Keresés

Részletes keresés

hupm Creative Commons License 2008.07.28 0 0 828

nem akarok mindig a rosszról írni, de ebben például nagyon átvertek minket (bár ők a rossz időre hivatkoztak, ami akkor kétszer olyan jó volt, mint a mostani monszunos évszak idején).

Szóval mi út nélkül költöztünk a 3-ba, gyakorlatilag a 2-es előtt pakoltak le a költöztető autók, aztán át a homok és sóderhegyen, fel a lépcsőn, aztán lift hiányában ismét fel a lépcsőn...

Pedig nekünk is azt mondták, hogy jövő péntekre kész lesz. Ebből lett a 3-4. péntek.

Előzmény: Kiállhatatlan maca (827)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.07.28 0 0 827
Az I-II-III. ütem elé mennyi idő alatt húzták fel az utat, nem tudjátok?
A IV-V. előtt még csak sártenger volt pénteken, ha át is vesszük a lakást, beköltözni út hiányában elég nehéz lesz. Azt mondták, megcsinálják péntekig, vagy valami ilyesmire emlékszem, mennyire reális ez?
Előzmény: hupm (826)
hupm Creative Commons License 2008.07.28 0 0 826

Nagyon jó itt lakni!

(És egyre jobb lesz, ha a fórumban megtárgyalt ügyek rendeződnek egyszer.)

Előzmény: schmarren (815)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.07.28 0 0 825
Nyugodj meg, ez csak nekünk kijáró fogadtatás volt :D
Előzmény: Törölt nick (823)
sancarlosp Creative Commons License 2008.07.28 0 0 824
Sajnos a lakhatási – ahogy te hívod – kb 2008 decemberében lesz meg (ezt a közös képviselő mondta). Ennek feltétele, hogy át legyen adva minden eladott lakás, ezután pedig megalakulhat végre a társasház (2009 jan-feb.). Így leírva, elmondva, ez olyan semmiségnek tűnik, de addig nincs osztott tulajdonlap, hanem 1 darab tulajdonlapon van az egész lakópark, és széljegyben vannak a lakók. Ez azt jelenti, hogy pl miután megvetted a lakást, és mondjuk fel akarnál venni egy kis jelzáloghitelt, hogy berendezd, vagy akármire, nem fogsz tudni felvenni, mert nincs mire, nincs a neveden a lakás. Eladni sem tudnád a lakást, amíg nincs tul.lap, vagy csak elég nehezen. Ez nem jelenti azt, hogy a vásárlásnál ne lehetne felvenni az épülő lakásra hitelt, mert jelzálogot építkezésre is fel lehet venni.
A fentiek miatt én nagyon szeretném, ha minél előbb megalakulhatna a társasház, illetve azért is, hogy érdemben tudjunk dönteni a közös dolgainkról…
Én 2006 szeptemberében szerződtem, egy éve fizettem ki a lakást, és még mindig nincs saját tul.lap, ami kezd zavarni.

Más, én is azok közé tartozom, aki szeret itt lakni, és azt hiszem, erről többször is írtam.

Bejutás tényleg nem vészes, illetve mielőtt nem zárták le a rakpartot nagyon jó volt, azóta picit nehezebb. Én a belvárosba járok autóval, rakpart lezárása előtt reggel 8:30 kor indultam és 9:00-kor parkoltam le a deákon. Rakpart lezárás után 1 óra volt a bejutás, most, hogy nyáriszünet van, megint 20-30 perc alatt bent vagyok, de hogy mi lesz szeptembertől… bele se merek gondolni!
Előzmény: Paco155 (816)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 823

Szia Paco,

kösz a kimerítő és részletes leírást a műszaki "átadásról". Így már valamelyest felkészülten  megyek holnap reggel, lelkiekben is, hogy nem lesz kellemes a légkör.

És persze felkészülök a leírásodból, hogy miket nézzek át alaposan. Majd beszámolok én is.

