Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2000.07.24 0 0 1030
Kedves Tiborom,legalabb nalatok ha elfogjak a sebeseg orultjeit bilincsbe viszik el(nem tudom mindig igy?) de itt szabadon mennek az idegenek foloeg ha keves a rendor nagyobb sebesegel is(mi megyunk a legtobbszor 14o-el es lehagynak va legtobben)de ez a becsi autostradan.
Kedves ET ,kerlek ha lehet ne csak angolul irjal,idezel,mert sokan olvasnak bennunket akik nem beszelik az angolt.Ha lehet forditsd le.Olyanok is erdeklodnek a topic irant akik soha nem fognak oda utazni,de szamon tartjak a kulonbozo velemenyeket..Koszonom,Isten hozott.
ET loves LSD Creative Commons License 2000.07.24 0 0 1029
Fuck Columbus, he was lost, Mickey Mouse needs speed
Uncle Sam spoon fed on crack, ET loves LSD
Diet Coke head Barbie dreams of sex and God in jeans
With friendly fire Arnie pumps PR for the media war machine

Forget Columbus, lost your culture

Every dollar, family moral, in Cosby we trust
Sesame Street, kids with toys bought from Guns `R' Us
Have a nice day in Hell today, white hot concrete screams
Reality is living your life to fulfil your dreams

Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.24 0 0 1028
Roanoke-tol olyan 6 oras ut Norfolk; Utkozben betartottam a hivatalossan megengedet sebesseget, ami 65 Mi/Hr ez megfelel 85 Km/Hr nak. Ezzel azt akarom mondani,hogy ha en a megengedet sebesseggel halladok, masok ugy elmennek mellettem mint ha en egy helyben allnek.
Szoval naprol -napra veszelyeseb az orszagut, mert mindenki siet valahova es nemelyik nem er oda. Az allandoan novekedo teher forgalom is az ember idegeire megy. Nem szeretem ha egy nagy teher auto (minek hivjak Magyarul azokat, Kamion)
kozvetlen nehany neterre van mogottem, mert tudom, hogy a sulyanal fogva nem tud hamar megallni es ossze lapithat. Ilyenkor kenytelen vagyok ralepni, hogy elmenjek az utjabol 120-al, ami ugyan csak veszelyes.
Előzmény: Mumu (1024)
Mumu Creative Commons License 2000.07.24 0 0 1027
Meg jobban egy SS torrol olvasva:Recht und Ordnung.
Be kell vallanom ha nem is szeretem ezt a jelszot(bar lattam a tort rendes emberek birtokan is) de a rendet es torvenytiszetletett szeretem.De milyen aron?Es foleg milyen mas celbol?
Mumu Creative Commons License 2000.07.24 0 0 1026
Ordnung und Gesetz.Ordem et Progresso.Jaj,de uj.
Y3K Creative Commons License 2000.07.24 0 0 1025
"Bush for lawn ornament"

how about this one: :)

"Gore for firewood..."

:)

