Tiborkám,
Csak holnap reggel megyek Cape Cod-ra. A barátnöm már ott van, én le kell vezessek, kb. 180 miles. Állitolag esni fog az esö - de tudod hogy van...kicsire nem adunk, nagy meg???
Szoval azt hallottam, hétföre már jobb lesz.
Te jártál már arra? Azt mondják nagyon szép.
Szerintem mindkét oldalnak vissza kéne fognia magát ez érzékenykedésben, ill a megfogalmazásban. Tudom, ezt már másik topicban is elmondtam, és akkor úgy tünt hogy egy olyan sehús-sehal nőszemély vagyok. De nekem már csak ilyen békítős a természetem. Vagy legalább is próbálkozom.:))))) Aranyoskáim, ez itt nem a politikafórum, ne egyétek egymást, szépen kérem. Szeretni nem muszáj, de ne morogjatok.
Ezt nem azért mondom, hogy gyávák legyetek és hallgassátok el az érzelmeket, hanem úgy tűnik egyszerűen nem jöttök ki egymással. Vannak dolgok néha amiket nem lehet megmagyarázni.
ÉS egyébként is ez az egész senkinek nincs az előnyére. Se Mumunak, se pestiuccácskának, se a topicnak.
Pusztok
Jaj istenem Mumu,
Mondd mit teszel a kávédba reggelente, hogy ennyire szeretsz kötekedni?
Te tényleg ugy gondoltad, hogy Malvinka, mikor tájékoztatást kért itt a topicban, - elöször le kellett volna "káderezzen" engem nálad, hogy "méltonak tartasz-e engem erre?
Mert esetleg (szerinted) a tanácsaimmal "disszonanciát" okozokhatok, vagy uram-bocsá még a topicot is szétverhetem?
Megmondanád mán hogy hogy??????????????????
Ahogy én látom, itt csak egyedül te vered a topicot.
Az Index az egy public domain. Aki ide jön érdelödni, az nem a te magán sérelmeidre kiváncsi, hanem konkrét dolgokra vár feleletet.
En meg akarom tartani a tolem nyitott topicoknak a hangnemet,amit te kulonbben mindenhol ellenezel(azzon a hangon ami nem rossz ha az itt levok is ismernek).Miutan itt amit teszel pozitivum megkoszontem Neked mint barkimasnak aki hozzajarul a terjedeshez.Azt jogomat azzonban fent tartom hogy a topicot ugy mint eddig mindegyiket probalom egy nivon tartani.Az pedig egyí bizonyos tisztelet a masikkal szemben,egy bizonyos megertes es vita fegyelem.Gondolom ezek a tuzlajdonsagok teszik azt hogy egy tipusui tarsunk szivesen ir ezekbe a topicokba..Azert hogy meg elozem barmilyen lehetseges diszonanciat,esteleges probalkozasokat a topicot szejjel verni, informalom minden tarsunkat(itt es a tobbienel is)az elozmenyekrol es pedig nem ugy hogy elmeselem szubjektiven hanem hagyom hogy ok maguk errol mindkettonk hozzaszolasabol velemenyt alkothassanak.
Es mert valami stilus igenyem azt sugalja hogy azzokba a topicokba amelyben olyan a gazda akinek a stilusa ellen tartalekaim vannak nem irok Te aki pont a stilusom ellen vagy sot szemelyesen sem tartsz sokra megis egy sor topicomba ezek utan kezdel csak irni ,ket utat valaszthatam:
-vagy megkerlek hogy mar ne tolakodj mindig oda ahol mi irunk
-vagy azt amit targyilagosabbnak es fairnek tartottam,hogy megkoszonjem azt a szolgalatott amit itt teszel sok tarsunknak de azert oket ne hagyam informacio nelkul es ismerjek a felallast ,plane ha itt is ki szeretned robantani a vitat.Maskep miert is irnal veszekedesunk utan mindig azokba a topicokba ahol en vagyok a topicgazda.
Akik nem szeretik egymast,azok altalabban kerulik egymast.Miert nem nyitol ugyanezzel a temaval topicot?Az ott elo tapasztalatod es informaltsagod biztosan megengedne hogy segits embereken,es latogatva is lenne.
