A mai story olyan hosszú lenne hogy hozzá képest a tegnapi regényem kispista. Ákos du. 6 óta van itt a házunkba és most mentek el. Hú bazz ez nagyon hosszú menet. Szegény embert az ág is húzza, sajnos az elmondható a helyzetról, akármi közbejöhet a közbe is jön nekik, sajnos a szerencsével hadilábon állnak ez látható nem is tagadható. Hogy erre el lehet a készülni, szerintem nem. Hogy ők is rosszul viselik nem csak a lakók az is biztos. Egyébként az új tervekhez képest 6 nappal vannak elcsúszva. Két ház még be van kábelezve, valahol az Őrlő felé talán. :) Ott már a lézer is fenn vam, csak a switch kell meg az igénylők bekötése, szoval hamarosan két új ház lesz. Van pár félkész ház, a könnyen szerelhető házakat rövid időn belül szándékuk lezavarni. Minél hamarabb meg akarnák csinálni az optikai gerincre való rácsatlakozást és a microt backuppá tenni. Az a baj hogy a Varsa utáni két házban hezitáló vagy talán KA párti kk-k vannak. Az uccsó sarok ház, ahová a bekötés lenne nem áll ellent de még nincs aláírt papírt a kk részéről. Szilvi állítólag már megszórta ezeket, de talán meglesz még1x. A lenne jó ha nem közösgyűlésezesnének itt is hanem gödülékenyebben folynának a dolgok. Ha a mogottünk lévő 3 házon keresztül eljutnának a Dunáig akkor gyorsan meglenne az optikai gerincre a csatlakozás. Jah GTS kicsit pánikolt a Duna miatt, féltek hogy beünt a víz, persze le vannak védve az áknák, de akkor is. Egyébként jól áll hozzá a GTS, minél hamarabb szeretnék elindítani a VoIP-t ha elkészül az egész telep, nem titkolt cél minden fatáv telefon lecserélése. :) Az a srác aki jún 1.án a GTS-Datanet részéről volt ma is itt volt, meg Áki, Szilvi és egy szerelő, szép kis társaság gyűlt össze a szobámban. :)
Beizzítom a GetRigthot aztán leírom röviden :))) ez nehéz lesz egy hosszú du és este történetét. Hú bazz de zűrös volt ez a mai nap, nem mintha a tegnapi nem. Ez a két nap még Ákinak is betett.
1. Ez még jelenleg tesztrendszer, ezen kívül mivel az újdonság hatására még mindenki tobzódik, mindenki le van korlátozva max 256/256
2. Egyenlőre mindenki 1 IP-n megy, de hamarosan meglesznek a belső-küldő IP összrendelések. Ne igzulj lesz fix IP. Én nem teszem mert tudom hogy lesz.
3. Érdemes lenne a kk-tok körmére nézni, nem elég hogy nem engedi be a GaTeS-t éa ezzel a saját netet akaró lakóit is megkárosítja, de a bunkó faszfej is a stílusára meg jezők sincsenek. Szerintem a korábban beígért verés részedről időszerű lenne. Jah mellékesen két házban kk a Vizi 21-23 mint ezt eddig is írtam, de korábban a Vizi 8 is az övé volt. Csak ott 4.5 millió adósságot halmozott fel, amiért el is ítélték de fel függesztettet kapott. Persze a ház azonnak kirúgta de nállatok vidáman él tovább.
3.1 Nem ártana a körmére nézni hogy áll a házatok költségvetése.
3.2 Szeretném figyelmedbe ajánlani a társasházi törvény egyik pontját
2.3 A közös képviselő (intéző bizottság) tevékenységének ellátásával
összefüggő kizárási szempontok:
"2.3 A közös képviselő (intéző bizottság) tevékenységének ellátásával összefüggő kizárási szempontok:
Nem lehet közös képviselő (intéző bizottság elnöke) az a személy,
* akit bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek, amíg a büntetett élethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól nem mentesül
* akit ilyen tevékenységtől jogerős bírói ítélettel eltiltottak - az eltiltó ítélet hatálya alatt
* az az egyéni vállalkozó, gazdasági társaság, aki illetőleg amely ilyen tevékenységével összefüggően keletkezett, jogerősen megállapított fizetési kötelezettségének nem tett eleget."
Ez a alapán a csákó nállatok nem is lehetne közös, kérdés mennyire vannak képben erről a lakók?