Előzmény: Jó estét (1023)
Mumu Creative Commons License 2000.07.24 0 0 1024
Tiborom,feltem hogy azert irod a halalkozeli elmenyben amit irsz mert vaklahogy involvalva(bekerult )voltal es Neked is lett ott valami emleked.,de jo hogy jol erezeted Magad a kis szabadsag alatt.
Kedves Opera,orolunk Neked itt.A topic nem csak azzoke akik ott laknak,latogatnak vagy turistakenet voltak,hanem olyenoknak mint Te is aki ide irhatja a kerdeseit,kritikajat vagy egyszeruen ereseit az USA-val szemben.
Kedves Timur,errol hamar meggyozodhetunk,jon november keddje.
Kedves jo estet,Neked is azt mobndom bar osztom aprognozist.Mint teljesen semleges aki nem is valaszt,Gore-t varom gyoztesnek. innen messzirol csak ethikai etalon(mertek)-om van.
Jó estét Creative Commons License 2000.07.24 0 0 1023
Itt Massachusettsben Gore magasan veri Bush-t, talan mert az (egyik) alelnokjelolt a Mass.-i kormanyzo...
Kedvenc matricam a Bush for lawn ornament feliratu, egy csomo ilyen van errefele :-)
www.gallup.hu-n vannak kutatasok
Előzmény: Timur (1022)
Timur Creative Commons License 2000.07.24 0 0 1022
Igen kozeliti. Most utazott Texasba hogy ott is verje a dobot. Igy persze mar eleg kozel kerult
Bushoz az biztos, mert mint tudod Bush a Kormanyzo ott. De kulomben....
Előzmény: Mumu (1019)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.23 0 0 1021
Latom uj tagok is vannak.
Nehany napra lementunk Norfolk-ban, szeretek gyonyorkodni a hatalmas csatahajokban, anyahajokban a Chesapeake Bay ill. obolben. Seta- hajoval belehet utazni az egesz oblot. A vilag minden tajarol erkeznek ide hatalmas szalito hajok is. En mikor a hajogyarban dolgoztam Ujpesten 1100 tonnas szalito hajokat epitettunk a Ruszkiknak jovatetelben. Most ahogy latom ezeket a hatalmas hajokat, amit mi epitettunk diohejnak latszananak ezek mellet.
Mumu most ido multaval, boztos jobban van mart a szemed. Irogatni is van mart kedved.
Mart kezd a politika unalmas lenni, pedig mast nem is fogunk hallani, latni, a valasztasokig.
opera Creative Commons License 2000.07.23 0 0 1020
Kedves M U M U !

Kösz a válaszod,-egy kicsit még uj vagyok a neten,
minden esetre nagyon tettszenenek a -topicjaid,-mindenkihez van megértő szavad,-még jobban átolvasom.. a témákat.

Mi nekem Amerika,-sokat tudok róla,-de mivel személyesen nem voltam ott,-igy saját tapasztatból nem ismerem./Ezen a topicon keresztül,-ugy érzem tájokozottabb leszek,-van pótolni valóm,mert ez alatt a rövid idő alatt nem mindenbe tudtam beleolvasni./ Jó egészséget!!

