Keresés

Részletes keresés

Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1125
Sir Alec Guiness." May the Force be with you."
Előzmény: Jó estét (1123)
Y3K Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1124
A poll-ok azt mutatjak hogy egy 3 jeloltes versenyben a Bushnak meg nagyobb az elonye Gore-ral szemben. Magyarul a harmadik jelolt (Nader) a Gore-tol veszi (venne)el a szvazatokat. A kemenykalapos jobb az mindenfelekeppen Bushra szavaz, a liberalisoknak meg a Gore nem eleg liberalis...
Előzmény: Jó estét (1121)
Jó estét Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1123
kii?????
Előzmény: Tibor Arato (1122)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1122
Gyaszolok, mert meghalt Obi Wan Kinobi.
Jó estét Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1121
szavazz a zoldpartos csavora, neki ugyis csak 4%-a van!
Előzmény: Y3K (1118)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1120
Remélem...
Előzmény: Tibor Arato (1119)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1119
Jelenleg Bush van elonyben,de hat meg sok minden valtozhat.
Y3K Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1118
All, en meg mindig azt mondom hogy Bush fog nyerni egy orrhosszal.

De igaz hogy ket ilyen gyenge elnokjelolt meg soha nem volt. Kotelessegemnek erzem a szavazast, ezert valszinuleg a "lesser of two evils"-re George W.-ra fogok szavazni. (Igaz szivembol nem szavaznek egyikre se...)

Előzmény: Mumu (1117)
Mumu Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1117
Tiborom es atobbiek,nem valtozott a velemenyetek Bush eselyeirol? meg mindig legtobbeteknel Gore a favorit? Mi itt ugy halljuk hogy a velemenykutatasoknal Bush vezet egy par pontal. Lattam azt a kinos interwievet amikor bajba volt India politikajaval ,vezetoi ismeretevel meg mindenfele kulpolitikai kerdesel. Termeszetesen majdnem minden amerikai elnok inkabb belso dolgokkat ismer hiszen az USA szemszogebol ez nem nagy hiba , de egy bizonyos kulturat elvarni lehet egy volt elnok fiatol...Jo ez mar beleavatkozas a dolgotokba unnepelyesen visszaszivom .Csak annyit mondjatok :all meg a prognozisotok ?
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1116
Kedves Bell Kosz a hosszu magyarazatert, mert en nem tudtam hogyan mukodik ez a csere program.
A Roanoke-i ujsagban lattam egy hirdetes, hogy keresnek csaladokat akik befogadnanak exchange tanulokat.
Előzmény: Bell (1113)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.08.07 0 1 1115
Kedves Bell,

Érdekelne, hol és ki fizet $10-12-os orabért gyerekcsöszködésért - plusz az egyébb minden amiröl irsz.

Én már nagyon régen itt élek mint U.S. állampolgár de nem ismerek ilyen lehetöségeket.

kerya Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1114
Sziasztok
En is J1-es vizummal voltam eddig, de az lejar augusztus vegen, en meg maradni akartam.
Eleg nehez megtalalni a legalis utat, illegalisan meg nem volt kedvem.
Aztan vegul ratalaltam a G5 nevezeture, ami azt jelenti, hogy olyan embernek dolgozol, akinek G1 vizuma van. Nem tudom, ilyet ki kaphat, de az en leendo munkaadom worldbankos. Nagyon szigoru es reszletes munkaszerzodesem van, szinte minden be van szabalyozva benne, az oraberem pedig 9$ korul lesz. Igaz, hogy ez is nanny munka, ami nem valami felemelo, dehat ez van hivatalosan.
Bell Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1113
Sziasztok! Visszaerkeztem a hetvegerol, ami egy picit mozgalmas volt, ugyanis Seattleben US Navy rendezvenyek voltak: legi bemutatok, csatahajo es tengeralattjaro "nyilt napok".
Dr Pepper koszonom valaszodat!
Tibor kerdezted mennyit lehet keresni gyerekcsoszkodessel. Az USAba magyaroknak legalisan J1-es "cultural exchange" vizummal lehet jonni (gondolom meg munkavallaloival is, de azt lehetetlenseg megszerezni ebben a munkakorben), ami annyit jelent, hogy en ide nem dolgozni jottem , hanem kulturalis celbol, ennek megfeleloen, az itteni viszonyokhoz kepest alul voltunk fizetve: $550 + ellatas es szallas csaladoknal + $500 iskolai hozzajarulas, ugyanis kotelezo jelleggel tanulnunk kellett a helyi egyetemen, foiskolan. Ehhez kepest egy amerikai allampolgar, hasonlo feltetelekkel (szallas, ellatas biztositva) kb $10-12 keres orankent ($1600-2000). Igy aztan mindenki jol jar, a csalad is aki "olcson" jutott munkaerohoz, aki esetleg meg idegen nyelvre is tanitja a gyereket, es az a lany is, aki 1 evet tolthet el az USAban, tanlja a nyelvet es korulnez az orszagba/kontinensen, tagul egy kicsit a vilaglatasa. Persze a csalad szempontjabol megvan a hatulutoje annak, hogy minden evben uj lany jon a hazhoz, nem biztos, hogy az a gyerek javara valik. Persze a gyerekneveles mas teszta, az mar egy masik topic lenne.
Emlitetted, hogy a hazassag rovidebb ut lenne az allampolgarsaghoz. En ezzel ugy vagyok, hogy a hazassagot nem szabad elkapkodni, meg akkor sem, ha a zoldkartya a "tet", nem lenne oszinte a kapcsolat. A baratom egyebkent amerikai, de a kovetkezo ket evben meg nem akarok hozzamenni.