Előzmény: Paco155 (811)
schmarren Creative Commons License 2008.07.27 0 0 822

Szia Belebatyo,

köszönöm a leveled, igazad van az építőipar tényleg ilyen: régen a gyenge technológia és a gyenge szaktudás volt az oka a gyenge teljesítménynek, most pedig a gyorsaság miatt vannak hiányosságok. Egy ingatlanos kollégám mondta, hogy a cél a vállakozónak az, hogy minél hamarabb befejezze a munkát és átadja a lakást, így gyorsan a pénzéhez jut, aztán a hibákat pedig majd garanciában kijavítja.  A garanciális javításokon nem bukik, be van az árazva rendesen.

Hát az, hogy egészen jó áron lehet megkapni ezeket a lakásokat, talán csak abból a szempontból igaz, hogy nincs ebben a kategóriában olcsóbb. 3 hete keresgélek és teljesen megdöbbentem, hogy szinte bármilyen áron elkelnek ezek a lakóparki lakások, viszik őket, mint a cukrot. Ennek egyik oka, hogy a bankok rengeteg pénzt pumpálnak ebbe a piacba, kicsit ész nélkül, felelősségérzet nélkül. Fontos, hogy megszerezzék az ügyfelet, akit aztán nem is eresztenek el egykönnyen.  Úgy érzem rám is kivetette már valamelyik a hálóját.

Előzmény: Belabatyo (817)
schmarren Creative Commons License 2008.07.27 0 0 821

Szia Paco,

Jókat, hasznos dolgokat írtál, a hitellel kapcsolatos infót felhasználom a jövő héten, köszönöm

Előzmény: Paco155 (816)
gpz Creative Commons License 2008.07.27 0 0 819
Én vonattal járok. 10 perc séta + 20 perc a Déli. Ezt semmilyen más közlekedési eszköz nem übereli.
Előzmény: s96kj (818)
s96kj Creative Commons License 2008.07.27 0 0 818
>jol lehet bejutni a varosba

hogy a legjobb bejutni szerintetek?
Előzmény: Belabatyo (817)
Belabatyo Creative Commons License 2008.07.27 0 0 817
Helo!

Mi szeretunk itt lakni, szerintunk jo. Muszaki problemak meg vannak es lesznek is. Beallok azok moge, akik azt mondjak, hogy a magyar epitoipar ilyen. Elhiszem, tenyleg ilyen...
Szoval jo itt lakni. Jo a levego, jol lehet bejutni a varosba, es Paconak igaza van, egesz jo lakasok, ahhoz kepest egesz jo aron.

Mi NEM bantuk meg.
Paco155 Creative Commons License 2008.07.26 0 0 816
Ha ez megnyugtat akkor mi még most sem gondoljuk azt, hogy rosszul döntöttünk, Liliomdomb Kft-vel semmi bajunk, sőt az eddigi tapasztalatok alapján nagyon megdöbbentünk pénteki eseményeken.
A lakópark elé is bizalommal nézünk, a lakások szerintünk jó beosztásúak, és az árukkal sincs baj. Jó középszint nem extra drága, bár nem mondhatjuk rá, hogy olcsó :)
Annak hogy már kész a lakás előnye is van és hátránya is. Egyrészt nem tudod a saját izlésedre alakítani - ezzel szemben van viszont, hogy meg tudod nézni végállapotában a vásárlás előtt.
Szinte csak a Rafis hitelt tudod felvenni, mert a többi bank nem ad úgy hitelt, hogy a lakást már 100%-ban kifizeti, de lakhatási még nincs rá. Ez abból adódik, hogy az 5 épületre egyszerre lesz kiadva és meg kell várni az ötödik befejezését. Bár lehet hogy neked ezzel már nem lesz gondod, mert mire hitelt veszel fel, meglesz a lakhatási.
A lakókról még nem tudok semmit, de remélem hogy jó társaság gyűlik össze.
schmarren Creative Commons License 2008.07.26 0 0 815

Sziasztok,

Kérlek Titeket, mondjatok valami jót is, valami biztatót! Például: ez igen, ezt akartuk, jó, hogy itt vettünk lakást, alapvetően jó döntés volt a Liliomdomb, itt lakunk már egy ideje és alapvetően rendben van minden: a ház is, a környezet is és a lakók is hú de jó fejek, stb.

