Keresés

Részletes keresés

ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 777
Add meg a sajátod számát, felhívom...
Előzmény: em (773)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 776
Nem egészen így van (sőt, jó nagy hülyeséget írtál megint), ezt ugye belátod? Befogadott kóbor macskáról van szó. Én meg már itt laktam, mikor az idekerült.
Előzmény: em (772)
stiglinc Creative Commons License 2006.05.18 0 0 775
Figyelj, ez az utolsó ajánlatom: mozgásérzékelővel összekötöd a locsolóberendezésedet, amelyet a kritikus helyekre irányítottál előzőleg és majd az lespricceli a macskát helyetted.
Előzmény: ximot (770)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.05.18 0 0 774
Nyilván valami különleges helyen laksz, különleges macskák között.. Nem olyan átlagos kertesházas vidéken, mint mi, meg a többiek, akik írnak neked..
Előzmény: ximot (769)
em Creative Commons License 2006.05.18 0 0 773

szerintem egy pszichológus sokat segíthetne a problémádon....

em Creative Commons License 2006.05.18 0 0 772

azért az is elég nagy kérés a szomszédodtól, hogy a háziállatként tartott macskáit vigye el máshová csak azért, mert neked nem tetszik a szaguk...

ez ugyanolyan mintha ő kérné tőled, hogy ha neked nem tetszik a szaguk, akkor költözz  máshova.

Előzmény: ximot (764)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 771
hátamat=házamat, bocs
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 770
Éjszaka razziázzak vízipisztollyal, mi? Van azért más dolgom is.
Előzmény: stiglinc (767)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 769
Szívesen cserélnék veled egy hétre, hogy végre felfogd, mi is a gondom a macskákkal. De, hogy ne kelljen megint visszaolvasgatnod, pontokban leírom újból röviden, hátha nem emléxel már rá.

1. Összevissza húggyozzák-szarják a hátamat és a körülötte levő kertet, elviselhetetlen a bűz.

2. Feldúlják a sok munkával rendberakott kertemet, mindent kikaparnak, összeszarnak, a feleségem hozzá sem mer nyúlni semmihez, mert azonnal tele lesz a keze vörös kiütésekkel.

3. Nem tudok kiülni a saját teraszomra vacsorázni, nem tudom kivinni a 3 hónapos gyerekemet, mert irtózatos a bűz. Közben a szomszédok élvezik a virágzó akácaim illatát.

4. Nem akarok se macskát, se kutyát tartani, tehát ezek nem jelentenek megoldást nálam.
Előzmény: Dogfüggő (765)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.05.18 0 0 768
És aztán a többit is nekem adod, mind a háromszáztizenhatot, amelyik az évek során a kiiktatottak helyére lép?
Másrészt én békességben élek az összes szomszédom összes macskájával. Ez nekem pont elég, és neked is ezt javaslom.
(Egyébként főleg azért nincs macskánk, mert sok madár fészkel a kertünkben. És -bár nem tartok attól, hogy kipusztulna az állományuk- ők személyes ismerőseink, és nem akarom őket plusz egy macskával veszélyeztetni. Ez olyan háziasszonyi szentimentális és ostoba hozzáállás, tudod...)
Előzmény: ximot (763)
stiglinc Creative Commons License 2006.05.18 0 0 767
Ez most jutott eszembe:  többen esküsznek rá, hogy a macska utálja a vizipisztolyt. Most már lehet kapni olyat, ami jó távolra hord, azzal szelíden megközelíted és hirtelen rálősz. Ezzel a te vágyad is teljesül (lőttél macskára), a macska is jól megijed és nem jön arra többet (egy darabig legalábbis...).
Előzmény: ximot (766)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 766
A felső szomszédé meg annyira inmtelligens, hogy (állítása szerint az ő macskája az én kertembe sose tette még be a lábát (fényképet is tettem fel ide ennek az ellenkezőjéről), szóval az eltűnhet, hisz nálunk sose járt...
Előzmény: ximot (764)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.05.18 0 0 765
Én??
Mindössze arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy sztem ennek az egész háborúsdinak nincs semmi értelme. Mert ha meg is fogsz esetleg egyszer egy macskát, akkor sincs semmi. Úgy értem, akkor csak annyit érsz el, hogy annak az egy macskának szerzel egy rossz napot. (Persze csak ha igaz, amit írtál, hogy alaptalanul gondolunk rólad ezt-azt.) Ami azért nem túl nagy eredmény, a felhajtáshoz képest, amit az egész ügy miatt csinálsz.
Előzmény: ximot (760)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 764
Elviszi, azt ígérte. Szüleihez, vagy hasonló... Azóta sem tette.
Előzmény: anblock_italia (762)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 763
Az első macskát neked adnám. Bebizonyíthatod, mekkora hős vagy, megmentheted. Vagy nem kell a macsek? Akkor hogy is van ez?
Előzmény: Dogfüggő (757)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.18 0 0 762
Míg írtam, válaszoltál. Hát nem tudom, ez mire vezet, a gazdának szólás azért sem elég, mert nem kötheti az asztal lábához, tehetetlen, csak a lelkiismeretfurdalását növeled (ha van neki). Azért egy humánus, de mégis sokkoló ijesztgetés belefér még az én elveimbe is, hátha használ, bár az eredmény elég kétséges.
Előzmény: ximot (756)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 761
Tudom kié. Mind az ötről. Bízom a macskatartók intelligenciájában :)
Előzmény: Dogfüggő (759)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 760
Te rá akarsz kényszeríteni a legrosszabbra?
Dogfüggő Creative Commons License 2006.05.18 0 0 759
Aha, közben már látom. Odaadod a gazdájának... És ha nem tudod, kié? És ha odaadod, de a gazdája továbbra sem fogja kalitkában tartani? Akkor mi van?
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.18 0 0 758

