Háát ... a D-E épület 2002 májusában szintén az alapozásnál tartott, de jobban állt, mint most a B, mert az alaplemez fele már vasalva-betonozva készen volt. Emlékeim szerint decemberre lett szerkezetkész. Esetleg abban reménykedhetsz, hogy a B azért kisebb falat, talán hamarabb készen lesz. Bár az eddigi tempó nem túl biztató.
Az uszodára már túl sok variációt hallottam eddig, beleértve azt is, hogy megvan az üzemeltető, s az utolsó engedélyre várnak. Egyszer majd csak megnyílik ... legfeljebb addigra felépül az összes hátralevő épület ;)
Félre ne érts, értékelem ám, hogy megosztod velünk az információkat. Csak próbállak megóvni attól a veszélytől, hogy minden hírmorzsát készpénznek végy :)
Huhh, ma nagyon negatív vagyok ... ki is kapcsolom magam :)
A B épületre várókat külön is üdvözlöm. A múlt hétről származó információk szerint az új tervrajzi elrendezéssel folytatódik a projekt. Az uszóda elkészült, üzemeltetőt keresnek hozzá.
A B épület szerkezetkész állapota késő őszre várható. Ez elég reálisnak tűnik a fórumra feltett képek alapján, amikért köszönet a már ott lakóknak.
Melegednek, bár nekünk eddig nem volt függönyünk. Még nem tartom vészesnek, azért sokszor nyitva az erkélyajtó.
Róbert Károlyt nem hallod :) Lehelt lehet hallani, nem csúcsban teljesen elfogadható nekem, nappal egy-két hangos autó és villamos zavarhat (azok, amelyek nagyon nyomják). Van akit tévézés mellett már zavar ez a zaj, engem nem.
Én a "régi" lakóktól szeretnék érdeklődni, ha ők is járnak még erre a fórumra :). Az Angyalkert tetőterén néztünk lakást, és a tetőtéri lakásokkal kapcsolatban jönne jól egy-két tapasztalat: nálatok a Centrál-ban a tetőtéri lakások mennyire melegednek fel (volt már egy-két meleg nap idén) klíma nélkül? Illetve ez érdekelne még, hogy ha esetleg van itt valaki, akinek a Gömb utcára néz a tetőtéri lakása, hogy mennyire lehet kiülni a teraszra, mennyire hallatszik oda a Róbert Károly - Lehel utca forgalma?
Előre is köszi, ha valaki tud tapasztalatokat mondani.
Köszi ISX. Majd megyek én is a fényképezőmmel és fogok csinálni képeket :-)
Szerződéssel kapcsolatos kérdés: Ti találtatok benne joghézagokat, buktatókat, esetleg hiányosságokat? Mennyit módosíttattatok rajta az eredetihez képest?
Nekem személy szerint semmi bajom a CP kommunikációjával, mindenről korrektül tájékoztattak, arról is, hogy még a CIB-bel nem írták alá az 1 mrd Ft-os kölcsönt ("Tervezett Kölcsön"-ként szerepel a szerződésben). Nekem pl ez azért égetően fontos infó, mert a CIB-től veszem fel hozzá a lakáshitelt és addig nem bírálják el, amíg meg nem születik a fenti megállapodás. De reméljük, ami késik, nem múlik.
Szerintem nem lesz vészesen kicsi a park az F1 miatt. Ha majd kész lesz, szvsz mindenkinek tetszeni fog. Én nem a kör alakja vettem ott, hanem azért, mert csak ott találtam az igényeimnek megfelelő lakást. Az alak belülről tényleg nem számít - gépészzso egyetértek.
A mostani olvasók kedvéért újra beillesztem az új tervet, rárajzolva a régire, hogy látszódjon a különbség. Nekem -mint C sarok lakó- most sem tetszik az ötlet, és nem bánnám ha maradna az eredeti felállás.
A rajz (sajnos) méretarányos, pontos átjazolata annak a tervnek, amit sok hónappal ezelött sikerült lemásolnom. A mostani tervek úgy látom, azonsak ezzel a régivel. Jó lenne, ha valaki tudna többet az állítólagos perröl. Chabulon
Úgy látszik, az új beruházó sem különb, már ami a kommunikációt, illetve annak hiányát illeti. Pedig nagyon rászállt a környékre, mert a Csata-Kartács sarkára tervezett Angyalkert (www.angyalkert.com) is a Minron kezébe került. Amit mellesleg tavaly nyáron kezdtek volna el építeni Róbert Károly Udvar néven, de egy kapavágás sem történt azóta sem.
Nekem egyébként tetszene a körépület belülről, mint minden, ami nem teljesen szögletes/merőleges kockalakás. Bár ilyesmit a D-ben is találtam, és tök jól néz ki, hogy a nappali hatalmas ablakai kicsit ívesen/ferdén állnak, abban a kidomborodó részben :) Az F1 9. emeletéről azért messzire el lehet majd látni. Csak a park ne lenne olyan kicsi miatta :(
Ismerős a rajz, valamikor régen mikor kiderült, hogy nem építhetik meg az F-et egyben, kijöttek ezzel a tervvel, és fent volt ezen a fórumon is, akik írtak azoknak nem nagyon tetszett az ötlet, hiszen ahogy látom tényleg beljebb került a park felé az épület, és abból vesz el helyet.