Kinéztem a D épületben két lakást 4A24 (talán jobb a fekvése, csendesebb) és 4B11 (nagyobb ugyanannyi pénzért, de talán a fekvése nem a legjobb). Ezek már majdnem készen vannak, tehát nincs már lehetőségem különösebben bármit is alakítani, de hát olvasva a hozzászólásokat úgy érzem sok bajlódástól mentettem meg magam. Mit gondoltok?

Hiteles leszek, érdemes a kapcsolódó Raiffeisenes kapcsolattal foglalkoznom?

Az, amit eddig láttam ott, teljesen rendben van: színesnek és vidámnak tűnik. Jó Nektek, hogy már bent vagytok.

kösz

Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.07.25 0 0 814
Igen, érdekes bejárás volt.

Először is igencsak meglepett, hogy a lakás műszaki átnézéséhez tucatnyi ember tódult be velünk együtt a lakásba, ennek egyik fele dolgozott valamin, másik feléről viszont fogalmam sincs, mit keresett ott. De jó sokan voltak.

Másrészről fogalmam sincs, kivel/kikkel vitatkoztunk a szerződésünk értelmezésén, mivel azok a szimpatikus, de egyáltalán nem meggyőző úriemberek sem mutatkoztak be.

És volt még egyéb, sok-sok fura momentum, ami előtt be kell valljam, értetlenül állok. Mosogatás közben jutott eszembe, mihez tudnám az egészet hasonlítani: van az a reklám, ahol az autóban ülve vagy éppen a tükör előtt szívja fel magát a delikvens, hogy kellő lelkiállapotba kerüljön a nagy összeütközésre. Nem szeretnek minket. De ezzel a tudattal még le tudom élni az életem. Lehet, hogy időnként Leonóra kiscipője is tele volt velünk, de soha nem tapasztaltam a részéről hasonló viselkedést, hozzáállást, mindig kedves és udvarias volt.

Mondtam legutóbb is, fenntartom most is: legközelebb ügyvéddel kell megjelenni, majd ő vitatkozik szavakon, azok értelmezésén. Ahogy az úriember megfogalmazta: ez nem más, csak kekeckedés. Lehet. De ha egyszer valamiért pereskedésre kerül sor, a bíróság előtt sem történik más, mint a szerződésben leírtakon, azok értelmezésén vitatkozunk. Nem szeretem, ha kategórikusan kijelentik számomra, hogy muszáj a lakást átvennem, ha lakhatást nem befolyásoló hiba van a listán, mert ez nem igaz. Benne van a szerződésben, hogy birtokbaadásnál - még csak nem is műszaki bejárásnál vagy ahogy ők hívták, műszaki átadás-átvételnél !! - ha hibák vannak a lakásban átvehetem. Átvehetem. Azaz nem kötelező. Hol itt akkor a marha nagy megbízhatóság, amire annyira kapacitáltak?
Paco155 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 813
Én is olvastam a hetedik paragrafust épp ezért linkeltem be Ilonának. A Liliomdomb biztos hogy tudja mikor kezdték el az engedélyeztetési eljárást, viszont azt a tévképzetüket amit nekem ott az egyik úriember mondott, hogy "á, az csak 2009-től lép érvénybe" mindenképp el akartam oszlatni.
Előzmény: Gabek7 (812)
Gabek7 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 812
Szia Paco,
hat nagyon tanulságos a beírásod.

A rendeletből, amit linkeltél kimásolom, hogy:

7. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 5. napon lép hatályba, rendelkezéseit a 2006. szeptember 1-je után induló építési engedélyezési eljárásokban kell alkalmazni.

Ennek a lakóparknak az engedélyezése sokkal előbbi, bár az kérdés, hogy mind az 5 épületnek-e.

