Én is ilyen megfontolásból vettem sima D8-at, mert az előző kamerámmal nem tudtam átmásolni a kazettákat. Így a régi kazettákat is tudom használni.
Szeretném tőled ezt a videó vágást a számítógépent megkérdezni. Nekem egy Pentium 4-es gépem van, szeptemberbe lesz 2 éves, az elsők közül való, lehet, hogy ezen is rajta van? Tudnál erről bővebben is esetleg írni. Esetleg mail-re is mehet.
Sony oldalát nézve a trv-19E elég jonak tűnik. Panábol nemtom mi van 200 000körül nv-ds 30 volt már a kezemben nekem nem jött be. Bár az ismerősöm aki tök autómatán használja elégedett. Gyerekeket videozni biztos jo az is a DV technika révén meg otthonra kapsz kb félprofi studio minőséget amit pc-vel simán vághatsz DVD-re irhatsz. Mindösze egy kb 12 000Ft-os firewire kártya kell hozzá /de ujabb alaplapon ez ott figyel meg az uj laptopokon is/.
Ha régen video8 vagy Hi8 kamerád volt akkor a Sony TRV355 ajánlom ez nem miniDV hanem D8 kamera különbség az hogy régi szalagokat Hi8 video8 is lejátszik ill felvenni is tud rá a minősége ugyanugy DV csak ez a sony egyedi szabványa. Ezzel az analog felvételeidet is pc-re viheted és vághatod / DVD-re/ CD-re irhatod.
szerintem a home/félprofi(3CCD-s) miniDV-kben a Panasonic jobb mint a sony! de nv-ds30tól felfele mert az árának megfelelően még nagyon átlagos kamera feljebb a pana jobb szerintem
Én nekem sima a digitális kamerám, nem miniDV, ezért lehet a kazetták árkülönbözete. Lehet, hogy Mini DV-re gondoltak, köszi, hogy leírtad annak az árát is.
A digitális videókazetta, ami Sony és 90 perces, 3590 Ft, de erre lehet 135 percet LP-ben rávenni, és nagyon jó minőségű. A 60 perces Sony 2490 Ft, és erre is lehet LP-be rávenni 90 percet. Ezeket úgy lehet VHS-re átmásolni, hogy a kamerát összekötöd a videóval, én nem veszek észre rajta minőségromlást.
Mondjuk én a kis kazettákat megszoktam tartani, mert már jártam úgy, hogy a nagy kazettát tönkretette a videómagnó, és nem volt meg az eredetije (éppen a fiam óvodai ballagási felvétele semmisült így meg).
Egy Sony bolt címe, ahol megszoktam nézni az árakat, azt nem tudom, hogy mennyire olcsó:
http://www.sonycenter.hu/
Nekem Sony DCR-TRV430E-m van, 2 éve használom rengeteget, olyan célokra, amit te is említesz, nagyon meg vagyagyok vele elégedve, pedig nekem is ez már a 3. kamerám. Volt egy nagy VHS, egy Sony Hi8-as, és ez a legújabb. Fényképeket én sem szoktam vele csinálni. Mondjuk ez 2 éve majd 450 ezer Ft volt.
Segítsetek nekem egy kamera vásárlásában. Minthogy a digitális kamerákhoz nem igen értek, ezért rátok hagyatkozom.
Szóval milyet is kellene vennem?
Szeretném, ha digitális lenne.
Lehetőleg kicsi legyen.
Nem igen használok effektektet, trükköket.
Jó minőségű képe legyen.
Max. 200ezret adnék érte (az előző két kameránkat ellopták - nem szívesen dobok ki több pénzt...)
Nem akarok fényképeket készíteni vele.
Csak a gyerekeimet és a kirándulásainkat akarom megörökíteni.
Ennyi a kívánság.
Annyira nem ismerem a digitális gépeket, hogy azt sem tudom, hogy milyen az adattárolása, hogyan másolható át nagy VHS kazettára, mennyit romlik olyankor a minősége, mennyibe kerül egy adattároló stb. Ha lenne egy link, amin ezeket megtudom, akkor írjátok ide be légyszí.
És mégegy: ha van ötletetek (cím vagy telefon) olcsó beszerzésre, akkor azt is írjátok meg!
Notebook-on csinálom a video vágást meg a többit.
35 perces anyag 7GB-t foglal, hely bőven van, szal annyira nem gázos.
