Két aranyérem, egy ezüst, egy negyedik és egy ötödik hely . Ez ötös, teljesen rendben!
És öt szám az nagy megterhelés, emellett és 400 vegyesen ellenfél néálkül nem lehetett világcsúcs
Jövőre Phelpset meg kell verni, és jöhet a világcsúcs is.
A 100 hát helyett a 200 pillangó jó megoldás, 200 hát, 200 vegyes egy napon van, tehát a 2007-es vb-n. Vegyesek, vegyesválétó, 200 pillangó jöhet
Kovács Ági
Csillagos ötös, három bronzérem, a 200 mell egy kicsitr lassabb rajt mellett ezüst is lehetett volna. Ha nincs a doppinggyanús Balfour akkor még szebb lehetne az erdmény, de ez NEM Ágin múlott. Ági laza, kedves,m aranyos, mosolygós, és méfg szép is (csak Alshammar majdnem olyan szép, mint ő) Biztos vagyok benne, hogy folytatja, szerintem Pekingig, de ha 2009-ben VB-rendezést kapunk, talán addig
Kerékjártó Tomi
27 évesen a bronz 200 vegyesen magáért beszél
Boulsevicz Bea
Ez a kedves szerény és csinos lány egy valamit szúrt el, de nagyon a taktikát 200 pillangón, ha 100-on nem kezd világcsúcs-részidővel, most ezüstérmes. Szetintem egy életre tanult, és jobb lesz
Váltók: Mindkét vegyesváltóü hozta, amit tudott, grat, és a 200-as gyorscváltók 8 helye is jó
Verrasztó Evelin. Ha nincsa vihar az előző nap, ott és akkor bronzérmes lett volna, ő az eső áldozata, azért lett csak 6-dik, amúgy grat
Szepesi Niki
Egy hatodik és hetdeik hely, egy egyéni és egy országos csúcs, és a váltóban hátúszás után 2-3 helyen áltunk. Grat
Flaskay Misi
A hatodik hely zép, de nem hozta egyéni legjobbját, ha azt teljesíti, még szebb lehetett volna
Bodor Ricsi: Ugyanaz a helyzet, mint Misivel
Kis Gergő: Ha nem zárják ki a szigorú bírók, negyedik lett volna 400 vegyesen
Hosszú Katinka: Bírói csalás áldoztaa lett, vajh miért magyarfalók a bírók még hazai versenyen is. vajh miért nem tud a magyar sportdiplomácia rendesen óvni
Zubor Attila: A váltó szép búcsú volt
Jakabos Zsuzsa: ő az egyik rosszul teljesítő csapattag, elmaradt magától figyelni kell rá, de pl reményi Diana is most kezd kijönni a gödörből
Gyurta Dani: Egyes, azaz elégtelen, csapnivaló, rossz menthetetlen teljesítmény. Az oka a sztároláés, a túl korán jött világhírnvév, és ebből fakadó pszichikai gyengeség-. a fizikai hibák Dani edzőjét terhelik, ő el is ismerte hibáját. Kellő alázattal, önkritikával van visszaút, de itt is most ez egyes
a vasárnapi hangulat, a közönség fantasztikus volt, a magyar tábor minden versenyzőt bíztatott, de egyes vendégtáborok (franciák, lengyelek is kitettek magukért)
A külföldiek közül Laure Manadou volt a VB legjobbja, néhány versenyző (Britta Steffen, Kirsty Balfour ) gyanúsan feljődött tavalyhoz képest
A lenygelek Jedrezjczak mellett tovább feljlődtek, de jól teljesített Hoogenband, és az olaszok (Rosolino, Magnini) is
Szerda-szombatron a Balcsin vitorláztam, azaz nem is láthattam
de vasármnap kinn voltam és csápoltam Áginak, Cseh Lacinak és a többieknek
Nekem Ági és Laci mellett Szepesi Niki a nagy kedvencem, és végre hozta amit kell,m nekem ő az új Szabó Tünde (jó ő nem szőke, hanem barna stb) de kb annyit tud mint Tünde annno
Egerszegi csak egy volt, a 200 hát világcsúcsa stabilan áll
Delfinezni 15 méterig lehet (egy kis piros vonal jelzi a kötélen, de ezt csak nagyon kevesen használják ki (pl a 200 háton nyerő orosz az egyik). A 200 hát döntőjében nekem picit gyanús is volt az utolsó hossz, szerintem kicsit túllógott már az orosz karja, amikor feljött, de végül nem zárták ki - és ez jól van így, elvégre nem azon a pár centin múlt.
A kizárásokkal kapcsolatban nekem az a fura, hogy a zsűri mintha a piros-fehér-zöld színű zászlókra hajtani, szinte csak olaszokat és magyarokat zártak ki (legalábbis a fontosabb helyekről), mindkét ország edzőinek jobban oda kell majd figyelni a jövőben a versenyzőire, mert - sajnos - a visszajátszások általában a zsűrit igazolják.
