Keresés

Részletes keresés

az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2017.01.12 0 1 824

Ezt hívják kettős mércének, ami a libbant balfékek kedvenc sportja.

Előzmény: anyul2 (800)
voks02 Creative Commons License 2017.01.12 0 0 823

"Ezek a szervezetek a töredékéből élnek annak, mint amennyibe a propagandaminisztérium egy közepes politikai kampánya kerül. Befolyásuk a valóságra igen csekély, ami abból is jól látható, hogy a tevékenységük ellenére a nőket verik, a romákat elkülönítik, a közpénzt pedig könnyed nyugalommal lopják. Veszélyességük a társadalomra, de még a hatalomra is nulla. Közös ismertetőjelük, hogy a gyengéket támogatják az erősebbekkel szemben, amiről az evangéliumok, a népmesék és a hagyományos erkölcsi nézetek azt tartják, hogy derék dolog. Az evangéliumokból és a népmesékből persze azt is tudjuk, hogy a derék embereket időnként üldözik a szaremberek."

Előzmény: dexep (794)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 822

Pfff, ezt eddig nem nagyon publikálta a vezéred, sőt mintha szégyenlősen takargatná az egykori soros ösztöndíját.

De ha adtál nek egy jó ötletet, el ne felejtsd behajtani a jogdíjat.........

Egyébként pedig " 1989 szeptemberétől 1990 januárig a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választás miatt félbeszakította."

lásd:https://hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor

Előzmény: A pupák pék pókja (816)
panthera negra Creative Commons License 2017.01.12 0 0 821

Kinek osztaná?

Saját fiainak, akiket megtaníttatott: hogy ragadják és tartsák meg a hatalmat.

Akiknek a kedvéért most a mumust is eljátssza (nyilván nem ingyen).

panthera negra Creative Commons License 2017.01.12 0 0 820

Ezzel minden rendben van és miért kellene fosni? Te fosol? 

Előzmény: Bakter. (819)
Bakter. Creative Commons License 2017.01.12 0 0 819

Na ezért fosnak a fidesz kommancsok

Orbán Viktor 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, 1989 szeptemberétől pedig az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Soros-ösztöndíjjal tanult az Oxfordi Egyetemen 1986–87-ben Szájer József, a Fidesz EP-képviselője. Németh Zsolt volt külügyi államtitkár 1988–89-ben ugyancsak ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban.

Schmidt Mária, Orbán korábbi főtanácsadója, a Terror Háza igazgatója hároméves kutatási ösztöndíjat nyert a Soros Alapítványtól a magyar zsidóság XX. századi történelmének tanulmányozására ­1985-ben.

Kövér László mostani parlamenti házelnök 1987–1988 között kutathatta Soros-ösztöndíjjal a közép-európai társadalmi mozgalmakat. ­Deutsch Tamás a részben Magyarországon, részben Angliában működő, kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szervezett hat hónapos „menedzseriskola” hallgatója volt 1989-ben. Kovács Zoltán kormányszóvivő 1994 és 1995 között Soros-ösztöndíjjal Oxfordban a The Queen's College-ban tanult.

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 818

Teherforgalmat én tizensokéve láttam utoljára, amikor az MH harcjárműveket hozott egy gyakorlatra, azóta 0.

Hogy túl lett árazva vastagon, az biztos, többek közöt az - eddig legalábbis - feleslegesen megépített liftek, értelmetlen helyre rakott akadálymentesítések, csili-vili viadukt és egyéb kutyaf@szán vitézkötés jellegű építmények miatt.

Azé' emlékszem én az ürömi kereszteződésre is ( "Maczó-lámpa" ) amikor csúcsforgalomban döcögök a körforgalom előtt...

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (813)
Vevegyő Creative Commons License 2017.01.12 -2 0 817

Ugyan már miért akarná a világ egyik leggazdagabb embere megbuktatni egy hangyafülnyi országocska pocakos miniszterelnökét? 

A pupák pék pókja Creative Commons License 2017.01.12 0 1 816

Orbán, Kovács Zoltán Soros ösztöndijasok voltak!

Persze.

Oxfordban derült ki, hogy Soros papa mire osztogatja a pénzét meg az ösztöndíjait.

