Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 979

a menstruacios tisztulasi folyamat biztos vagy benne,hogy a karos allati eredetu felesleget tavolitja el?? 

Mert en nem

Előzmény: Jablko (975)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 978
Nem vagyok biztos benne, hogy ez így van. De hát túl a 30-on az ember már olyan kételkedő...
Előzmény: Jablko (975)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 977

Ugy legyen.

En meg remelem szinten egeszsegesen iszogatom a tejemet es eszem sonkat:)

Előzmény: Vik 23 (976)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 976
Lehet, hogy neki sikerülni fog. Én is félig gyerekként lettem vegetariánus, és a szüleim teljesen ki voltak borulva, azt hitték, hogy megőrültem. Most már beletörődtek. Lehet, hogy Almácska 40 év múlva is csupa zöldségen és gyümölcsön fog élni, és egészséges lesz, mint a makk.
Előzmény: Gabiiiiii (974)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 975

Köszönöm a kedves megszólítást!

Nem vagyok ám olyan elvetemült. :)))

21 évesen még könnyű ugrálni.  :)

Remélem, találkozunk a vegi találkozón személyesen.

Engem főleg az győzött meg, hogy jól meglehetek a tej és társai nélkül is, mikor olvastam, hogy aki (NŐ) nem eszik állati eredetű termékeket, annak nem kell a menstruációtól szenvednie minden hónapban, ami tulajdonképpen egy tisztulási folyamat. A lenti cikkben elolvashatjátok. Csak ennyit akartam közölni veletek. Szerettem volna, ha megtudjátok, hogy így is lehet.

Szent a béke!

Előzmény: Vik 23 (973)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 974
Dehogynem voltak,de eleg hamar felul kellett biralnom oket:))
Előzmény: Vik 23 (973)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 973
De azért Almácskát (Jablko) sem kell támadni a szélsőségesebb nézeteiért. Ő még annyira nagyon-nagyon fiatal, hogy megengedheti magának az ilyesmit. Tizenévesen neked nem voltak világmegváltó terveid?!
Előzmény: Gabiiiiii (972)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 972

Nekem azzal semmi bajom,ha Te ugy dontesz,hogy mondjuk nem szereted a hust /vagy nem tartod jonak valamiert/,es ezert nem eszed.

Plane,hogy azert Te a lightosabb fajtabol valo vagy:)

De ha valaki eroszakos modon probalja meg szinte ramkenyszeriteni,akkor dacos es duhos leszek.Ha valaki megprobal hulyere venni es elmagyarazni nekem,hogy en mennyire felelotlen es maradi vagyok a vadi uj kutatasokkal kapcsolatban,az valahogy nem tetszik.

A gyerekkerdes meg a masik voros poszto a szememben....De mar ebben is egyezsegre jutottunk.

Előzmény: Vik 23 (971)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 971
Csak én nem eszem húst, te meg igen. Szerintem sem nagy különbség. Főleg, ha ezért nem vagyunk mérgesek egymásra, és nem akarjuk meggyőzni a másikat arról, hogy csak a mi saját életmódunk az egyedül üdvözítő.
Előzmény: Gabiiiiii (970)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 970

No,akkor ugyanott vagyunk......

Előzmény: Vik 23 (969)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 969
Én csak azt állítom, hogy a hús-nem-evés alap esetben nem káros. De azért leírtam (azt hiszem ebben a topicban is, hogy) a gyerekeimet (valamint más családtagjaimat) nem kényszeríteném rá, max. elmesélem nekik, hogy én miért nem eszem húst, és megadom nekik a választás lehetőségét.
Előzmény: Gabiiiiii (968)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 968
alapesetben igen....de ebben is vannak szelsosegesek
Előzmény: Vik 23 (966)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 967
En tudom,csak nem latod,hogy itten hogy bologatok:)))))
Előzmény: AliceCsodaországban (965)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 966
A vegetariánizmus alap esetben pont a hús-nem-evést jelenti.
Előzmény: AliceCsodaországban (963)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 965
No ugyanazt zenéljük, csak két hangszeren...:-)))
Előzmény: Gabiiiiii (964)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 964

En sem mondom,hogy egyedul udvozito a tejfogyasztas,a kisfiam is allergias volt ra annakidejen,de szerencsere kinotte.

Azt probalom itt fejtegetni,hogy mindenki egyen azt,ami NEKI jolesik.Ha nem szereti a hust,am ne egyen,ha a tejet utalja,akkor ne igyon.

De mindehhez altudomanyos magyarazatokat es ideologiakat felallitani szvsz marhasag.

Előzmény: AliceCsodaországban (962)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 963
A te vegetariánusságot kimerült a hús-nemevésben, de fogyasztottál állati fehérjét.
Előzmény: Vik 23 (961)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 962

Tény és való, hogy a nyers tehéntejre sokan allergiásak, vagy ilyen vagy amolyan formában. Én pl. soha nem ittam tejet, mert kiokádom abban a pillanatban, ha a szagát megérzem. Viszint minden probléma nélkül ezsem tejtermékekeket, sajtot, vajat, túrót, kefírt, tejfölt stb. Végül is a nyers tehéntej valóban alapból a borjú tápláléka. No de ebből ilyen messzemenő következtetéseket levonni, mint amit az a cikkíró, hát megáll az eszem.