Ha peddig itt irsz akkor ez ellen sincs semmi kifogasom,hiszen mar megmondtam ,de nem hol a hunyo,bekotott szemmel,hanem ugy hogy a tarsaink akiknek joguk van az elozmenyekrol tudni ismerjek is meg az elozmenyeket s pedig sajat maguk itelete szerint.erre jo a megadott bibliografia(a szemelyes adatainknal,a hozzaszolasok gombjan keresztul a textusokhoz).Gondolom ez a tiszteseges.
Mondd Mumu, ha már mindenképpen megakarod koszonni a hozzászolásomat (ami nem neked szolt ugyan) nem lett volna egyszerübb csak szimplán egy köszönettel elintézni?????
Mi köze van ennek a témának ahhoz, hogy te hogy érzel velem kapcsolatban??? Nekem te nem vagy szimpatikus, de te engem nem látsz erröl örökké, fünek-fának panaszkodni!
Hagyd már abba ezt a gyerekességet, és ne rontsd el mindég ami szép.
Bar koztunk igen komoly nezetelteresek vannak(aki akarja olvassa el a pesti utca adatainal a hozzaszolasoknal es nalam a vitat es annak hangjat)mert azt hiszem hogy egy topic senki tulajdona hanem az szamit hogy komoly maradjon es segitsen megkoszonom pestiutca hasznos informacot itt.Segit latom a tarsasag egy resszenek.Nem is intervenialok meg mert nem vagyok felepulve betegsegembol.Kesobb vissza terek.Orulok hogy a topic kiszelesedik es praktikus tanacsokat ad az erdeklodoknek es ebben a pestiutcanak is szerepe van.
Az emileket mweg valaszoltam ers a tobbit majd kesobb reagalok azokrra a dolgokra mihez szolni tudok.Olellek benneteket.
A lakbert kihagytatok !
A varosban ahol en elek, 2 haloszobas lakas berlete 600-650 dollar korul van. Van olyan nagy varos ahol ez 1000-en felul van havonta.
A kocsit felesleges kihozni, szerintem is.
Pestike; ha sohasem voltal, vagy lattal egy carnevalt akkor nem tudsz jo velemenyt adni.
Minden esetre koszonom E-mail-edet.
>>>Sky<<<
Malvinka,
A gyerekeknek az itt kötelezö oltasokat rövid idô alatt elintézni,( e-nélkül nincs iskola vagy ovoda!)
A legjobb ha az itteni jogositványt szerzitek be. Ez itt a személyi igazolványt helyetesiti.
A kocsit ha azt mondjak hogy hozthato akkor azt be is engedik. Viszont szerintem jobb ha eladod és itt veszel masikat. Sok az elöny.
A gyerekek mennyi idôsek? Ha elemibe jarnak- minden ellenkezö véleménnyel szemben- javaslom a Public iskolákat. Sokkal jobbak mint a privatok,
Gondolom a Co. majd meg mondja a Soc. Sec. No. megszerzését, ( elég ha munkára van engedély), ez szintén egy egyeni " igazolvány" bizonyos esetekre, pl. bank számla nyitásához ( habár jó az útlevél is de akkor más az adó stb. kijegyzés). Külömben ez a szám az ami fut mindenhol, de ettöl függetlenül soha SOHA ne jelezd( add) telefonon vagy nem megbizhato cégeknek,s általában a mások kezében mert ismerete több fajta csalásra ad lehetöseget a Te nevedben.
A lakás bérelese- a szerzödés- jó ha revizálja egy itteni ( már ismeri a dolgokat) személy. Keresd( ha lehet) közel az iskolához.
Amugy általába- bizonyára ez otthon is igy van- soha ne irj alá semmit amit nem értesz pontosan hogy mit is jelent.
Malvinka,
Ha a kocsi áthozatalát fizetik, akkor szerintem ez nagyon jo lenne! Itt kocsi nelkul meg se tudsz mozdulni. Szerintem minden problema nelkul be kell engedjék, de ezt a vállalatod majd biztos ugyis elintezi neked. A benzin - bár itt is nagyon draga, de nektek még mindeg csak fele ára annak, amit otthon fizettek. Igaz, hogy sokkal többet is fogsz vezetni. A vezetési engedélyed jo ide is, vagy kell valamit csinálj vele?
