Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Korsim Creative Commons License 2012.04.09 0 0 2679

Hello,

Nekem Iphone 4 van, gond nélkül megy a BT zenelejátszás, amennyiben a telefonon bekapcsolom a lejátszást, megjelenik a fejegységen a jel. Az átvitelt a gyári telefonkihangosítón keresztül viszi. Tökéletes - tiszta hang. Nekem nem kellett aktiválni, ahogy párosítottam a telefont, azonnal használható volt ez a funkció.

Nekem nem cserélgeti a névjegyzéket, minden módosítás amit a telefon névjegyzékében csinálok, gond nélkül módosítja.

Előzmény: ckerti (2678)
ckerti Creative Commons License 2012.04.09 0 0 2678
Igen tisztelt RSÖdön Méltóságos Úr!

Éppen a szóbanforgó Gulb uraság példáján felbuzdulva szeretném a BT zenelejátszást aktiválni, de ha nem megy, hát nem megy, csak kérdeztem :-))

A névjegyzéket nálam is össze-vissza cserélgeti, ezért csak a 6 kedvenc számot hívom kocsiból, vagy a telefonon keresek (álló autónál), mert az gyorsabb, kényelmesebb.
A Columbus ezen a téren még fejlődhetne (vagy elkényeztetett az iPhone ügyes keresője?).
Előzmény: RS Odon (2677)
RS Odon Creative Commons License 2012.04.09 0 0 2677

Igen kedves ckerti Úr !

A problema nem a colombussal van. A BT egység elektronikai részétől függ.  Igen tisztelt gulb kollegának pl működik - elmondása alapján ez a részegység. 

Más témakör

Nálam most olyat csinált a colombus - szerintem valamit szart elállítottam a telefonon és ezért - hogy az eddig jól hozott tel. névlistát megcserélte, azaz a keresztnevek kerültek előre.

Amikor először csatlakozott fel a navira akkor is így hozta majd valami oknál fogva meggondolta magát és a magyar használatnak megfelelően a vezetékneveket tette előre. 

Most a keresztnevek vannak megint elől. Hátha meggondolja magát egyszer és megint rendesen fogja hozni a névlistát. :-))))

Előzmény: ckerti (2676)
ckerti Creative Commons License 2012.04.08 0 0 2676
Nekem is lenne egy kérdésem.
Adott egy Columbus, amin a legújabb szoftver van (a számát most nem tudom).
Media funkcióban halványan látszik egy Bluetooth jel is az SD, HDD... gombok mellett.
Gondolom BT-n is tudna fogadni zenét, csak az nem tudom, hogyan bírják rá az iPhone 4S-t, hogy átküldje Ill. hogyan lesz aktív az a fül?
Akinek van tiptyje, az mondja a tiptyjit :-)
Varshi Creative Commons License 2012.04.08 0 0 2675

Ha van egy RNS-510-em, meg lesz egy aktív mélyládám, hogy hozzam össze a kettőt?

A fejegységről vegyem a jelet valami kimenetről, vagy a hangszórókról? (a láda mindent fogad)

Ha az előbbi, akkor kell-e valamit állítgatnom szoftveresen?

pberencz Creative Commons License 2012.04.08 0 0 2674

Szia!

Hívj fel, megnézzük!

P.

Előzmény: Törölt nick (2671)
eszkimo37 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 2673

Ja. "használtan".

Előzmény: VéPeti (2672)
VéPeti Creative Commons License 2012.04.06 0 0 2672

Javításban nem tudok segíteni, de ne hagyd magad átverni! Egy RNS-510 -et most úgy 180.000 -re saccolnék, és egy köszönömért még be is rakják.

Bár azt nem írtad, hogy melyik típusra mondtak 1 misit, és melyik volt az a lúzer banda, aki ezt elkövette.

Előzmény: Törölt nick (2671)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.06 0 0 2671

Üdvözlet az Uraknak!

Tudnátok ajánlani valakit, aki járatos gyári vw fejegységek javításában?

Sajnos csak az üdvözlő üzenet jelenik meg, sem a rádió, sem a navigáció sem más nem működik rajta.

A VW zervízben azt mondták, hogy egy új egymillió fölött van, ill a régit beszámítva 600 körül...

Köszönöm!

Korsim Creative Commons License 2012.04.04 0 0 2670

Azt megköszönöm és várom.

Előzmény: luky84 (2669)
luky84 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 2669

Amikor végeztem a szereléssel, nem fényképezgettem mert örültem, hogy végre visszakerül minden a helyére.

Azonban hamarosan lekapom még egyszer az ajtópanelt a kiemelő miatt, és akkor készítek néhány képet.

Majd átküldöm őket!

Előzmény: Korsim (2668)
Korsim Creative Commons License 2012.04.02 0 0 2668

Aha....

Nem csináltál véletlenül néhány képet a szerelésről? Érdekelne, hogy a hangszórók kifúrása után milyen "nyom" maradt.