Sajnos tényleg most nem volt időm végigolvasnom mindent, csak kb. 150-ig jutottam, addig allergiáról nem hallottam. Azért örülök, hogy a horog nagy (de akkor minek, madzag is megtenné) és örülök, hogy nem akarod az erdőbe vinni (bár arra tényleg nem válaszoltál, mit tervezetel tenni vele) és annak is örülök, hogy állításod szerint nem vagy olyan gonosz, mint amilyennek hiszünk:-)

Sajnos építő ötleteim nincsenek, de majd gondolkozom rajtuk, bár ebben a témában újat mondani elég nehéz lenne:-(

Előzmény: ximot (752)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.05.18 0 0 757
???
Igaziból nem is akartad megfogni a macskát? Csak félreértettük ostoba fejünkkel (újabb önkritika), és ebből a félreértésből kiindulva koholtunk alaptalanul vádat ellened?
Egyébként tényleg, mi a célod a macskával, ha egyszer sikerül megfognod (ha alaptalan, koholt vád az, hogy meg akarod fogni, akkor elnézést...)?
Tegyük fel, hogy nem találsz olyan macskabaírátot a topikon, akinek szüksége volna a Te szomszédaid macskáira. Akkor mi van?
Előzmény: ximot (753)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 756
Ha a macska bekerül a csapdába (ami semmi mást nem jelent, minthogy 6 oldalról körül lesz zárva, hogy ne meneküljön el), akkor ezernyi lehetőség kínálkozik. Nem szükséges likvidálni, levizelni, elvinni, stb, hanem mondjuk oda lehet adni a gazdájának, aki esetleg észbe kap, hogy a korábban már intelligens módon megbeszélt megoldást meg is valósítsa. Elvégre ő a felelős az állataiért és nem egy nagy mezőn élünk, ahol mindenkinek mindent szabad, hanem vannak az embernek is területi határai, amit a másik embernek tiszteletben kell tartania (telekhatár). Érted, mire gondolok?
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.18 0 0 755

Kicsit félve tettem fel a képeket az állataimról, mert nem elég, hogy a macskám is és a kutyáim is ázsiából származnak, ráadásul még olyan fajták a kutyák, akik azt gondolom, a macskáknál is nagyobb veszélyt jelentenek a vadállomány számára.

Persze ez is intelligencia kérdése az emberek részéről, de bizony tapasztalatból tudom, milyen hihetetlenül nagy bennük a szabadság iránti vágy, valóban, hogy nálunk megmaradhattak, az csak annak köszönhető, hogy amióta itt élünk nem járok dolgozni és van időm velük foglalkozni. Mondjuk a kicsiben (mert anya és lánya) szerencsére már nincs meg az a nagy ügyesség és ravaszság, mint az anyjában, aki hihetetlen dolgokat művelt a megszökés érdekében, igaz, a szomszéd utcánál nem ment tovább soha. De persze jártunk vele erdőbe, mezőre, tudom, mindenre ugrik, ami mozog, hihetetlen fürge, csodálatos nézni, ahogy szabadon szalad, de ebben a látványban ritkán volt részünk, nem lehet őket elengedni, mert amennyire fantasztikusan tisztességesek és szófogadóak otthon, a szabadságtól elvesztik a fejüket és szinte nem is ismernek meg. Sajnálom is ezért őket, úgy alakítottam ki a kertet, hogy szabadon mozogjanak benne, szerencsére szinte semmi kárt nem tesznek, egy, a fűben lévő krókuszt nem taposnak le.

Persze tudom, nem itt a helyük, dolgozniuk kéne a havas erdőkben, dehát már ez van. Hogy miként is lett ilyen kutyánk és nem pulink, talán Jack London és Eric Knight nagyobb hatással volt rám annó, mint Fekete István. Szégyellem a dolgot, apám a világirodalmat hamarabb adta a kezembe:-) De nem az én választásom volt, bár nagyon nagyon szeretem őket, de a leginkább szenvedő alanya vagyok a létüknek!