Üdv.: Opera

Mumu Creative Commons License 2000.07.23 0 0 1019
Ugy hallom Gore kozeliti Busht...
Mumu Creative Commons License 2000.07.20 0 0 1018
Kedves Wise Consin,nem valaszoltam Neked.
Nincs jogom hozza de aket emberbol nekem is Gore lenne az aki jojon.Bar kicsit merev de nem jelenti azt hogy buta,az nem.A legtobbet az szemit hiogy valasztja meg tanacsosait es hogy hagya oket dolgozni,hogy koordonal.Eleg gyenge jeloltokbol lettek jo elnoko ezert.
Bishnal az emberi jellemvonasok ilyestenek meg.. ez marad mindig.
Gyere haza nezz korul es irjal az imopresioidrol.nagyon fontos a friss szemmel vett valtozasok leirasa szamomra is.
Mumu Creative Commons License 2000.07.20 0 0 1017
.. es magyarul erted a vicceket meg a szojatekot.Ez az szappan.Men ubi bene,ubi Patria(ahol jo ott a hazad)ez nem igaz inkabb amit megjegyeztel.De lehetsz otthon uj hazadba is de akkor ketto van..ez is lehet.Az ut az integralashoz vagy egy sertodes alapja regimhazadal kapcsolatban(politikai,mas,csaladi) vagy a keseget tobb kulturat megismerni es ressze lenni.Ezt mint nem sovinista de magyar erdelyi ismertem mar otthon.Aztan jottek az ujak.Mindenutt otthon vagyok Europaban mert beszelek 6 nyelven.De most mint jo elo nyugdijas anyanyelven orszagaban ha nem is irok korrektul magyarul de publikalok es tettem ezt mindig korrektoral magyar az osforrasom es magyarul gondolkoztam,alnmodtam es imadtam a szoivicceket.
Kedves Opera nagyon jol esik amit mondsz.Mert sajnos meg nem szabad sokat irnom olvasnom,betegsegem megtalalod a Problemaim topicomba,most meg nem tudom irtal e olyasmit amit akarod hogy elbirtaljak.De orulok hogy megtiszteklsz varakozasodal.
A legkozelebbiu lehetosegemig olelek bennetket Ti vandor madarak Ti tobb fweszkuek es Ti akik annyi eve nem felejtetettek el magunkat.
szappan Creative Commons License 2000.07.20 0 1 1016
az elobb hallgattam a Hobo Blues Band Vissza a 66 os uton cdjet amin volt egy reszlet ami tetszett " jonnek a hirek otthonrol faj amit hallok es mondok ,mindenem megvan vegre uj haz kocsi hazassag,de nem vagyok otthon sehol ez lenne a szabadsag.Mas nyelven beszelsz mas nyelven irsz,de magyarul almodsz magyarul sirsz"
opera Creative Commons License 2000.07.19 0 0 1015
kEDVES MUMU! -ÖRÜLÖK HOGY MEGGYÓGYULTÁL,-SZERETEM A HOZZÁSZÓLÁSAIDAT,BÁR EGY HÉT ALATT CSAK EGY KICSIT TUDTALAK MEGISMERNI A NETEN!!!
aZ ADATAIDAT,ÉS EGYÉB TOPIKJAIDAT LÁTVA, MINDEN ELISMERÉSEM A TIÉD!!! -ÖERÜLÖK ANNAK ,HOGY TUDJUK CSISZOLNI... SEGITENI EGYMÁST,--BÁR ÉN A KÖZVETLEN KÖRNYEZETMBEN NEM TUDOM AZT MEGVALÓSITANI,- AMIT TI ITT MEGTUDTOK TENNI .... STB,,,, DE ÉRZEM HOGY MINDENKI RÉSZÉRŐL.... TALÁN IGY ŐSZINTÉBBEN TUDUNK NYILATKOZNI,ÉS TI IS "TE" IS ÖSZINTÉBBEN TUDSZ KRITIZÁLNI,VAGY DICSÉRNI ENGEM-MINT AZ ÉRDEKEKTŐL FÜGGŐ KÖZVETLEN KÖRNYEZETEM.....mINDEN JÓT- OPERA!!!
WiseConsin Creative Commons License 2000.07.19 0 0 1013
Kedves Mumu!

Valtozatlanul a nincs jobb elv alapjan Gore-ra voksolok... G.W. Bush elmehet a fr*ncba. Augusztusban ket hetig Mo.-n leszek, kivancsi vagok mi valtozott (a fejekben is...).

Udv,

WiseConsin

Előzmény: Mumu (1012)
Mumu Creative Commons License 2000.07.19 0 0 1012
Kedveseim,ha valamelyitek jonne Magyarorszagra ezzen a nyaron irjatok meg utana szabadsagotok inmopresioit.
Mas kerdes:Most hogy latkatok a valasztasokat(erre mar valaszoltatok)de most felidoben vagyunk az elnoki kampanyban?
Harmadik kerdes:el e valaki koztettek Alaszkaban? Vagy ha nem elt egy ideig?
Mumu Creative Commons License 2000.07.17 0 0 1011
Meg egy utolso kiserlet azok kedveert akiknek pesti segit es segitett:tegyuk felre a szemelyesen meg nem is ismert emberol a velemenyunket,ismerjuk meg egymast itt is.Kovetelmeny:a topicaimban megszokott szabalyok betartasa ami nem is olyan nehez hiszen csak abbol all hogy tiszteljuk egymast,ha lehet kozos sorsunk miatt szeretjuk egymast elhiszuk hogy a masik jo induklatu,es egy bizonyos vitafegyelmet betartunk.Ennyi.Tehat bekejobb pesti, mindkettonk szamara ,probaidovel.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.17 -1 0 1010
Ja, itt kitort a szemelyeskedes, de Mumu kitet magaert. Remeljuk, hogy az ellenseg vissza vonult.
Azonban ezt nem lehet biztosra venni.
Előzmény: WiseConsin (1007)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.17 0 0 1009
Speedy most itten 9:51 PM van.
Előzmény: Szpidi (1008)
Szpidi Creative Commons License 2000.07.17 0 0 1008
haliho,