Előzmény: luky84 (2667)
luky84 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 2667

Nekem se csavarozva voltak, hanem szegecselve.

A gyári kábelezés maradt a helyén, így én is bármikor vissza tudom alakítni gyárivá az egészet.

Bocsánat, most hazudtam. A csipogókat nem tudom már kivenni, és kiszerelni roncsolás nélkül, de azokból a gyáriak sem élték túl a műtétet.

Sajnos, én se nagyon találtam beépítési megoldásokat - méreteket.

Két ajtókárpit első+hátsó levételével kiderül. A hátsó szerintem nálad is 1az1-ben cserélhető egy 16-os körülire. Az elsőnél meg a gyári kiemelőkeret mélységét kellene megnézni.

A szegecserlés lefúrása után viszont lehet bosszankodni, hogy hogyan szeded ki az ajtóból ha behullik.

Én egyébként nagyon abba az irányba megyek, hogy a régi láda is kivehető mert bőven elég mélynek is a beépített szett.

Össze se lehet hasonlítani a gyári hangzással az újat, viszont ha nagyon felhangosítom akkor még vannak gondjaim a rezgésekkel.

(Ezért kell hátulra is kiemelő keret, ami csillapít)

Előzmény: Korsim (2665)
markomartin Creative Commons License 2012.03.29 0 0 2666

Eladóvá vált RNS 510 mfd3 navim,hibátlan kipróbálható menetközbeni dvd  feloldással,az ára 140000 ft.         húsz 396 55 96

Korsim Creative Commons License 2012.03.29 0 0 2665

Nekem új Superb-be kellene valami, mert a gyári rendszer katasztrofális. Ami a problémát jelenti, hogy a hangszórók nem csavarral vannak rögzítve, és mindenképpen visszaalakíthatóvá szeretném csinálni. A hangszóró mérete 16 cm, de a mélységet pont emiatt nem tudtam lemérni. Neten kutattam, de nem igazán találtam eddig máshol beépítési ötleteket :(. Most egy ülés alatti mélynyomó javít valamit, de nem a legjobb megoldás.

Előzmény: luky84 (2664)
luky84 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 2664

Egyébként a hangszóróknak van hely bőven.

Én konkrétan OIIRS-t operáltam át, az első hangszóró gyárilag kiemelőszerkezettel van megoldva ami kuka, és helyette venni vagy készíteni kell másikat. A hátsók 1-1-ben mehetnének a gyári helyre, viszont a csillapítás miatt nem árt annak se egy kiemelő. (Nekem hátul direktbe ment a helyére, ez olyan vakvágány volt mint az első változtos jelátalakító megoldásom.) (Szóval most éppen kiemelőt készítek a hátsó ajtókhoz is.)

Az igazi szívás, ha a magasakat is ki akarja cserélni az ember, mert a gyártó egy számomra értelmezhetetlen méretű és minőségű kis csipogót alkalmaz, amely egyetlen normális minőségű-márkájú szabvány méretű csipogóval sem helyettesíthető. Így azzal lehet agyalni egy kicsit, hogy úgy tudja megoldani az ember, hogy a gyári látszat maradjon meg.

Előzmény: Korsim (2660)
luky84 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 2663

Szia!

Köszi a választ, idő közben én is rájöttem!

Természetesen!

Az első próbálkozás vakvágány volt de már megoldottam.

Tehát az RNS 510 hangszóró kimeneteit egy  Connection SLI4-el - RCA jellé alakítom. Mivel ezen van remote is, ezért már ez kapcsolja a Mac Fearless 4000 4 csatornás erősítőt.

A hangszórókat Mac cfx 2.16-os szettekre cseréltem. A csomagtartóban meg mobil megoldással van egy az előző I-es Octaviaból megmaradt MAC MP Reflex 300-as láda melyet egy Mac Z2100 erősítő hajt.

Így az rendszer most úgy szól az RNS hangtartomány 1/4-énél mint a régi megoldással a 3/4-ed hangtartományon. (hangerőben)

Én igazából nem is a hangerő miatt hanem a hangminőség miatt gondoltam ki, és vittem véghez az átalakítást.

A láda értelmén és szükségességén igazából még gondolkodom (beállítások - finomhangolások még folyamatban vannak). Lehet hogy egyáltalán nem marad benne, mert nincs rá szükség...

Egyébként nem kis munka a beépítés, szóval nem árt belegondolni kétszer is mielőtt nekikezd az ember :-)

Lehet vágni, fúrni, faragni. Nekem elengedhetetlen szempont volt, hogy az egész átépítés úgy nézzen ki a kocsiban, mintha nem történt volna az autóban semmi változás (külsőre).

