Keresés

Részletes keresés

Waratah Creative Commons License 2000.07.09 0 0 967
Nagyon megköszönném. Az adatokban lévő mail címem működik.
Előzmény: pestiutca12 (965)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.09 0 0 966
Ugylatszik mart mindenki huzza a rokabort Magyarorszagon; Csak en meg Pestike van ebren.
Mennyi az ara egy gal. benzinnek WI.-ban.
Nalunk Va.-ban $1,42... A KROGER-elelmiszer uzletnek van benzin kutja es ad 05 cent kedvezmenyt minden gal.-nal kuncsaftoknak.
Ezen kivul minden Kedden van senior citizen's day, 05%-ot levesznek a grocery bill-rol.
Na meg persze Doubole Coupons-t valtanak be mindig. Jo volt mult osszel, mikor meg csak 99 cent volt egy gal. uzemanyag.
pestiutca12 Creative Commons License 2000.07.09 0 0 965
Kedves Waratah,
Ha erdekel, meg tudom neked adni a New York-i magyar reformatus es katolikus templom cimet is söt utana tudok nezni, hatha van e-mail cimuk is.
A magyar ujsagban is tobbszor latok hirdetest szobak kiadasara, ide jovo latogatoknak, amik termeszetesen nagyon sokkal olcsobbak mint a legolcsobb hotel.
Irjal es szivesen valaszolok.
Előzmény: Waratah (963)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.09 0 0 964
A segito intezvenyek, minden varosban vannak csak erdeklodni kell. KERDEZOSKODNI utannuk.
Pl.
Salvation Army.
Church.
Ronald Mc Donald House.
Social Services at Hospital.
En nem New York-ban elek, cimet nemtudok adni Waratah.
Waratah Creative Commons License 2000.07.09 0 0 963
Tudnál valami támpontot adni hol kezdjem az utánanézést?
Előzmény: Tibor Arato (962)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.09 0 0 962
Kedves babarczyeszter; Nekem van egy tortenelmi regisegem. Talan regesz baratodat erdekli.
Ha megtudnad adni az E-mail cimet, en tudnek neki kuldeni fotot rola.

Ha jol tudom van olyan intezmeny minden varosban ahol az ilyen raszorultak kaphatnak ingyenes segitseget, szalast. Csak utanna kell nezni.

Waratah Creative Commons License 2000.07.08 0 0 961
Drága Eszter, pedig hát ezeknek a szegénykéknek nem idegenvezetés köll a centalparkban. De mindenképpen kösz.
Előzmény: babarczyeszter (960)
babarczyeszter Creative Commons License 2000.07.08 0 0 960
Kedves Waratah,

utananezek. sajnos a szallas az, amire meg a legkedvesebb New York-i barat is fintorogni kezd.

e

Előzmény: Waratah (959)
Waratah Creative Commons License 2000.07.08 0 0 959
Hogy én milyen istentelen nagy barom vagyok!!! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!!!!
Van-e valaki NEw Yorkban aki tudna segíteni??? NAgymamám testvérének a fia 4. éve fekszik kómában , a bácsiék minden évben egyszer kimennek egy hétig tíz napig ott ülnek mellette a kórházban. A repülőjegy is elég nekik, és eddig mindig szállodában laktak. Már eladták a hétvégi házat, az előző négy év abból lett finanszírozva.
Nem tudná valaki befogadni őket erre az időre? Idős házaspár, 80-85 évesek.
(meg ne kérdezd mi van a kómában levő ottani családjával. Szar a világ. Ennyi legyen elég)
babarczyeszter Creative Commons License 2000.07.08 0 0 958
Kedves Jó estét,

Bostonban vagy?

Washingtonban van egy különös ismerősöm, egy nagyon kedves fiú, na, korombeli, de ez nem látszik rajta. Afféle zenész, filosz, filozófus, politikus, minden és semmi, amúgy pedig régiségkereskedő.
Szívesen megadom neked az emailjét, ha kell.

New Yorkban is van sok barátom, akiket talán kedvelnél.

