Keresés

Részletes keresés

Bateman Creative Commons License 2023.09.03 0 0 82581
kannibál Kovács Creative Commons License 2023.09.03 0 0 82580

És az Ahsoka nem dühít?

Előzmény: smile64 (82579)
smile64 Creative Commons License 2023.09.02 0 1 82579

Hát ja, az nekem is az volt. Vadul ide-oda hullámvasutaztam a hitetlenkedés ("ezt a szart tényleg komolyan gondolták"), és a düh ("ezek tényleg ennyire hülyének néznek") között.

Előzmény: kannibál Kovács (82578)
kannibál Kovács Creative Commons License 2023.09.02 0 0 82578

És mennyire élvezem Az utolsó Jediket. Vagy a Skywalker korát, ami egy igazi érzelmi hullámvasút.

Előzmény: Hiryu27 (82576)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.02 0 0 82577

Did Ahsoka Just Tease Star Wars’ Deadliest Enemy?

https://www.youtube.com/watch?v=6x5_BmronBc

Hiryu27 Creative Commons License 2023.09.02 -1 1 82576

Rohdt siralmas életed lehet...

Előzmény: kannibál Kovács (82563)
capacete Creative Commons License 2023.09.01 -1 0 82575

A Critical Drinker elmagyarázza, hogy mi történt volna Sabine-nal, ha a fizika számítana a SW-ban azután, hogy keresztüldöfték a fénykarddal:

https://www.youtube.com/watch?v=iGwSa5tXVSk 

Robot headnek pedig van egy szokásosan remek elemzése az Ahsoka első két részéről:

https://www.youtube.com/watch?v=KTT0Xm1lOHE

Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82574
Előzmény: mindenki senkije (82571)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82573

Ő egy mandalori, sisakkal + páncéllal, neki jól jön minden +közelharc skill. Mando-nak is jól jött volna párszor, ha a dark saber-el nem csak hadonászni tud :) De pl egy erőhasználó (volt) jedivel szemben alulmaradt Sabine, ahogy az előző epizód mutatta. De nekem se a kedvencem a karakter eddig, szóval ha egy fénykard-döfést túlélt, akkor bizonyára nagy tervei vannak vele Filoninak.

https://www.youtube.com/watch?v=h2sfXeUmA24

Előzmény: capacete (82568)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82572

Na de látod, nem tudnak meglenni férfi nélkül, Thrawnt és Ezrát hajkurásszák.

Előzmény: kannibál Kovács (82566)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.01 0 1 82571

Vagy karddal szúrják hasba és meghal.

Ja bocs, nemide...

Előzmény: capacete (82568)
capacete Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82570

Akkor várj az Acolyte-ig, amit kifejezetten nőközpontú sorozatként harangoztak be. 

capacete Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82569

Vadernek nem kellett űrszerkó. Egyébként képregényekben ez többször előfordul.

Előzmény: Jani-wan. (82564)
capacete Creative Commons License 2023.09.01 -1 0 82568

Pontosan miért jó a SW-univerzumban, ha valaki jó vívó erőérzékenység nélkül? Egy blasterrel simán szitává lövik...

Előzmény: Biga Cubensis (82562)
kannibál Kovács Creative Commons License 2023.09.01 -1 0 82567

Egyébként az eddigi SW-sorozatok egyértelműen férfiközpontúak voltak. 

Nem igazán értem ezt az éles fordulatot.

kannibál Kovács Creative Commons License 2023.09.01 -1 0 82566

A rengeteg női szereplőről van egy gondolatom.

Én kedvelem a női akcióhősöket, ebből adódóan semmi bajom Ahsokával vagy éppen Sabine Wrennel. És külön-külön a többiekkel sem.

Ezek a karakterek azonban akkor igazán jók, ha egy férfiak által dominált világban próbálnak boldogulni. Ahogyan ez az összes eddigi SW-mozifilmben jól működött (talán csak Rian Johnson lóg ki a sorból, aki helyenként túllőtt a célon).

A fenti esetben lehet nekik igazán szurkolni.