Előzmény: Paco155 (811)
Paco155 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 811
Visszaértünk a műszaki bejárásról ahogy ígértem leírom amit tapasztaltam.

Először a tények, utána a gondolataim.
Tény: A hibajegyzékre a következő dolgok kerültek fel.
- A WC ferdén lett leragasztva - ki fogják javítani.
- Az egyik szobában lévő ablak bukó állásban csak félig nyílt ki - még a ottlétünk alatt megjavították.
- A fürdőszobában a kád beépítését kértem befejezni (egész pontosan a vízzáró tömítés hiányzott a csempék oldaláról és a kád mellől) - amíg ott voltunk elkezdték megcsinálni gyakorlatilag ottlétünk alatt fejezték be a fürdőszobát.
- A kert öntözésére szolgáló csap fagymentesítése rossz (víz marad a csapban amit nem tudok kifolyatni) - szerintük ez így jó, így kell lennie. Erről majd egy nyilatkozatot íratok alá velük, hogy ennek így kell lennie és nem fagyhat szét télen, vagy ha mégis akkor ők vállalják a javítást.
- A gyengeáramú vezetékek nem voltak bekötve a végződtető dobozok hiányoztak - befejezik.
- Mivel én a melegburkolatot nem rakattam le így a beton kiegyenlítőréteg simaságát vártam el hogy meg tudjam mérni a hullámosságot. Nos ez nem sikerült, mert az aljzatról még a fesők által odapamacsolt gipsz és vakolatdarabokat sem szedték fel. - A birtokbaadásra elvileg síkba fogják tisztítani.
- Bár én kértem hogy az egyik levert sarkot vegyék fel a jegyzőkönyvbe itthon vettem észre hogy ez nem történt meg.

Pozitívumok:
- A padlólapot én már egyszer újrarakattam, mert elsőre katasztrofálisan volt odahányva, ezt két héttel ezelőttre megcsinálták akkor azt mondtam így már elfogadható,mostanra befugázták és rendesen szegélykövezték.
- A festéssel semmi gond, egyenletes, egyszínű.
- A vízzel az említett egy hibán kívül nincs probléma
- A beltéri ajtókkal nem volt probléma
- A z egyik erkélyajtó kilincs csak nagy erővel zárható, az ajtólap kicsit görbe Ilona szerint így kell lennie, nem vetettem fel hibajegyzékre ha roszabbodik akkor majd bejelentem garanciálisra.
- Az árammal nem volt gond.

A dokumentációból semmit sem kaptunk, Peták Ilona szerint most nem is kell semmit ideadnia ( ezzel egyet tudok érteni) sem megmutatnia, hogy rendelkezésre áll ( ezzel nem). Indoklása, hogy ezek névre és lakásra szólnak ezért nincsenek kész. (Mintha nem lehetne tudni melyik lakásról van szó és ki vette meg) Mindenesetre a birtokbaadás során ezeket majd prezentálniuk kell.

Ilona, egy kérésére ha nem haragszik itt válaszolok: Kérte hogy mutassam meg a jogszabályt amely a lakások "zöldkártyájáról" azaz a hőtechnikai tanusítványról szól, én meg mondtam, hogy fejből nem tudom. Nos a kérésére jelzem, hogy a "7/2006. (V. 24.) TNM rendelet az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról" ami ezzel foglalkozik, és a teljes szöveget itt találja:
7/2006. (V. 24.)

És a gondolataim: (Ezek teljesen szubjektívek, nem vagyok felelősségre vonható miatta a véleménynyilvánítás szabadsága alapján.)

