Keresés

Részletes keresés

Konrad Creative Commons License 2013.12.30 0 0 704

Pedig kezdtem megörülni, hogy végre van miről vitatkozni, de nem, még saját magától is elhatárolódik...

Előzmény: újmóni (701)
újmóni Creative Commons License 2013.12.30 0 0 703

Ebben viszont egyetértek.

Egy topikban még "kézben tartható" az ámokfutása.

Kell egy kis szórakozás nekünk is..... :-D  Vicctopik helyett. :-DDD

Előzmény: Törölt nick (700)
újmóni Creative Commons License 2013.12.30 0 0 702

Teljes őskáosz. :-D

Előzmény: Konrad (699)
újmóni Creative Commons License 2013.12.30 0 0 701

Egyre viccesebb ez az egész katyvasz, amit megpróbál letuszkolni a torkunkon.... :-DDD

Már el sem olvassa, milyen badarságokat másol be, csak nyomja, mint süket a csengőt... :)))

Előzmény: Konrad (697)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.30 0 0 700

A nénivel nehéz kommunikálni. De még mindig jobb, hogy eben a topicban tobzódik, mint ha a gazdasági topicokat szemetelné tele.

Előzmény: Konrad (699)
Konrad Creative Commons License 2013.12.30 0 0 699

Én hülye, azt hittem, hogy amit betettél, azt olvastad, és azért tetted be, mert egyet is értesz vele... Jajj, de naív vagyok, lol.

(De akkor vajon honnan kellene tudnom, hogy amit írsz, az vajon a te gondolatod-e, vagy valami, amit bemásoltál, de nem is olvastad, nem is értesz vele egyet?? Hogy lehet így beszélgetni?)

Előzmény: zsupuzsóka (698)
zsupuzsóka Creative Commons License 2013.12.30 0 0 698

Tekintve, hogy azt a szöveget nem én írtam és nem is kommenteltem, csak betettem, mint egyfajta vitaalapot, úgy látom te készpénznek vetted, pedig az is csak évtizedes ötletelgetések sorozata...:D

Én meg már rég leírtam, hogy az ÁFA mellett az iparűzést, a technológiát, a foglalkoztatást és a nyereséget adóztatnám, de  persze nem rajtam fog múlni! :P

Előzmény: Konrad (697)
Konrad Creative Commons License 2013.12.29 0 0 697

Idehaza több, mint 50%-ot, igen. És a sok adó oka az, hogy ne csak egy dolgot adóztassanak, így legyen jobban egyensúlyban az adórendszer. És hogy ki a franc beszél nekem 50% áfáról? Hát te! Én lennék egybeteg? Elolvastad, amit bemásoltál? Segítek:

"24. A szociális állam tarthatatlanságának oka, hogy a munkát adóztatja, ezzel saját forrását emészti fel. De milyen lenne az alapjövedelem társadalmának adórendszere? Minden adó megszűnne, így a személyi jövedelem adó, és minden munkát terhelő adó is, kizárólag egyetlen adónem létezne: az áfa. Mivel ennek önmagában kell pótolnia az összes többi adót és járulékot, mértéke 50% lenne. Bármit veszek, az ár felét az államnak adom, ezzel járulok hozzá a közösséghez, ebből kapom az alapvető jogon járó feltétel nélküli, munkavégzéshez nem kötött jövedelmem."

És ha ezek után is agybetegnek gondolsz, akkor kérlek, nézz tükörbe...

Előzmény: zsupuzsóka (696)
zsupuzsóka Creative Commons License 2013.12.29 0 0 696

Ki a franc beszélt neked 50%-os ÁFÁ-ról? Az ilyen agybetegek miatt mgy csődbe tényleg a világ! :P Ugye nehéz megérteni, hogy ez a kormány már most is mindenkitől elveszi a bérköltségének a 49 %-át havonta azonnal, ha nem jogosult családi, vagy rokkantsági adókedvezményekre és aztán jön a többi 30 féle sarc az ÁFÁ-tól a tranzakciós adóig és a 64 ezres minimálbérből csak nyomorogni lehet!

De a lelkük rajta!   A GDP 50%-át mát most is a költsgvetésből osztják újra, csak a csókosoknak, haveroknak és a klientúrának megy a java!

Mindenkinek szép álmokat, még a Tamás napon tamáskodó agyhalottaknak is!