Itt azonban más a helyzet. Az öreg szakállas fószert leszámítva eddig normális férfiszereplőt nem láttam. Maximum férfihangú robotot. És ez így nem igazán jó, mert ha egy adott karaktertípusból túl sokat zsúfolunk egy filmbe, akkor az olyan, mint az infláció. Értékét veszti a dolog.

Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82565

"hogy kell érzékenység is, de a legtöbbet a gyakorlás jelenti."

Erő érzékenység nélkül gyakorolhatsz annyit hogy kifolyik a szemed, akkor sem lesz belőled semmi.
#hülyedizni

Előzmény: mindenki senkije (82557)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82564

"küldjük ki Ahsokát űrszerkóban".

olvastam valami könyvben hogy Vader kiment az űrbe, de már nem emlékszem konkrétumokra. Lehet hogy onnan vették az ötletet.

Előzmény: Biga Cubensis (82555)
kannibál Kovács Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82563

Nagyjából egyetértek.

Unalmas és gyenge színvonalú a sorozat. Szinte semmilyen érzelmi reakciót nem tud kiváltani belőlem.

Előzmény: capacete (82554)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82562

illetve még arra emlékszem, hogy Ahsoka azt mondja, nem baj ha nem lesz jedi tanítvány/erőhasználó, csak érezze magát jól a bőrében.

mivel igazából ő sem jedi, megteheti hogy akárkit választ "tanítványnak", jó vívó/fénykardforgató még lehet belőle.

Előzmény: capacete (82560)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82561

itt azt feszegetik, hogy a Rebelsben vannak jelek, hogy Sabine valahogy mégis kötődik az Erőhöz:
https://www.youtube.com/watch?v=09-gPpDM2iI

meglátjuk mit hoz ki ebből Filoni, én nem hiszem, hogy valamiféle Erő devalválás lenne a célja.

Előzmény: capacete (82559)
capacete Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82560

Ha kellene érzékenység, akkor Sabine reménytelen eset lenne, hiszen neki gyakorlatilag nincs, ahogy azt már többször elmondták.

capacete Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82559

Igen, egyértelműen ez az üzenet, pedig eddig egyértelmű volt, hogy az Erő használata kivételes képesség, amivel csak egy a milliárdból rendelkezik. Egyébként már Johnson is ilyen húrokat pengetett a Last Jedi végén, de ott még legalább volt erőérzékenység...

Előzmény: mindenki senkije (82557)
capacete Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82558

Thrawn az utolsó 2 részben lesz majd. Jövő héten már az évad felénél leszünk, de még mindig nem hagyják el a bolygót. 

Nem lesz itt semmi az Heir to the Empire-ből, csak hülyítés folyt...

Nyilván az volt a terv, hogy majd a Mando következő évadjában megint felbukkan és a beharangozott mozifilmben zárják majd le a szálat, de most, hogy nem is biztos, hogy lesz Mando 4, mehetnek újratervezni mindent.

mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82557

"hogy kell érzékenység is, de a legtöbbet a gyakorlás jelenti."

mondja, igen, de szerintem csak a kritikusok száját akarják ezzel befogni, elködösíteni az üzenetet

mert összességében én sajnos emögött is valami szokásos diznis píszí üzenetet hallottam ki egyből, hogy mindenki egyforma, egyenlő, bárki lehet jedi, hiszen mindenki propeller :)

mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82556

Thrawn? szerintem elhúzzák még az időt addig és kb a legvégén jelenik majd meg és vele együtt egy következő évad ígérete...

egyébként nem tudom, miért várjuk őt olyan nagyon

vajmi kevés köze lesz ahhoz az emblematikus karakterhez, amit a Zahn írt neki

nekem mondjuk annyira nem ász figura, de komolyabb összegben mernék fogadni, hogy kiábrándulás lesz ennek is a vége, szóval addig érdemes örülni, amíg nem mutatják meg :(

megvallom, engem most ez a másik galaxis, az oda vezető út és a bálnák :D és a BOSZORKÁNYOK (remélem, idegesít még valakit, hogy így írom!) :D és minden ami ehhez a témakörhöz kapcsolódik érdekel a legjobban :D

Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82555

azt mintha Ahsoka is mondaná, hogy kell érzékenység is, de a legtöbbet a gyakorlás jelenti.

az edzéssel és a balettel kb egyetértek.

itt az volt a baj, hogy kimerült a kreativitás a "hogyan rázzunk le túlerőben lévő hajókat" szitu kapcsán. előtték már az aszteroidamezőt, csigát, rejtőzést, szeizmikus töltetet, forgó szárnyvégi lézert, így maradt kisssé lehangoló megmentő ötlet: "küldjük ki Ahsokát űrszerkóban".

a 3D és a csata viszonyáról az SW-ben szerintem már beszélgettünk. azért a ROTJ űrcsatája is inkább 2,5D-s és emlékeztet két tengeri flotta csatájára. a ROTS eleji csata már szerintem közelít, itt viszont lehet, hogy a kamerakezelés miatt is már-már beleszédül a tisztelt néző a 3D-be. belenéztem régebben pár Eve Online csatába, na ott aztán minden repül mindenfelé, teljes a káosz. :)

persze ettől még totál ötlettelen volt ez az űrcsata, "jól" megkaptam, amit kívántam :D

hozzák már elő Thrawnt, úgyis kb mindenki rá kíváncsi..

Előzmény: capacete (82554)
capacete Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82554

Ahsoka Episode 3:

Hát ez végtelenül borzasztó volt. Továbbra is ezek a hosszas, vontatott, elnyújtott jelenetek. Most komolyan, bárkiben is izgalmat kelt az, hogy Sabine hosszasan koncentrál egy csészére?

A két legidegesítőbb rész az edzés és az űrcsata volt. Ha jól értem, akkor most ki fogják hozni, hogy tulajdonképpen bárkiből lehet jedi, hiszen mindenkiben benne van az Erő, pusztán sokat kell koncentrálni? Ez mondjuk a SW alapvető koncepcióját dobja ki az ablakon, amelynek értelmében kellett némi érzékenység (Force aptitude) ahhoz, hogy erőhasználó legyen valaki. Amúgy sem igazán érthető, hogy Ahsoka miért vesztegetne ennyi időt valakire, akiben egyáltalán nincs erő érzékenység, amikor ezalatt ki tudott volna képezni több más padawant is...

Az űrcsata pedig egyszerre volt sematikus és frusztráló, a végén Ahsoka űrbalettje már-már a Leia Poppins-szal vetekedett. Pontosan miért mindig előlről vagy hátulról támadnak az űrben, nem 3-dimenzióban élünk? Miért lőttek Ahsokára, amikor a hajó maga már működésképtelen volt és elég lett volna felrobbantani? Komolyan olyan hülyék voltak, hogy pár méterre megközelítették, ahelyett, hogy távolról lőtték volna?

Arra jó ez a sorozat, hogy végleg kiderül, hogy Filoni csak rajzfilmet tud csinálni, egyébként egy tehetségtelen másoló, aki Lucas régi ötleteit próbálja újra képernyőre álmodni. Szégyen, hogy ide jutott a brand...

mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82553

"Szerencsére igazából nincs is nagy jelentősége, mert a csiga és a mynockok csak arra lettek használva, hogy feszültséget keltve megsürgessék a főszereplők távozását. Ha a történetből kimaradnak akkor is pont oda jutunk csak kicsit később.

Az űrbálna viszont egy totális abszurdum. Legalább olyasmit találtak volna ki aminek egy kevés értelme van, mint a Kristály lény, aminek léte magyarázható. És érdekes, nem e világi.
Ez meg egy bálna! Egy hiperűrben utazó, légkörben repülő bálna! Ez 6 éveseknek való.
Ráadásul ez a nonszensz bálna szükségtelen. Van hiperhajtómű."

Szumma-szummárum igen, ez a lényeg!

Előzmény: Jani-wan. (82550)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.01 0 0 82552

pontosabban ámbrás cet, de végülis tökmindegy.

Előzmény: Biga Cubensis (82551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!