Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1811
A nevezett papíripari nyomdatermék mihez járult a tavaszi választásokon?
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1810
Ettől a tény az tény marad. Nem felmagasztaltam, hanem ténymegállapítottam. S még egyszer: attól, hogy nem veszitek tudomásul, még van.
Arra pedig nem vagyok méltó, hogy szerény legyek. Az az igazi nagyság kiváltsága.
Előzmény: Törölt nick (1809)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1809

"A szerénység, elvtársak, a szerénység amit a legjobban szeretek magamban" mondotta Bástya elvtárs. Copyright Bacsó Péter: Tanú

Előzmény: Törölt nick (1805)
kuchen Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1808
Én nagyon tisztelem Márait de Ő sem volt tévedhetetlen. Mert nem mindegy , hogy szarba csapni, vagy csapba szarni.. Honnan ismered fel, hogy ki a gonosz, vagy ki az angyalka puttó? Az gonosz rendre angyalka jelmezt vált ki a kölcsönzőből.
Előzmény: kiscowboy (1806)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1807
Tudod, az ellenség nem az, aki annak minősíti magát. Persze, kell az ellenség, mert ahhoz képest vagyunk mi is. Meg fordítva. De nem mindenki ellenség, aki ellenünk van. Mert az ellenség fajsúlyos szó. Az ellenség az, aki tenni is tud ellened. Aki legyőzhet, ha hagyod magad. Aki csak szavakat pufogtat, az nem ellenség. Az olyan, mint a szúnyog: döngicsél a füledbe, meg-megcsíp, szívja is a véred, de ha kellően jók a reflexeid, elkened az álladon.
Az igazi ellenség, az már valami. Vele érdemes küzdeni. Egy igazi ellenséggel szemben helyt állni, az dicsőség. Győzni felette: felemelő.
Itt, a fórumon nincs ellenség.
Előzmény: kiscowboy (1806)
kiscowboy Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1806
"Az ellenségről

Vannak a közömbösek, a barátok, az ellenfelek, akik valamely eszme vagy meggyőződés, vagy érdek parancsszavára harcolnak ellened. Ez az emberi élet rendje, csak így van szép feszültsége az életnek: barátok és ellenfelek között, a közömbösök nagy tömegében.

S aztán van az ellenség. Nem ellenfél ő, több annál. Mintha a végzet kijelölt volna kettőtöket egy párharcra, melynek nincs oka, sem értelme. Tudsz róla, ahogy ő is tud felőled, noha az élet, a pálya semmilyen területén nem keresztezted útját. Gyűlöl téged, kenyeredre, életedre tör: soha nem vétettél ellene. Egy életen át kerülitek és keresitek egymást.

Mit is tehetsz ellene? Mindenekelőtt iparkodj megérteni. Ő az ellensúly életedben. Máskülönben suta és balog lenne életed küzdelme. Szükséged van reá. Le kell győznöd magad, hogy őt legyőzhesd. Meg kell ismerned az igazságot, hogy igazad legyen vele szemben. Jobbnak kell lenned, mert ő gonosznak hisz és hirdet téged. Isten őt jelölte ki társadul a földön. Közös vállalkozásotok van, mint a bajvívóknak. Ne döfd le idő előtt; egyáltalán ne döfd le. Ő tanít meg élni, harcolni, védekezni. Tudjad, hogy szükséged van reá."
(Márai Sándor)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1805
A kevesek által olvasott lap a maga 8000-es példányszámával - és azzal, hogy még nem találkoztam élő érdivel, aki nem ismerte volna - persze lekicsinyelhető. Mert amiről nem veszünk tudomást, az nincs. De hogy ez a kicsiny lapocska nagymértékben hozzájárult a jobboldal győzelméhez, az tuti. Ezért csípi a szemeteket. Meg a szerkesztője is. Mert könnyű tájékozatlannak, színvonaltalannak minősítgetni a számítógép előtt ülve. Csak hát a szavatok pont annyit ér, mint a molyfing. És akkora a súlya is. Hogy finom legyek.
Előzmény: kígyószisz (1804)
kígyószisz Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1804
"Állsz az út mellett,szitkokat szórsz és multizol,hallgatod az öszödi beszélyt és
szemezgetsz...tök jó így,nem?"