Előzmény: Konrad (693)
újmóni Creative Commons License 2013.12.29 0 0 695

:-))))

Előzmény: lekváros abrosz (694)
lekváros abrosz Creative Commons License 2013.12.29 0 0 694

na ilyen továbbgondolásra érdemes, de reménytelen gondolataim nekem is vannak, főleg a salma hayekkal kapcsolatban

Előzmény: újmóni (690)
Konrad Creative Commons License 2013.12.29 0 0 693

Köszi, ez már valami. Miért nem ezzel kezdted?

Az 50% áfa nem fog működni, mert nagyon meg fogja érni áfát csalni. A jelenlegi áfarendszer akkor működik, ha az áfa mértéke nem túl magas. A magyar 27% jól láthatóan már magas. Persze, nagy kérdés, milyen áfára gondolunk, lehet ugye olyan, mint az európai (mindenki fizeti) és olyan is, mint az USA-ban (már ahol van, és csak a végső fogyasztás esetén jelentkezik), de mindkettő jellemzője, hogy viszonylag magas szint esetén megéri csalni vele. Hogy mennyire, azt jól mutatja a hazai, a román, a szlovák példa is pl. búza esetében.

Az 50% áfa ráadásul hihetetlen drágulást is jelent, ami a fogyasztás jelentős átalakulásával járna, plusz valószínűleg nem lenne elég a bevétel a rendszer működésére. Az ilyen mérékű áfa egyértelműen a korrupció melegágya is egyben, és a szegényeket sokkal jobban sújtja, mint a gazdagokat (ezt most nem vezetném le, de van eég sok tanulmány erre).

Ez a rendszer egyébként lényegében arról szól, hogy az állam a jelenlegi EU-s (nem alacsony) szintnél még jobban beleszólna az emberek és a cégek életében. Sajnos ez azonnali versenyhátrányt jelent minden olyan gazdasági térséggel, amelyik ezt nem vezeti be: USA, Kína, Afrika, D-Amerika például. Az EU ezzel konkrétan lassú hanyatlásra ítélné magát...

Előzmény: zsupuzsóka (667)
újmóni Creative Commons License 2013.12.29 0 0 692

újmóni Creative Commons License 2013.12.29 0 0 691

elszórom néha a tudás igazgyöngyeit ide is

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: zsupuzsóka (689)
újmóni Creative Commons License 2013.12.29 0 0 690

Látom, Svájcban is hasonló észlények terjesztik az igét, mint topikbohócunk... :-DDD

Wie ist das Grundeinkommen finanzierbar?

Eine der schwierigsten Fragen dabei bleibt, ob und wie das Grundeinkommen zu finanzieren ist. Dazu gibt es verschiedene Modelle und jedes hat Befürworter und Gegner. Ein Teil des Geldes könnte etwa durch den Wegfall von Kindergeld, Sozialhilfe, Bafög und ähnlichen Leistungen zur Verfügung stehen. Doch das reicht bei weitem nicht aus. Und wie der Rest aufgebracht werden könnte, ist unklar. Götz Werner ficht das nicht an: "Wer will, findet Wege, wer nicht will, findet Gründe." Für ihn ist das Grundeinkommen eine Idee, die eben noch weitergedacht werden muss.

Tehát számára is csak egy ötlet, amit még tovább kell gondolni.

Sz.rra várat akarnak építeni.

ROTFL

zsupuzsóka Creative Commons License 2013.12.29 0 0 689

Ja és igen el vagy tévedve, mivel soha nem agitáltam senkit semmire, csak elszórom néha a tudás igazgyöngyeit ide is(megszokásból) az esetleges gyöngyhalászoknak és mert az index fórumai mostanra a fizetett párttollnokok és az unatkozó nyugdíjasok terepévé váltak és az értelmetlen személyeskedéseken túl értelmes dolgot elvétve találni rajtuk, ami meg is látszik a látogatottságon....:P

Szép álmokat!

Előzmény: rózsaszínfej (685)
újmóni Creative Commons License 2013.12.29 0 0 688

Egy a sokezer közül... Svájcban minden szir-szarról tarthatnak népszavazást... Akár arról is, hogy te mekkkora hülyeségeket irkálsz ide.... :-DDD

Előzmény: zsupuzsóka (687)
zsupuzsóka Creative Commons License 2013.12.29 0 0 687

Úgy látom nem jutott el az agyadig, hogy egyrészt Bécsben vagyok, másrészt ez EU-s kezdeményezés és Horvátországban és Szlovéniában már  túlteljesítették a kvótát és nem az én életminőségem függ tőle, hanem a te éhező honfitársaidé a Blahán, akiknek nincs nethozzáférése és nem is tudnak erről a lehetőségről.

