Így nehéz mondani bármit is, hogy csak egy laikus elbeszélés van meg egy "ilyen mint ez" videó. A videón szerintem vízgőz látszik, de erre sem merek megesküdni.
Az 1 liter olaj sok a 15 ezer km-re, bár ez függhet a felhasználási körülményektől is. Az üzemanyag meg a hideg motornál annyit jelent, hogy nem tökéletes az égés, például nincs, vagy csak egyes hengerekben nincs utóizzítás, vagy a porlasztás nem áll már a helyzete magaslatán és a nagyobb üzemanyagcseppek nem tudnak elégni a még hideg motorban. Ezek mind megszűnhetnek, vagy az észrevehetőség határára csökkenhetnek a már bemelegedett motorban.
Ezért írtam, hogy kellene érezni a szagát.
Ezt nagyon nehezen lehet írásban szemléltetni és kinek kinek a szubjektív érzékenységétől is függ a dolog, de a dízel üzemanyagnak szúrós, fullasztó szaga van, a motorolajnak meg kesernyés bűzösebb fojtogató a szaga.
Vannak rá módszerek és diagnosztikai eljárások, hogy kiderítsék mi az oka a dolognak, mindenesetre én az olajfogyasztás oldaláról közelíteném meg a dolgot. Egy bőven 300 ezer felett futott motornál lehetségesnek tartom a szelepszárak tömítetlenségét és vagy a turbó által szórt olajat is, de itt már lehet az izzító rendszernek is baja bőven és a porlasztókra is ráférhet egy fizikai ellenőrzés.
Mindet lehet vizsgálni, vagy viszonylag egyszerűen és kevés bontással feltárni. Szerintem mihamarabb keress meg egy felkészült és megfelelő diagnosztikai eszközökkel, meg persze rutinnal rendelkező szerelőt!
Hát mint ahogy említettem az olaj max 15ezer alatt 1L fogy , üzemanyagot nem tudom lemérni. vcds program meg nem mutat semmi hibát.viszont ha az üzemanyag lenne akkor mindig füstölne nem?
az olajnak is más szaga van, teljesen elüt az elégetetlen üzemanyagtól. Az üzemanyagnak szúrós szaga van, az olajnak meg jellegzetesen orrfacsaró bűze és a színe is más, kékesebb mint az üzemanyag fehéres füstje.
Üdv az uraknak!Hozzáértők segítségét kérném.BKP motor,PD elem hiba.A benne levők száma sx-re végződik mind a 4 db. Az egyiknél valami gáz van,alacsony fordulaton rángat a motor és olyan felerősödött kopogós hangja van.(Mintha 3 henger menne..?)De nem mindig csinálja,máskor simán szépen és csendben megy,és mintha a DSG is olyankor alacsonyabb fordulatokon váltana.A hibaolvasó pd problémát jelez a 3-as hengernél.Páran azt tanácsolták hogy a PD vezetékköteg csatlakozót kéne megnézni,mások meg azt hogy cseréljek PD-t,mert hiába cserélték visszahívásban ugyanúgy beszarnak.A 03g13007sx az siemens vagy Conti?És az s végű jó lenne a helyére?Köszi előre is.
Minden reggel egy dombra kell felhajtanom de csak 3masba max 40-el megyek szép lassan de már nem merek hátra nézni mert csak a füstöt látom.Viszont ahogy említettem mikor felmegy a víz akkor abbahadja. Vizet fél évente 15000km-re max 1dl, olajat viszont kb 5dl-max 1L-ig
Tegnap uj fektarcsakat, beteteket kapott a verda, es a lampakat is ujra csereltem. A tanacsodra Zimmermann tarcsak mentek elore, hatra valami olcsobb dan gyartmanyu, a betetek elol-hatul Zimmermannok, a lampa Hella. Mindent Szegedrol rendeltem, nagyon korrekt volt a szallitas, az arakkal is elegedett vagyok. Ha esetleg masnak kellenek alkatreszek, ez egy lehetseges alternativa: https://alkatreszek.hu/?gclid=CPHjk9jJ3M4CFUETGwod36cEkg
Ez, így elsőre gőznek tűnik... jó lenne tudni, hogy van-e jellegzetes szaga. Ha szúrós szag is érezhető akkor elégetetlen gázolaj pára is van benne, ha nincs akkor csak a kondenzvíz párolog a hűvösebb idő miatt.
Köszönöm a választ, közben a szelepfedél levétele után kiderült, hogy csak egy elemet cseréltek, a -T végződésű Conmtinentalra, at öbbi három maradt az -M végződésű fos Siemens. Valszeg azokból halt be egy most. Ilyen az én sorsom!
Tobb crtdi motoros autom is volt,,,soha semmi baj nem volt veluk.
nagyon jo motor szerintem,allitom tulelnek tobb kettostomegu cseret,dsg felujjitast is..
Viszont a b6-ost nem ismerem de nekem a b7 abszolut nem volt komfortos(megnezettem mindent rajta,,,lengescsill,rugok,futomu,gumik,felni,,,mind rendben volt ,egyenetlenebb utakon megis razos,utosnek es hangosnak is ereztem a futasat,uttartasa hibatlan.
Most egy hasonlo evj es konstrukcios bmw 3-as automata 2.0 van ami 5.2-t eszik ugyanugy hasznalva.
,,,de nem sokaig,ugyanis visszaterek a passathoz,konkretan a legujjabbhoz 2.0crtdi ,tobb m valoszinu manual valtoval,amire azt mondjak 4.5l-t eszik vegyesen.(nem a fogyasztas miatt)