Hajnalban leszedtem a Ulead VS 7-et, abban van olyan opció a végén, hogy VCD, SVCD, DVD-be tudja írni...
mindenesetre elkezdem leszedni azt amit mondtatok.
Vettem észre hogy időigényes a konvertálás ;) ha ezzel a PIII-as vassal csinálnám eltartana fél napig a kovertálás.
Több lehetőséged van, ha desktop PC-ben gondolkozol.
Első kérdés: akarod vágni az anyagot, vagy csak tömöríteni?
Ha nem akarod vágni és van egy asztali PC-d, akkor egy Canopus DVStorm2 vagy Canopus MVR-1000 káryával RT tudsz MPEG2-es tömörítést készíteni a firewire bemenetről.
Ha vágni is akarod, akkor szembe kell nézned a DV AVI jellemzőjével: 1sec=3,6MB, azaz 1 óra az 12GB.
Ilyenkor capture-t követően vághatsz. Program függően: Mac-en illetve a Pinnacle Studio8-ban is lehetőséged van preview capture-re... Ekkor lényegesen kisebb az állomány...azon vágsz, majd a renderelésnél a szükséges részeket beolvassa a kameráról. A kész AVI-t ezután lekódolhatod. (Tartsd észben azt, hogy amennyiben DV AVI-ba renderelsz, ahhoz is számottevő hely kell.)
Timelineról renderelni, csak minőségi kódolót használj....
En is most gozolgok magamban (habar nem meglepetes) hogy 90 perces DV anyagom 20 GB-ot nyom...
Most igy nagy korvonalakban annyit, hogy miutan osszevagtad (vagy "nyersen" is akar), pl. tomoritsd le mpeg-be (pl: TMPGEnc progi), legalabbis velemenyem szerint....
DVD-re irashoz pl. javaslom az Ulead DVD MovieFactory v.2 -t, amivel tudsz ezt-azt allitgatni...
Konvertalas kapcsan keszulj fel ra, hogy nem fog "ripsz-ropsz" menni a dolog, magyaran eleg idoigenyes folyamat...
Javitsatok ki ha tevednek....1
Elobbi csak perpillanat faradt elmem altal generalt szemelyes velemenyem :)
A gond a következő. Van egy DV Kamerám, Sony TRV33E és egy FireWire-el ellátott notebook. Nos már át is tettem a videot a gépre, de a fél óra a legjobb felbontásban 7GB lett avi-ban.
Nem tudná nekem megmondani valaki, hogy hogyan lehetne öszébb tömöríteni.
Nekem igazából a minőség lenne a szempont amit DVD-re írnák, meg mondjuk az hogy Cd-re kisebb minőséggel feltudjam írni....
Csinált már ilyet valaki... ha igen, akkor segítehetene nekem is.
Már jó régen nem írtam, de azóta is teljes megelégedettséggel használom a Sony DCR-TRV15 videókamerámat.
Most lenne egy problémám, amiben talán tudtok segíteni: kb. 10 percet kellene egyik DV kazettáról átírni a másikra. Az én kamerámon gyárilag nincs engedélyezve a DV bemenet és most nincs is idöm ezzel vacakolni. Szóval ha lenne vkinek Bp-en olyan videókamerája, amin müködik a DV bemenet, és hajlandó lenne egy kis kényelmetlenségre, mármint hogy engem fogad vhol (ahol számítógép is van FireWire kártyával) vagy eljön hozzánk (Dél-Buda), akkor nagyon hálás lennék, ha átírhatnám azt a bizonyos 10 percet. Azt hiszem ez elsö körben csak úgy lehetséges, hogy letöljük az anyagot számítógépre aztán betesszük a másik kazettát és visszaírjuk. De lehet, hogy közvetlenül is össze lehet kapcsolni a két kamerát, nem tudom.
A 3x0,803 Mpixel, ha jó szoftver van a gépben, akkor felér majdnem 1,5-2Mpixeles digi kamera képével. Ha nem eléggé sikerült a szoftver, akkor viszont nem. Az interpolációt nem szabad komolyan venni, az nem jelent új információt. A 2Mpixel ideális esetben 13x18 cm maximális méretet enged meg, de ha nem tükör éles a kép, akkor inkább a képeslap méret a jó nagyításra. Ez viszont csak egy szempont.
A másik, amivel nagyon kevesen foglalkoznak, az az, hogy a kamera optikája nagyságrendekkel rosszabb, mint egy digitális fényképezőgépé. Sokszor szoktam digi video kamerával készült képet nyomtatni, ezt trükkök miatt összekeverem rendes fényképezőggel készült fényképekkel. A kettő köszönőviszonyban sincs. Zoom állásban csak a középpont éles, fotós szemmel hatalmas torzulások, kromatikus abberáció, stb.
