Keresés

Részletes keresés

traormani Creative Commons License 2012.01.01 0 0 32

Ő vitte a zsömlét Orbánnak

Előzmény: nandras0824 (31)
nandras0824 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 31

hoppá... tényleg, nem az ep képviselőségről, csupán a képviselőcsoport elnökségéről mond le... ügyes.

úgy tesz valamit, hogy nem tesz semmit, de az nagyon jól eladható tényleges gesztusnak.

milyen egyéb olyan tisztsége van a fideszben, amiről le tudott mondani..?

Előzmény: Kanalas Dzsoki (27)
traormani Creative Commons License 2012.01.01 0 0 30

Volt még egy.

Egy miniszter lemondott amikor kiderült, hogy területátminősítések nyertese volt a szőlei által

A nevére már nem émlékszem.

Asszem Horn kormány

Előzmény: nemezis 2 (25)
Dogfüggő Creative Commons License 2012.01.01 0 0 29

Ajjaj, pedig már ittam két kávét.

Szánom-bánom; Szájer, na.

Előzmény: nemezis 2 (26)
Alternatív ösvény Creative Commons License 2012.01.01 0 0 28

http://nol.hu/belfold/_az_uj_alkotmany_veszelyezteti_a_demokraciat_

A Der Tagesspiegelben megjelent, a "Magyarország új alkotmányt ad magának" című írás bevezetőjében megjegyzik, hogy a bírálók szerint a jogszabály veszélyezteti a demokráciát. Az új alkotmányt megszavazó Fidesz a kétharmados többség révén "elvileg mindent megtehet, amit csak akar" - írta a lap, hozzátéve, hogy "nem volt valódi vita a nacionalista irányzatú új alkotmányról". A bírálók szerint a jogszabály "megpecsételi a demokrácia lebontásának folyamatát, amelyet Orbán indított el. A miniszterelnök és hívei viszont egy olyan projekt részeként jellemzik a jogszabályt, amelynek célja a kommunizmus állítólagos maradványainak eltakarítása" - írta a Der Tagesspiegel. 

A lap szerint "már az ékesszólás is furcsának tűnik. Preambulum helyett Nemzeti hitvallás van a magyar alaptörvényben", amely "a rohamtempóban elfogadott kiegészítésekkel megnehezítheti egy jövendő kormány munkáját".

A dpa hírügynökség vasárnap Rolf Mützenich szociáldemokrata parlamenti képviselővel, az SPD-frakció külpolitikai szakértőjével közölt rövid interjút, amelyben a politikus kifejtette: úgy véli, az új magyar alkotmány "szakítást jelent a demokratikus hagyományokkal és az európai jogi normákkal". Rolf Mützenich hozzátette: "az Alkotmánybíróság jogainak megkerülése, a többségi döntések megkérdőjelezése és a kisebbségi jogok semmibe vétele botrányos."

Kanalas Dzsoki Creative Commons License 2012.01.01 0 0 27

Tehát a havi 5 millióról nem mond le, a többiről igen. Igazmagyar módon korrekt.

Előzmény: nemezis 2 (-)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 26
  • Handó Tündével az volt a baj, hogy Áder felesége és Orbán családi barátja.

Handó Tünde Áder felesége?

Nem mondod?

Én ilyen laza családi viszonyrendszert Hodosán Rózsa kapcsán tapasztaltam....

Előzmény: Dogfüggő (22)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 25

Komolyan mondom, statisztikát fogok belőletek csinálni. :D:D

Ki miért nem képes értékelni egy olyan lépést, amit egyébként hangsúlyozom, egyetlen ballib politikus lépett meg (legalábbis emlékeim szerint: Fodor Gábor)

Szóval:

*pénzt kapott érte

*Attól még az Orbán család barátja a felesége...

*nem is élnek együtt

*segíti az asszonyát, de miért nem a kinevezés előtt?

* kismadár (ezt mondjuk nehezen tudom morális kontextusban értelmezni)

*nem a saját döntése volt...

* a mór megtette kötelességét, mehet.

Na, ha most az Újévre való tekintettel hajlandóak vagytok egy kis jkátékra, akkor tisztelettel javaslom keressétek meg ezeknek a cáfolatait is a kis szürkék között....

Lois Chasse Creative Commons License 2012.01.01 0 0 24

Naccerű! 

Milyen funkciói vannak a pártban?

nandras0824 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 23

hmmm... szép gesztus, de én még emlékszem arra, amikor pokorni hatalmas könnyeket hullatva mondott le minden, a fideszben viselt tisztségéről, amikor kiderült, hogy apukája besúgó volt... aztán megmégseannyira...

(nomegaztán szájer felesége ettől a lépéstől azonnal megszűnik anikó asszony kebelbarátjának lenni..?)

Dogfüggő Creative Commons License 2012.01.01 0 0 22

Handó Tündével az volt a baj, hogy Áder felesége és Orbán családi barátja.

Nagyon helyes, hogy igyekeznek korrigálni.

Áder már lemondott...

Liberális gondolkodó Creative Commons License 2012.01.01 0 0 21

Tévedésben vagy. Hála istennek ő nincs!

" Meggyőződésem, hogy a látszatát is el kell kerülni annak, mintha a kormányzó párt személyemen, illetve családomon keresztül az igazságszolgáltatás, mint önálló hatalmi ág befolyásolására törekedne."

Mert ez a jogállam egyik fontos alappillére. Vagyis a látszatot, vagy más szóval a lehetőséget is kerülni kell.

Nem tudom, hogy Handó Bírónő döntéseit befolyásolja-e pártszimpátiája, vagy sem. A lehetősége fennáll. Aki ezt nem látja, az nem is érti a jogállam működését.