Hozzáteszem, hogy szerintem egyébként is túlzott az azonnali kizárás, én inkább bevezetném az időbüntetést, mondjuk szabálytalan fordulónként 1 másodperc plusz büntetés. A rossz rajt maradhatna így, egyedül a szabálytalan lábtempó lehetne problémás, de tuti arra is ki lehetne találni valami értelmes megoldást.
Dehogy, annak csak nem volt koze a nemzeti szinekhez, de ennel a mostaninal soha nem volt rondabb ezekkel az osszevissza negyzetekkel, mint egy bohocruha, a fejet belenyomnam a medencebe aki tervezte. 10 percig.
Most mondta Verrasztó Zoltán, és Karika, hogy ha valakit szabálytalan forduló miatt zárnak ki, akkor az leginkább az edző hibája, hiszen ezt szokta meg a versenyő az edzésen, és nem figyelt erre az edző. És erre nagyon oda kell figyelniük a versenyzőknek.
persze, igazad van, ez az egészséges álláspont, amit te képviselsz, így érdemes nézni más kérdés, h sportoló ismerőseim mit mondanak Manodoutól meg elnézést is kérek, ő legalább vmilyen szinten még megőrizte a nőiességét, nálam de Bruin tette be majdnem a kaput az úszás előtt de nem is hiszem, h a doppingról kéne itt társalognunk
kiváncsi vagyok Beából és Cseh Laciból mennyit vesz ki a saját fő egyéni számuk a mai napon a vűltók függvényében, mindkettejükre nagy szükség lenne amúgy bizonyítva, h mennyire igazad van Cseh Lacinak biztos helye lenne a 4x200-as váltóban és annak ellenére, h ezüstöt nyert tegnap háton Túri szerint egyáltalán nem biztos, h ez lesz a következő száma, ugyanis asszem 100 pillangón is dobogón végzett volna az egyéni csúcsával. más kérdés, h az olimpia szempontjából majdnem mindegy melyik számban indul: Peirsol, Crocker, Phelps....talán még Peirsol lenne a legverhetőbb ezek közül, de most meg itt van ez az orosz gyerek
Ebben sem értünk egyet, ugyanis az úszásban van egy olyan adottság, ami a kerékpársportban semmilyen formában nem jelentkezik. Ez pedig a vízfekvés. Pl ez volt az egyik oka annak, hogy Egerszegi Krisztina már egészen fiatalon, és annyival jobb volt a világnál. Ha még a pályája elején nem (csak) a hátúszást kezdi el tökélyre fejleszteni, hanem mondjuk a pillangót is, akkor valószínűleg abban (is) világklasszis vált volna belőle, de meglehet mondhattam volna gyorsot is.
Ugyanígy hozhattam volna példának Cseh Lacit is. Ő a legjobb magyar hátúszó, de valószínűleg a legjobb pillangózó is, és talán gyorson is el tudná páholni a magyar mezőnyt (legalábbis 200-on biztos).
A kerékpáros összehasonlítással kapcsolatos másik eltéréshez is mondok egy példát: anno mi a suliban (15 évesen) elég gyakran csináltunk olyat, hogy a - tulajdonképpen bemelegítésnek is felfogható - 1 Km-es futást követően, 2 perces pihenőkkel futottuk a 300 métereket, hármat egymás után. A feladat lényege pedig az volt, hogy először teljesíteni kellett egy erős szintet, majd igyekezni kellett tartani az elsőre elért időeredményt. Lehet, hogy meglep, de ez egyáltalán nem okozott olyan nagy problémát. Ellenben 10Km-t valószínűleg egyikünk sem tudott volna lefutni egyhuzamban, pláne nem erőltetett tempóval. Nagyon sokat számít az a pár perc pihenés. Az meg nagyon jól látszott Manadou-n, hogy nagyon is fárad, 200 gyorson - a formája alapján - 2-3 másodperccel jobbat is úszhatott volna, és akkor talán nyer, így viszont "csak" bronz lett belőle.
Egy egyedül szökésben lévő, vagy hegyre feltekerő kerékpárosnak nincs igazán lehetősége arra, hogy regenerálódjon (hegynek felfelé a szélárnyék sem segít), 30-40 percig keményen, megfeszített tempóban kell taposni a pedálokat. Nincs szünet, nincs megállás, mert máris utolérnek a többiek.
Talán az sem véletlen, hogy azok a kerékpárosok, akik képesek voltak egyedül megszökni és az előnyüket nagyjából megőrizve végigmenni a távon (Landis, Hamilton, Virenque és még sorolhatnám), szinte kivétel nélkül mind megbuktak az utóbbi időben. (2 kivétel jut eszembe, az egyik Mayo volt, a másik Vinokurov, előbbi azóta nincs sehol, valószínűleg csak szerencsésen megúszta az ellenőrzést, utóbbi pedig a következő napon már közel sem villogott annyira.)