Peták Ilonával találkoztunk, saját bevallása szerint olvasta az itt megjelent írásomat a műszaki bejárásról, hogy mit kell megnézni - nos ez megadta az alaphangulatot. Végig ellenséges és udvariatlan volt velünk szemben. Külön kiemelném, hogy amikor odaértünk és mondtuk kik vagyunk és miért jöttünk be sem mutatkozott, csak szólt hogy menjünk utána. Ezenkívül én hiába alkalmaztam konzekvensen az Ön megszólítást, Ő végig tegezett (lehet hogy a McDonald's-ban tanult ügyfélkezelést?).
Szóval látványosan utált minket bár először találkoztunk. Nem baj, nem bájologni mentem oda, hanem műszaki bejárásra így az általam igényelt szinten néztem végig a hibákat és nem csak körülnéztünk, hogy "egy darab lakás, pipa, mehetünk".
Majd a hibák összeírása után majd egy óra vita következett, hogy valójában mit is írunk alá, és miért nem vagyunk erre hajlandóak a jelenlegi formájában, mi áll a szerződésben és stb.... Megkérdeztem mi lesz az aláírandó jegyzőkönyv címe, mi áll a fejlécen. A válasza: Műszaki Átadás-Átvételi jegyzőkönyv. Nos ezt mi nem voltunk hajlandóak aláírni mert véleményünk szerint ez nem műszaki átadás hanem műszaki bejárás. Ezen elvitatkozgattunk fél órát szerintem a szerződésben is leírt műszaki bejárás a mérvadó, szerinte meg a műszaki átadás, - nem tudta indokolni miért azon az egy érven kívül, hogy tőle a főnöke így kívánja. Egy fél óra múlva aztán kezembe vettem a jegyzőkönyvet és úgy döntöttünk aláírjuk de megjegyzést írunk hozzá. Amiért így döntöttünk? A jegyzőkönyvnek nincs fejléce, nincs címe - tehát a semmin vitatkoztunk. A megjegyzés rovatba (ami nem volt, de nyitottunk egyet) pedig azt írtuk, hogy a szövegben szereplő "Építtető a lakást rendeltetésszerű használatra a tulajdonosnak átadja, a lakástulajdonos azt az építtetőtől átveszi" kitétellel nem értünk egyet, a lakást a birtokbaadási procedúra során vesszük át.
A vita során többször elhangzott a "miért nem bíztok bennünk?" kérdés amire mi a rossz tapasztalatainkkal hivatkoztunk a válasz a mondjak konkrétumokat kérdés volt. Majdnem megkérdeztem, hogy a pszihológus mikor jön, de inkább mondtam néhányat, amelyek persze nem hatották meg, a kérdés ismét az lett, hogy de miért nem bíztok bennünk.... aaarrrghhh.
A végén még megegyeztünk, hogy nem várják ki a 8 napot hanem 5 munkanap múlva augusztus elsején birtokbaadás. Amin a lakást át is fogjuk venni ha az a részletes szerződési feltételek 8. pontjában leírtaknak megfelel.
Azaz ha:
- A hibákat kijavítják
- A lakás megközelíthető az építtető által kijelölt területen (a költöztetők álltal is)
- A garázs megközelíthető az építtetők által kijelölt területen autóval is (a garázsbeálló a szerződés szerint is a lakás részét képezi)
- A dokumentációk megvannak

Vagy ahogy ez a szerződésben írva vagyon : "100 százalékos készültségi fokban, kulcsrakész állapotban".

A másik nevetséges indok a beszélgetés során az volt, hogy "nem ez az első lakás amit átadok, másoknak jó volt így, Ti is vegyétek át" Erre inkább nem is reagáltunk.

Ezenkívülaz a gondolat is szöget ütött bennem, hogy az általunk kapott 2008/07/17-n dátumozott levélben azt írja a Liliomdomb, hogy a lakás elkészült, menjünk nézzük meg 25-n. Ezzelszemben a WC szigetelését 5 perccel érkezésünk előtt fejezték be, a fürdőszobát el sem kezdték, és a gyengeáram sem volt készen. Az egésznek kapkodás és sietség szaga volt, hogy adjunk át mindent mielőtt kötbéres lesz - nem lett volna egyszerűbb felhívni, hogy ha csúsznak pár napot kívánunk-e kötbért igénybevenni? A válasz úgyis a nem kívánunk lett volna. Így inkább a szerződést próbálják erőltetni azzal viszont Ők állnak rosszul.