Volt akinek felfordult tőle a gyomra, és otthagyta.

A helyzet az, hogy sokan bedőltek a látszatnak, hogy aki a kommunizmus ellen van, az automatikusan jó fiú.

Így csalogatta lépre Soros a keleteirópai fiatalokat, hogy kitenyéssza magának a fullajtárokat, akik eladják neki az országukat.

De Orbán időben otthagyta, mint Szent Pál az oláhokat, de legalább megismerte a módszereit, céljait, mocskos trükkjeit.

EZÉRT áldoz Gyuri bácsi csilliárdokat arra, hogy megbuktassa, mert olyan ellenfél, aki alaposan ismeri.

Előzmény: Bakter. (791)
voks02 Creative Commons License 2017.01.12 0 0 815

Ahogy megpróbáltam kideríteni, két helyről származhat a szám, mindkettő téves. Az egyik a szajoli szakasz, aminek ennyi volt a kilométerára (botrányosan, vérlázítóan magas, ugyebár), a másik az esztergomi szakasz, amelynek valamikor a régiségben volt még 25,4 milliárd az ára (eredetileg csak 8,4 lett volna hazai, többi EU), már természetesen a sokszorosánál járunk. Volt tehát 25, 44, 80, most már 120-nál járunk.

Összehasonlításképpen: a franciák a TGV-nek (tudod, az az erdei keskenynyomtávú vasút, amit Thomas, a gőzmozdony húz) csináltak egy új szakaszt pár éve, alagúttal és féltucat viadukttal együtt, az került 14 millió euróba, azaz 4,4 milliárd Ft-ba kilométerenként. Mi most 2,3-nál tartunk.

Előzmény: Törölt nick (799)
King_of_Giants Creative Commons License 2017.01.12 0 0 814

Madarat tollárol

Előzmény: az isteni Higgs bozon (776)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2017.01.12 0 0 813

Nem olyan rettenetes a változás ezért a pénzért - egy jó nagykarbantartásnak épphogy megfelel.

Vele együtt meg elszaródott egy csomó más (a Dorogi, a Tokodi állomás és környéke, az Esztergomi végállomás faluvégi hangulatos és büdös maradt) azonkívül semmi jelentős forgalomgyorsulás. És a 4 éves 10-es úti autóbusz rettenet, Vörösvári barlangvasút/autóközlekedés, az angol temető - Ürömi körforgalom csúcsidőben (menj le te a temetőtől gyalog a Solymári vasútállomásig, ha beállt a forgalom!

A kocsik - még - kulturáltak, ezt elismerem.

Teherforgalmat nem látok, vagy mert nincs (pedig lehetne), vagy ezt már nem bírja, vagy én járok arra rosszkor.

Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 812

Sok helyen még tényleg nem állnak a felsővezeték-oszlopok, a vörösvári állomáson kazlakban fekszenek, most állítják/fogják állítani. Az első ütemben sok helyen csak előkészítették: betontalpak+tőcsavarok.

Emlékszem a leállításra, és a "munkakezdésre". Qrva gyorsan felszedték a síneket, aztán közel egy évig kb. nem történt semmi.

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (808)
Anne Duffield Creative Commons License 2017.01.12 0 0 811
Alex Raps Creative Commons License 2017.01.12 0 0 810

Nyilvánvalóan nem az eszéért került a hivatalába. :)

Előzmény: Vevegyő (807)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 809

Az is elég nagy lelki teher nekem, hogy Orbán Viktor a miniszterelnököm, te milyen viszonyban állsz vele? A gazda meg én vagyok, még ha csak a kutyámé is.

Előzmény: dexep (789)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2017.01.12 0 0 808

Nem tudom.

Amikor elkezdték az egész "munkát" és leállították a vonatokat, akkor volt egy ilyen tájékoztató.

Nem lehet kamu a dolog, mert mint írtam: a villanyoszlopok már állnak, gondolom nem a kutyáknak rakták oda őket internetezni és most erre + 33 milliárd(?!).

