Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Lesz idén barack, vagy csak 10 évből már 5-6 év lesz elfogadható?
Ez a "siker" nagyon jó a (japán) sintoizmusban
Szeibo istennőhöz képest, akinek egy 1000 évente termő barackkertje van, s aki eszik ezekből a barackokból, örök életet nyerhet; Toboszaku kami, neki sikerült ellopnia három barackot Szeibo kertjéből, általában öreg emberként jelenítik meg, aki barackot tart a kezében;
Minden kajszitermesztőnek Nagyon Boldog Újévet kívánok a 2022-es évre. Ebben a kaotikus időjárási és vírushelyzetben kívánom mindenkinek hogy találja meg a számítását a gyümölcstermesztésben. Nagyon nehéz de mégis csodálatos feladat. Hajrá
A tavalyi, virágzáskori fagyproblémánál ajánlottatok valami fagy elleni készítményt. Nem emlékszem a nevére 😒 megtudná mondani valaki, mi volt az? Nem a Damisol BB, az biztos 😉
Üdv ! A számok melyik irányba jeleznek pozitívan !:-) Idén ősszel került a földbe egy Ceglédi arany (prunus armenia) csemete ,jól v rosszul döntöttem !?:-) Hát ki nem ásom ,de kíváncsian várom a hozzáértők véleményét !:-)
Vírustoleránst vegyél (Pl. Tomcot, Flavorcot, Hartcot stb).A mirabolan alanyt célszerű kötött talajra ültetni. A legtöbb oltványt ezen lehet kapni. Sajnos a ceglédi fajták nem igazán vírusellenállók.
Én azt hiszem ez a seb egy levágott, vagy letört ág helyén alakult ki. A levágást a seb alatt kb. hány centivel gondolod? Kb. hol teljesen sárga a hancs?
Nem kell leszedni az előző réteget, csak javítani. Ugyanis előfordul (hogy mitől azt nem tudom) hogy megreped. Lehet megkeményedik a Naptól és ahogy a fa (seb) nőn nem tud nyúlni. a baktériumok pedig bemennek a sebbe még a hjszálrepedéseken is.
Egyszóval én úgy tapasztaltam, hogy évi két frissítés elegendő, míg be nem gyógyul egy seb. Van ilyan nagy cseresznye sebem, amit már tizenéve gondozok és nem korhadt be.
Említetted, hogy évente kétszer lekeni fasebkezelővel, és begyógyul. Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy-egy ilyen sebkezelőzés előtt az előző réteget lekell-e kaparni, és a "sebet kitisztítani" ? Vagy közvetlenül mehet rá?
Szerintem "normális" volt, sőt mivel jó vitális állapotban volt, így egész sokáig fent voltak a zöld levelek. A pszeudomonas pont ilyenkor télen a legfertőzőbb, nem kockázatos most kaparászni és bekenni?