wiseconsin, online vagy ? nalatok most mennyi az ido ? itt most este fel het :)

szpidi

WiseConsin Creative Commons License 2000.07.17 0 0 1007
Udv Mindenkinek!

Latom neha felfut ez a topic, foleg ha tavol vagyok par napig... Vannak meg aktualis kerdesek, vagy teljesen atmentek szemelyeskedesbe? Egyebkent orulok hogy Mumu jobban van...

WiseConsin

Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.16 0 0 1006
Mumu; Teljessen igazad van es maradj mellette.

Ha valakinek nem tetszik ez a topic, van mas.

A 40+ ban jobban megbecsulik a topic gazdat.
Remellem ezek utan itt is igy lesz.

Mumu Creative Commons License 2000.07.16 0 0 1005
Pesti utca mint mar regen tudod a topicomnak amit en nyitok az a formaja hogy azokat moderalom(ezert hagytamn at nektek z Idosek topicot mert az nektek nem tetszett egy ido utan addig igen,kb,15oo hozzaszolasig).
A topicjaimban azok szoktak irni akik ez a methodus ellen semmi kifogasuk nincs.nem osztok jegyeket nem fegyelmezek csak a temakat probalonm osszekotve hagyni.Es valaszolok minden megjegyzesre mintha beszeklgetnenk egy valodi asztalnal.Ez az en methodusom.Hogy sikere van egy resszenel a tarsaimnal azt lathatod a hozzaszolasoknal(tobb mint 2ooo-tol egesz 4oo-ig az ujaknal).Hogy mi a velemenyuk a ti stilusotokrol es a nalam hasznalkt hangotokrol azt olvashatjatok az ITT SZIDJATOK!MUMU topicba a torzsasztalon.
Persze hogy a nett mindenkie de a formaja a kerdes valakitol valo felvetese utjan tortenik es a kerdest itt a mindenkori topic gazda tesszi fel es o var ra valaszt tehat termeszetbol fakadva o is vezeti le.
De lehet masnak errol mas velemenye termeszetesen,de akkor o nyit topicot vagy mashova ir.
Azt tartom gustustalannak hogy miutan az a velemenyed rolam a mi ,annelkul hogy ismernel vagy legalabb utana olvastal volna ,lenezed azokat akik az en topicjaimban irnak(lasd hozzaszolsod erol a Problemaimban a nezettelteresunk utan is oda josz ahol a mi topicjaink folynak es egyszeruen be nem tartva az udvariasagi vagy legalabb iskolaban tanult szabalyokat magatolerthetoen ott vagy,nem informalva tarsainkat hogy esetleges ingerlekenysegnek mi a valodi oka.En pedig megkoszonve egyes hozzaszolasaidat mert ezt targyilagosan tennem kell,informalni akartam a tobbieket arrol hogy mi es miert milyen visszonyba vagyunk egymasal.
A masik kifogasom a stilus:az mindig gyanakodo,erdes hangu,olyan falsamazon imaget kozvetito,alfelszabadult hang ami stridens a masra bealitott hangu topicokban.Az az eroszakosdag ami egy emigransnak jol jon ha be akarja magat integralnui egy tarsadalomban(magam is emigrans voltam) az nem az igazi egy netten mas stilusba irok kozott.Ez annyi mintha bejonnel egy hazba ahol mar mindenki asztalnal ul es egyszeruen feltenned a labadat az asztalra a saros cipodel.
A tobbieket ez nem zavarja most mert amit irsz ebben a topicban valobban ertekes infonak tunnik legalabb is a reakciokbol,ezert is koszontem ezt meg,de megelozni akartam a hangvaltast es a mi masnak erthetetlen civakodasunkat megmagyarazni.Annyit kertem hogy olvassak el amiket mind a ketten irtunk ezt lehet az adatainknal.Semmi mast.Hogy megismerjek a stilust a hangot es a nivot.
Azt sem ertem hogy miert ide josz es nem nyitsz magadnak erol a temarol sajat topicot. Az elejen azt irtad Te meg tarsad hogy miattam mert sok topicom van nem tudtok temat nyitni.Felre vagy informalva,mindenki nyithat egy temat ha akar es ott ahol akar, ha nem tetszik a hangja ,nem irnak hozza(Neked is volt ketto egy ha jol tudom nyolc a masik tizenmvalahany hozzaszolasal).Ebben a temaban tobb lenne mert nem kell altalanosban beszelni hanem konkreten segithetsz tehat egy ilyen topicnak tobb sikere lehet.Ha nem birod a stilusomat.
Nem kell hogy szeress engem,magam sem vetekedek erted,egyszeruen kulonbozok vagyunk.De az elso het evben a mama megszokta tanacsolni a gyermeknek hogy ilyenkor hogy kell viselkedni hogy mondjuk tarsadalmilag akceptabilis maradjon.
A mostani felallasban a masok igazi itteni veteranok velemenye miatt a megoldas hogy nem szolunk egymashoz,ha te megis azt kedveled hogy fent tartod a cipodet az asztalon.Istenem.De igy mindenki aki ide ir tudja milyenek az elozmenyek,mit tartok en rola es te is rola.Punktum.Bye.
lao ce Creative Commons License 2000.07.16 0 0 1004
Malvinka!

