Jah, esélyem nem volt nagyon túllépni a felsorolt összegeket, amik 50e, 200e, 300e és 400e. Amikor pl. 100e-et akartam tölteni, reklamált, hogy nem lehetséges, mert túlléptem a határt! Eddig max. 90e-et engedett tölteni egy kártyáról 24 órán belül. Arra lennék kíváncsi, hogy ez a maximált limit vhol le van írva a saját account-omon belül, vagy ez egy "titkos" információ.
Ha egyébként zárolják a számládat, fizetni akkor is tudsz a virtuális Revolut kártyáddal.
Én pl. próbaként kifizettem vele a telefonszámlámat online és működött. Tehát zásolásnál "csak" visszautalni nem tudod magadnak, amíg fel nem oldják, de költeni tudsz róla.
A feltöltésnél nem tudom mennyi az elvileg lehetésges max limit, de szerintem amit felkínál négy összeget, amikor a feltöltésre kattintasz, azt nem nagyon érdemes túllépni.
Én rögtön első feltöltésnél az ott felkínált legnagyobb összeg kb. tripláját adtam meg (elég alacsony összegeket adott meg sajnos), elutasította a feltöltést, a dupláját már sikerült feltöltenem, de azonnal zárolták is a számlámat.
Úgyhogy én "ökölszabályként" azt mondanám, hogy az app által felkínált legnagyobb összegnél többet ne töltsél fel, nehogy zárolják.
A felkínált összeg viszont tényleg emelkedni fog, minél gyakrabban töltesz fel.
Az utolsó kérdésedre sajnos passzolok. Én csak egy kártyát használok feltöltésre, mert pénzváltásra használom a Revolutot. Utána utalom is vissza a HUF számlámra.
Viszont ami még pozitív, ha pénzt váltok és a visszautalást még délelőtt elindítom, kb. 1-2 óra múlva megérkezik a pénz a magyar számlámra!! Csak pislogtam, azt hittem lesz vagy 2-3 nap.
A bank és a Revolut közötti "közvetítő" terhelte be kétszer az összeget, azt mondta nekem. Viszont már úton van a jóváírás azt is látták és ha minden igaz, délután jóváíródik a számlámon.
Nem mintha a Revolut olyan nagy kedvet csinált volna a használathoz ezzel a húzásával, de érdekelne hogy a próbálgatós módszeren kívül van valami más mód annak a kiderítésére, hogy mennyi az aktuális maximálisan feltölthető pénzmennyiség bankkártyáról? Tudom, azt írják, hogy ez az idő előrehaladtával nő, csak az nem világos, hogy épp' mennyi. Másik kérdés, hogy azt ugye jól értem, hogy ez kártyánként érvényes, tehát akár 5 különböző kártyával is tölthetem a Revolutot egy nap, azért nem fog reklamálni, csak az egyes kártyák maximális limitjét nem léphetem túl?
Na beszéltem a bankos hölggyel, aki a kapcsolattartóm, hogy hogy tudtak limit fölött terhelni.
Utánanézett a "részletes tranzakciókban" vagy mikben, ahol azt látta, hogy a kártyával tényleg csak egy feltöltést hajtottam végre. Hát de mondom akkor hol a hiányzó másik összeg, hogyan lett kétszer beterhelve????
Fogalma nem volt róla neki sem, de ráírt a reklamációs osztályra és hív, ha kapott választ.
Tehát valójában nem vásároltam limit felett, de valahogy mégis. :) Komolyan nem is értem, hogy akkor hogyan és hová tűnt el a másik összeg?
Köszönöm! Ha jól értem a sorrend az, hogy először a költés pénznemében próbál terhelni, ha az nincs, akkor a lakhely szerinti illetékes ország pénznemében, ha az sincs, akkor bármiben.
Illetve az utolsó mondatot jól értem, hogy 1 vásárlást csak 1 pénznemben tudok megtenni? Tehát akarok vásárolni mondjuk 100.000 Ft-ért és a számlámon van 50.000 Ft és 200€ akkor nem tudom kifizetni, mert 2 devizával nem lehet?
...de tegyük hozzá, hogy a hétvégi váltásnak van költsége, így aki hétvégén tervezne más devizában költeni, mint amiben az egyenlege van, inkább előre töltse fel inkább azt a zsebet hétköznap
Annyi fejlemény van nálam, hogy a Curve-ben már REFUNDED szerepel az eddigi összeg helyén, azaz valami mozdult fél órával ezelőtt. Ez a refund persze az Ersténél még nem látszik, ott még foglalásban van az összeg, de az Erstétől nem is várok villámgyors dolgokat...