Igazán nem hiányzik a sok nagy épület közé középre ez a torony, szerintem így olyan zsúfolt lesz mint egy régi szoci lakótelep. Érdemes elmenni és megnézni mekkora hely van a már megépült épületek között, ezek szerint most körben mindenhol csak ennyi marad.
Nem értem egyébként mi a nagy szám a kör alakú épületben annak aki ott vesz lakást, bentről úgysem látja hogy milyen alakja van, egy egész szintet meg nem valószínű hogy megvesz valaki, hogy körpanorámája legyen (a körben álló szép nagy házakra).
Arról már nem is szólva, hogy ha ilyen jelentős változásokat csinálnak a tervekben, legalább tájékoztatni illene, a vásárlókat.
Ez az egész jellemző a CP kommunikációjára a folytonos mellébeszélés, igérgetés és félretájékoztatás. Nem tisztább lenne, ha azt mondanák pl. sajnos csúszunk az építéssel, csak ekkor és ekkor lesz kész, de azt tényleg betartanák. Úgysem tudunk ellene tenni semmit de legalább azt mondhatnánk, hogy korrektek velünk szemben.
Nem tudjátok, hogy a B-ben lesz esetleg változás alaprajzban vagy kivitelben az eredeti tervekhez képest ?
Valóban elindult az építkezés, drukkolok az ide költözőknek - én máshol vettem lakást. Viszont nekem olyan ajánlatom volt, ami kör alakú F1-ről szólt. Maga a színes prospektus ugyan nem taltalmazott épületrajzokat csak olyan látványterveket - szépeket ugyan - amiből nem látszik milyen is az F1. Viszont a kinyomtatott alánjati rajz egyértelműen kör alakú, különálló F1-et mutatott. Marad nektek így is park szerintem, csak időre elkészüljön minden. Az időre 2006 végét jelenti, tehát a teljes park úgy 2007-re várható, de ne legyen igazam. Sok sikert.
Én nem tartom kizártnak, hogy a hosszú épületből két kisebbet csináltak... Nem szárnyal már úgy a lakáspiac, hogy könnyen vevőt találjanak ennyi lakásra. Amikor az eredeti terv készült még nagyon úgy tűnt, hogy bámilyet, és bármennyit el lehet adni lakásból. Szerintem teljesen logikus lépés ha felülbírálták azt a tervet, és inkább később építik meg a másik felét, ráadásul kisebb lesz az egész. Ja és az egész project új kézben van, simán lehetnek nekik más elképzeléseik, mint a régi beruházóknak. És szerintem nem is nagyon lehetne hova beljebb hozni az épületet.
Nekem és gondolom még sokaknak ez nem lenne megnyugtató, mert ha külön épület lesz akkor kisebb lesz a belső park, és még közelebbről nézhetnénk egymás képébe.
Amit én tudok a dologról, nem biztos, hogy 100%-ig igaz, eredetileg egy épület volt az egész, de így nem kaptak rá építési engedélyt, ezután jött az ötlet a két részből álló épületre amelynek az egyik része valóban kör alakú és beljebb került volna (?) a park felé. Ezután az erőteljes tiltakozás miatt tagadták, hogy ilyen terv lenne és marad minden az eredetiek szerint. Később olyan info is jött, hogy két részből fog állni, de nem lesz beljebb, és az elfoglalt terület marad ugyanakkora mint az elsőször, ez őszintén számomra kicsit hihetetlen, hogy lemondanának egy ekkora beépíthető területről a mi két szép szemünkért.
Ennyit tudok én, hogy melyik valósul meg az a jövő zenéje, de biztos lesznek még viták.
Még egy kérdés az F1 épületével kapcsolatban. Ugye az elvileg kör alakú lesz. A netes felülnézeti látványterven mégis úgy tűnik, hogy egybe van építve a többivel. Nyugtassatok meg, hogy önálló épület lesz!
Én is itt fogok lakni, az F1-es épületben, amit elvileg 2006. őszzel fognak átadni. Ki fog még ott lakni? :)
Egyébként valakinek van arról infója, hogy a Comunique megnyerte a tendert a Ház kommunikációs szolgáltatójaként? Az I. projektet ők nyerték azt tudom.
Én sem azt mondom, hogy csúnya vagy mittudomén, egyszerűen kicsike a park. Majd ha egyszer valamikor megépül a B meg az F épület is, akkor talán használhatóvá növekszik a területe.
Amúgy egy-két apróságot leszámítva (elszívó, vécé, szétfagyott csap a kukatárolóban) én is elégedett vagyok, főleg, mióta rendes őrzésünk van.