Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Az első alkalommal nem köhögtem, nem éreztem az egészet ilyen megterhelőnek.
Kérdeztem a kardiológustól, hogy fáj-e, ha vizes a lábam. Nem válaszolt rá, igaz, visszakérdezett. hogy miért, fáj? Ebből az ember úgy gondolja, hogy nem nagyon szokott fájni.
Igazad van. Ezért is irok inkább ritkábban, mert ismerem maagam, hogy rögtön pánikba esek. A netdoktor csak olyan szempotnból volt érdekes, hogy megnéztem, mit jelent az NSE érték, azért valahol minimálisan nem árt, ha megértem, miröl van szó, de nem diagnosztizálom magam. Legjobb, ha hallgatok.
Nem bántásból mondom, de bármi történik veled, rögtön katasztrófát látsz. A tumormarker sokszor semmi kórosat nem jelent.
Hogy hogyan lehet megnyugodni, ha egy érték rossz? Nem kell öndiagnosztizálni a netdoktoron, hanem meg kell várni, mit mond az orvos. Eddig semmit nem találtak nálad, ami aggodalomra adna okot. Legyen továbbra is így.
Kétszer voltam PET/CT-n, meg volt két mellkasi műtétem is. Az egyik daganat egyértelműen jóindulatú volt, annál sokkal magasabb SUV értéket írtak le, mint a másiknál, ami meg egyértelműen agresszív rák.
Kérdeztem a sebésztől, hogy lehet ez? Azt mondta, hogy a SUV érték a környezetéhez viszonyított érték, nem úgy kell értelmezni, ahogy én gondoltam.
A mütét elött nem csináltak tumormarkert, mert meggyözödésük volt, hogy egy ártalmatlan csomóról van szó. Mütét után emelkedett volt ez az érték, hogy most mennyit emelkedett, holnap tudom meg a háziorvosomnál. Ezt az infót telefonon kaptam az onkológiáról. Ahogy utánanéztem, tüdöre utal vagy májra...
Nem tudom mi az NSE érték. Ha valami tumor marker, akkor ne izgasd magad. Szomszédasszonyom kb. 10 éve járt állandó kivizsgálásokra valami tumor marker érték miatt. Végül bele nyugodott, hogy neki ilyen van és azóta sincs semmi baja.
Sziasztok! Egy ideje nem irtam magamról, mert nem tartottam jogosnak, hogy a félelmeimröl panaszkodjam, holott mások sokkal nehezebb megpróbáltatásokat viselnek el. Voltam a 3 havonta esedékes vizsgálaton. Minden jó, kivéve az NSE èrtéket. Ilyenkor mi van? Hogyan lehet megnyugodni, ha egy érték rossz? Köszönöm elöre is a válaszotokat.
Nem tudom, mitől fáj a lábam, de nagyon fáj. Éjjel sem aludtam fél egytől. Nem tudom, hogy tegyem a lábaimat, mert mindenhogyan fáj. Nekem inkább alacsony a vérnyomásom- Holnap kardiológushoz megyek, azután meg az altatóorvoshoz.
nem egyformák a kemók. egyiket gyorsabban, másikat lassabban kell/lehet csepegtetni. nekem is mindig nagyon sokáig tartott, mert 3 félét kaptam egymás után, és közben még szünetet is kellett tartani.
az orvos nem jól tudja. nem is volt nagyon csúnya a lábam, de nagyon fájt, a lábujjamtól a térdemig. a vízhajtó átmenetileg segített. végül kiderült, a magas vérnyomásra kapott gyógyszer volt a bűnös.