Ákos léphetne többet is:
- feldobhatná
- írhatna neki zsaroló levelet
- felhívhatná erre a "furcsa" helyzetre a lakók figyelmét
Megjegyzem egyik sem a stílusa, jobb lenne ha ezt a ház saját körén belül rendezné el.
Jah és a legfontosabb, igaz ez már négy.
VÉGRE ONLINE VAGYOK GATES-GROUP. :)))))))) COOOOOL :D
Hát tulajdonképpen...teszek rá. Ha már nem kell havi 30k-t kifizetnem a dinamikus ip-címért és hatalmas tempóért, amit a modemem nyújt, már akkor is örülök:)
hehe ;-) utana kerdeztem datanetnel azt mondtak, hogy egy /29 -es ip tartomanya van a gatesnek ;-) (usereknek: ez 6 db fix ip cimet jelent +1 network +1 broadcast)
Szoval, valami NATolos mokaval szolgaltathatnak, mint pl. a vodafone a gprs-t. Na, mostmar nem is banom, hogy nem engedtek be oket...
Tudtam hogy kihagytam valamit. ;) Ez volt az, de m;g biztos lesz más is.
Az a baj hogy csak úgy lenne gazdaságos, ha egy switch lenne, mivel az drága, és egy lézer. Viszont akkor a szomszédos házakba át kéne húzni szép kis kábelköteget. Pl.5 ház esetén a középsőben lenne a switch és a mellete lévőkbe kellene 12+12 a mellé pedig 12 káeblt átvinni. Na itt 1x a távolsággal lenne gond, ráadásuk akár légkábellel lenne megoldva akár ásva mindkettőhöz építési engedély kell ami sok-sok hónap.
Nem tudom mi lenne ha minden házba lenne egy olcsóbb switch és azok csatlakoznának a központi házra, akkor ugye csak 1 kábel lenne a házak között. Most számolom 8 ilyen ház van. Hmm. Nem tudom mit szólna Ákos ehhez az olcsóbb switches dologhoz, amikor erről beszéltünk épp elment szerelni egy lakóhoz. az biztos hogy neki fontos lenne hogy managelhető legyen a switxh ami skat drágít és kérdés elszakadhatnak-e a ciscotól egy nonameebb darabbal az ár érdekében. Az biztos hogy nem tudnának azonos szolgáltatás nyújtani a többi házzal, ami a jelent nézve nagyon minimális különbség lenne. Viszont ha hivatalosan akrják átvinni azt az 1 kábelt, akkor is építési engedély kell. Egy magánszemély saját akcióban ez megoldhatná lengőkábellel, de azért egy ISP nem biztos hogy megkockáztatja.
Microval nem hiszem hogy megoldanák a házak közötti átvitelt, ugye ahhoz nem kell építési engedély. Sokan csökkenne a szolgáltatás a többi házhoz képest. Még biztos elgondolkoznak rajta, de én sem jósolok neki nagy jővőt. Sajnos.
Ezen már filóztunk régebben is, de akkor még nem voltál. jah látom new nick.
Nem tudom mibe menne bele a GaTeS, erről Ákos tudna mondani csak valamit. Az biztos hogy ezek a házak elég hátul ra kerültek a priorításukban. Szerintem próbálj meg összefutni Ákossal, szinte egész nap ő is itt van, holnap is lesz mit a véleménye a témáról. Odaadnám a e-mail címét de már 4 napja nem nézi a leveleit, mert melóznak állandóan, e héten mindig éjfél után mentek haza. Én is már 4 levelet elküldtem neki az utobbi napokban, és most hogy 8-kor odamásztam sokkal többet megtudtam mint amire számítottam.