Előzmény: Tibor Arato (1100)
Mumu Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1112
Majd talalnak egy feszket maguknak...
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1111
Ezek a vandor madarak, Mumu. Celtalamul ropkodnek.
Y3K Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1110
Elfelejtettem:

A Dr Pepper/Seven UP egy ceg es a Cadbury Schweppes (London) tulajdonaban van.

Előzmény: Y3K (1109)
Y3K Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1109

I beg to differ on this one....

Szerintem Dr Pepper jobb mint a colak, talan mert egy kicsitt "vadabb" ize van. Szokas kerdese.

Előzmény: Jó estét (1108)
Jó estét Creative Commons License 2000.08.07 0 1 1108
DR. Pepper szerintem iszonyat rossz a dietas meginkabb, ja es a Coca cola-je a Dr. Pepper asszem!
Előzmény: Tibor Arato (1103)
Jó estét Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1107
Sziasztok,
en csak asszeretnem kerdezni, hogy egesszen veletlenul nincs-e itt valaki, aki eltoltene velem egy napot New Yorkba, mar olyan aki ott el, vagy csak ugy ott van es nagyjabol ismeri a varost. Mer jo lenne valaki aki segitene kozlekedni, meg megmutogatna a varost.
Sajnos nincs penzem ottaludni, uhogy csak egy nap, de 10 kor jon a vonat 5 kor megy vissza, na?
Mumu Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1106
A tobbiek szamara hogy megertsek az osszefugest.Tiboral emilben arrol targyaltunk hogy egy magyar volt hadi fogoly aki idegkorhazba kerulve eltunt a visszaadott hadifoghlyok listajarol ,most 54 eve a internalasatol miutan valaki felfedezte hogy o magyar es ezert tunt beszede zagyvanak egy itteni psihologus oroszorszagi vizsgalata utan haza jon.Felesege csaladja ffelismerte a kepen es felesege is meg el es ha jopl tudom nem ment meg ferjhez azota.Ha akartok mikor tobbet tudok a dologrol jelentem amerikai baratainknak.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.06 0 0 1105
Ez egy csodalatos tortenet szerintem. Jo lenne ha az illeto P O W eltudna mondani elete tortenetet.
Na meg csoda, hogy meg eletben van.
Koszonom valaszodat Mumu.
Mumu Creative Commons License 2000.08.05 0 0 1104
Ertem . En Europaban nem talalkoztam vele.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.05 0 0 1103
Dr Pepper az egy ital mint a Coca Cola csak nem olyan hires. Kellemes cseresznyes ize van, szerintem job mint a Coc.
Előzmény: Mumu (1102)
Mumu Creative Commons License 2000.08.05 0 0 1102
Mondjatok meg nekunk mi az a Dr.Pepper?Sokan nem tudjuk.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.05 0 0 1101
Magyarorszagon is lehet mart kapni Dr Pepper-t??
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.05 0 0 1100
Gyerekcsosz ez erdekes, mennyit lehet keresni egy ilyen beosztasban?
Szeretnel az UAS-ban vagy Canadaban maradni, akkor talan hazassag egy rovideb ut.
Jo szerencset Bell.
Előzmény: Bell (1094)
Tibor Arato Creative Commons License 2000.08.05 0 0 1099
Valoban igy van WiseConsin, csak a nyugdijas ember tud nyaralni menni amikor akar. Mikor en meg dolgoztam velem is igy volt; A munka adom szabta meg, hogy mikor mehetek szabira.
Ja a tenger parton konnyebben lelehet egni. Miota hallom, hogy borrakot lehet kapni, nagyon vigyazok a sutkerezessel.
Naron Myrtle Beach vagy Virginia Beach, Telen meg
Florida-ban szoktunk menni. Persze minapsag felesegem egeszsegi alapota miat egy kicsit lelasultunk.

A dupla Allampolgarsagrol, nekem csak egy van USA de olvastam valahol,hogy ha megakarja valaki tartani Magyar Allampolgarsagat is azt kerni kell a Magyar Kovetsegen Washington DC- ben.

Előzmény: WiseConsin (1097)
Mumu Creative Commons License 2000.08.05 0 0 1098
Kedves bell mar is kaptal valaszt.Koszonom Dr.Pepper.
WiseConsin Creative Commons License 2000.08.04 0 0 1097
Kedves Tibor Arato!

Megjottem, valoban meleg van ilyenkor (is), de sajnos nem valogathatok az idopontokban, kisse be vannak hatarolva a lehetosegeim. Egyebkent kivalo alkalom arra hogy utana uj bort novesszen az ember... A Walgreen's kituno gel-t arul ilyen celra... Raadasul rogton helyben a South Beach-en. A masodik nap rajossz hogy nem is olyan sok az a $10 a napernyoert...
Igaz nem en vagyok a topicgazda, de remelem Mumu nem fog megharagudni ha megkerdezlek benneteket, ki hol szereti tolteni szabadsagat ebben a szeles, nagy orszagban?

Udv,

WiseConsin

Előzmény: Tibor Arato (1080)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.08.04 0 0 1096
Kettős állampolgárság mostanság: Kanada nem ellenzi, az USA elnézi, Magyarország pedig megendgedi. Persze az sem mindegy milyen sorrendben "gyüjtöd be".

DRP.

Előzmény: Bell (1094)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!