A legnagyobb főnököm (dékán) aki a mellettem levő szobában lakik, a hétvégén egy hétre Japánba utazott, és én ezt ma tudtam meg. Nem szólt...Eddig se szerettem...
Malice Mizer-es cuccoktól teljesen kivagyok, olvadok, olvadok, a mennyekben érzem magam, varázslatos..., és Gackt jaj, több, mint csodálatos, egy szeráf.
Mana pedig egész jó pasi, a filmből kiderül.
az új kimini, hát még nem tudtam megbarátkozni vele, ez az egyetlen száma, ami kevésbé tetszik, a vonatos klip sem egy nagy szám.
Klaudy könyv van, viheted. a másik témában még körülnézek, talán lesz valami, de nem biztos, mert nyelvoktatás témában nem állunk valami jól, mivel nem profilunk, de van egy folyóirat, úgyhogy...
Nem tudok e-mail-t írni, mert szarakodik a freemail, de nincs ebben semmi titkos, úgyhogy leírom ide, hogy mi kellene. Egyenlőre két tantárgyból kell dolgozatot írnom. A fordítástudományhoz a következőre lenne szükségem:
Klaudy Kinga: A fordítás elmélete és gyakorlata
A nyelvoktatás technológiája c. tárgy esetében pedig Számítógép és nyelvoktatás témakörön belül kéne valamit összehozni. Ez lehet a fordítóprogramokról, netes szótárakról, akármiről, csak kapcsolódjon a témához. Namost itt nem igazán tudom, hogy mihez nyúljak. Van egyáltalán erről szakirodalom? Ha igen, akkor is gondolom elsősorban folyóiratokban. Mindenesetre megköszönném, ha csak ötlet szinten tudnál ebben bármit segíteni. Lehet angol nyelven is.
Mennék én már szerdán szívesen, csak igazság szerint 7-kor végzek japánon, és fél 8-ra tudnék odaérni. Ez egy kicsit későn van. Ne menjek inkább pénteken? Akkor már 5-kor végzek. Nem tudom... Holnap angol után /japán előtt/ benézek ide a fórumba, addig írd meg légyszi, hogy neked melyik lenne a jobb, és akkor aszerint megyek.
még egy metálénekesnek is tetszik, ez jó! - ami Gackt hangterjedelmét és erejét illeti, hát nem csodálom. mindent tud a hangjával, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az összes japi énekes fantasztikus ebből a szempontból, messze lekörözik nyugati kollégáikat, és nemcsak az énekesek...
erre mondtam, hogy G. ráadásul roppant muzikális, majdnem minden száma egy mestermű:)
kiváncsi leszek, mit mond a tesóm a zenészekre, majd kifaggatom. szerintem mindegyik nagyon profin játszik a hangszerén, és ebben benne van a japik munkamorálja és maximlizmusa is. imádnivalók:)
dvd itt van nálam mindig, ha jössz, visszaadom. persze, akkor gyorsan átiratom vele az újat, nem gond.
szerda és péntek estig itt vagyok, csütörtökön csak 16h-ig. ma meg megyek a japán filmre, remélem lesz jegy.
ez szuper! nekem is van egy zenész barátom, nevezetesen metálénekes, aki szerint gackt ugyan egy buzi (bár ezt inkább vccesen szokta mondani róla, mint lekezelően), de ami zenét csinál, abban hiba nincsen. szerinte az összes száma eszeméletlen jó, profi, stílusos, órákon keresztül tud áradozni róla. :) szerinte akár quazimodo is előadhatná őket, akkor is egy istenség lenne az összes koncert. mindig kéri tőlem a gacktos anyagokat, és én persze nagyon szívesen adom neki is, mint mindenkinek.
ami a dvd-t illeti, akkor valamelyik nap bemegyek érte, és vissza tudod adni, és akkor egyben kölcsön is adom az újat (6th day & 7th night), csak az lenne a jó, ha azt minél kevesebb időre kéne nélkülöznöm, szóval majd minél gyorsabban próbáld meg átiratni, ha lehet. :)
de nem is csak ezért mennék be, hanem azért is, mert szükségem lenne néhány könyvre. kell írnom néhány beadandót, és itthon nincs hozzájuk elég szakirodalmam. beiratkozáshoz mi kell?
és melyik nap vagy benn viszonylag tovább? akkor benéznék.
öcsém kiírta dvd-re nekem a MOON-t (örömmámorban úszom), végre vett dvd-írót a PC-be, és magának is írt egyet, mert nagyon tetszik neki, azt mondja, fantasztikus.
pedig ő profi zenész, aki értő fülekkel hallgatja. mondjuk nem lepett meg, sejtettem hogy így lesz...
ha valakinek kell film, szóljon, most már tudok iratni. majd egy listát közzéteszek a kincseimről, mert van már néhány és csak szaporodik (főleg Kitano-t és Miike-t gyűjtök).
ááá, már rég eltettem magamnak, fogalmam nincs honnan szedtem le, így nem tudom betenni linknek, sajna. megj. a régi fórumon legalább meg lehetett tudni a kép helyét, de ez a mostani trágya nem tud semmit, csak kavar:(
biztos emlékszel, hogy vannak G-nak ilyen totál meztelen páros-fiús képei elég intim beállításban, mind kék árnyalatúak, abból a sorozatból való, csak itt hárman enyelegnek:)
google-ban biztos megtalálni, ha G mellé sex-et, vagy nudi-t írsz, de most nincs időm utánakurkászni, majd később, ha lesz rá...
elküldeni se tudom, mert kiderült, csak 5 MB-ig tudok mailezni.
jó, mondjuk valahol megértem, hogy a japánokon ki vannak akadva, hiszen nem ehhez vagyunk szokva, bár azért a fotókon látszik, hogy nem azok a kifejezett lányos fiúk, hanem másképp lányosak, ami persze nem igaz, de ezt csak mi tudjuk:)
a Fekete maszk angol szinkronos verziója még nézhető, azzal csak az a baj, hogy eléggé megvágták az eredetihez képest, de ami a lemez másik oldalán található, az tényleg szégyen, nézhetetlen, pedig a hosszabbik változat, de még ez is vágott valamennyire.
teljesen érthető a film, bár bőven vannak gyengéi (de ne legyünk most filmkritikusok)..., egyedül a vége talányos számomra, de lehet, hogy direkte lett így. a befejező képsor: amikor este Gackt és Hyde lemennek kocsival a tengerpartra és ugye telihold van, következő jelenet már a reggelt mutatja, amikor kel fel a Nap, ők meg szunyókálnak az autóban. szóval, ez most egy közös rituális öngyilkosság, vagy csak elszunyókáltak. persze logikailag ellentmond ennek, hogy akkor Hyde miért hozta vissza az életbe G-ot.
G. haldoklási jelenete H. karjaiban, nagyon jól eljátszott...
G. iszonyú jó pasi, főleg abban a fekete, szűk, bőrgatyában és mindenféle felsőben, a frizurája is szuper:)
ez a fanservice-s jelenet pedig indokolt, mert G. olyan H-nak, mintha a gyereke lenni, hisz kiskorában vette magához. úgyhogy az a puszi a fejebúbjára jogos:)