És főleg kényelmes. Nem kell érdemben beszélgetni - ki tudja,az hová vezetne, hátha kiderülne a tájékozatlanság -, nem kell érvelni, elég ülni a gépnél és hosszasan ecsetelni a mainstreamet, mind az interneten, mind a kevesek által olvasott lapban.
Egyszerű így az élet, nem jár túlzott kihívásokkal.
Előzmény: rebondo (1801)
kígyószisz Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1803
Arra gondolsz, hogy az Árpi sohasem fasisztázta le a Juhász Győzőt? Ezt Magad is bizonyítottad az idézetekkel.
Ha másra gondolsz, homályosíts fel, amennyiben egyáltalán fontos (persze, Neked).
Előzmény: deres szádorgó (1800)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1802

Nem értem miért nem jó ez az egészségügy, ahogy van évtizedek óta. Jó volt az már Mária Terézia alatt is, minek az a hebrencs kapkodás most?

Csak egy számít! A beágyazott klikkek, érdekcsoportok helyzete ne változzon. Piac? Minek? Hát nem jó volt a Kádár rendszer? Ott nem volt pampogás, meg reform, meg vizitdíj. Meg fizették mindenki után a TB-t az állami nagyvállalatok.

Ja, hogy azok nincsenek? Nincs aki eltartsa a sok kamu rokkantat? Akkor munkanélküliség se volt ám, akik most idő előtti nyugdíj képében jelennek meg.

Tessék példát venni Münchausen báróról!

Saját haját húzva emelte ki magát a slamasztikából.

Tudomásul kell venni, hogy felelősségel kell gondolkodni a betegségek, bajok elkerülésére mindenkinek. Nincs már mindenható Atyaisten a TB képében, aki majd mindent ingyen megjavít.

A megelőzést sem mástól, más pénzétől kellene várni.

Az a hígagyú primitív jenki is rá tudott jönni, ha idegmérgeket vesz magába pl. füstöléssel, sokkal hamarabb és kínosabban megy el. Ott már olyan kínos a dohányzás például, mint hangosan szellenteni egy díszvacsorán.

A magyar még nem ért el erre a szellemi színvonalra.

rebondo Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1801
2.A Sortalanság kapott díjat,nincs mit tenni.(A könyv ráadásul nem is rossz,a film...)
Ha egyszer a te írásod díjazzák íly erősen,biztos vagyok benne,hogy az is szerepel
majd a köztudatban.

1.Pár éve még minden ingyenes volt.Ma és holnap kell kifizetni.
Valószinűleg nem lesz többé ingyenes.
Szerintem neked nem okoz nehézséget a nemzetközi szintű tájékozódás,
ha olyan eredményre jutottál ezügyben ,amit tudnunk kellene,légyszíves
szórd ide közénk a tudást.

+3.Sok olyan dolog volt ,ami évekig Magyarországon volt a legjobb a világon.
Mi a kizsákmányoltak közé tartozunk,természeti javaink szerények,ezek a szemét
multik meg nem osztogatnak,a globalizáció az ilyen kicsi és szerény
helyeket elnyeli majd szépen...Fogod még tanulmányozni Marxot is.
No de akkor hogy legyen,mert ez a sopánkodás nem segít.
Hogy legyen ? Józsibácsi és V jobbról való volt,semmit nem csinált másképp
a nemzetközi betagozódás ügyében.
Állsz az út mellett,szitkokat szórsz és multizol,hallgatod az öszödi beszélyt és
szemezgetsz...tök jó így,nem?
Előzmény: Törölt nick (1794)
deres szádorgó Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1800
Olvasd vissza az ignoráltak topikban nekem címzett utolsó szövegeidet, s válaszaimat, s talán rájössz.
Előzmény: kígyószisz (1784)
kuchen Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1799
Háziorvosom mondja, egy nap kb 40 beteget képes ellátni. Előjegyzésben pl. februárra venne fel. Ha mérsékelt a baj, házhozjön. Ha sürgös, akkor ügyelet, rohammentő. Szürögetésre, prevencióra már se pénz sem idő. Persze lehet melegedni a váróban és beszélgetni...
Előzmény: hurrá! (1797)
kuchen Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1798
Egyszerúbb, hogy csontritkulás. Vagy orvosi mellmasszázs. Hát nem azonos a szexel. Feleségem a multkor volt ilyen szürésen és egy hétig fájt utána a dögönyözés. Többet nem megy.
Előzmény: Törölt nick (1796)
hurrá! Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1797
A leghátborzongatóbb hír, amivel találkoztam, éppen a csontritkulás-vizsgálathoz kötődően és ha jól emlékszem, akkor a szombathelyi kórházban: 2008-ra -másfél év múlva !- regisztrálnak időpontot.
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1796
osteroporosis = osteoporosis
hurrá! Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1795

Nem kell foglalkoznod vele.