Az pedig, hogy Svájcban már a népszavazásnál tartanak említésre sem méltó ugyebár... További kellemes tamáskodást, elvégre ma Tamás névnap van!

Előzmény: rózsaszínfej (683)
újmóni Creative Commons License 2013.12.29 0 0 686

Persze, tudom én is.... Ott a sok parazita here, segélyleső, tehetségtelen, lusta, motiválatlan, képzetlen lumpen  - ezek az ő célközönsége. :-s

Előzmény: rózsaszínfej (685)
rózsaszínfej Creative Commons License 2013.12.29 0 0 685

Dehogynem, aláírnák ezt nemkevesen, akár érettségizett gyeses anyukák is....

Csakhát puzsu nem a megfelelő helyen agitál, mert itt teret kap az ellenvélemény is.

Előzmény: újmóni (684)
újmóni Creative Commons License 2013.12.29 0 0 684

Pár tucat agyrokkant lilaködösön kívül senki nem írná alá.... Még egy általános iskolás is látja, hogy lufi az egész.

Előzmény: rózsaszínfej (683)
rózsaszínfej Creative Commons License 2013.12.29 0 0 683

Figyelj te puzsu!

Már rég összegyűjtötted volna a megfelelő számú aláírást a Blahán kajaosztásra várakozók közt, vagy a hajléktalanszállókon.

Amúgy drukkolok neked, hogy ez a megfelelő számú aláírás összejöjjön, és tárgyaljanak róla valahol az Óperencián túl (szerintem erre is alakítanak majd még egy bizottságot). Azért drukkolok, mert valamelyik kétségbeesett, a hazai parlamentbe bejutni kívánó pártocska (remélhetőleg az MSzP) bele tud kapaszkodni abba, hogy no lám! még Brüsszelben (Stassbourgban) is komolyan veszik. Namost, ha valamelyik, hazai választáson induló párt felveszi ezt az agyrémet a választási ígéretei közé, az tuti, hogy nem két kézzel, hanem markológéppel ássa a saját sírját. Isten nyugosztalja azt a pártot (mint az SzDSz-t).

Előzmény: zsupuzsóka (682)
zsupuzsóka Creative Commons License 2013.12.29 0 0 682

Az aláírás szvsz csak ahhoz kell, hogy az EU bizottságban tárgyaljanak róla!

A topiknyitó ahhoz nyitott teret, hogy a téma bekerüljön a köztudatba és én pedig csak azért irkálom a "meghökkentő" hszeket, hogy gondolkodjatok róla! 

"..."A társadalmi tudatot befolyásoló előítéletek közül az alábbiakat használták ki a kormányzatok:
1. "Aki nem dolgozik, ne is egyék!"
2. "Minden ember a saját sorsa kovácsa."
Vizsgáljuk meg, mit is jelentenek ezek a múltban gyökerező bölcsességek.
Az első bölcsesség abban a korban született, amikor kis (falusi, tanyasi, családi) közösségek termelték meg az élelmiszert, ill. alapvető javakat. Akkoriban a rest embert próbálták ezzel jobb belátásra késztetni, hogy:
részt kell vállalnia a közösség erőfeszítéseiben, annak érdekében, hogy azonos részt kapjanak a megtermelt javakból.
A második bölcsesség arra a társadalmi környezetre vonatkozik, melyben esélyek és lehetőségek vannak.
Arra ösztönzi az embert, hogy erőfeszítéseket kell tennie saját sorsának jobbítása érdekében." https://www.facebook.com/notes/ag%C3%B3cs-l%C3%A1szl%C3%B3/1-a-lebecs%C3%BClt-nincstelenek-helyzete-ma-2013-ban/1422076874696855
"Mottó: "Magyarország jobban teljesít!"
"Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!"
(Ez a cikk, csak egy első tétele egy cikksorozatnak, melyben a magyar valóságot kívánom feltárni és végezetül megoldási javaslatot adni törvényhozóinknak. 
Mivel a kisember szemszögéből látom és láttatom világunkat, ezért a BÉKA PERSPEKTÍVÁBÓL címet adnám.)
Folyt. köv.: 
2. A munkanélküliek elleni intézkedések fejlődése
3. A becstelenségre kényszerített állampolgár
4. A közmunka értelme(tlensége)
5. A szegények érdekvédelme
6. A cigányság helyzete
7. Igények és lehetőségek harmóniája
8. Az én bevásárlói kosaram és az inflációs ráta ellentmondásai
9. A bürokrácia és a szigorú állam
*
By: Agócs László
2013-12-29"