Az embernek van egy emésztőrendszere és abban elég sok enzim van, ezek az enzimek mindenkinél máshogyan működnek. Van aki a húst nem bírja megfelelően lebontani, és köszvényes lesz a sok lerakódott hugysavtól. És van aki meg attól kap laposfosást, és attól leszne hiánytünetei, ha állandóan zöldséget eszik.

Van egy fogadásom, hogy ha jobban megpiszkáljuk, akkor az a sok nyerzöldség hívő, aki azóta van jobban mióta csak ezt eszik,  valamiféle enzimzavarral küzd. No de ehhez általános érvényű szabályokat felállítani..

Előzmény: Gabiiiiii (960)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 961
Én már 5 éve vegetariánus voltam, amikor az első babám született.
Előzmény: Jablko (955)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 960

Anyam ennyi idosen mar tul volt egy gerenctoresen,meg tobb mas toresen,mert az orvosok szerint olyan a csontjai allapota,mint egy 80 evesnek.

Az enyemek,mint egy 25 evesnek....

Lehet mas oka is persze,de en hiszek benne,hogy a tejtol es a tejtermekektol van.

Te abban hiszel,hogy karos,en abban,hogy hasznos.

Hagyjuk meg egymast a sajat hitunkben,az neha tobbet er,mint barmilyen terapia:)

Előzmény: Jablko (958)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 959

Elég lesz. Majd küldök bébifotót.

Előzmény: AliceCsodaországban (957)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 958

Az mit jelent, hogy jobban hiszel a saját szemednek és tapasztalataidnak?

Előzmény: Gabiiiiii (956)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 957

Vagy talán nem.

Végülis egy ilyen eszme megéri, hogy esetleg elvetéljél vagy beteg gyereket hozzál a világra.

MIntha az egyik guru innen azt mondta, volna, hogy ő 15 éve készíti fel a szervezetét, a másik meg azt, hogy 21 év trenír kell hozzá.

Előzmény: Jablko (955)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 956

Elolvastam a cikket,es szvsz ez egy baromsag.

Te mindig mindent lehiszel,amit irasban latsz??

Minden idos hulye volt termeszetesen,a sokszazeves tapasztalatokat nyugodtan a kukaba lehet dobni,mert hirtelen valaki "megvilagosodott" es leirt egy csomo baromsagot.

En jobban hiszek a sajat szememnek,szemelyes tapasztalataimnak.

Előzmény: Jablko (954)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 955

Hát az tényleg veszélyes lett volna. A szervezetnek át kell állnia, ezt tényleg le kell szögezni. Talán nálam ez a 4 év elég lesz. :)

Előzmény: Vik 23 (953)
Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 954

Kedves Gabi!

Félreértesz. Én nem mondtam ilyeneket. Sok vegetáriánus fúj azokra, akik húst esznek, mert hogy miattuk ölik meg őket, stb. Én inkább a húsevés egészségügyi kockázataira szeretném ráirányítani a figyelmeteket. Én is emiatt lettem vegetáriánus. Más kérdés, hogy most már nem tudnék visszatérni a húsevésre, érzelmi okokból sem. Ez így kialakult.

És én csak egyszer eszem salátát, délben/egykor. Mellé kenyeret vagy már gabonát. A többi időben gyümölcsöt eszem, több kilót egy nap. Este meg diót, mandulát, finom aszalt gyümölcsöket, stb. Ennyi. Nagyon egyszerű és mindent megkap a szervezetem.

Ajánlom a következő cikket mindenkinek:

http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm

Előzmény: Gabiiiiii (950)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 953
Nem biztos, hogy veszélyes a teljes növényi táplálkozás, de én például nem mertem volna megkockáztatni terhesen, mert iszonyatos hozzáértés és odafigyelés kell ahhoz, hogy minden szükséges tápanyagot biztosítsunk a szervezetünknek csak növényekből.
Előzmény: AliceCsodaországban (946)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 952

Felreertes ne essek.....Megtomni termeszetesen nem kell,ha nem szereti es a ugy talalod,mas modon megkapja azt,amire szuksege van.

Azt irtad,hogy Te azert eszel tejet,tojast,stb....Azert ugy egesz mas a gyerek fekvese:))

Előzmény: Vik 23 (951)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 951
Az én gyerekeim évekig (1-3 éves korukban) szinte egyáltalán nem voltak hajlandók húst enni. Engem a frász kerülgetett (pedig vegetariánus vagyok), a gyerekorvos nyugtatgatott, hogy nem lesz semmi bajuk. A lányom 3 és fél éves. A mai napig szinte semmi húst nem eszik (pedig naponta kap húst), összesen 12 kiló, viszont szinte SOHA NEM BETEG.
Előzmény: Gabiiiiii (945)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 950

Nehezem tudom elkepzelni,hogy mi ebben a jo.

Hogy ne ehessek meg joizuen egy tanyer huslevest,hogy egy hetvegi rantottcsirke miatt lelkiismeretfurdalasom legyen....

Mondom,oromforras teljes hianya

Kerlek,ne probald megmagyarazni,hogy egy tanyer salata elvezeti erteke megegyezik a suloldalaseval

Előzmény: Jablko (949)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!