Van egy eladó jegyem a budapesti úszó EB-re augusztus 6-ra, sárga szektor. A jegy 6000 Ft, én 5000-ért adom. akit érdekel, írjon: spenot007@freemail.hu.
Mostanában kerültem fel Debrecenből Pestre, és szeretnék valahol szervezett keretek között úszni. Az interneten kerestem amatőr úszó klubbokat, de nem igazán jártam eredménnyel.
Ha tudnátok olyan lelkes társaságot ajánlani, akik eljárnak együtt uszogatni, és még ki is hajtják magukat, akkor szívesen csatlakoznék én is. Egyedül valahogy nincsen nagy kedvem kihajtani magamat. Jöhet bármilyen lehetőség seniortól (bár 24 éves vagyok, így még a kort nem ütöm meg) egyetemista vagy lelkes sportbarát körig bármi. Elszántság, és úszótudás rendben van, azzal biztos nem lesz gond!
Csak tudjak Úszni!
más: Itt a rövidpályás EB, szurkoljunk Lacikának! Az előfutamban máris nagy időt úszott 200on!
Néhány haverommal kitaláltuk, hogy néhány éven belül elindulunk a Nagyatádi triatlonversenyen váltóban. Futásra vannak edzéstervek, de úszásra, kerékpárra nem igazán. Tudtok valami úszás edzésterv lelőhelyet ?
Hát persze, valamiből élni is kell. Az a baj, hogy Kovács Áginál is ezt érzem, jól el lehet úszkálgatni még egy darabig állami támogatással, aztán amikor jön a világverseny, akkor jön a szokásos fertőzés meg váratlan baleset...
Egyre inkább úgy tűnik, hogy van megélhetési úszás is.
risztov nem igazi uszoalkat, randán uszik, csephadaro modjara. ezzel nem igazan lehet labdaba rugni a nagyok mellett, lasd klocskova. nincs tehetsege, csak a szorgalma, amivel ennyire futja. az viszont dijazando, hogy meg ezekutan sem adta fel.
Kicsit unalmas, hogy Risztovnak mindig van valami baja, most éppen magánéleti ...(?) Nem hiszem hogy Egerszegi Krisztinának hosszú pályafutása alatt soha semmilyen problémája nem volt, a versenyeken mégis tudott úgy koncentrálni, hogy az úszása és úszókarrierje egyenletes és kiegyensúlyozott volt. Ehhez persze sok önfegyelem kell.
Bármikor hallom Risztovot nyilatkozni, mindig az süt belőle, hogy
1. nulla az önbizalma
2. valósággal éhezik arra, hogy mindenki vele foglalkozzon, el van kényeztetve
3. túlfilózza az úszást meg az életet
4. önbizalomhiánya ellenére állandóan magával foglalkozik, meglehetősen önközpontú, folyamatosan önmagát elemezgeti, mintha a tettek helyett is folyton csak önsajnálatba menekülne.
Amikor meghallottam, hogy elesett a fürdőszobában, már éreztem, hogy lesz mire hivatkozni a nyári versenyeken... (Ez a balesettípus egyébként tipikusan az öregasszonyok, vagy a dugiban piálók "betegsége", kissé érthetetlen egy jól karbantartott, egyensúlyát/tartását megőrizni képes sportoló esetében.)
Szakmailag egyénként teljesen érthetetlen, hogy miért erőltetik nála a monoton és hosszútávú gyorsúszó számokat, amikor láthatóan túlsúlyos és várhatóan féltávnál el fog süllyedni, ki fog fulladni. Miért nem úszik már 200 pillangón, amiben világbajnoki ezüst is volt?
Érthetetlen, hogy egy üstökös-indulás után hogyan tudott ez a lány ennyire kidurranni.
egy érdekes hozzászólás a nemzeti sport online fórumáról
Wiener Walzer
2005. július 28. 11:13
jaj de okos:) csak az a baj, hogy Cseh Lacin kívül nincs még olyan klasszisunk, akinek ne kellett volna készülni a szintre. Egész évben szintre készült Nagy Réka, Jakabos Zsuzsanna és Boulsevicz Beatrix. Nagyon nehéz ezt fejben helyretenni, edzéstervezés szempontjából szintén nem lehet, bár a Jakabos Zsúnak mintha sikerülne. mit tudna ez a lány ha nyugodtan készülhetne versenyre?Az edzője nagyon jó. ha mellen erősödik világklasszis lesz vegyesen. ha nem, akkor csak pillangón, gyorson meg háton van benne fantázia:) Risztovnak sajnos magánéleti problémái vannak, teljesen érthető, hogy gyengébben szerepel, de nem meglepetés, ezt edzésen, korábbi versenyeken lehetett látni. Azért hajrá Éva, nem szabad feladni, szeptembertől újra felkészülés! Bodor és Flaskay kellemetlen helyzetben vannak, nem vb-szintű versenyzők. Flasy még jobb, a 9. hely nagyon szép, na de 100 mellen hol járnak a fiaink az 59-től? Pekingben 1:00:50 kellhet a döntőhöz, az érmeket meg perc alattiak hozzák. 200 mellen azért remélem Ricsi meghálálja a bizalmat és mutat valamit. tőle jelenleg jó eredménynek számítana a 2:14-en belüli idő, ez elődöntőre elég lesz, a döntőhöz 2:12 kellene, ennyit sajnos nem tud, de ne legyen igazam! Egyetlen biztos érmünk van, Cseh Lacika 400 vegyesen éremesélyes, a többi mind ajándék, most még örüljünk a döntősöknek is, nagyon ráfér a bíztatás a csapatra, hajrá MAGYAROK!