Talán más számára mond valamit az ahhoz köthető továbbgondolkodás. Itt erről van szó.

Előzmény: kuchen (1793)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1794
Szerintem olyannyira nem gondoltak, hogy a pár éve még ingyenes szűrővizsgálatok jórésze fizetős lett (pl. osteroporosis), vagy megszüntették, nincs rá pénz, mehetsz a világ végére (mammográfia) stb. Az oktatásról már ne is beszéljünk. Arra inkább avn pénz, hogy a marihuanás cigaretta helyes használatára megtanítsák az iskolásokat, meg a Sorstalanságot is ingyen megkapják kazettán, de itt a vége. Ha nem lesz szemléletváltás, akkor maradnak adrága gyógyszerek és műszerek - azoknak, akik meg tudják fizetni. A többiek meg legalább megspórolják a nyugdíjat a nyugdíjintézeteknek.
Előzmény: hurrá! (1792)
kuchen Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1793
Kit érdekel még Kádár? Beszédét pénzért megvenni? Letölteni? Drága az áram is.
Előzmény: hurrá! (1789)
hurrá! Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1792

"a megelőzés sokkal fontosabb, mint a világszínvonalú gyógyszerek"

ezzel nem lehet vitatkozni, abszolut egyetértek !

más kérdés az, hogy a megelőzésre, a korai diagnózisra gondoltak-e az egészségügy felforgatói ?  milyen lesz ennek infrastrukturája, ha egyáltalán lesz ?

Előzmény: Törölt nick (1791)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1791
Biztosan igazad van a gyógyszergyárak profitjával kapcsolatban, de azzal még senki sem vitatkozott érdemben, hogy a megelőzés sokkal fontosabb, mint a világszínvonalú gyógyszerek. Csak az előbbiben nincs akkora üzlet. Mármint a globális tőke számára. Mert a helyi vállalkozóknak igen. Csak hát azokat ki nem szarja le?
Előzmény: hurrá! (1787)
hurrá! Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1790

Kornissal megjelent egy riport is.

http://hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=62596

Sok közös vélekedésünk közül kiemelek kettőt:

"A német megszállás óta olyan változatos irányból támadó szörnyűségek történtek ebben az országban, minden társadalmi réteg oly mértékű igazságtalanságot szenvedett, akár szegény volt, akár gazdag, akár proletár, akár arisztokrata, akár zsidó, akár keresztény, hogy ennek a katasztrófahalmaznak az egyetlen megfelelő gyógymódja nem az egymás ellen acsarkodás volna, hanem a vallomás. Minden oldalon."

és

"Meddig mélyülhet az erkölcsi válság Magyarországon?

– Az, amiben benne vagyunk, logikusan a kádárizmussal való szakításunk hiányából következik. Az a tény is nagyon szomorú, hogy az MSZP, illetve a baloldal mögé felálló emberek semmilyen követelményt nem fogalmaznak meg a vezetőikkel kapcsolatban. Nem alaptalanul, de nem épp tartásos módon, ebben a kettészakított országban annyira rettegnek attól, hogy a másik párt hatalomra jut, vagy hatalmon marad, hogy gyakorlatilag nincs semmiféle etikai követelmény a vezetőkkel szemben, egyik oldalon sem. Mi volt Kádár János politikájának a legnagyobb vágya, ha nem ez? Az erkölcsi nulla legyen a kiindulás a politikailag aktív tömegek számára. Na, most itt vagyunk.

Kiút nincs?

– Ha a politikában megjelenik azoknak a politikusoknak a csapata, úgy a baloldalon, mint a jobboldalon, akik készek szembenézni a kádárizmussal, az a generáció hozhatja meg sokat szenvedett választóiknak a társadalmi békét és a szemben álló fél nézeteivel szemben jogállami demokráciában kötelező, udvarias toleranciát. Ameddig e nemzedékváltásra nem kerül sor, attól tartok, egyre mélyebb bugyrokba süllyed hazánk. De Hölderlin – és a Biblia is, más szavakkal – azt mondja: „Ahol nő a veszély, ott közeleg a Megmentő.”

hurrá! Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1789

Sólyom Kádárral kapcsolatos megállapításának különös súlyt ad Kornis Mihály új könyve (Kádár János utolsó beszéde)

lásd:  http://www.kornismihaly.hu/km.html

Előzmény: hurrá! (1788)
hurrá! Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1788
Nézd a nagy médiákat ! Amelyek a legtöbb családhoz eljutnak.
Előzmény: kuchen (1780)
hurrá! Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1787

"A gyógyszergyárak többletadóját minden vállalkozás fizeti, én is.
Százmilliós többletet csak extraprofitból lehet fizetni. Mint te is tudod, ez a második legnagyobb iparág. Nem naygon mennek tönkre némi pluszadótól
."