Előzmény: Korsim (2662)
Korsim Creative Commons License 2012.03.28 0 0 2662

Előzmény: Korsim (2661)
Korsim Creative Commons License 2012.03.28 0 0 2661

egy teljes kép:

Előzmény: Korsim (2660)
Korsim Creative Commons License 2012.03.28 0 0 2660

hali,

Lábkiosztás szerint a kép középső részén Amp néven található csatlakozó a gyári erősítő vonal kimenete. Ha jól tudom ezt csak úgy tudod használni, ha a fejegységen beállítod a külső erősítő használatot, de ebben az esetben a nem fogja használni a saját beépített erősítőt.

Azt megkérdezhetem, hogy milyen hangszórókra cserélted? Átmérő, típus?

Előzmény: luky84 (2656)
_lala_ Creative Commons License 2012.03.26 0 0 2659

találtam egy rádiót ami betettem és hibátlan minden
kb 1 perc után teljesen leveszi a rajta lévő feszt
ami eddig benne volt az is hibátlan mint kiderült csak nem ebbe való
valami olyasmi lehet amit te írtál hogy fiatalabb
szóval az most eladó ha érdekel vkit
gyári RNS 300 navis csak cd kell hozzá
mp3-at játszik
vkinek kell szóljon :)

Jó az bele, csak az egyik vezérlőbe (CAN gateway - J533) újabb sw kell. Vagy ki kell cserélni egy újabbra, vagy kell találni egy "aranykezű" embert, aki képes a sw-t frissíteni benne.

Előzmény: peet2.0 (2654)
sky-001 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 2658

VW RNS-2 / MFD2 TOUAREG, MULTIVAN / T5, POLO DVD ALAPÚ NAVIGÁCIÓ eladó!!!

Volkswagen RNS-2 / MFD2 CD alapú navigáció, 16:9-es képformátumú, 6,5"-os LCD kijelző, CD/CD-R lejátszás. Csatlakoztatható TV tuner, DVD, PS2, monitor.

érd 06707770151!!!ár 95000ft

sky-001 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 2657

sziasztok ha valakit érdekelne esetleg :)))Egy teljesen új VW RCD-510 multimédiás  fejegység eladó!papirjaival kódjával 
Aki ismeri annak nem kell bemutatni (6 lemezes cd tár, sd kártya olvasó, érintő kijelző,Bluetooth telefon kezelés stb...)!
30 percet volt használva az autóban, még érezhető és látható a gombokon valamint az érintő kijelzőn hogy új....
Teljesen eredeti, nem japán meg kínai hamisítvány!
!!!!GPS NINCS BENNE!
 06707770151!!!!

luky84 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 2656

Sziasztok!

Octaviamban egy Columbus navi van.

A gyári hangszórókat cseréltem, és az újakat most erősítő hajtja.

A (nem gyári) erősítőhöz szükségem lenne a navitól egy remote szálra.

Meg tudnátok esetleg mondani, vagy a képen be tudnátok e jelölni, hogy a Columbus-on melyik a remote vagy melyik pontot használhatom annak?

Köszönöm!

pberencz Creative Commons License 2012.03.15 0 0 2655

Na, ugye, hogy ugye... Nem ma kezdtem. 8)

Előzmény: peet2.0 (2654)
peet2.0 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 2654

találtam egy rádiót ami betettem és hibátlan minden

kb 1 perc után teljesen leveszi a rajta lévő feszt

ami eddig benne volt az is hibátlan mint kiderült csak nem ebbe való

valami olyasmi lehet amit te írtál hogy fiatalabb

szóval az most eladó ha érdekel vkit

gyári RNS 300 navis csak cd kell hozzá

mp3-at játszik

vkinek kell szóljon :)

Előzmény: pberencz (2653)
pberencz Creative Commons License 2012.03.12 0 0 2653

Lehet, hogy hülyeség, de én abból indultam ki, hogy írtad, a készülék le tud játszani mp3-at. Úgy tudom ezt a formátumot 2008-tól tudják csak a gyári rádiók. Namost, ha a rádiód ilyen évjáratú, akkor elvileg emiatt szívhatja az akkut. Vagy rádiót, vagy can gateway-t, vagy autót kell cserélni! 8) Jobb ötletem nincs...

Előzmény: peet2.0 (2652)
peet2.0 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 2652

hát én így vettem

szóval nem tudom

ez volt benne

elvileg ez a gyárija

mert navis a fejegység és van navi antennám is

de lehet hogy igazad van nem tudom

Előzmény: pberencz (2650)
RS Odon Creative Commons License 2012.03.12 0 0 2651

Mester ezer éve nem járt itt.

Esetleg nem lett olcsobb a tv projekt, igaz a ft azota sokat erősödött. :-(

Előzmény: pberencz (2650)
pberencz Creative Commons License 2012.03.11 0 0 2650

A 2006-os évjárattal van a gond, nem a rádióval. Érthetőbben: a rádió újabb, mint a kocsi, a kocsi nem ért ezt-azt...

Előzmény: peet2.0 (2648)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!