Előzmény: Törölt nick (739)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 754
Thick nézeteivel meg egyetértek. Nekem is van egy csomó madár a tájidegen akác és normál diófáimon (ugyanis égen-földön nincs más kertjében fa, mert mindenki leirtotta őket, hogy legyen helye a szép pázsitnak)
Előzmény: anblock_italia (749)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 753
"Micsoda aljas rágalmazók is vagyunk mi.. : )"

Végre egy kis önkritika
Előzmény: Dogfüggő (751)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 752
Nem olvasgattál elég alaposan. Allergia. Biztosan ismerős, hallhattál róla eleget. Minden más állattal a kertemben csodálatos harmóniában élek. Csak a macskákkal nem. Ne ferdítsük annyira a dolgokat. Ha olyan lennék, mint amit te itt írogatsz, akkor rég nem itt keresném a humánus megoldást, hanem vennék egy puskát és szétloccsantanám a macskák agyát. Ehelyett ötleteket és válaszokat várok a macskabarátoktól, mivel ők ismerik a macskák szokásait, én meg csak a rossz szokásaikat... A horogból direkt akkorát vettem, hogy még véletlenül se férhessen be egy macska szájába, még a végét is visszahajtottam, miután rátűztem a husit. Szóval inkább az építő ötleteidet hangoztasd, ami megoldást kínál az olyanok problémájára, akik távol szeretnék tartani a macskákat a kertjüktől. Persze csak akkor, ha érzékeny lelked azt súgja, hogy ezzel esetleg megmentheted pár macska életét. Egyébként, ha sikerül befognom egyet, szívesen felajánlom bármely macskabarátnak, csak vigye innen jó távolra.
Előzmény: anblock_italia (750)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.05.18 0 0 751
Hát, inkább a Te idegeid lehetnek rossz állapotban... Koholt vád alatt azt érted, hogy azzal vádoltunk meg magunkban, hogy amire itt pénzt, időt, energiát nem sajnálva készülsz mittommióta, azt sikerült is elvégezned?
Micsoda aljas rágalmazók is vagyunk mi.. : )
Előzmény: ximot (748)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.18 0 0 750

Akkor mégis áruld el, mi a terved, meghúzgálod a bajuszát? És a horoggal mi volt a célod? Bizonyára nem az, amire gondolok! Inteligens megoldások biztos vannak a macskák ellen, lehet, nehéz őket megtalálni, de ha nagyon szükséges...

Amúgy sajnos én sem látok más megoldást, mint  a saját macska, vagy kutya, dehát ez számodra igencsak elképesztő dolog. Annyi tudós annyi mindent mond pro és kontra, sokan hirdetik, milyen jó hatással van a gyerekekre a háziállat! De persze gyűlölni őket egyszerűbb dolog. Ad abszurdum,  számomra a kertvárosi élet értelmetlen lenne állatok nélkül, csak valahogy nem könnyű, talán tényleg szerencsém van, meg sokat is foglalkozom velük, de nálunk jól mennek a dolgok!

Előzmény: ximot (748)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.18 0 0 749
Próbáltam kicsit utánaolvasni tegnap a topicon lévő témáknak, addig eljutottam, hogy miként próbál alant is felszólaló kertbarátunk végetvetni a macskainváziónak. Nem tudom, Te milyen viszonyban vagy ezzel az úrral, de ha szóba álltál vele valaha is, akkor nagyon ellentmondsz magadnak! Pont az ő és a társai mentalitása miatt áll úgy a dolog, ahogy áll. Vagy időközben letett a foglyul ejtett macskák erdőbe vivéséről, inkább az azonnali likvidálásukra lett rábeszélve?
Előzmény: Törölt nick (739)
ximot Creative Commons License 2006.05.18 0 0 748
Nem, inkább jót röhögtem rajtatok... Ugye nem rohantatok még el a templomba imádkozni szegény cicus lelki üdvösségéért? Ugyanis nem azt írtam, hogy megöltem/megfogtam/levizeltem/felakasztottam/elvittem a macskát, hanem csak azt, hogy működésbe lépett a macskacsapda. Ti meg - mint akinek kissé gyenge az idegzete - rögtön arcba támadtok koholt vádaitokkal, meg amit nem írtok le, de magatokbaqn gondoltok, nagyon intelligens reakció, ha már állandóan erről van itt szó... Szóval a macska kiette a földre tett husit, majd elkezdte a horgon lévőt is. Csak a láda volt túl kicsi, mert ugyan kiütötte az egérfogó az éket,de a macsek nem záródott be. Nagyobb láda kell, nekem meg az nincs. De a macsek biztosan jól megijedt, hátha nem jön vissza... Szóval akkor el lehet gondolkozni - magatokon.
Előzmény: em (744)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!