Ezt azért én egy kicsit árnyaltabban látom. Van szerencsém a két legnagyobb magyarországi működésű gyógyszergyártó egy-egy magas pozíciójú vezetőjét ismerni. Elfogadva autentikus forrásként az információkat tőlük, azért két tényt érdemes rögzíteni:

1. Az új gyógyszerek kutatása hosszú és drága folyamat, ennek ellenértéke jelentős hányadot képvisel az árban.

2. A gyártás bonyolult rendszereken, magas megbízhatóságú berendezéseken történik, így a magas gyártási költségeket ez alapvetően determinálja.

Mindketten elmondták, hogy erre a hisztériára a külföldi tulajdonos a létszám erőteljes csökkentésével reagál (magyarul elbocsátások kezdődtek - hasonlóan abban az FMCG üzletágban, melyben én tevékenykedek, ez a közeljövőben 10%-os lesz) a piac várható pangására. A döntéseket nem topikoló hordószónokok virtiglis nyelvi izéire alapozták, hanem kiterjedt piacelemzésre és a gazdasági folyamatok várható alakulására.

Az azért érdekes, hogy a gyógyszer nagykereskedőknek mennyire nem rontott a kormány, pedig a likvid lé nagy része ott van !

Előzmény: Törölt nick (1779)
hurrá! Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1786
Legjobban a harmadik kérdésed tetszett, de erre sem fogsz igazi választ kapni, csak valami időtöltést.
Előzmény: Törölt nick (1778)
kígyószisz Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1785
Szerintem vagy Te beszélsz el másfelé, ugyanúgy, ahogy írod, vagy nem emlékszel, mivel indítottad a beszélgetést, amire válaszoltam. Azzal vádoltad a kormányt, hogy a gyógyszergyártók érdekeit képviseli, na meg a műszergyártókét.
Ezt vitattam, javaslom (újra), nézz utána, milyen különadók terhelik a gyógyszergyártókat ez év őszétől, az új gyógyszertörvény szerint, amelyet senki más nem fizet (ez kifejezetten rájuk van szabva), tehát Te sem, hacsak nem vagy gyógyszergyártó. Íme, a sok közül egy link a Napitól, Megsarcolt gyógyszergyártók, amely egyáltalán nem arra utal, hogy a kormány az ő érdekeiket képviselné, sőt, nagyon is ellentétesen "sanyargatja" őket. Én ugyan nem sajnálom a gyógyszergyártókat, mert tényleg van miből, azonban az nyilvánvaló, hogy ha nekik akarnának kedvezni a kormányék, nem váltanának ki ekkora tiltakozást a gyártókból, tehát egyszerűen tévedés (hogy udvarias legyek), amit írsz.
A részvényesek magatartására is azért hivatkoztam, mert azon lehet lemérni a legközvetlenebbül, hogy a vadonatúj kormányzati intézkedések kedvezőek-e a gyógyszergyáraknak, vagy nem. Le is lehet mérni: nem.
Ehhez képest nem értem, miért írod, hogy a kormány a gyógyszergyárakat "képviseli" a lakossággal szemben, holott a helyzet ebben éppen az ellenkezője.

A műszeripar úgy vetődött fel, hogy szerinted azt is "képviseli" a kormány szintúgy, pedig ha eladja a kórházakat, a műszergyártóknak sem lesz kinek műszert gyártaniuk.

Emlékeztetőül, erre válaszoltam:
"Az egészségügyet amúgy is a neveléssel kellene kezdeni, szemléletváltással, egészséges életmódra oktatással stb. Csak akkor hol van a gyógyszergyárak meg a műszergyárak haszna? Meg hol lehet privatizálni pl. a szabadsághegyi meg hűvösvölgyi ingatlanokat?"
Az első mondattal még egyet is értenék, de mivel hozzátetted a többit, azt (és csak azt) kénytelen vagyok vitatni, hiszen nem igaz, amit írsz.