Az ovoda... hát az egy másik dolog. Itt csak privát "daycare" van. És van jobb - és van rosszabb. Ezt neked kell magtalalni majd ha itt vagy. De az biztos, hogy egyik sem olcso! A lányom keresztlányát most fogjak beadni egy ilyen helyre mert az anyukaja szeretne visszamenni dolgozni. Ez nekik heti $150.00 fog kerülni. De szerintem mindenfele vannak parkok, ahova a kisgyerekes anyukak rendszeresen szokták vinni a gyerköcöket játszani és ott eppen olyan jol meg fogja tanulni az angolt, söt. Közben meg te is gyakorolhatod a többi anyukával.
Egy dologra szeretnélek figyelmeztetni, - mindég tartsd szemelött, hogy ez nem M.O.!! Itt mások a szokások, másképp gondolkoznak az emberek, más izü a csirke:-)), stb. - de ha elfogadod a dolgokat ugy ahogy van, és érdeklödö kiváncsisággal közelited meg mindég a dolgokat, biztos nagyon jol fogjátok magatokat érezni!!
Ado??? Hát azt nem tudom. Annyi biztos, hogy kétfele nem kell adozni. De hogy ti hogy jönnétek ki jobban, ezt meg kell majd szakembertöl kérdezzétek. Esetleg a vállalat ebben is tudna segiteni. Két kisgyerek - feleség...hát én gondolom, itt olyan 20-25% körüli kategoriába esnétek. De javitson ki valaki ha tévedek!
A megélhetés??? Hát ez megint attol függ milyen nivon akartok élni. Szerintem egy 4-tagu csaladnak a koszt átlagban lehet olyan heti $150-200, beleértve WC papir, szappan, stb. de ennél nagyon könnyü többet is költeni.
A mozi jegyek altalaban $8.00 körül vannak darabja.
Fütés-világitás attol függ mennyire szeretitek a meleget télen és mennyit használjátok a légkondit nyáron. De hogy mondjak egy hozzávetöleges összeget, hát egy 2 háloszobás lakásban ez lehet kb. havi $100-150.
Telefon?? Nekem csak az alapbér, (ha nem is használom) havi $27.00, adoval stb . Ezert viszont az összes helyi (local) számokat mindég igyen lehet hivni.
Ha vásároltok, az áfa (sales tax) államonként változik, de kb. 5-8% között mozog. Egyes államokban (pl New Jersey) az ruha -cipo félékre nincs ez az ado. Sajnos nem tudom Pennsylaniaban speciel mi a helyzet.
Hát egyenlöre ennyit. Ha van még kérdésed, csak szolj!
És kérek mindenkit, ha valamit esetleg rosszul irtam, javitson ki.
Koszi a gyors valaszt!
A ferjem dolgozna, es en vigyaznek a gyerkocokre, illetve a nagyobbikat oviba kuldenenk angolt tanulni. Az egy eves kocsink kiszallitasat kifizetik (nem tudom erdemes-e kivinni, de a benzinarak elszallasat nezve jol jonne egy 1.6-os kezivaltos ford focus) Vajon a hatosagok beengednek?
A lakast nekunk kell fizetni, bar az elejen talan kapunk egy-ket honapra.
Szerinted mennyi kell egy honapra es mennyit visz el az ado?
Mennyi idore erkezel a kis gyerekekkel? Mennyire kicsik - iskola gond nincs?
Evi $60,000 dolcsi az bizony egy jo fizetes. Ki lehet belöle jonni, sporolni is lehet ha ügyesen osztod be és nem kapsz kedvet a sok itteni "olcsosághoz". Ki fog ügyelni a gyerekekre? Kocsit kapsz vagy ez hogy lesz? Lakás???
Szoval sok mindentol fugg, milyen hosszura lehet nyujtani azt a $60,000-et.
Egy ropke kerdesem lenne a kint elokhoz. Mit gondoltok, evi 60.000 dolcsi eleg egy ket kisgyerekes csaladnak a megelheteshez Pittsburghben (Pensylvania)? Lehet ebbol meg meg sporolni is? Azt lattam, hogy az atlagkereset folott van ez, de hogy ez mit jelent, az nem vilagos. Tul sok a felrebeszeles a megelhetesi koltsegek korul a weben...
Mire kell odafigyelni ha az ember kisgyerekekkel erkezik Amerikaba?
