Swiss Legend óráról tud valaki infót adni, az adatok elég jó, zafír üveg svájci szerkezet stb, de mégis milyen összességében? Tudom, visszalapozok pár ezer oldalt és van róla infó.., csak ne lenne 5 ezer oldal..
Szimplán az automatikára hagyatkozva még akár elő is fordulhat, hogy lejár az óra, ha egész egyszerűen olyan inaktívak a napjaid, hogy alig mozdulsz. Pl fekszel a tv előtt napokon át és még a kaját, piát is az ágyba hozzák neked.
Viszont onnan kezdve, hogy kézzel is ráhúztál bőven, mindenképpen karbantartási hiányosságot, vagy műszaki hibát jelez a leállás, ahogy más is megfogalmazta.
Szóval vidd vissza, amennyiben garis az óra és reménykedj, hogy rendesen foglalkozzanak vele! Vagy kérd a cseréjét, ha hajlanak rá!
igen garis, múlt héten hoztam el a boltból. Ezek szerint ez nem üzemszerű működés? Kezdtem kiborulni, hogy nem nekem való az automata ha minden reggel be kell állítanom :)))
Semmit, az az óra bizonyosan szervizelésre, meglehet, valamilyen javításra szorul.
A szerkezet kézzel húzható, ha látszólag felhúztad, és nyugalmi helyzetben mégis rövid időn belül megáll, akkor vagy erősen szennyezett/beszáradt (nem kizárt, hogy eladás előtt éveket állt az óra, és valójában szervizeléssel kellett volna indítani), vagy valami más gond van - de le kellene rendben járnia.
Sziasztok! Kezdő automatás vagyok, sose volt még ilyenem korábban, most ajándékba kaptam egyet (Zeppelin LZ 120 Rome - ETA 2824-2).
Elvileg a járástartaléka 38-40 óra, gyakorlatilag ha leteszem 30-90 percen belül megáll annak ellenére, hogy előtte egész nap hordtam. Amíg rajtam van hibátlanul jár, pontos is. Próbáltam kézzel felhúzni (30-40 fordulat), nem segít a helyzeten. Mit csinálok rosszul?
"I have been using the Sellita movement for some of my watches for a few years already and have very good experiences with the movements.
The SW200.1 is not compatible with the 2824, some parts could be mated but I had bad experiences with it. The winding shaft is different, the change wheel will only work for a few days before it eats hard, automatic bridge does not fit either, anchor, restlessness....etc. I buy the spare parts directly from Sellita and they are much cheaper than ETA components. It depends where you order. After all, Sellita can't help it if individual middlemen beat 100%".
Legfőképpen az, hogy az egyiket az ETA, a másikat a Sellita gyártja.. :-)))
De tréfán kívül - a Sellita utángyártásoknál előfordulnak egészen minimális változtatások, de ezzel együtt alapvetően még az alkatrészkészlet is csereszabatos az ETA eredetiekkel, és bár az első években voltak kisebb minőségi anomáliák, mostanra minden jel szerint ezen a téren is egyenértékűek.
vicces az amikor valaki ezt a "vámmal áfával" dolgot valaszolja. itt a svajci ora topicon is megtortenik ez neha-neha. a kerdezo meglehetosen ostoba lenne ha kifizetne a vamot es az afa-t. az usa-ban epp azert erdemes vasarolni, mert a legtobb dolog joval olcsobb mint europaban.
egy kezen hordott orat nincs olyan hataror aki szova tenne es megvamolna. ha meg a posztolo abszolut biztosra szeretne menni akkor az ora szamlajat es csomagolasat, dobozat egyszeruen adja fel postan az otthoni lakcimere, ne vigye magaval a hazautazaskor.