Biztosan van az országban 100 másik bíró, akinek a szakmai tudása eléri Handó bírónő képességeit (nem tudom, szakmailag mennyire jó bíró a hölgy),ebben az esetben jogállamban nem neveznek ki főbírónak ilyen családi háttérrel rendelkező bírót. Nem azért mert szakmailag nem alkalmas, hanem mert jogállamban bizony ez is hozzátartozik a közszolgálat áldozatos munkájához!!!

A lényeg itt inkább az, hogy bár a kormány és a FIDESZ frakció leszerepelt erkölcs és jogállamiság terén, Szájer képviselő tettekkel bizonyította, hogy számára fontos a jogállamiság.

Előzmény: nemezis 2 (15)
Alternatív ösvény Creative Commons License 2012.01.01 0 0 20

Teljesen midegy, hogy lemond vagy sem!

toloba Creative Commons License 2012.01.01 0 0 19

Egyelőre ez a lemondás értékelhetetlen, mivel Szájer volt annak az új alkotmánynak az egyik kidolgozója, melyet oly sok kritika ér...

traormani Creative Commons License 2012.01.01 0 0 18

A mór megtette kötelességét, a mór mehet.

nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 17

Drága szivem! Hát ki beszélt egyformaságról?

Genetika!

Előzmény: marcipannyuszi (13)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 15

A demokrácia iránti elkötekezettséggel egyetértve, ellent kell mondanom, mert az érvelésed nem állja meg a helyét.

• amennyiben ezen vádak nem lennének valósak, úgy nem is kellene cselekednie, illetve pont ő fogalmazza meg!).

Hiszen az eddigi tapasztalat, alapján bármit tesz a Fidesz (de lég csak azt a néhány hsz.-t elolvasnod ami ide érkezett) alapvetően a rossz szándékot tételezik fel.

Pontosan ezért kellett így cselekednie.

Előzmény: Liberális gondolkodó (11)
ax15 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 14

Ha a saját döntése lenne már régebben megtette volna

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.01.01 0 0 13

Véletlenek márpedig nincsenek.

Én meg Japánban láttam egyformáknak a zembereket. Pedig nem is...

Előzmény: nemezis 2 (9)
Morgó Sapiens Creative Commons License 2012.01.01 0 0 12

Szájer, kismadár...

Liberális gondolkodó Creative Commons License 2012.01.01 0 0 11

Van azért néhány gondolatom erről.

Először is Szájer pontosan érzékeli azt a teljességgel megalapozott vádat, hogy a FIDESZ az uralma alá kívánja hajtani a teljes igazságszolgáltatást (amennyiben ezen vádak nem lennének valósak, úgy nem is kellene cselekednie, illetve pont ő fogalmazza meg!).

Másrészt pedig, talán az első olyan kormánypolitikusi lépést látjuk, mely erkölcsi érzékről, a demokrácia és a jogállam iránti elkötelezettségről tesz tanúbizonyságot (lehetnek más motívációk is, de jelen helyzetben a legjobbat illik feltételezni).

Remélem, hogy ez csak az első, talán kicsit bizonytalan lépés, de bátorítja a FIDESZ oldalán a demokratákat arra, hogy most már lépni kell!!

Előzmény: nemezis 2 (3)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 9

Nos én nem követem a baráti kapcsolatok alakulását, sem a VV-ban, sem a politikában, de egyszer egy japán ismerőssel beszélgetve szó került arról, hogy mennyi Magyarország lakossága.

Mikor mondtam, akkor megrökönyödve nézett rám, és kijelentette: akkor ott mindenki rokona egymásnak.....

Előzmény: marcipannyuszi (7)
inside1 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 8

Szép dolog Szájertől  hogy segíti asszonyát. Miért nem a kinevezés előtt mondott le?Most már így  mint csak  Anikó asszony barátnőjét, Szájernét semmilyen befolyás nem fogja érni. Esti mese, van aki elalszik ettől? :)))

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.01.01 0 0 7

Attól még Handó Tünde az Orbán család közeli barátja.

Egyébként tán nem is élnek együtt...

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.01 0 0 6

Diplomatikus.

Előzmény: nemezis 2 (3)
linfury Creative Commons License 2012.01.01 0 0 5

Először én is azt hittem, amit Te ... aztán kiderül a cikkből, hogy pusztán a felesége miatt ... hatalmi ágak különválasztása ... bla-bla-bla ... mintha ez változtatna bármin is

Előzmény: Törölt nick (1)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 3

Khm. Nem tudom mi kezdődik (szerinted), de csattanós válasz a demokrácia megdöntésén siránkozóknak:

• Feleségemet, dr. Handó Tünde, bírót, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökét az Országgyűlés 2011. január 1-jei hatállyal az Országos Bírói Hivatal elnökének választotta. Egész eddigi munkám során - úgy is mint a mai napon hatályba lépő új Alaptörvény szövegező bizottságának elnöke - a demokrácia és a jogállamiság alapvető elvének tekintettem a bírói függetlenség és az államhatalmi ágak elválasztásának elvét. Meggyőződésem, hogy a látszatát is el kell kerülni annak, mintha a kormányzó párt személyemen, illetve családomon keresztül az igazságszolgáltatás, mint önálló hatalmi ág befolyásolására törekedne. Döntésemmel feleségem munkáját, az igazságszolgáltatás minden magyar polgár érdekét szolgáló megújítását is segíteni kívánom.
Előzmény: Törölt nick (1)
inverz Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2

khm... tegnap lázár jani nyilatkozata a kormány elzavarásáról, ma szájer lemondása... formálódik az új fideszes kormány...

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.01 0 0 1

Apa kezdődik..

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.01 0 0 0

Ez  nem nulla!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!