elsöprő többséggel azonnali humanitárius tűzszünetre szólított fel Gázában. Az arab államok által kidolgozott határozatot 120 igen szavazattal fogadták el, 45-en tartózkodtak, 14-en,
Az érdekes az, hogy közben 400 000 lakás áll üresen az országban!!!
De csak az eladósított polgár az, aki könnyen távvezérelhető, zsarolható. Az retteg a munkahelyéért, akármilyen hitvány is a bére. Modern röghözkötés. Közben közel 1 millió idős él egyedül, elhagyatottan ország szerte.
Kilobbizta a FIDESZES Kardosné: adósságba verik magukat a gyereket vállalók (meglévő gyerekek nem számítanak), vissza nem térítendő támogatás nincs. Érden kampányoljál ezzel, banya!
És ezt miért nekem címezted? Ha el is olvastad amire reagáltál, abban épp arról írtam, hogy a mézesmadzag nálam nem működik. Mivel saját költségen napelemeket szereltettem fel, ezért nem vagyok elég árampazarló ahhoz, hogy támogassák a led fényforrás cserét. Meg is indokolták, hogy az alacsony villanyszámla miatt nem indokolt a fényforrás csere. Tehát nem az áll az egész mögött, hogy a korszerűtlen fényforrásokat mindenki cserélje energiatakarékosra, hanem populista módon támogassuk azokat, akik eddig semmit sem tettek a kisebb áramfogyasztás érdekében. Esetleg szociális alapon kellett volna meghirdetni a rászorulóknak.
Olvasom az Érdi újság legfrissebb (ma bedobott) számát. Újra indul a LED csere program. Azok indulhatnak, aki az előző körben nem tették vagy lemaradtak róla. Eddig OK engem mégis bosszant a dolog. Ugyanis megpróbáltam az első körben pályázni, mert házunkban ugyan elég sok "energiatakarékos" fénycső van, de vannak hagyományos és halogén izzók is és a LED mégiscsak "zöldebb"'.
Simán elutasították a pályázatomat, mert már így is túl "zöld" vagyok. Saját költséggel, állami támogatás nélkül évekkel ezelőtt napelemeket szereltettünk fel a tetőre. Ezáltal valóban jelentősen csökkent az áramfogyasztásunk. De sosem gondoltam volna, hogy ezt azzal jutalmazzák, hogy kizárnak egy energiatakarékossági programból. Ha hagytam volna mindent a régiben, hagyományos 100-as izzók világítanának mindenhol és nem költök napelemekre, akkor kapnék LED izzót. Mivel többet tettem a környezetért, nem kevés pénz áldoztam a megújuló energia hasznosítására így kizártam magam a LED csereprogramból. Aki meg csak nyavajog, hogy sok a villanyszámla és tátott szájjal várja a sült galambot, pontosabban a LED cserét az jogosult rá és támogatják...
Örvendetes hír, hogí a Tárnoki út sarkán elvben megszűnt sa veszélyhelyzet, visszakerült a Stop tábla. Ma ott két humanoid is bebizonyította, hogy résen kell lenni, a suttyóságnak nincs határa.
Az első fotón látható két autó annak rendje és módja szerint megállt a pirosat mutató jelzőlámpánál. A második képen jól látszik a piros lámpa, és az is, hogy szemből a nekik zöld jelzés miatt egy busz és egy személyautó is jött. Ám amikor a szemből jövő két jármű elhaladt, az addig előttem álló két autó gondolkodás nélkül elindult a piros jelzés ellenére. Ehhez csak gratulálni lehet! Nagy kár, hogy nem jött szemből egy homlokrakodó félig megemelt kanállal! A "személyiségi jogok" miatt a rendszámot kitakartam, de remélem az ismerősök mind a fekete céges furgon, mind a sportos festéssel ellátott személykocsi vezetőjének gratulálnak a bátor és intelligens cselekedetükhöz!
Így van. Tegnap egyébként írtam egy mailt az érdi rendőrkapitányságnak ezügyben. Nem tudom ők-e az illetékesek ebben, de kértem hogy ha nem, akkor továbbítsák akinek kell. Amúgy jellemző a kivitelezők hozzáértésére, hogy még ma is ott díszeleg a táblájuk a jelzőlámpás kerezteződésre való figyelmeztetéssel, miközben jelzőlámpa sehol. Nyilván csak munkanapokon bonyolítják vele a forgalmat. Egyébként én még úgy tanultam, hogy az ilyen forgalomkorlátozásokat, tereléseket jóváhagyott forgalomtechnikai terv alapján szabad csak megtenni. Aligha rendelkeznek ilyennel, mert hatóság legyen a talpán aki a Stop tábla leszerelését engedélyezte volna.
De ha te hajtasz be egy ilyen hiányzó tábla irányából akkor is gáz a helyzet. Mert a szemből jövő nagy magabiztossággal jöhet, hiszen neki kint volt az egyirányú utcát mutató nagy fehér nyilas kék tábla.
A legnagyobb szégyen, hogy egy ilyen igénytelenül elhízott, láthatóan idegbeteg emberi roncs képviseli hazánkat bármilyen fórumon. Ez lenne az ország első embere, aki öntudatlan kényszercselekvéseket végez miközben a fél világ látja a TV-n keresztül? Még arra a kis időre sem tudta megjátszani a nyugodt és megfontolt politikust? Ne akarjon senkinek, főképp nem a fiataloknak a példaképe lenni. És főleg ne gondolja, hogy elődeinek a nyomába léphet.
Hetek óta folyik az úttest és járdaépítés a Tárnoki út Ürmös-Csaba utcák közti szakaszán. Pár napja a "bölcs" kivitelező balesetveszélyes helyzetet idézett elő, idő kérdése mikor következik be az első koccanás. A Tárnoki út Bajcsy felőli oldalán az évek óta ott levő "Állj, elsőbbségadás kötelező" - népszerű nevén "STOP" - táblát leszerelték és helyette az építkezére figyelmeztető karácsonyfát álítottak. Ezzel az a baj, hogy Stop tábla hiányában a Tárnoki-Ürmös kereszteződés egyenrangúvá vált, és a Tárnokinak van jobbkéz szabály szerint elsőbbsége. Erről persze mit sem sejtenek a megszokásból az Ürmösön lefelé haladók, főleg, hogy nekik még a főútvonal tábla is ki van téve, mintha védett útvonalon közlekednének. Jó lenne, ha valaki intézkedne, ha már a kivitelezők között egyetlen Kreszt ismerő sincs...