bocsi, kozben megneztem a weboldalnak a masik ajanlott reszet is, amit este lefelejtettem, mert csak a receptekre volt idom :) ez alapjan mar szerintem tudok valasztani :)
ertem :) par evig ez nalunk tutira nem opcio, orulok, ha arra lesz idom, hogy estenkent osszedobjam a tesztat :) persze, anno en is kelesztettem es sutottem egy fel napig kalacsot :) akkor gyakorlatilag tenyleg mindegy, hogy markas vagy nem? csak vegyek egy olcsot, es kesz? nem dagaszt/sut jobban egy dragabb gep? nem is birja tovabb?
Nem. Úgy működik, hogy veszel egy gépet, használod, rájössz, milyen jó az otthonsütött kenyér. Egyre több repceptet fogsz kipróbálni, és kiváncsiságból egyszer elcsábulsz, és sütőben is nekilátsz. (DNK érzés) :)
Ezután a gép pihen, az alkotó pedig süti a kenyereket a sütőben :)
koszonom szepen, megneztem az oldalt, most mar az arakat kb. tudom :) miert jobb egy olcso geppel kezdeni? nem ugy mukodik, hogy veszek egy gepet, es kitapasztalom, hogy milyen recept jo hozza?
Nézd meg E.Margit weboldalát. A költségeket a receptek alapján tudod kiszámolni, amiből Margit oldalán is sok van, meg a neten is: recept. Első gépnek vegyél egy nagyon olcsót.
Sziasztok! A segitsegeteket szeretnem kerni. Szeretnek egy kenyersuto gepet karacsonyra, viszont abszolute nem ertek hozza, es sajnos ket kisgyerek mellett nincs is nagyon idom arra, hogy elmelyedjek a temaban. Olyan gepet szeretnek, amiben kenyer mellett kalacsot es bagettet is lehet kesziteni. Tudtok valamit ajanlani? Es meg egy kerdes: nagysagrendileg mennyibe kerul a fentebbi etelek elkeszitese/kg? Szoval, hogy megeri-e egyaltalan ilyen gepet venni?
"Meddig (hány napig) marad friss, élvezhető a saját gépben sütött kenyér?" Ez nincs összefüggésben azzal, hogy mivel sütötted. Pont azt lehet válaszolni, mint a bolti változatra: attól függ. Recept (összetevők) és tárolási módfüggő.
Meddig (hány napig) marad friss, élvezhető a saját gépben sütött kenyér? Moulinex XXL BAGUETTE géppel van valakinek tapasztalata? Melyik Moulinex szériánál vált le a teflon??
Én így szoktam sütni, annyi difivel, hogy "előkovászolom" a kenyeret.
Ez azt jelenti, hogy az élesztőt és a liszt kb 2/3-t a teljes vízmennyiséggel összekeverem egy rövid (kb 30perces) programmal, majd erre teszem rá a többi összetevőt és reggelre állítom be a gépet. Ez általában 10-12 órát jelent. Minden gond nélkül, szépen elkészül, és kenyérillatra ébredek :)
Sziasztok! Már egy ideje, kenyérsütő gép vásárlásán töröm az agyam.. az a legnagyobb problémám hogy teljesen automatikus e a sütés? Teszem azt este beleteszem a hozzávalókat, és időzitem hajnalra, hogy reggelre legyen friss kenyér, akkor megsüti e magátol? Vagyis a dagasztás és sütés közt szükség van-e emberi beavatkozásra (pl. kivenni a keverőket, a tésztát áttenni egy formába...stb)?
Ha tudom hogy nincs már megvettem volna...de nagyon ugy nézegettem hogy elég egyszerü masinák ezek, és nem hiszem hogy van benne keverö behuzó rendszer vagy vmi ilyesmi, a keveröket meg csak nem süti bele:D
Nem vagy rosszmájú, csak a lényegre tapintottál. :) Így van, vedd a bolti kenyeret, mert arra tudnak extra értéket pakolni. Csak ezt besz*pták, mert én ettől függetlenül megsütöm otthon akár a "dobozos" kenyeret is, de megsütöm XD Franc fog venni 300 HUF-ért kenyeret, ha megcsinálhatja 100-150 HUF-ból is.
