"Shaq" elnöki bevonulása Miamiba. Óriási felhajtás közepette vonult be Miamiba Shaquille O,Neal, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szupersztárja, aki nyolc év után hagyta el a Los Angeles Lakerst. A 216 centis, Big Diesel becenévre hallgató csillag több ezer ember előtt egy "Diesel Power" (dízel erő) feliratú kamionplatóról vízipisztollyal lövöldözve érkezett meg a Heat csarnokához, ahová vörös szőnyegen lépdelt be. - Úgy fogadtak, mint az elnököt. Megígérem, hogy idehozom a bajnoki trófeát - mondta első sajtótájékoztatóján a kaliforniaiakkal három aranygyűrűt szerzett center. Ezután jóval komolytalanabb megnyilvánulások következtek: "Shaq" közölte, hogy meztelenül fog sétálgatni a tengerparton, de a fotókból 15 százalék részesedést kér, továbbá hogy a WC-papírhoz vagy a fogkrémhez hasonlóan neki már nem kell bebizonyítania, hogy jó. - Még akár 10 évet is játszhatok, de ehhez tartanom kell a 156 kilós versenysúlyomat. Szóval ha elém raknak valami salátáról meg sült csirkéről papoló okostojást, megölöm - tette hozzá. A 32 éves O,Neal keresete 27,7 millió dollár lesz a következő idényben, a 2005-2006-os szezonban pedig 30,6 milliót kap majd.
Szerintem ezzel a LAL-Miami cserével egyik fél se járt igazán jól...A Miaminak most 2 poszton óriási hiánya van,a Lakersnek pedig nagyon fog hiányzoni egy rendes center,ráadásul mire összecsiszolódik a csapat...
Igaz, kicsit túlzásba estem. Egyelőre van még hova fejlődniük. De szvsz nem Shaq volt az utolsó játékos, akit idén leszerződtet a Heat.
Nem tudom mennyi alapja van, de az nba1.hu híre szerint hirtelen megugrott az érdeklődés Florida iránt :)))
Mindenki Miamibe igyekszik 2004. 07. 14.
Kellemes időjárása miatt Miami eddig is kedvelt célpontja volt a szabadügynököknek, de Shaqnek a Heatbe kerülése óta a fél NBA Floridába igyekszik. Az utóbbi pár napban kapcsolatba lépett a Miamival Bobby Sura, Toni Kukoc, Rodney Rogers, Corie Blount, Mo Williams, Eric Williams és Robert Horry.
Ha ezek közül még 2 odamegy, elég masszív kis csapat lesz. Keleten a Pistons egyértelműen kiemelkedik (vagy az egész mezőnyből???), de a Nets (főleg KMart nélkül) és a Pacers (talán) annyira nem acélos.
Szerintem várjuk még ki a végét. Kobe még nem írt alá. Az igaz, hogy minden (edzőváltás, Shaq elcserélése) az ő szája íze szerint történt, de sohasem lehet tudni...
Én nem vagyok arról meggyőződve, hogy most egyik pillanatról a másikra a Heat lett a 2. legjobb csapat keleten. A legjobb játékosaikat - Wade és Jones kivételével - gyakorlatilag elcserélték.
Jelenleg 3 olyan játékosuk van, aki kezdőként egyáltalán szóba jöhet. Vagy a következő szezonban a keleti bajnok kezdő erőcsatára Malik Allen vagy Jerome Beasley lesz, bedobóként pedig a félelmetes Rasual Butler fog kezdeni?
Shaq Kobe-val és 2 másik Hall of Famerrel is megalázóan kapott ki a Pistonstól. Szeretem Eddie Jones-t, de azért elég távol áll Kobe-től. És most még Wade is. Más meg nincs! Nem hinném, hogy a nagyszerű Albert Miralles vagy a nemkevésbé ismert Matt Freije fogja bevezetni a Heat-et az ECF-be.
Ott van még nekik a Mid-Level és az LLE, meglátjuk, hogy azokból mit tudnak kihozni. Ez így nem sok...
Én nem vagyok arról meggyőződve, hogy most egyik pillanatról a másikra a Heat lett a 2. legjobb csapat keleten. A legjobb játékosaikat - Wade és Jones kivételével - gyakorlatilag elcserélték.
Jelenleg 3 olyan játékosuk van, aki kezdőként egyáltalán szóba jöhet. Vagy a következő szezonban a keleti bajnok kezdő erőcsatára Malik Allen vagy Jerome Beasley lesz, bedobóként pedig a félelmetes Rasual Butler fog kezdeni?
Shaq Kobe-val és 2 másik Hall of Famerrel is megalázóan kapott ki a Pistonstól. Szeretem Eddie Jones-t, de azért elég távol áll Kobe-től. És most még Wade is. Más meg nincs! Nem hinném, hogy a nagyszerű Albert Miralles vagy a nemkevésbé ismert Matt Freije fogja bevezetni a Heat-et az ECF-be.
Ott van még nekik a Mid-Level és az LLE, meglátjuk, hogy azokból mit tudnak kihozni. Ez így nem sok...
Szerintem nem olyan rossz csapat egy Bryant, Odom, Butler, Grant kvartett. Ha hoznának egy jó irányítót, meg Odomot és Grantet jobban tudnák motiválni, mint az elmúlt években tették egész erős is lehetne... De azért hihetetlen, miylen gyorsan tud fordulni a kelet-nyugat erőviszony, ahhoz képest, hogy év elején még a nyugat elviselhetetlen túlsúlyáról volt szó.
"Confirming widespread speculation, the Miami Heat have acquired Shaquille O'Neal from the L.A. Lakers in exchange for Lamar Odom, Caron Butler, Brian Grant and a future draft pick. "
Ezzel a Miami a Pistons legnagyobb riválisa lett keleten, a Lakers meg középcsapat nyugaton :(((
Kobe elérte amit akart, az lenne a szép, ha még így is elmenne a Clippers-be.
Kicsit nehezebb szívvel fogok a Lakers-nek drukkolni.