Szólj, ha jársz arra vagy amarra.

e

Előzmény: Jó estét (931)
Waratah Creative Commons License 2000.07.08 0 0 957
Akkor ebből a tpicból kimaradt, pedig Rosszcsont végigjátra az összes Mumusat (de hát mint tudjuk topicjainak se steri se száma, mint egyes "jóbarátjai" szemire vetették, )... de lényegamilényeg, hogy Mumu sajnos kórházban van, tán kedd óta? nem tudom visszanézhetném a másik topicban. Valami ér megpattant ami úgy jelentkezett, hogy nem jól látott. Előzetesen annyi volt mondva, hogy egy hétig lesz bent, tehát lassan visszaszámolhatsz, Tibor.
Előzmény: Tibor Arato (956)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.08 -1 0 956
WI. nalunk eppen az ellenkezoje van az idijarasnak. Ma este kilehetet nyitani az ablakot, mert szaraz huvos levego erkezet hozzank. Olore lathatolag nem fog sokaig tartani. Hat elvezzuk amig lehet, Va.

Da fan, gyere pajtas van boven hely, meg munka az USA-ban. Ne varj sokaig, mert a mexicoiak tomegessen jonnek es betoltik az ures helyet.
Azok meg vizummal sem torodnek.

Hallottam a hirekben, hogy sok ceg computer programozokat keres. Ha az vagy akkor veled van a szerencse.
Mitortent Mumu-val?

Y3K Creative Commons License 2000.07.08 0 0 955
Oooops,

B1 = H1 akart lenni.

(Persze egy bevandorlasban specializalt ugyvedet is fel lehet hivni. Az elso konzultacio altalaban ingyenes. Legalabb megtudod hogy meg lehet-e csinalni.)

Előzmény: Y3K (954)
Y3K Creative Commons License 2000.07.08 0 0 954
Da fan,

Amennyire en tudom, turista vizumot nem fogjak H1 vizumra valtoztatni. A ceg akihez beadtad az oneletrajzot hivatalosan nem is adhat neked munkavallalasi ajanlatot.

Az INS automatikusan csalast gyanit, mondvan aki turistakent jott az ne akarjon dolgozni, ha meg tudtad hogy dolgozni akarsz akkor ne turista vizumot kerjel... :(((

A hivatalos szekvencia:

1. USA cegnek nincs eleg dolgozoja ES bizonyitania tudja hogy innen (US) nem tudjak betolteni az allast (pl. mert nincs megfelelo kvalifikacioju jelentkezo)

2. USA ceg valahogy megtalalt teged Magyarorszagon (vagy akarhol) es munkat ajanl neked.

3. USA ceg sponsoral neked egy B1 visat innen.

4. A Mo-i US konzulatus kiadja neked a B1 visat.

5. Belepsz a USA-ba , munkavallalasi cellal.

6. Smile!

Valoszinuleg jarhatobb ut ha a ceg munkaltatna, hogy haza kell menni (hogy hivatalos legyen), aztan meg onnan megigenyelni a B1 vizumot az itten ceg sponsoralasaval.

Előzmény: Da fan (947)
Jó estét Creative Commons License 2000.07.08 0 0 953
itt meg jegeso volt meg 5 perce...
Előzmény: WiseConsin (952)
WiseConsin Creative Commons License 2000.07.08 0 0 952
Udv,

Na ez a szepseg: "Hot humid air moving into southern Wisconsin this weekend makes the area the most likely flashpoint for the nation's next round of dangerous weather. The National Weather Service warned today that temperatures climbing to the mid-90s and dew points in the 70s could bring not only hazardous heat but also more severe storms."

Jo idot kivanok mindenkinek,

WiseConsin

WiseConsin Creative Commons License 2000.07.07 0 0 951
Udv mindenkinek!

Penteki ujsagcikk: Munkanelkuliseg 4% alatt Wisconsinban. Es ebbe beleertik a afroamerikaiakat is... Itt tenyleg csak az nem dolgozik aki nem akar...