- annyira valtozik minden allamonkent, hogy aki nem elt az adott helyen, az nem nyilatkozhat erdemben arrol, hogy eleg-e az emlitett evi osszeg vagy nem. erzesem: az a penz nagyon szep summa (ohio-hoz viszonyitok, szoval ram se hallgasson)
tanacsom: nezzen korul a weben, keressen allashirdeteseket, kifejezetten az adott allamra, a felajanlott fizukbol tud kovetkeztetni az aranyokra (bar irta, hogy benyomasa szerint az atlag felett van). ha erdekli az ado, akkor probaljon rendelni valamit weben keresztul pl. ups-sel szallitva (az amazon.com nem jo mert ott nincs ado ha jol tudom), mintha ott lakna az adott allamban. akkor kiadja a szamlan hogy mennyi az aru, a szallitas, es az ado osszege tetelesen, aztan az utolso pillanatban ne nyomja meg a 'rendeles' gombot.

- ado. a szemelyi jovedelemadot egy minisztertanacsi rendelet hatarozza meg. van egy szerzodes mely magyarorszag es amerika kozott kottetett, talan 72-ben, de ebben nem vagyok biztos. meg lehet talalni magyar nyelven a rendeletet, sajnos nekem elveszett a cimem, de egy webes jogtarban benne van. ha rakeres a 'jogtar kettos adoztatas elkerulese' szavakra, bizonyara megkapja a kerdeses oldalt (ajanlom a webferret nevu szoftvert a kereseshez). a rendelet lenyege: ha 181 vagy annal tobb napot tolt egy naptari evben munkaviszonyban amerikaban, akkor csak itt kell adot fizetni az adott idoszakra, de ezen felul szamit az, hogy hol van az adozas idopontjaban. tehat, ha decemberben jott ki es itt tolti a jovo evet, akkor is csak amerikaban kell adot fizetnie december honapra, mivel az adozas pillanataban itt van. a januar-november honapokra az ado akkor valik esedekesse, ha visszament magyarorszagra, akar egy vagy ket ev mulva, akar csak ha beteszi a labat az orszagba ket napra. de ha mondjuk kint dolgozik februar es junius kozott, akkor visszaterte utan, a magyar jogszabalyok szerint kell adoznia. azt, hogy az amerikaban levont adoeloleget hogy igenyelheti vissza, sajnos nem tudom. ez az egesz mese amit mondtam csak a 'mezei' munkavallalokra vonatkozik. kulon szabalyozza a rendelet a muveszeket, a kis es maganvallalkozokat, azokat akik napi dijra jogosultak, stb.