Ez a gép is csak a beégetett programokat tudja, de végre nem 4 egyforma kenyérprogramot, hanem teljesen, sőt: szélsőségesen különbözőeket.
A kelesztési idők 1-4 óra között változnak, a sütési idők fél-másfél óra között, a teljes programidő 2-6 óra között ingadozik!
Na ilyen kéne a többi gépbe is! Nem értem, hogy miért nem így alkották meg az összes kenyérsütő gépet. Azért, hogy végülis ne lehessen velük igazán jó kenyeret sütni? Ha lehetek ilyen rosszmájú... (Tessék a bolti kenyeret venni!)
Mert a kérdésem az, hogy csak azért, hogy a programokban más időhosszak szerepeljenek, miért kell nekem 15 helyett 40ezret fizetnem (ennyibe kerül ez a gép)??... Miért nem tudhatja ezeket egy 15ezres???...
Tudna valaki segíteni, abban, hogy honnan lehetne egy Morphy Richards Fastbake kenyérsütőgéphez használati utasítást találni? Kolléganőm évek óta nem használta 6 -7 éves a gép), most elővette, de nincs meg a használati utasítás. Nem nagyon használta eddig.
Szabadon programozható kenyérsütőgépet keresek, azaz olyat, ahol én állíthatom össze a teljes folyamatot - mennyi ideig és hányszor dagasszon, kelesszen, milyen hosszan süssön. A gyártók honlapjain a leírások enyhén szólva hiányosak...
5,5 éve van kenyérsütőnk, az egyik legjobb: Severin BM 3983, de nem vagyok elégedett. Igenis kenyerenként akár szélsőségesen különböző kidolgozási időkre lehet szükség, és a gépek általában igen hasonló programokat tudnak, nem sok időtartambéli különbség van az egyes fázisok ideje között (dagasztás, kelesztés, sütés).
Pedig a gyakorlatban míg egy fehérkenyérhez elég akár félóra közvetlen sütés előtti kelesztés, egy korpásnak akár másfél óra is kellhet, márpedig egy óránál nincs hosszabb semelyik programnál. Sütésnél is lényeges eltérés van a kalács és a kenyér igénye között.
Az meg elég béna megoldás, hogy örökké ugrálgassak a programok között, illetve a sütésnél külön órát állítsak be, ami pl. egy kalácsnál félóra után figyelmeztet.
Arról nem is szólva, hogy esély nincs egy előreprogramozásra...
Tehát a kérdés, tudtok-e ajánlani olyan gépet, amelyik nem csak a beégetett programokat tudja.
Lapos kenyér :)))) Nem félreérteni, nem ÚGY lapos XD Hanem nem magas, inkább hasonlít a hagyományos sütőben sült kenyerekre, míg az egylapátos gépek kenyerei magasak, kockásabbak... ;)
Hát szerencsésebb nem noname-et venni, de semmire sincs garancia :) Nekem AFK-m van (Bomann-klón), meg Elta - mindkettő jó. A Hausmeisterről csak jókat hallottam, a Nimbuszt sajnos nem ismerem (magyar? német?) Van pl. a Morphy Richards márka, amiről ódákat zengenek (de USÁ-n kívül nem nagyon ismeri senki), viszont pl. a Moulinex világmárka egyik kenyérsütőjének keverőlapátja ereszti a teflonbevonatát, ami elég gáz. Szóval az ár és márka itt nem számít, de értelemszerűen a drágábbak nagyobb eséllyel jobbak, vagyis megbízhatóbbak, jobban összerakták (talán). A lapátszámban nincs minőségi különbség, csak annyi, hogy a kétlapátos több tésztát tud egyenletesen dagasztani, és a kenyér így lapos, hosszú lesz. Nagyobb üstbe teszik, pl. másfél kilós kenyeret is sütni tudó gépekbe. De nem jobb