WiseConsin

Da fan Creative Commons License 2000.07.07 0 0 950
Jo estet! Nezz at legyszi a masik topicba, csinaltam neki kulon topicot

koszi

Előzmény: Jó estét (949)
Jó estét Creative Commons License 2000.07.07 0 0 949
en is hasonlo cipoben jarok, de en azt hittem hogy meg otthon kell az ideiglenest kervenyezni, ezekszerint nem maradtam le semmirol? infot please!!
Előzmény: Da fan (948)
Da fan Creative Commons License 2000.07.07 0 0 948
ja es azt elfelejtettem, hogy a ceg ahova jelentkeztem, ma megkeresett, de nem voltam itthon, ugyhogy holnap reggel kell visszahivnom oket...
Előzmény: Da fan (947)
Da fan Creative Commons License 2000.07.07 0 1 947
Bocs hogy kicsit off-olok,de par hete olvasgattam titeket, es lehet hogy valaki tudna nekem tanacsot adni.
Szoval a helyzet a kovetkezo:
Turistakent (turistavizummal) vagyok jelenleg az USA-ban meg 3 honapot. Itteni barataim otlete alapjan beadtam az oneletrajzom egy itteni ceghez munkavallalas celjabol.
Ugy tudom hogy ezzel kell kezdenem, es miutan van egy ervenyes ajanlat, azzal mehetek az itteni Bevandorlasi Hivatalhoz ideiglenes munkavallalasi vizumert.
Ha jol tudom H1-B-t kell kervenyeznem, mivel informatikai szakteruleten helyezkednek el, es felsofoku kepesitesem is van hozza (egyetemi szintu).

Nos jart-e mar valaki hasonlo cipoben?

Varom valaszaitokat;

bocsi megegyszer az off-ert

Előzmény: technocol (946)
technocol Creative Commons License 2000.07.06 0 1 946
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.06 0 0 945
Nagyszeru bevasarlas, en is nagyon komalom a shrimp-et; Kulonossen ha jo nagyok, 8 dollar nem rossz. BBQ-n foghagymas vajjal megkenve, jam jam.
Minden jot, WI.
WiseConsin Creative Commons License 2000.07.06 0 0 944
Szervusz Tibor!

Itt eszakon minden csendes, most jottem Port Washington-bol, ott lehet a legjobb friss shrimp-et kapni, elotted szedik ki a halobol es tisztitjak meg, raadasul nem is draga, $8/pound. Persze jol bevasaroltam belole... Nagyjabol napos ido van, egy kis felhovel es kb. 80 fok korul, ami itt jonak szamit. Par napja volt egy tornado, kicsit atrendezte a fakat es a tetoket, szerencsere mi megusztuk itt. Teli van minden Illinois-i autokkal, mindenki hozza a motorcsonakjat es a lakoautojat es nyaral. Mi meg dolgozunk... Na mindegy, egyszer ennek is vege lesz, aztan irany valami napos hely.
Technocol irasat en sem ertem, passzolok.

Udv,

WiseConsin

Előzmény: Tibor Arato (943)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.06 0 0 943
Mi ujsag Fent eszakon Wiseconsin. Itt lent Virginiaban sokat esik az eso es gozol minden.
Nem tudom mit szoljak hozza technocol-hoz, Talan te tudsz valamit hozzaszolni WI.

Vege az unnepnek, aki nem nyugdijas mehet gurcolni.

WiseConsin Creative Commons License 2000.07.05 0 0 942
Ez most mit akar jelenteni?
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.05 0 0 941
Nemtudom, hogy mit szoljak. Uj tag vagy mi???????
WiseConsin Creative Commons License 2000.07.05 0 0 939
Jo reggelt Jo estet!

Az az itt Waukesha-t takarja, Wisconsin allamban. A tuzijatek nagyon szep volt, szinte minden haz elol roppentek fel, persze volt hivatalos meg szponzoralt is. A fustjenek a szaga meg keveredett a bbq illataval, nem semmi...

Udv,

WiseConsin

Előzmény: Jó estét (936)
kerya Creative Commons License 2000.07.05 0 0 938
Itt is nagyon meleg volt napkozben, de estere remek ido lett. (Az biztos, hogy sokkal jobb, mint Szilveszterkor volt, allni a fagyban:) )
A tuzijatek jo volt, kb. olyan, mint otthon aug.20-an. A hazajutas mar nem annyira, kb. 2 ora volt a metron keresztul a kocsiig elvergodni, de megerte.
Előzmény: Jó estét (936)
Mumu Creative Commons License 2000.07.05 0 0 937
Ket hir:
Tuzi jatek nalunk:Az Oktogonnal ezelott harom oraval(tehat mar ejjel)lelottek CSAK UGY negy embert a McDonaldba.
Orkan:Tegnap Gyor-sopronba olyan vihar volt hogy ledoltek kemenyek falak ,poznak.2 haléott sok sebesult.Mindig kell valakit imitaljunk...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!