Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Sziasztok,egy GoPro 3 Black Edition kamerával kapcsolatban kérnék tőletek szakmai segítséget. Az a problémám hogy az éjszakai videók készítésénél nagyon pixelesedik a kép hiába az f2.8 as lencse. Láttam a neten olyan teszt videókat ahol ez nem volt tapasztalható. Milyen beállításban kéne használnom a kamerát? Már több variációt is próbáltam. Látni a tv-ben hogy a profi kamerák képe esti felvételeknél sem pixelesedik ennek mi az oka? Van erre külön valami funkció? A GoPro videókat nézve a megosztókon vannak akik ugyanezzel a típussal zavaró pixelesedő hatás nélkül videóznak. Ha sötétedik már akkor is kezd jelentkezni a probléma illetve beltérben is a "rossz fényviszonyok" közt. Segítségeteket előre is köszönöm.
Egy olyan kérdésem volna, hogy amióta frissítettem a Gopro appot a telefonomon, azóta akadozik a kép, amikor felveszek vele. Esetleg tudja valaki, hogy hol hibázhatok. A válaszokat előre köszönöm.
Jó. Nyilván. Bár 7 éves korom óta zenélek (most 23 vagyok), zenekarban is, így a hallásom elég jó azt hiszem, viszont mégsem hallok ki lényeges különbséget az mpeg3-as tömörítés, illetve a stúdiófelvételek között. Maximum, ha valamilyen drága, jó minőségű hifi-n hallgatom...így azt gondolom, az emberek igen kis hányada rendelkezik efféle "tehetséggel". (hiszen van olyan, aki, ha akarja, sem tudja megtanulni ezt a plusz képességet) Így azt gondolom, kár általánosságban írni erről.
Igen, bocsi, félreértettem. Amúgy ugyan ez a gond nálam is, pc-n beszaggat a 60 f/s, míg a tabletem simán lejátsza. Még nem jöttem rá, hogy mi lehet a gond...
azt tudom csinálni, hogy 60 vagy 120 fps -ben felvett anyagot lassítom,
de a végső export movie file már csak 30 fps lesz. nem tudom miért akadozik a gépem :( talán újra kéne húznom. háttérben nem fut semmi olyan prg ami okot adhatna erre.
Az emberi szem 24 képkocka/mp (fps) felett már folyamatos mozgásnak érzékeli az egymást követő képkockákat. Ergo a szemed nem fog lényegi különbséget érzékelni a 25, 30, 60 fps-es felvételek között. Ahogy badmad is mondta, ennek akkor van igazán jelentősége, ha lassítani is szeretnél az utómunkálatok során.
(Az egész hasonlít az mp3-as tömörítésre, csak ott a füledet "csapod" be azáltal, hogy mivel az emberi fül sem képes azon extra "információkat" feldolgozni, amikkel egy veszteségmentes bitsűrűség rendelkezik (pl FLAC). Így azt mondhatjuk, ezek felesleges információk).
Mellesleg ezekkel a beállításokkal dolgozom napi szinten, igaz, nem gopro kamerák képeivel. Viszont azok adásban vannak a Sport TV csatornáin nap, mint nap.
Ez is a leírt metódussal készült, döntsd el, hogy minőségre (vigyázz, youtube!!!) milyen. Másrészt én a 60fps-t nem a részletgazdaság, hanem a lassíthatóság miatt használom, különben szerintem teljesen felesleges egy goproval. Ha pro kamerákról beszélünk, minimum fotóminőségű optikákkal, nagysebességű mozgások esetén, az más kérdés.
Nem, a vágottat 25fps-re exportálom, régebben 720p/50-es projektbeállítást használtam, a gopro3-mal 1080i/50-et.
De miért kéne 60fps-ben exportálni?
A felvett anyagon a 60fps-t én lassításhoz használom, gopro studio-val konvertálok belőle 25fps-re, ezáltal lesz egy gyönyörű slowmo felvételem. Aztán az AVID-be az eredeti 60fps-es felvételeket is importálom (ezekből normális 1/1 sebességű felvétel lesz), ezek mellé vágom a konvertált lassított felvételeket.