vagy rosszabb, mint az egylapátos... Onnan tudom, hogy nekem ez is, az is van, és pl. ma nagy szolgálatot tett mindkettő, mivel nálunk kenyérpusztítás van, de idő nincs, így ma megsülhetett két egyforma fajtájú, de különböző méretű kenyér... Amit tiszta szívvel ajánlok, az az Elta, mert mindössze egyetlen hibája van: sütéskor nem zár hermetikusan az ajtaja, így le kell takarni ruhával, de mi ez ahhoz képest, hogy micsoda finomságok sülnek benne ;) Ha letakarom, akkor nem marad fehér a teteje a kenyérnek, hanem színesre sül, de ez csak a látvány. A másik pedig a Bomann vagy az AFK, ugyanott gyártják mindkettőt, és minket a kicsi, egylapátos példány már vagy 3 éve folyamatosan kiszolgál. (Az Elta négy éves, de csak idén bontottuk ki, addig "hibernált" állapotban volt.) Őt is letakarjuk ruhával, és akkor szép színű a kenyereink teteje. De a Hauser, a Hausmeister, a Morphy Richards, és azt hallottam, hogy az angol Tesco saját márkás kenyérsütője is nagyon jó.
Legutóbb lángostésztát gyártottam a gépben, lényegesen kellemesebb volt vele a munka, hogy csak formázni és sütni kellett. Nagyon finom piaci lángost fabrikáltunk az urammal :)
ABO-Mill Sütnivaló fehér kenyérhez Sütőlisztet használtam, 1 kg-t (ebben benne van az élesztő, a zsiradék és citromsav is), ehhez adtam 6 dl vizet és 20 g (4 tk) sót. A Tészta programot bekapcsoltam, és a másfél óra alatt előkészítettem a pultot: leliszteztem a deszkát, odakészítettem a sodrófát is (biztos ami biztos, hátha gyúrni kell, de nem kellett), olajat kis üvegben a formázáshoz stb. Amikor készen lett, akkor már csak ki kellett borítani az üstből és fél maroknyi bucikat kicsípni a tésztából. Ha nem elég hólyagos, akkor még egyszer átgyúrni... De jó szokott lenni, nekünk nem kellett rádolgoznunk. A csipedékeket gyors, lángossütős mozdulattal körbe-körbe forgatva az ujjaink között, széthúzkodni, vigyázva, hogy ne szakadjon ki. Majd fél liter (vagyis bő) forró olajban (gázon nagy lángon, elektromoson 200 C körül) aranybarnára sütni. Egy perc után megfordítani... Aztán megenni, de gyorsan, mert ha kihűl, ugyanúgy szíjas lesz, mint a piaci... ;) (Nekünk csak azért maradt meg, mert könyörögtem a páromnak, hogy reggelire is hadd együnk! XD) Hűthető, nem kell mikrózni, puha marad. Ha mégis melegen szeretné az ember megenni, akkor vízzel meg kell locsolni és megmikrózni vagy grillezni egy kicsit, ne sokat. ;) Mi megettük hidegen, úgyis isteni volt...
Ma zsömlét fogok csinálni Bolond receptjéből (a Mindennapi kenyerünk topikban található).
Segítsetek! Annyi mindenben tudtok segíteni,én is megpróbálok itt segítséget kérni. Trion comfort - TR 7492 tipusú kenyérsütőgépemhez keresek magyar nyelvű használati utasítást,mert költözéskor elveszett,sehol nem találom. A gépet pedig már kb.3 éve nem használtam, így elfelejtettem,hogyan is működnek tökéletesen a különböző programok. Mail címem: damand@citromail.hu
Elvileg a sütőd forgalmazójánál lehet venni pótlapátot, vagy ha garos, esetleg adnak ingyen, de ebben nem vagyok biztos. Az tuti, hogy lehet rendelni tőlük, pl. AFK-hoz 2000 HUF körül van a pótlapát.