1. Pandora anyja.
2. Adrianének, azaz George Mole-nak. (Szemben a Kent családdal, ahol mosógépet szerelnek a nappaliban.)
3. Igen, neonrózsaszín.
4. Na ezt nemtom. Mintha valami L betűs lenne.
5. Skegness.
6. Tunéziába utazott, de úgy rémlik, hogy a marokkói poggyászkezelők okozták a galibát.
Helyesbítem magam, a múlt héten megjelent a könyv magyarul, Adrian Mole és napi hat cappuccino címmel, a már megszokott GABO kiadónál. Olvassátok, vicces.
A kvíz 3.-as válasza: "Neonzöld", a többit nem tudom.
Ez a vers, amit írtam, a csúcs szerintem. Adrian, aki nagy költőnek tartja magát, és annyira, de annyira tré dolgokat ír sokszor... :-) Pont ez a zseniális benne: nem tudjuk sajnálni Adriant, mert annyira öntelt, annyira büszke a dolgaira és annyira okostojás...
Nekem nagyon tetszenek még a "Megjósolom, hogy..." kezdetű mondatai, amelynek természetesen mindig az ellenkezője igazolódik be... :-)
És mi van Rosie Germaine Mole-lal? Ha jól emlékszem, 1983. november 11-én született, vagyis
most nemrégiben lett 18 éves. Már csak azért is érdekelne a sorsa, mert én is nov. 11-es vagyok, és élénken foglalkoztat mindenkinek a sorsa, aki e napon született.
Egyébként én is nagyjából 13 3/4 éves lehettem, amikor először olvastam AM naplóját.
A Piknik sorozat összes könyve megvolt, imádtam :-) AM hatására kezdtem el én is naplót írni,
és azt meg gondolom, nem kell ecsetelni, milyen kiváló személyiségfejlesztő terápia a naplóvezetés...
1. Ki volt A.M apja fűszertartó-vállalkozásának első kuncsaftja?
2. Kinek az apjának szabad a nappaliban újratöltenie az öngyújtóját?
3. Milyen színű lábmelegítőért akart Londonba felutazni Pandora?
4. Melyik támaszpont ellen ment tüntetni A.M. anyja (ez ráadásul valós és híres eset)?
5. Hova ment Bert Baxter és anyugdíjasklub buszútra?
6. Mely országban ragadt ott Pandora családostul a légipoggyász-kezelők sztrájkja miatt?
Nem rossz :-) Én csak a Punkpoémát tudom, mert a gimis alterzenekarral megzenésítettük (a Tutti Frutti dallamára, három, és:)
Az egész egy nagy hányadék
Egy mocskos, zaftos okádék
A lobogókból
Hobók blúza lett
És korparancs
Hogy edd a műveket
Vége, vége, vége
Megölte mind a szürkeség
Anglia bűzlik
Világ latrinája
Európa pöcéje
Éljen a punk!
Ők az utca urai
Úrnői
Sarah hercegnő, te drága!
Ne menj hozzá Andráshoz,
Hiszen látod: "Ó" a lába
Minek neked kastély, vár-lak?
Gyere velem leicesterbe
Én az állomáson várlak
Hogyha eljössz, bemutatlak
A szüleimnek, s a kutyának
ha nem csalódom, ezek az idézetek nem Adriantól származnak, de az Adrian Mole&Co. kötetből vannak... jól sejtem? (mert akkor az utolsó pl. Margaret Thatchertől van)