Lehet, hogy neki sikerülni fog. Én is félig gyerekként lettem vegetariánus, és a szüleim teljesen ki voltak borulva, azt hitték, hogy megőrültem. Most már beletörődtek. Lehet, hogy Almácska 40 év múlva is csupa zöldségen és gyümölcsön fog élni, és egészséges lesz, mint a makk.
Remélem, találkozunk a vegi találkozón személyesen.
Engem főleg az győzött meg, hogy jól meglehetek a tej és társai nélkül is, mikor olvastam, hogy aki (NŐ) nem eszik állati eredetű termékeket, annak nem kell a menstruációtól szenvednie minden hónapban, ami tulajdonképpen egy tisztulási folyamat. A lenti cikkben elolvashatjátok. Csak ennyit akartam közölni veletek. Szerettem volna, ha megtudjátok, hogy így is lehet.
De azért Almácskát (Jablko) sem kell támadni a szélsőségesebb nézeteiért. Ő még annyira nagyon-nagyon fiatal, hogy megengedheti magának az ilyesmit. Tizenévesen neked nem voltak világmegváltó terveid?!
Nekem azzal semmi bajom,ha Te ugy dontesz,hogy mondjuk nem szereted a hust /vagy nem tartod jonak valamiert/,es ezert nem eszed.
Plane,hogy azert Te a lightosabb fajtabol valo vagy:)
De ha valaki eroszakos modon probalja meg szinte ramkenyszeriteni,akkor dacos es duhos leszek.Ha valaki megprobal hulyere venni es elmagyarazni nekem,hogy en mennyire felelotlen es maradi vagyok a vadi uj kutatasokkal kapcsolatban,az valahogy nem tetszik.
A gyerekkerdes meg a masik voros poszto a szememben....De mar ebben is egyezsegre jutottunk.
Csak én nem eszem húst, te meg igen. Szerintem sem nagy különbség. Főleg, ha ezért nem vagyunk mérgesek egymásra, és nem akarjuk meggyőzni a másikat arról, hogy csak a mi saját életmódunk az egyedül üdvözítő.
Én csak azt állítom, hogy a hús-nem-evés alap esetben nem káros. De azért leírtam (azt hiszem ebben a topicban is, hogy) a gyerekeimet (valamint más családtagjaimat) nem kényszeríteném rá, max. elmesélem nekik, hogy én miért nem eszem húst, és megadom nekik a választás lehetőségét.
Tény és való, hogy a nyers tehéntejre sokan allergiásak, vagy ilyen vagy amolyan formában. Én pl. soha nem ittam tejet, mert kiokádom abban a pillanatban, ha a szagát megérzem. Viszint minden probléma nélkül ezsem tejtermékekeket, sajtot, vajat, túrót, kefírt, tejfölt stb. Végül is a nyers tehéntej valóban alapból a borjú tápláléka. No de ebből ilyen messzemenő következtetéseket levonni, mint amit az a cikkíró, hát megáll az eszem.
Az embernek van egy emésztőrendszere és abban elég sok enzim van, ezek az enzimek mindenkinél máshogyan működnek. Van aki a húst nem bírja megfelelően lebontani, és köszvényes lesz a sok lerakódott hugysavtól. És van aki meg attól kap laposfosást, és attól leszne hiánytünetei, ha állandóan zöldséget eszik.
Van egy fogadásom, hogy ha jobban megpiszkáljuk, akkor az a sok nyerzöldség hívő, aki azóta van jobban mióta csak ezt eszik, valamiféle enzimzavarral küzd. No de ehhez általános érvényű szabályokat felállítani..
Minden idos hulye volt termeszetesen,a sokszazeves tapasztalatokat nyugodtan a kukaba lehet dobni,mert hirtelen valaki "megvilagosodott" es leirt egy csomo baromsagot.
En jobban hiszek a sajat szememnek,szemelyes tapasztalataimnak.
Félreértesz. Én nem mondtam ilyeneket. Sok vegetáriánus fúj azokra, akik húst esznek, mert hogy miattuk ölik meg őket, stb. Én inkább a húsevés egészségügyi kockázataira szeretném ráirányítani a figyelmeteket. Én is emiatt lettem vegetáriánus. Más kérdés, hogy most már nem tudnék visszatérni a húsevésre, érzelmi okokból sem. Ez így kialakult.
És én csak egyszer eszem salátát, délben/egykor. Mellé kenyeret vagy már gabonát. A többi időben gyümölcsöt eszem, több kilót egy nap. Este meg diót, mandulát, finom aszalt gyümölcsöket, stb. Ennyi. Nagyon egyszerű és mindent megkap a szervezetem.
Nem biztos, hogy veszélyes a teljes növényi táplálkozás, de én például nem mertem volna megkockáztatni terhesen, mert iszonyatos hozzáértés és odafigyelés kell ahhoz, hogy minden szükséges tápanyagot biztosítsunk a szervezetünknek csak növényekből.
Az én gyerekeim évekig (1-3 éves korukban) szinte egyáltalán nem voltak hajlandók húst enni. Engem a frász kerülgetett (pedig vegetariánus vagyok), a gyerekorvos nyugtatgatott, hogy nem lesz semmi bajuk. A lányom 3 és fél éves. A mai napig szinte semmi húst nem eszik (pedig naponta kap húst), összesen 12 kiló, viszont szinte SOHA NEM BETEG.