Hát ja, az nekem is az volt. Vadul ide-oda hullámvasutaztam a hitetlenkedés ("ezt a szart tényleg komolyan gondolták"), és a düh ("ezek tényleg ennyire hülyének néznek") között.
Ő egy mandalori, sisakkal + páncéllal, neki jól jön minden +közelharc skill. Mando-nak is jól jött volna párszor, ha a dark saber-el nem csak hadonászni tud :) De pl egy erőhasználó (volt) jedivel szemben alulmaradt Sabine, ahogy az előző epizód mutatta. De nekem se a kedvencem a karakter eddig, szóval ha egy fénykard-döfést túlélt, akkor bizonyára nagy tervei vannak vele Filoninak.
Én kedvelem a női akcióhősöket, ebből adódóan semmi bajom Ahsokával vagy éppen Sabine Wrennel. És külön-külön a többiekkel sem.
Ezek a karakterek azonban akkor igazán jók, ha egy férfiak által dominált világban próbálnak boldogulni. Ahogyan ez az összes eddigi SW-mozifilmben jól működött (talán csak Rian Johnson lóg ki a sorból, aki helyenként túllőtt a célon).
A fenti esetben lehet nekik igazán szurkolni.
Itt azonban más a helyzet. Az öreg szakállas fószert leszámítva eddig normális férfiszereplőt nem láttam. Maximum férfihangú robotot. És ez így nem igazán jó, mert ha egy adott karaktertípusból túl sokat zsúfolunk egy filmbe, akkor az olyan, mint az infláció. Értékét veszti a dolog.
Igen, egyértelműen ez az üzenet, pedig eddig egyértelmű volt, hogy az Erő használata kivételes képesség, amivel csak egy a milliárdból rendelkezik. Egyébként már Johnson is ilyen húrokat pengetett a Last Jedi végén, de ott még legalább volt erőérzékenység...
Thrawn az utolsó 2 részben lesz majd. Jövő héten már az évad felénél leszünk, de még mindig nem hagyják el a bolygót.
Nem lesz itt semmi az Heir to the Empire-ből, csak hülyítés folyt...
Nyilván az volt a terv, hogy majd a Mando következő évadjában megint felbukkan és a beharangozott mozifilmben zárják majd le a szálat, de most, hogy nem is biztos, hogy lesz Mando 4, mehetnek újratervezni mindent.
"hogy kell érzékenység is, de a legtöbbet a gyakorlás jelenti."
mondja, igen, de szerintem csak a kritikusok száját akarják ezzel befogni, elködösíteni az üzenetet
mert összességében én sajnos emögött is valami szokásos diznis píszí üzenetet hallottam ki egyből, hogy mindenki egyforma, egyenlő, bárki lehet jedi, hiszen mindenki propeller :)
Thrawn? szerintem elhúzzák még az időt addig és kb a legvégén jelenik majd meg és vele együtt egy következő évad ígérete...
egyébként nem tudom, miért várjuk őt olyan nagyon
vajmi kevés köze lesz ahhoz az emblematikus karakterhez, amit a Zahn írt neki
nekem mondjuk annyira nem ász figura, de komolyabb összegben mernék fogadni, hogy kiábrándulás lesz ennek is a vége, szóval addig érdemes örülni, amíg nem mutatják meg :(
megvallom, engem most ez a másik galaxis, az oda vezető út és a bálnák :D és a BOSZORKÁNYOK (remélem, idegesít még valakit, hogy így írom!) :D és minden ami ehhez a témakörhöz kapcsolódik érdekel a legjobban :D
azt mintha Ahsoka is mondaná, hogy kell érzékenység is, de a legtöbbet a gyakorlás jelenti.
az edzéssel és a balettel kb egyetértek.
itt az volt a baj, hogy kimerült a kreativitás a "hogyan rázzunk le túlerőben lévő hajókat" szitu kapcsán. előtték már az aszteroidamezőt, csigát, rejtőzést, szeizmikus töltetet, forgó szárnyvégi lézert, így maradt kisssé lehangoló megmentő ötlet: "küldjük ki Ahsokát űrszerkóban".
a 3D és a csata viszonyáról az SW-ben szerintem már beszélgettünk. azért a ROTJ űrcsatája is inkább 2,5D-s és emlékeztet két tengeri flotta csatájára. a ROTS eleji csata már szerintem közelít, itt viszont lehet, hogy a kamerakezelés miatt is már-már beleszédül a tisztelt néző a 3D-be. belenéztem régebben pár Eve Online csatába, na ott aztán minden repül mindenfelé, teljes a káosz. :)
persze ettől még totál ötlettelen volt ez az űrcsata, "jól" megkaptam, amit kívántam :D
hozzák már elő Thrawnt, úgyis kb mindenki rá kíváncsi..
Hát ez végtelenül borzasztó volt. Továbbra is ezek a hosszas, vontatott, elnyújtott jelenetek. Most komolyan, bárkiben is izgalmat kelt az, hogy Sabine hosszasan koncentrál egy csészére?
A két legidegesítőbb rész az edzés és az űrcsata volt. Ha jól értem, akkor most ki fogják hozni, hogy tulajdonképpen bárkiből lehet jedi, hiszen mindenkiben benne van az Erő, pusztán sokat kell koncentrálni? Ez mondjuk a SW alapvető koncepcióját dobja ki az ablakon, amelynek értelmében kellett némi érzékenység (Force aptitude) ahhoz, hogy erőhasználó legyen valaki. Amúgy sem igazán érthető, hogy Ahsoka miért vesztegetne ennyi időt valakire, akiben egyáltalán nincs erő érzékenység, amikor ezalatt ki tudott volna képezni több más padawant is...
Az űrcsata pedig egyszerre volt sematikus és frusztráló, a végén Ahsoka űrbalettje már-már a Leia Poppins-szal vetekedett. Pontosan miért mindig előlről vagy hátulról támadnak az űrben, nem 3-dimenzióban élünk? Miért lőttek Ahsokára, amikor a hajó maga már működésképtelen volt és elég lett volna felrobbantani? Komolyan olyan hülyék voltak, hogy pár méterre megközelítették, ahelyett, hogy távolról lőtték volna?
Arra jó ez a sorozat, hogy végleg kiderül, hogy Filoni csak rajzfilmet tud csinálni, egyébként egy tehetségtelen másoló, aki Lucas régi ötleteit próbálja újra képernyőre álmodni. Szégyen, hogy ide jutott a brand...
"Szerencsére igazából nincs is nagy jelentősége, mert a csiga és a mynockok csak arra lettek használva, hogy feszültséget keltve megsürgessék a főszereplők távozását. Ha a történetből kimaradnak akkor is pont oda jutunk csak kicsit később.
Az űrbálna viszont egy totális abszurdum. Legalább olyasmit találtak volna ki aminek egy kevés értelme van, mint a Kristály lény, aminek léte magyarázható. És érdekes, nem e világi. Ez meg egy bálna! Egy hiperűrben utazó, légkörben repülő bálna! Ez 6 éveseknek való. Ráadásul ez a nonszensz bálna szükségtelen. Van hiperhajtómű."