Nálam is érdekes, hogy be van állítva x összeg a max. napi vásárlásokra (az "lényegtelen", hogy EUR-s számlánál HUF-ban van megadva), de a beállított HUF összegnél - 320-as árfolyamon számolva - "csak" 30%-kal sikerült többet levenni a számlámról!
Fel is hívom holnap a kapcsolattartómat a banknál, hogy akkor hogy is van ez. Ezek szerint a limit ennyit ér.... Vicc!!
Én ugyanezt tettem ma. Írtam a Revolutnak + screenshotot küdtem a kivonatomról ill. hívtam a bankomat (Rafi).
Nálam ugyanannyit vett le "fillérre". EUR-t töltöttem fel.
Revolut live agent válasza dióhéjban: biztos nem náluk van a hiba (szerintem nem a f***t, ha többen is így jártunk), különben is ha a kedvezményezett nem fogadja az összeget, az visszakerül a számlámra x nap múlva, de az iletékes csoportnak továbbította a problémámat, dolgoznak rajta gőzerővel, stb. (Ilyenkor szokásos bullshit duma) Ja és ha x napon belül nem kapom vissza az összeget a számlámra, akkor chargebackeljek a bankomnál.
Rafi: Felvette a call centeres kisasszony a reklamációmat, továbbítja az illetékes osztálynak, akik majd hívnak 48 órán belül. De munkanap 48 óra!!! Ergo mivel kb. ma délben beszéltem velük, lehet hogy a Pünkösdhétfő miatt kedd délelőtt lesz... :((
Én úgy döntöttem, ha jövő hét péntekig nem kapom vissza a pénzt bebattyogok a rendőrségre és feljelentést teszek. Aztán baszakodjanak vele a rendőrök.
Jelentkezz be a hivatkozásommal, és ingyenes Revolut-kártyát kapsz, amellyel kitűnő átváltási árfolyamokat használhatsz külföldön. https://revolut.com/r/zsoltfwp9v
érdekesség: a curve szó alapján adhatja az 1%-ot, nekem a Tesco az egyik kiválasztott, de a Tesco előtér üzletsorában történt vásárlásra is adtak vissza, a kivonaton "kutyagumibolt tesco" szerepelt :D
hétfőn én is töltöttem erstés és kh-s hitelkártyáról közvetlenül a forint minimum összeget, hogy legyenek regisztrálva, ne újonnan hozzáadott kártyák legyenek, ha egyszer használnám őket
mindkét kártyánál még a secure code sms kódokat is be kellett írni az appon belül
az igaz, hogy curve-ön keresztüli töltésnél ez a kör kimaradt mindig
Én egy hétfői feltöltéssel jártam ugyanúgy, mint neomedia és kircsi21.
Bankkártyával feltöltöttem a Revolutra x összeget és ma vettem észre, hogy kétszer terhelték meg vele a bankkártyámat. Viszont a Revolutra csak egyszer került fel. :(
Reklamáltam a Revolutnál is, meg a bankomnál is. Amint lesz fejlemény, írok.
U.i: Nekem is zárolták az elején a számlámat, valószínűleg azért, mert nagyobb összeget töltöttem fel, mint amit az app felkínált. (EUR-ban kapom a fizut és Revoluton váltom HUF-ra.) Elküldtem nekik a kért papírokat, írtam egy kommentet FB-n az egyik cikkükhöz, másnap felvették velem chaten a kapcsolatot és feloldották a zárolást.
Nekem is hasonló volt a "rendszer", ugyanúgy Curve-vel töltöttem, ami mögött egy Erste Max volt. Ha zártam volna a Curve-öt, akkor ez nem történt volna meg... Asszem' ezután zárogatni fogom.
Nem olvastam el a Revolut hibáit ecsetelő blogot, de eddig "csak" olyanról volt szó, hogy zárolták az egyenleget és "csak" nem fért hozzá az ember a pénzéhez. Ez ennél sokkal durvább, itt egyszerűen megcsapolta a számlámat és ül a pénzen vhol... aztán majd egyszer talán visszafizeti :/. Még nyomoznak...
(Csak zarojelben. Elvileg ha "jutalom" is van a kartyas fizetes utan, mar nehany ASZF-be bekerult, hogy a visszateritest jelezni kell. Az erstes topikban valaki par honapja linkelte is es idezte is az ide vonatkozo reszt, de most mar faradt vagyok megkeresni)
Én tegnap előtt hétfőn töltöttem a Revolut ra 900 eurót 600+300 részletben amit még akkor tovább utaltam külföldre. Cetelem kártya, alapból eurót töltöttem fel.
Most meg néztem, nem vonta le kétszer. Ezek szerint szerencsém volt.
Ám nem tudjátok miért erősödik most a fotmrint és más keleti valuta is? Mintha az euró erősödne a dollárhoz képest?