Nem hagyott nyugodni a dolog, kibróbáltam ezzel a 2, eredetileg egybefolyó trekkel. Siralmas az eredmény. Kb. 0,2-0,3 sec-es ugrás van a kettő között, holott elvileg "gapless" a késztermék... :o((
You want Feurio! to burn the mp3-files: "D:\mp3\Pendragon\Not Of This World\02 - Dance Of The Seven Veils - Part 1. - Faithless.mp3" and "D:\mp3\Pendragon\Not Of This World\03 - Dance Of The Seven Veils - Part 2. - All Over Now.mp3" without a pause between them.
However, if these two files are part of a live recording or another sort of continuous data in two parts, you will most probably here a short pause or some "disturbance" nevertheless.
This is caused by the MP3-format:
The mp3-format is a kind of compression with some loss of data, i.e. not the whole samples are stored, but - expressed in a simple way - some kind of "frequency curves", i.e. the mp3-encoder analyses a certain range of data and then stores the "frequency curves" for this range.
If now e.g. a live recording is stored in parts - one part in the first file, the following part in the second file - and compressed to the mp3-format, the encoding process is resetted for the second file - so the frequence curves (the end of the first file and the beginning of the second) don't match exactly.
In addition most mp3-files are "frame orientated", i.e. the encoder sometimes adds empty samples to the end of a file to get a whole frame at the end.
To put it together: Unfortunately it is not possible to always reconstruct the original data 100%-ly out of two mp3-files, that contain parts of continuous data.
If you want to work with continouos data, you must save all tracks into ONE mp3-file or use the wave-format."
Köszi ! Ennyivel is okosabb lettem, hogy andöfláj is lehet dekódolni cue-ból... De ez még nem oldja meg MeliZoli problemmáját, mert nekije 1(!) db mp3-a van... És az ő cue-ját még mindig nem tudom elképzelni... :o(
A te általad beszúrt cue-val is lehetnek bajok akkor, ha az eredeti mp3-készítéskor az audio lemezen lévő gap-ek beépítésre kerülnek, mert az mp3 készítesekor a header-be bekerülnek a "digitális csöndek", és ha nem Feurio-val csinálod a megfelelő opsönökkel, akkor biza nem lesz folyamatos mix-ed, mert 'ottragadnak' az eredeti csendek /ha voltak.../...
Találgatások: a Nero az írás legelején áll le, ugye ? Ha igen, akkor már a lídin vésését sem tudja elkezdeni, mert nem tudja bekalibrálni a lézer erejét a lemezedhez.
Egyébként viszont a régebbi jelenségeket is figyelembe véve úgy tűnik, mintha elfáradt volna a lézerdióda, holott nem régi az író... :o(
Más. A 1210-esem egyáltalán nem szereti a TDK-kat; a Philips-et, Ricoh-t viszont kifejezetten...
Még másabb. Nero frissítés !
T'om, hogy le vagyok lassulva, de... Cue-wav, cue-bin párosról tudok, de hogy írsz fel cue-val mp3-at... ????
Viszont ha a számok egymásba csúsznak, stb, akkor nem gyó a cue.... :o(
Egyetlen audio-trekként, cue nélkül felírva nem szabad semmi gáznak lenni.
Ha mégis több trekkre akarod osztani, és a Feurio-ban kilövöd a számok elején és végén lévő digital-silence-eket, akkor sem jó?
RW-re próbáld, és PC-n hallgasd az eredményt mindaddig, amíg nem vagy elégedett...
A következő problémám van: adot egy mp3 /mix lemez ami nincs megbontva/ és egy hozzátartozó cue fájl.
Mikor vissaírom audio cd-re /CDRWIN, Feurio/ akkor a kész lemez nem stimmel az eredeti mp3-al. A kezdés pár másodperccel eltolódik és a számok között is található egy nagyon rövid szünet, amin nem tudok változtatni. Mi lehet a probléma?
700 megás TDK újraírható cd-re szerettem volna felmásolni adatokat
Az író egy 24x-es Plextor, a program pedig Nero 5.5.8.0
Eddig még soha, semmilyen lemezt nem rontott el.
A Nero a következő üzenetekkel állt le:
Power calibration error
Invalid writestate
could not perform endtrack
current program area empty
could not perform fixation.
Próbáltam másik lemezzel is , a helyzet ugyanaz.
Gondoltam, akkor megírom CD mate-tel is
Itt hiba nélkül végigment az írás, azonban csak az író látja utána a lemezt, az olvasó nem.
Régebben is volt olyan probléma, hogy újraírható lemez írásánál , ha a max sebességgel írtam (10x-es lemezt 10x-es sebességgel), nem tudta elolvasni , csak az író.
Vagy miután kész lett a lemez, nem látszott rajta adat.
Ha 4*-esen írtam, akkor mindig jó.
Szeretném tudni, mit jelentenek ezek a Nero üzenetek, s mi lehet a gond?
Izé... Ismeri valaki a Smart Buy "gyártmányú" (nem jut eszembe a gyártó neve - ez a név szerepel a tokon) írható/újraírható CD-ket?
Érdemes ilyet venni archiválási célra? És újraírhatót backup-nak?
Mintha már én is érdeklődtem volna utána, de nem találom, hogy mikor és hol :-(
Beszerelték az USB2 kártyát, működik is. Csak egy gondja van, hogy pár perc használat után (pl tesztelés Nero CD-speed vagy Drive-speed-del) megfagy az egész, nem lehet eltávolítani az eszközt, aztán nem indulnak el a programok, majd a gép is meghal.
5letek???
Az auto insert notification be van kapcsolva a CD meghajtóra mert csak ekkor indulnak el az autorun-os cuccok? Ha igen akkor valóban az autorun kialakításával nem stimmel valami, bár egy nem házi készítésű ISO file-nál ez nem sűrűn szokott előfordulni.