Na mindegy, egy hét múlva meglátjuk.
Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 810

Kösz,

nagyon fogok figyelni az erkélyajtókra, és kiemelten a villamosságra.

bár nem nagyon értek hozzá... tökéletes fürdőszobát, egyébként még én sem láttam sehol sem. pedig 5 költözésen és 7 felújításon vagyok túl.

köszi mindenkinek a választ, majd leírom, milyen papírokat kaptam.

Előzmény: Belabatyo (808)
gpz Creative Commons License 2008.07.25 0 0 809
A villanyszerelő banda az egy katasztrófa, ezt meg tudom erősíteni.
Mi több antennacsatlakozási helyet is kértünk, és a hálózatot nem "csillagpontosra" építették ki, hanem sorosra. Azaz a kábel elmegy az elsőig, ott el van vágva, másik kábel megy az elsőtől a másodikig, stb...

De! Az antennaaljzatok viszont csillagpontosak, aminek van egy bemenete, és kész. Úgy volt szerelve, hogy a másik kábel csak simán bele volt csavarva a kötöződobozba bekötetlenül! A nem-csillagpontos hálózat miatt kábeltévés internetet csak a sorban lévő első aljazba lehetett bekötni. (És Murphy törvénye alapján természetesen ott van a legrosszabb helyen...) Az aljzatokat pedig átmenőre kellett cserélni.

A gyengeáramú részt mindenki alaposan nézze meg, mert a szerelők nem értenek hozzá!
Előzmény: Belabatyo (807)
Belabatyo Creative Commons License 2008.07.25 0 0 808
Meg1 eszembejutott!!! Nalunk 3 teraszajto van. Sajnos mind3nal a mozgo szarny (tehat ami nyilik) el volt vetemedve! De, nem kicsit. Nagyon! 2-t mar csereltek, a 3. folyamatban.
Belabatyo Creative Commons License 2008.07.25 0 0 807
Sziasztok! Paco listaja teljesen franko. Nalunk ugyanezek lettek kb. megnezve, sot. Nem ellenoriztuk pl.: belso kismegszakitok feliratozasat es ott, jelentem, kurva nagy kaosz van. A villanyszerelok igen keszsegesek, de az elvegzett munkara nem lennek buszke. Amit meg Paco se es mas muszaki ellenor se tud kideriteni az az, hogy van-e pl elektromos kotodoboz a csempe mogott. Nalunk ugyanis van. Tukorfelfuraskor siman el is talaltam, ami akkor realizalodott, amikor elkezdtem behajtani egy csavart, ami egy 30cm-es kek szikra kisereteben kiolvadt a falbol... :D Nos, ekkor derultek ki nalunk elegge erdekes, az elektromos szerelest ovezo anomaliak, amiket soha, senki nem fog kideriteni addig, mig hasonlo nem tortenik. Ma volt nalunk egy antennaszerelo (T-XXXXX) aki elmondta, hogy ne is akarjuk tudni, milyen csovezesekkel talalkozott eddig a lakopark teruleten. Szoval Paco listajatn kiemelnek nehany dolgot. Nyilaszarok nalunk elegge szarul voltak sziloplasztozva (mar amiket kellett - erkelyajoto, stb...) Belso nyilaszarokat mindenkeppen ellenorizzed ugy, ahogyan azt Paco mondta. Kinyit, becsuk, csukodt allapotban nekiszalad, nyilik-e. Be lehet-e zarni, stb... Ajtotok hogyan illeszkedik falhoz, padlohoz. A csempezesre inkabb nem mondok semmit, a terasz nalunk katasztrofa. Atvettem, de komolyan az. Kivancsi vagyok mikor fog elkezdeni azni az alattunk lako. A 3-as epuletben egyebkent a folyosokon mar sok-sok lapot kicsereltek, de szerintem ott (is) csak a teljes ujralapozas lenne megfelelo. A furdonkben mondjuk azt, hogy jo a minosege, de nem kivalo. Festes, lessetek majd meg a radiatorok mogott :P Jah, a papirokrol meg majd irjatok, Paco, kerlek te is! Erdekelne, hogy miket kaptok meg. Utana en is nekiallnek behajtani oket! Bela
Előzmény: Törölt nick (801)
Paco155 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 806
Amit az ismerősöd sziló nak hívott az a sziloplaszt nevű tömítőanyag. Szilikonbázisú folyékony gumi és kisebb rések vízzáró tömítésére használják, különböző színekben kapható - szerintem fehéret vagy átlátszót használhattak. Vigyázni kell használatával, mert ecetsavat tartalmaz (a kikeményedést segíti) így tiszta fémre nem illik használni. A fürdőszobában több helyen találkozhatsz még vele az ajtók alján és a kád peremén.
Előzmény: lehcsi (804)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 805