Ez egy nem amerikai hír lesz. Nem baj?
Többen már tudhatjátok, van akinek már fel is tűnt Mumu "igazolatlan és előre be nem jelentett hiányzása". Egy hete kórházban van. Tegnap voltam bent ismét náls. Sokkal jobban van már. Megkért, írnám le egy-két gondolatát. Ezt diktálta nekem:
"Nem titok, hogy mi történt velem. Egy erélyesebb mozdulat után duplán láttam, s ennek kiváltó oka állítólag egy agyi ér infarktusa. Annyira azonban nem kell megijedni, mert semmi más elváltozás nem történt. Infúziókat kaptam, otthon majd tablettát kell szednem.
Vigyázat, gyerekek, teljesen magamnál vagyok, így örömmel veszem, hogy a nyár dacára a topicok tovább mennek, a társaság egyben maradt, sőt újak is jöttek hozzánk.
Az írás úgy megy tovább részemről, hogy Rosszcsont, aki a volt titkárnőm, s most az én szívembe fogadott kislányom, fogja írni válaszaim a Ti hozzászólásaitokra.
Tényleg meg vagyok hatva a sok szeretettől. Örülök neki. És mit szoktam én a végére írni?
Ölellek Benneteket
Mumu"
Hat en le vagyok hozzatok kepest maradva... Hetente egyszer elmegyek a Wal-Mart-ba es a Target-be es Waukesha-ba egy mexicoi zoldsegeshez bevasarolni. Ujabban en is a kisebbik autot hasznalom egy Dodge-ot, 30 mpg-t megy es azert sem Milwaukee-ban tankolok :) Multkor itt volt a W is, persze mindenfelet igergetett tobbek kozt alacsonyabb gas arakat is... Azota csak dragabb lett.
Kedves Pestike; Ugy latom, hogy te felfedezted SKYEX-et. A Floridai Magyar vezette ceget.
"Hun Vannak a Magyarok" En mart nagyon regen tag vagyok ott. Egyszer egy hetig tartot, atneznem az osszes nevsort es egy regi baratra talaltam.
A barataim neveztek el Ratyo Bekanak mert allandoan usztam a Balatonban.
http://www.skyex.com/hvm/
WI. szoval nalatok kotelezo a kukoricas benzin !
Mass. Mifelenk meg nincsen On-Line grocery bevasarlo hely, de mart hallottam rola Ditroiti Rokonaimtol.
Nalunk van, Food Lion, Kroger, Winn Dixie,
Super Phar Mor, stb.
Nekem egy Buick Park Ave. van V-6, nem fogyaszt tul sokat. A nagy kocsisok szenvednek most.
En már több mint egy eve Massachusettss-ben elek de itt is szörnyü draga lett a gas. A 87-es $1.65 körül van, a dragabb fajta meg kozel $2.00. Connecticutban, ahol a fiam él, ott meg a legolcsobb $1.85 - $1.90 korul van.
Ha $1.42-ért tudnék gas-t venni, nagyon boldog volnek! Tavaly még itt is .99 cent volt.
Mifelénk nincs KROGER, de vannak olyan helyek, ahol nagyban lehet vásárolni, pl. BJ, COSCO, stb. Itt pár centtel olcsobb de olyan messze van tölem, hogy nem éri meg. Most probálkozom a PRICELINE-al. Már regisztráltam magam On-Line - most várom a kártyát.
Ugylatom tifelétek minden olcsobb.
Mi aztan jol megkaptuk itt a magunket, Milwaukee-t nagyvarosnak minositettek ezert az uj szovetsegi rendelkezes ertelmeben itt csak uj osszetetelu uzemanyagot lehet kapni, aminek egy resze ethanol. Ez persze kisse dragabba teszi, igy egy gallon $2 korul van. Persze 30 merfoldes korzeten kivul itt is $1.45 korul van az uzemanyag. A 99 centre mar csak nosztalgiazas kozben emlekszem... Persze nalam idosebbek meg 23 centrol beszelnek...
Az idok valtoznak, a multkor lattam egy karikaturat az ujsagban, amint ket arab olajsejk furdik a dollarban es kerdezi az egyik: 'Most hogy hivjak ezeket az amerikaiak?' mire a masik feleli: 'Sport Utility Vehicles'. Na igen, ez a divat mostanaban...