Egyébként a legjobb érv az igazam mellett kimondottan egyszerű. Ha mindenki doppingolna minden sportban, akkor a magyarok tuti nem rúgnának labdába, ugyanis itthon egész biztosan nincs annyi pénz, és akkora fejlesztési potenciál, mint pl az oroszoknál, a kínaiaknál, amerikaiaknál, stb. Olyan sok versenyzőnk semmiképpen nem férne hozzá a legjobb szerekhez, mint amennyi most is jó eredményeket ér el itt az EB-n, de még valószínűbb, hogy a mieink közül senki.
Na mindegy, nem akarlak meggyőzni(vagy inkább valószínűleg nem tudlak), de tarts akár naívnak, én csak úgy tudom szeretni a sportot, ha elfogadom, hogy az a bűnös, aki lebukik (és ezt rá is bizonyítják). Ha feltételezném, hogy a többség doppingol, akkor nem tudnék őszintén örülni semmilyen magyar sikernek, mert mindig ott motoszkálna bennem, hátha a másik volt a jobb, csak ő tisztán versenyez. Én így látom, persze könnyen lehet, hogy nincs igazam, de nekem csak így megy.
Kétségtelen, igyekszem kicsit kötözködni, pontosabban szeretném, ha kicsit értelmesen vitatkoznánk is ebben a topikban, nem csak szépvoltlaci, szépvoltági típusú beírások lennének.
Ez a hasonlat megint teljesen sántít, de szerintem ezt te is tudod, csak kötözködsz. A 100 méter síkfutáshoz hasonlítható szám egyáltalán nincs úszásban, az 50 gyors talán a 200 méteres síkfutáshoz hasonlítható, csak amíg úszásban a sprinterek is magas színvonalon produkálnak pl 200 gyorson is, addig atlétikában tuti nem tudsz olyan 200-ast mutatni, aki 800-on is képes jó teljesítményre (márpedig a 200 méter úszás kb 800 futásnak felel meg). Ergo, az úszásban nincsenek olyan jellegű sprinterek, mint az atlétikában.
Plusz ehhez valóban jön még a technika is. Mindegy, ha valakinek meggyőződése, hogy minden jó eredményt elérő sportolóról feltételezni lehet (kell), hogy eleve doppingol, akkor azzal nem lehet mit kezdeni.
Hát igen a technika. Mondjuk azért érdekes, hogy 50 méteren féltávon jönnek a víz felszínére. Érdekes így 50 m gyors, pillangó... stb-ről beszélni. Lehetne 50 m delfin is a szám neve.
Ja, csak az atlétikában (futás, dobás stb.) vagy a kerékpárban sokkal többet számít az erőnlét, az izomzat, az úszásban viszont többet számít a technika. Doppinggal nem lehet csiszolni a technikán, és ha pl. megnézed a 14 éves Egerszegit, hát khm, rajta egy deka izom sem látszódot, és mégis hihetetlenül jól úszott. Nem összehasonlítható tehát az úszás a kerékpárral vagy a futással. Szerintem. :)
Ne keverd az úszást a kerékpársporttal, teljesen más jellegű mozgás, és teljesen más jellegű teljesítményt igényel. Egy kerékpárversenyen átlagosan 4-5 órányi folyamatos fizikai munkát kell végezni, ehhez képest még az 1500 m gyors is sprintszám.
Ráadásul 1500 métert én is röhögve leúszok bármikor, pedig nem vagyok valami nagy kondiban. Viszont ha le kéne tekernem egy 200 km hosszú szakaszt, és a végén fel a Mount Ventoux-ra, valószínűleg a hegy lábáig sem jutnék el.
Az úszásban is biztos van dopping, de ég és föld a különbség a két sportág között.
Tehát csukjuk be a szemünket és ne is gondolkodjunk? Tudod mi történt az idei Tour de France "győztesével"? Eddig még senki nem bukott le? Akkor biztos ügyesen doppingolnak az úszók. Tudják a határértékeket a tesztoszteron stb esetén, hogy mi nem számít még doppingvétségnek sem. Addig tömik magukba a doppingokat, hogy még a limitek alatt legyenek. Nem hülyék.
Azt mondta a Tour győztese, hogy neki természetesen ilyen magas a tesztoszteeron szintje vagy a betegségére szedett gyógyszerek miatt alakulhatott ki ez nála ( állítólag járni alig tud!!!!), de semmiképpen nem csalt. Az előző sokszoros Tour nyertes Armstrong is egy rakás gyógyszert szedett.
Kérdem, ha ennyire betegek, akkor hogyan tudnak elindulni a versenyeken? Minden versenyzőtől elvárnám, hogy semmilyen gyógyszert ne szedjen, mert látod ez bizony növelheti a teljesítményét egy másik tényleg egészséges indulóval szemben.
mesterséges intelligencia!Jobb lenne a szurkolnál,és nem vádaskodnál! Addig amíg nem bzionyosodik be valakiről hogy doppingol,addig ne károgjunk!És szerencsére az úszásban 94óta nem volt tömeges lebukás!Ne is legyen!Inkább örüljünk a magyarok sikereinek,meg a többiek Európa- és világcsúcsainak! És hajrá magyarok!