mikor kijottem ez egy komoly tanulmany volt. ajanlom, hogy nezzenek utana, mar csak a sajat lelkinyugalom erdekeben is. az atlag-amerikai jogasz szakertese kb ez: ha itt vagy akkor itt kell adoznod (ket helyen is ezt mondtak), ami egy hatalmas baromsag.

remelem nem kestem el a hozzaszolassal, meg olvassa a sorokat.

udv
lao ce

Előzmény: Malvinka (981)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.16 0 0 1003
Kedves Mumu es Pestiutca12. Mikor fogjatok elasni a csatabardot. Talan Pestike lehul a nyaralas kozben.
Mumu en Magyar asszonyokkal sohasem allok vitaban, mert mindig az ovuke az utolso szo.
Ezt tudom tapasztalatbol, de nem akarok storyt fuzni hozza.
Talan job lesz mas targyra terni, ha van.

pestiutca12 Creative Commons License 2000.07.16 0 1 1002
Mumu,
Mégegyszer utoljára, mielött elmentem nyaralni.......de remélem, mire visszjövök, lesz idöd mégegyszer átolvasni neked is amit mindenkinek annyira ajánlasz, és magadba szállsz egy kicsit.

Egy topic attol lesz topic, hogy különbözö emberek különbözö nézöszempontokkal jönnek össze és megbeszélik ezeket a különbségeket. Lehetöségük nyilik olvasni, hallani olyan dolgokrol amikröl amugy esetleg nem tudnának.
És te mit csinálsz??????????
Minden olyan alkalommal mikor valami neked nem tetszik, hirtelen kisajátitod a topikot és személyeskedni kezdesz.
Mi a fenéért "berzenkedik az izlésed" azért, ha valaki olyan ir a témával kapcsolatos hasznos hozzászolást, aki amugy téged személyesen nem szeret??
Mán megmondanád nekem, mi a fene köze van ennek a témához??
Tudom, hogy oriási ego-d van, de hidd el, nem te vagy a világ közepe!
Lehet, hogy te nyitottad a topicot de ez nem ad neked jogot a "cenzuráláshoz".
Ez egy public forum - ne tedd tönkre!!

Előzmény: Mumu (1001)
Mumu Creative Commons License 2000.07.16 0 0 1001
Pestiutca,amit tettel gondolom mar az elejen megkoszontem es hasznos is..951.hozzaszollas.A problemam azzal van hogy berzenkedik izlesem azokkal szemben akik olyan helyre jonnek ahol az a topicgazda akit ugy nem szeretunk.
Nem csak ide hanem:
-Problemaim,
-Napi kronika,stb.
es ugy teszel mintha esne az eso.
Persze hogy irhatsz ide is mashova is de hogymondjam...nem valami izleses.De :a stilus maga az ember es de gustibus non es discutandum(mar irtam ezt Neked).Jo,tolem tegyed,nem veszuk egymast eszre.Eloszor azzonban meg koszontem neked amiket irtal csak kozoltem tarsainkal hogy allunk mi ketten egymashoz hogy ne lepodjennek meg ha (ugy mint Parser)egy mas hangnemet olvas tolem(az allergiam az oka..)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.07.16 0 0 1000
Hallottam rola de meg nem voltam ott; En mindig mas iranyban megyek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!