Előzmény: Törölt nick (798)
Vevegyő Creative Commons License 2017.01.12 -1 0 807

Csak az erős idegzetűeknek:

Alex Raps Creative Commons License 2017.01.12 0 0 806

A tank csak azután következett de mindegy. Tudom mert a televízión és az interneten keresztül végig figyeltem az eseményeket. Mindegy. Egy épeszűben már gyanú ébredt volna akkor amikor a leszedett azonosítókat említettem. Biztossss a nagy sietségben már mindenkinek egyszerre a laktanyában leesett és nem azért volt mert a hatalom meg akarta félemlíteni az ellenzéki tüntetőket (no meg a renitens módon ellenszegülni készülő lakosságot)! 

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (743)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 805

Én naponta utazom ezen a vonalon, és azért valljuk be, óriás előrelépés ez ahhoz képest, milyen volt elötte a vasútvonal. És óriás előrelépés, hogy megszűntek a 10es úttal való szintbeli kereszteződések. Sok kezdeti problémát is megoldottak már, pl. a várótermek, WC-k nyitvatartását. A felújított állomásokon ezekben tényleg kulturált körülmények fogadják az utast ( Óbudán mondjuk még nem szálltam le.

Persze, ha egy gyönyörűen megterített asztal sarkán csak egy pici tányérnyi sz@rt lát az ember, az igen zavaró tud lenni, és az van itt fölösen. Hogy én is hozzátegyek nehányat:

- a pvvári. állomás peronján a viakolor burkolat fugáiban tavaly őszre ( 1 éve adták át !! ) burjánzott a gaz, ekkor fűszegélynyíróval nagyjából levágták, ez persze halottnak a csók, ettől csak megerősödik a gyom

- a 10 út melletti aluljáróban szeméthalmok és átható húgyszag: ez persze néhány ember bunkóságának köszönhető, de a területnek nincs jó gazdája, a takarítás esetleges és felületes.

- ugyanott a három lift az átadás óta üzemen kívül, nesze neked, akadálymentesítés

-Szabadságliget: a pálya alatti aluljáró egyik lejárata akadálymentesített, a másik oldala már nem, ha az is lenne, feleslegesen: ez a Kálvária-domb kb. 15% emelkedésű, vízmosásos földútjára vezet. Ez is -így-  kidobott pénz volt, ami persze - landolt valahol :-(

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (742)
Vevegyő Creative Commons License 2017.01.12 -1 0 804

Ezt azoknak, akik lelkesen üdvözlik az izraeli példa követését:

Az izraeli törvény mindössze azt írja elő, hogy egy civil szervezetet regisztrálni kell, amennyiben kiadásainak több mint 50 százalékát külföldi kormány finanszírozza. 

(Idézet egy másik topikból.)

Vevegyő Creative Commons License 2017.01.12 0 0 803

Nana, pici, Németh Szilárd úgy, ahogy van, a tiéd!

:)))

Előzmény: Törölt nick (802)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 1 802

Úgy látszik, már a negyedvonalbeli trollokat küldik csatába Fideszék.

És még ők is túl jók a ballibbant elsővonalbeli trollokhoz képest.

Előzmény: Vevegyő (796)
MátéBence5 Creative Commons License 2017.01.12 0 0 801

Ez óriási :DDD

Előzmény: az isteni Higgs bozon (776)
anyul2 Creative Commons License 2017.01.12 0 1 800

Érdekes, hogy akik szerint azért a pár hónapos ösztöndíjért egy életre el kéne köteleződni soros mellett, pont azok a folyamatos baksist kapókat pedig az adományozótól teljesen független civileknek mondják.

Előzmény: az isteni Higgs bozon (792)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 799

Ja, és hogy jött ki nekik, hogy a 120milliárd az eredeti 20x árnak a 3x-osa? :)

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 798

Köszi.

Az eredeti tervben és összegben már benne volt a villamosítás 

Ez hol van leírva, segítenél?

Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2017.01.12 0 0 797

Ím egy (volt?) kitartott:

Vevegyő Creative Commons License 2017.01.12 0 0 796

Úgy látszik, már a negyedvonalbeli trollokat küldik csatába Fideszék.

:)))

baculum Creative Commons License 2017.01.12 0 0 795

:-)

Kamenyev ( Rosenfeld) elvtárs is Leninnel együtt (és Zinovjev et:). ) voltak vezető sajtó mu kasok, mégis bebizonyosodott róla, hogy elarulta a forradalmi eszméket :-)

:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!