A Vegas belső playere akadásmentesen le tudja játszani a felvételeket? Csak a kiexportált vágott anyagod szaggat, vagy már a nyersanyag is? És milyen videólejátszón szaggat?
Én AVID-ből H.264-es kodekkel szoktam .mov-ot exportálni, 25fps, minél magasabb bitrate, stereo hang, 1080-as felbontás. Ezzel nekem a tv-m playere is meg tud bírkózni és a youtube-ra is elfogadható minőséget produkál.
Amúgy lámer, alap kérdés: firmware frissítve lett a kamerán?
az SD kártyával nincsen baj, direkt ehhez vettem, hivatalos helyről, nem kevés pénzért.
Félre értetted a kérdést, nem kártyáról végzem a szerkesztésivissza játszási műveleteket.
SD kártya tartalmát átmásolom SSD-re és onnan folytatom a munkát. Sajnos beszaggat. :(
PC-m röviden, i7, 16GB RAM, SSD drive, 1GBDDR5 VGA card... szerintem a PC-nek elégnek kéne lennie, nem nagyon találkoztam még programmal ami kiakasztotta volna.
Kipróbáltam az is, hogy elindítok 2 db 1080p (30fps) -s video egyszerre Media playeren és VLC. Gond nélkül ment, nem akadt. Ez a művelet elvileg meg kell egyezzen egy 60 fps -s 1080p videó lejátszásával.
A kérdés az, hogy milyen sebességű memóriakártyát használsz? 60 fps full hd-ben felvételt kizárólag a leggyorsabb memóriakártyák tudnak rögzíteni. Tehát class 10-es UHS kártyára van szükség, amly minimum 45 Mb/s sebességre képes. 30 fps-sel nincs gondja a sima class 10-nek.
Szóval a megoldás egy gyorsabb kártya, vagy fps lejjebb vétele. Ha nem akarsz nagyon belelassítani a felvételekbe, akkor a 30 fps is hibátlan lehet.
Asztali számítógépem konfigurációját nem részletezem, 3D-ben tervezek vele több szinten irodákat, eddig nem nagyon okozott problémát semmilyen művelet... míg nem szembe nem jött a gép kapacitásával egy 1080p-s video 60 f/s -en. :(
Video szaggat, akad, nem képes folyamatosan lejátszani.
Kérdésem az lenne, hogy Sony Vegas szerkesztés után, renderelés előtt melyik beállítás lehet az optimális,
ami még nem butítja el "annyira" a videót de azért mégis megőrzi annak "valódi" minőségét és képes legyen lejátszani PC akadás nélkül... ?
Rendeltél már tőlük? Számomra teljesen új ez az oldal. Most találkozom velük először. Viszont az áraik, ahogy nézem talán a legjobbak. Kérdés a megbízhatóság, illetve, hogy milyen minőségű cuccokról van szó?!
Mindkettőt használtam már: A hero3+ egy picit kisebb, véleményem szerint szebb és picit nagyobbak rajta a gombok.
A sima hero3 tok viszont 40 helyett 45m-ig vízálló, és több tartozék kapható hozzá, ha fejleszteni szeretnéd. Olcsóbb és nekem a csatja is megbízhatóbbnak tűnik (bár hero3+ csatjára sem halottam még panaszt, ez is inkább csak szubjektív vélemény). Ami nagy különbség még, hogy a sima hero3 tokhoz csatlakozhatsz lcd kijelzőt, vagy battery back paket is (a hero3+ tok nem kompatibilis a gyári gopro kiegészítőkkel!) itt 12k-ért juthatsz hero3 tokhoz: http://2hgocam.iwk.hu/kiegeszitok/
keressél bátran, ha bármi kérdés van. szívesen segítek.
A leírás alapján szuper, mindenesetre megvárom a választással a teszteket. Pl kíváncsi vagyok fullHD-n is megkapja-e azt a 32Mbps bitrátát? (Ghost S-nél ez 26Mbps)