"Erről szól minden nálatok. Ezt véditek nagy lendülettel. Mert remélitek, hogy néhány morzsa nektek is jut. És nyilván jut."

Szerintem ezt is kár volt hozzátenni, de ahogy gondolod.... Én mindenesetre bérből és fizetésből élek és nem szeretnék másból, morzsákból pedig végképp nem.
Valószínűleg mindenki magából indul ki.

kígyószisz Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1784
Szia,
milyen mondattal?
Előzmény: deres szádorgó (1781)
kígyószisz Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1783
Örülök, hogy végre beszélgetni lehet. Komolyan!!!
Lássuk:
1. A jótékonykodás igaz - a min.elnöki fizetését utalja át alapítványnak, általában gyerekekkel foglalkozónak, évente váltva az igénybevevőt -, ettől függetlenül, én nem vagyok emiatt elájulva a tisztelettől, ez egy demonstratív gesztus.
Csak azért írtam be, mert még azt se lehet mondani a csalás tényállásánál, hogy arra az anyagi haszonszerzésre tört volna, hogy legyen miniszterelnöki fizetése, "eszmei" haszonszerzésről pedig nem szól a törvény. Ezért nem áll meg a vád.

Még egy jogi pontosítás: az elévült ügyekkel kapcsolatban nem biztos, hogy történt bűncselekmény - bűncselekmény akkor történt, ha az eljárásban a megfelelő hatóság (rendőrség, ügyészség, bíróság) ezt megállapítja. Nem azt, hogy milyen bűncselekmény, hanem hogy egyáltalán történt-e.
Egy elévült ügynél már magát az eljárást, amely kiderítené, hogy egyáltalán az a cselekmény bűncselekmény volt-e, már meg sem indítják, nem tudom, világos-e. Az elévülés nem pont azt jelenti csupán, hogy az illető nem vonható már eljárás alá az ügy miatt (ilyen is van), hanem azt is, hogy a büntető eljárást, magyarul annak első szakaszát, a nyomozati eljárást sem indítják már meg. Ezért lehetséges, hogy ami már elévült, az bűncselekmény volt, de lehetséges az is, hogy sosem volt az.
Ezt csak pontosításnak szántam.

2. Szerintem - és ez szent meggyőződésem - erőteljesen túl van dimenzionálva az a várható hatás, ami a megszorításokkal ér bennünket: senkinek sem jó, de a Bokros-csomag még sokkal rosszabb volt, azt is kibírtuk, ezt is ki fogjuk. Nem gondolom, hogy ennyire húsbavágó a helyzet, ahogy írod, a hátrány a 10 %-os mértéket sem éri el (a gázár-ügyet nem számítom ide, hiszen ott maga a rendszer alakul át, helyesen, amelyet már évtizede meg kellett volna lépni, s a hátrányok ott is a lakosság mintegy 20 %-át érintik csak).

3. Veletek ellentétben, én nem gondolom, hogy a Megyó-Gyurcsány kormány ellopta, vagy eltulajdonította azt a pénzt, ami most hiányzik a kasszából. Viszont elosztogatta: támogatta pl. évi 200 Md-dal mindenki gázfogyasztását (azét is, aki nem szorult rá), az oktatási intézményeket nyakra-főre (ezért fel is higult a felsőoktatás), jelentősen túlzó kiadásokat eszközölt az egészségügybe, a nyugdíjkassza ügye pedig feltétlenül reformot - mégpedig sürgős reformot - igényel, hiszen az aktív lakosság, amely finanszírozza az inaktívak egyre magasabb és egyre több nyugdíját, alacsony számú (Európához képest és a nyugdíjasok számához képest is), s azok egy része is minimálbéres. Itt vannak a pénzek, amelyek most nincsenek a költségvetésben, ezek finanszírozására kellett a hiteleket felvenni. De másokat is mondhatok: a közlekedés egyre növekvő mértékű támogatása, mint tudjuk, a kőolaj világpiaci ára az elmúlt években hihetetlen mértékben megugrott (ehhez van kötve a földgáz ára is).
Előzmény: Törölt nick (1778)
kuchen Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1782
Sándor! Te szoktad mondani, hogy röviden és tömören . És az ellenvélemény (nem ellenség) , vagy reagál vagy nem. Ha nem, akkor tele a gatyája. H jön válasz akkor kulturáltan vitatkozzunk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!