Megoldódni látszott a "vessek, nevessek" kérdésköröm - tönkrement az Oasison növekvő magtok. A sors kezének vettem, erre párom, aki nem egyszer sokallta már leander gyülekezetemet, nekiállt biztatni, hogy pár fajtáról szórjak csak, úgyis fogok a mostaniakból selejtezni, nem? Most azon mélázok, hogy ezt a diplomatikus megoldást választotta vajh a tapintatos emlékeztetésre?? :) Bár a picikből újabb nagyobbak lesznek idővel...
Mint tudjátok ti is, annak idején elég sok leander magoncom elkerült itthonról, lehet ez is közéjük tartozott és Mariann nem rajtam, hanem máson keresztül jutott hozzá..., de a mai ismereteim szerint nekem ilyen, vagy csak hasonló leanderem sincs. Mondjuk nem ez lenne az első, amiről évek múltán értesülök, de tényleg nem mondhatom magaménak. Esetleg Mariann tudna ebben a kérdésben valami érdemlegeset nyilatkozni.
Üdvözleteket küldünk az Egyesült Államokból! Ez a fajta a ‘Hardy Red’ (Amerikai fajta, a kaliforniai Monrovia Kértészet elöször 1965-ben publikálta). A nagyon széles szirmok és a hosszú fehér “farkok” félreismerhetetlenek. Nagyon jó a hidegtürése.
Valakinek ismerős? Vajon mi lehet a neve? Nem Claudia, nem Gödöllői, és talán nem is Itália. Elég nagy virágai vannak és keskeny levele. Viszonylag gyorsan nő és a virágai sokáig nyílnak.
Úgy tervezem a tavasszal kiültetem őket, ha az első telüket ilyen kis cserépben kibírják kinn (márpedig eddig úgy néz ki) akkor kiültetve sem lehet nagyobb bajuk. :-)
Atlas-ról vetettem én is, azok vannak a fóliában egy hidegnek kitettebb részen(korábbi képeken látható), az 1-2 cm-es éretlen hajtásvégük száradt/fagyott le a többi levelük épp még, igaz most megint -10 c° alatti éjszakai lehűléseket jósol az időjárás előrejelzés! Már várom a tavaszt, unom ezt a telet.
még mindig egészségesnek tűnnek? Az egyik múmiámról a szél leszaggatta ma a takarót, úgyhogy megleshettem, és a levelek bizony már elég élettelenül zörögnek....