Igazából az a magyarázat, hogy a videokamera CCD-je kevés képpontból áll (a 720x576-os szabvány miatt) és ennek megfelelő felbontású az objektív.
Olyan ez, mint amikor egy 1000 Ft-os műanyag gépbe téve egy Fuji Provia diát összehasonlítok egy Canon tükörreflexes géppel leexponált ugyanolyan diával. Össze sem lehet hasonlítani. A videokameráknál nem az objektiv minősége az elsődleges szempont, az csak egy, melyet az ár erősen befolyásol.
Ez persze csak fotós szemmel, de sokszor a cél szenztesíti az eszközt, tehát nem olyan fontos a minőség, akkor jöhet a doldog.
Még egy dolog, azt szoktam mondani, hogy videokamerával fotózni, olyan mint fényképezőgéppel videózni (MJPEG, erősen tömörített minőség).
Ez persze csak a személyes tapasztalatom és véleményem, másnak lehet jobb tapasztalata, ha ilyen van, szóljatok és azonnal lecserélem a meglévő technikámat.
Elvileg egy 3ccd-s kamera legalábbis a világosságjel részét (magyarán egy feketefehér képet) erőlködés nélkül megcsinálhatná a három ccd pixelszámösszegének megfelelően, a színekkel pedig már szépen feltölthetné a képet. A valóság azonban az, hogy nem nagyon törik magukat a kameragyártók, merthogy tessen megvenni a Panasonic/Sony/akármilyen digit fényképezőgépet. Cserébe azok viszont akármekkora flash-kártyára sem tudnak 15-30sec videónál többet rögziteni....
Nehéz ezt így előre megmondani, annyira csalnak ezek a marketingdumák, meg próbáltam már interpolálós digigépeket, - ház azoknak a képminősége pontosan egyenlő volt a CCD valós méretével megegyező kategóriás gépekével.
A puding próbája az evés. Én a helyedben kérnék kölcsön egy memóriakártyát, egy boltban csinálnék egy kamerával egy-két fotót, aztán elballagnék a MM-ba, bedugnám az önkiszolgáló előhívóba és 60 Ft-ért csinálnék egy papírképet.
Azon rajta lesz a válasz.
Ennek a Panasonic NV-MX500-nek milyen lehet a fényképezési tulajdonságai! Elvileg 3x0,803 pixeels, de azt felinterpolálja 3MP-re! Ezzel már elviekben lehetne nyomtatni A5-ös képeket!
Köszi, de házilag nem mernék ebbe belemenni, inkább valami hozzáértő szakira bíznám a dolgot.
Ha neked sem működik, akkor inkább meg sem próbálom, nehogy elcsesszek valamit a masinában.
Már bánom, hogy nem néztem jobban utána ezeknek a mahinációknak a vásárlás előtt - nem tudtam, hogy szinte csak Sony-val és Panasonic-val foglalkoznak.
Tapasztalatból mondom, próbáltam papírképet csinálni 1 megás CCD-s masina termékéről, kiábrándító.
Viszont pl. egy 2 megás 50 ezres digikamera képei már egész jók papíron, és ha meggondolod, sokan azért vesznek 100-150 ezerrel többért kamerát, hogy az majd jó fotót is csinál, aztán meg nem.
Viszont a különbségből vígan vehetnének egy szuper digifényképezőt.
Üdv nektek!
Végignézegettem az eddigi hozzászólásokat, nem derült ki - bár többször is feszegetve volt-, hogy JVC GR-DVL 150-esen lehet-e engdélyeztetni a DV bemenetet. Ha tud valaki valamit erről, szóljon!
tevedsz-van olyan amivel lehet fotozni is es jo minosegben is-
namarmost-digit foto roszabb minoseg mind a hagyomanyos foto-igaz nem 100ezres geprol beszelek.
jvc mini dv 5 es 7e s kepes erre-igaz bar lehet vele fotozni es sd kartyara nyomja (jo akinek a fotos cucca is azzal muxik)meg nem fotogep-
ha surgosen kell elokapni es fotozni akkor kameraval nincs ra ido-pl vezetes kozben.
jvc nel ugy hivjak smnapshot-itt a kepe-apronet.hu lettem eladot 300korul es mm ara 500korul;