Kedves Paco, Lehcsi,

köszönöm szépen a választ. pont erre gondoltam. Paco, ha túl vagy rajta, oszd meg velem légyszi, miket találtál, valszeg nálam is ugyanezek fordulnak majd elő. kösz mégegyszer nektek.

Előzmény: Paco155 (802)
lehcsi Creative Commons License 2008.07.24 0 0 804
Ha beleférek a ...-ba, kiegészíteném Paco igen alapos listáját azután, hogy mi már 2x voltunk műszaki átadás próbálkozáson, de a legtöbb belső ajtó hiányában ez eddig meghiúsult.
Nekünk az erkély volt a legproblémásabb, itt egyrészt a csempék hepehupásan és helyenként elég kopogósan voltak lerakva, a korlát több helyen le volt ütve és kellemes rozsdaszínben pompázott, ami pedig laikusként a legdurvább, cserébe alig észrevehető, az erkélyajtók alatt van valami szigetelő, amit a szakértő ismerősöm szilónak hívott, ez teljesen le volt pusztulva.
Bent első körben a festés volt elég gyatra, ezt másodszorra többé-kevésbé elég jól megcsinálták, a konyhai szpotlámpákat viszont másodszorra sem sikerült beüzemelni.
Lehet, hogy speciális probléma, de én aligha vettem volna észre, hogy nálunk a konyhai munkalap és a párkány között úgy 1,5cm volt a rés, és közte nem volt semmi, azaz ott a víz jól befolyt volna a falhoz, ezt egyébként másodszorra nagyon korrektül megcsinálták.

Attól egyébként ne féljetek, hogy lebeszélnek a hibákról, az Ilona szó nélkül jegyzetelt, az építésvezető Gábor meg szabadkozott és megígérte, hogy legközelebbre minden jó lesz, tehát bármi zavarót nyugodtan mondjatok meg nekik.
Paco155 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 803
És még egy apróság.
Ha valamiben hibát találsz természetesen mondhatják rá, hogy az úgy jó, ilyennek kell lennie.
Ilyenkor az ő véleményüket is jegyzőkönyvbe kell venni a hiba mellé. De mindenképpen szerepeljen a hibalistán hogy szerinted ez nem jó, már csaka későbbi félreértések elkerülése végett is.
Előzmény: Paco155 (802)
Paco155 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 802
Mivel mi holnap megyünk ugyanoda ugyanazért így majd a hétvégén vagy hétfőn elmondom a tapasztalataimat.
Én saját magamnak előre ezt írtam össze:

- Megnézni minden csapot hogy folyik-e belőle a víz, és hogy ha a hideget engedem akkor a hidegvízóra mér és fordítva. Zárt állapotban nem foroghat, WC esetén a hideg forogjon.
- WC- ben kádban ne legyen törmelék
- kádba/zuhanyzóba beleülve/ állva huppog-e vagy nincs rendesen alátámasztva
- minden konnektorban megnézni, hogy van-e áram, és ha a hozzá cimkézett kismegszakítót lekapcsolom akkor megszűnik-e. Ha nincs semmi bedugva akkor a villanyóra nem foroghat. Ha valamit bekapcsolok abban a pillanatban el kell indulnia.
- minden konnektor stabilitása ellenörizendő, hogy nem esik -e majd ki a falból egy hét múlva
- minden kapcsoló ellenőrizendő hogy jó lámpát kapcsol-e
- minden csempe ellenőrizendő, hogy nem sérült vagy törött
- minden padlólap ellenőrizendő, hogy nem sérült vagy törött
- A fugatávolságok a csempén/padlólapon egyeznek-e esztétukus-e ránézni vagy összevissza van lerakva
- a csempe/padlólapok egymáshoz síkba vannak-e lerakva vagy huplis az egész
- a padló/lamináltpadló sík-e.
- terhelésre nem süpped vagy nyikorog-e? ( minden négyzetcentiméterre rálépni)
- a falhoz való illesztésnél van-e lyuk,a szegőléc esztétikus vagy oda van hányva?
- ajtók megfelelően nyílnak, nem szorulnak, ha nem zárom kilincsre akkor nem nyílnak ki illetve nyitott állapotból nem záródnak be maguktól ( függőlegesség) Az ajtók zárt állapotban szépen illeszkednek nincs-e vetemedés.
- ugyanez az ablakokra és a bejárati ajtóra különös tekintettel a pontos zárásra (télen ott fog szökni a meleg)
- ajtózár simán jár-e
- ha bent van a konyha akkor minden elektromos eszköz ellenőrzése, hogy működik-e, illetve egyszerre bekapcsolva nem csapja le a villanyt
- konyha hibáit felírni és velük kell leharcolni
- főbb lakásméretek ellenőrzése mérőszalaggal
- a tervrajzok alapján minden be van-e építve amit rendeltél, és minden a megfelelő helyen van-e, színek minták, egyebek stimmelnek?

dokumentációk megléte:
- garanciajegyek a villamos berendezésekről, gépészeti berendezésekről
- lakás üzemeltetési leírás
- lakás "zöldkártyája" (hőtechnikai bizonyítvány" ( 2006-tól kötelező)
- MABISZ papír az ajtóra a biztosításhoz
- lakás garanciajegye ( szerkezeti garancia)
- ha van akkor a beépített burkolatok, ajtók szaniterek garanciajegye

Jegyzőkönyv tartalmazza:
- dátumot
- fenti ellenőrzések hibajegyzékét felvenni ha valami nem stimmel
- dokumentációk hiányát ha valamit nem tudnak odaadni
- a hibákat mikorra javítják ki illetve a hiányzó dolgokat mikor pótolják
- a hibák ellenére átveszed a lakást és mehet a birtokbaadási procedúra vagy nem veszed át a hibák kijavításáig ( nem vagy köteles de ha sietsz és nem nagyok a hibák és meg tudják birtokbaadásig csinálni akkor miért ne?)
- birtokbaadás tervezett időpontja
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.24 0 0 801

Kedves Paco, SancarlosP, Bélabátyó....

kedden megyek műsz. átadásra a IV. ép.-be. Külsős műszaki szakértőt nem szeretnék igénybe venni, csak családilag megyek, tudnátok segíteni, mi legyen az a néhány fontos szempont, amit feltétlenül figyeljek-ellenőrizzek, és vetessem jegyzőkönyvbe. nem annyira általánosságokra gondolok, azok nekem is eszembe jutnak (talán), hanem valami más. amire nem gondolnék amúgy (például férfiszemmel).

Kösz

Előzmény: Belabatyo (686)
BPI-363 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 800
Sziasztok!
Redőnyös emberkét tud valaki?
Előre is köszi!
Belabatyo Creative Commons License 2008.07.22 0 0 799
A kertreszrol en ugy tudom, hogy az egy adott lakashoz tartozik, azaz el lett adva. Ezt megerositi a mar "megvolt" lepcso eltuntetese is. Szerintem meg kell kerdezni a tereprendezo (szak)munkasokat. Ok tudni fogjak, az tutti... de szerintem Ilona vagy Marton is valaszolni fog.
Paco155 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 798
Ha meglátsz egyet akkor csak borsot kell törni az orra alá :P
Előzmény: gpz (797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!