Előzmény: lashlie (681)
lashlie Creative Commons License 2013.12.29 0 0 681

"Amennyiben szükségszerűvé válik" ... "feje tetejére fordulhat" ... ezek ám a pontos prognózisok!

Szívem nekem van, de mikor dobogjon? 

Nem érted, hogy olyan súlyú változásokat kellene a társadalomban - egy jó anyagi erőben lévő társadalomban is - bevezetni ahhoz, hogy egy ilyen kétségtelenül emberbarát rendszer 2 hónapnál tovább működni tudjon, amihez egy markáns porgramnak kéne legalább a címszavait ide letenned? Hogy a nagy jóindulat és a szép remények mögött nem látszik a kidolgozott rendszerkép? Mert amit leírsz, az nem egy népbarát intézkedés, hanem egy a jelenlegitől alapvetően eltérő gazdálkodási rendszer. A felületességeddel még azt is hitelteleníted, ami elfogadható lehetne benne.

Mondok egy érthető párhuzamos példát. Néhány jól szituált és jól szervezett városban bevezették az ingyenes tömegközlekedést. De örülnék neki Pesten is! Javasolta is egy szoci képviselő. Csak egy apróságot nem tudott világosan levezetni: hogyan tudja ezt a szolgáltatást bevezetni a milliárdos adóssságteherrel küzdő, máról-holnapra élő BKV?

Előzmény: zsupuzsóka (680)
zsupuzsóka Creative Commons License 2013.12.29 0 0 680

Sohase érdekeltek mások agyrémei, mivel nem függök egytől sem! LOL

Szvsz amennyiben egy dolog megérik és szükségszerűvé válik, akkor biztosan bevezetésre kerül! Tehát nem segélyeket kéne osztogatni, hanem sürgősen átszervezni a társadalmi munkamegosztást és bevezetni az FNA-t! :P

"Történeti és elméleti összefoglalójára támaszkodva Tim Harford bizonyítja, hogy könnyen teljesen a feje tetejére fordulhat az alapjövedelemről alkotott képünk." http://figyelo.hu/cikkek/alanyi-alapjovedelmet-mindenkinek
Akinek szíve is van, meg némi ÉRTelem is lakik az agyában, az nem habozik aláírni!

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do?lang=hu

Előzmény: újmóni (679)
újmóni Creative Commons License 2013.12.29 0 0 679

Akkkor vigyázz magadra, mert éhenhalsz! :-DDD

Előzmény: zsupuzsóka (678)
zsupuzsóka Creative Commons License 2013.12.29 0 0 678

A képzelgéseid belőled fakadnak és a személyeskedéseid téged jellemeznek! :P

Akit meg valóban érdekel a jövő, az elgondolkodik az alternatívákon és elmegy mondjuk erre a rendezvényre: http://ekomozgalom.hu/forum-a-feltetel-nelkuli-alapjovedelem-hazai-bevezeteserol-januar-7/

Nekem viszont nincs elpocsékolni való időm az indexen élősködő trollok etetésére!

Előzmény: újmóni (674)
kuppány Creative Commons License 2013.12.29 0 0 677

...signóre ! schmittelem(idézettségi szűkség) -  pont jó lesz az ezer euró, holnap kezdhetjük is.----

Előzmény: szenyor Lakatos (675)
újmóni Creative Commons License 2013.12.29 0 0 676

:-)))

Lám-lám, hasznos volt az a kommunikácijjó szak..... :-D

Előzmény: szenyor Lakatos (675)
szenyor Lakatos Creative Commons License 2013.12.29 0 0 675

Nem szeretnék okoskodni, de én támogatom eszt, pont jó lesz az ezer euró, holnap kezdhetjük is.

Előzmény: zsupuzsóka (667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!