A Lőpormalom utcai 4 emeletesek egyikében lakom és sajnos Szilvi tegnap nem nagyon sok jó hírrel tudott szolgálni :( Azt mondta ezek a házak nem lesznek bekötve, mert 12 embernek a 80%-ának elő kéne fizetni, akkor érné meg nekik, mert ugyanúgy lézer kell meg minden. De könyörgöm nem lehet a szomszéd házból áthúzni egy sima koax kábelt? :(
Látom mi egyet értünk. :) Kérdeztelek titeket és Ketont is. Baszd meg keton, igaz én vagyok a hibás mert egy háztömbbel eltájoltam magam. Neked a Csut Gábor a kk-d, őt személyesen is ismerem rég óta, szerintem lehet hogy mi ismerjük egymást régről ha még anno sok éve a PC-játék kuckójába összefutottunk. Egyébként a Csúzda idő előtti infókat mint Gábortól szereztem be. :) Aztán mentem tovább Csúzdához amikor a mérnöki felmérések folytak aztán direktbe Ákos. Na szóbal Ge.Ef nállatok valami nyugdíjas néni lenne a kk? Zef ha egyszer idetalálsz te nekem ezt írtad, szóval egyre gyanusabb. Szóval az az épület okés, nincs ellenállás. Ennek a néninek több háza van még valahol az őrlőben is így azok is okésak. A mi kk-nkal meg voltak elégedve de vizi 2-4-6 és amfi 25-re sem lehet egy rossz szavuk.
Calver:
Vári vay ki a fene a kk-d. Szóval azóta teljesen megmakacsolta magát, így addig amíg belülről nem kezditek ki vagy bírják jobb belátásra a GaTeS nem sokat tehet a amfi 21-23-ban. Amfi 27-29-ben a Szelőczeynét, ZoliG-ék boszorkáját meg majd kezelésbe vesszük ha vasárnap Zoli hazajön a nyaralásból.
Jah egy jó példa Kláritól. Végül 15 vagy 19 embert szedtek össze a szomszédasszonyával. Hétfőn ott volt Áki, de mivel nem volt szavazatképes a közgyűlés 10 percen belül szétszéledt mindenki. Jővő hét hétfőn lesz stratárium, vagyis a jelenlévők többsége dönt. Áki megy és tudtommal Klári is megbeszélte a szimpatizánsaival hogy jöjjenek. Az Vizi 10 kk-ja meg húzza a szálát, mivel így ugrani fog az acenetes dolog, amiből nagy valószínűséggel részesedést kapott volna azért szajkózta.
KLÁRI HOL VAGY? EMAIL-re SEM FELELSZ.":(
Jah ez a kk Kláriéknál nem semmi, most hogy ugrik az acenet projectje, odaállít szilvihez hogy jöhetnek de csak ha ő jutalékot kap. Apáf faszát te faszfej. Ilyen Ákosnál nincs is nem is lesz szokásban, csak ha értelmét látják, vagy nagyon szükséges. Már leírtam miért, ha valaki kap 1x annak soha nem lesz többé elég. Jah meg ilyen kikötése volt hogy csak akkor jöhetnek a Vizi 10-be ha az ő háza előnyösebban jár mint a többi a telepen. De persze főleg ő. Ja ingyen netet szeretnél bazz, mi? Nyaljál KA-nak ott talán kapsz, ott úgy is osztagatnak a pribékeknek. Meg ez a fazon egyébként is nem semmi, ezt még anno 4 hete amikor szerződtem mesélte róla az Ákos. Van egy irodája a belvárosban, oda beszéltek meg találkozót. Mentek is ákiék egyeztetni a házról, telefonon odaszólnak hogy úton vannak, a megbeszélt időpont előtt ott lesznek. Oda is érnek, erre a pacát 5 percel előtte elmegy. Hát bazz ilyen embert. Játsza az eszét mintha ő olyan fontos ember lenne. Na az ilyet kéne már egyszer megnevelni hogy megtudja mi a rend.
Na még hirtelen ezek ugrottak be, talán még lesz más, is de nézem inkább ezt a hülye LAN kártyát. Jé már 23 óra. Ehh már javában dolgoznak a tetőn, lehet hogy már megy is, én meg itt kopttatom a billentyűt a helyett hogy száguldanák szélessávon. :)
Na ez megint egy hosszú hozzászólás lesz, 2 órát megint eldumáltam Szilvivel és Ákossal. Egyébként tényleg igaz amit Szilvi mondott, bár eddig én sem hittem hogy e héten minden nap éjfél-hajnali egyig dolgoztak. Egyik Calver a dumadumaduma elméletről. Most jöttem haza, de még éjfélkor is ott vannak, bármikor lesétálhatsz hozzájuk. Mellesleg azért nincs lézerünk mert egy baki vagy baleset történt. Amikor beírtam 2-kor hogy itt vannak a tetőn, amikor szerelni akarták volna a lézet szikrázott egy nagyot és az egyik tuner elszállt. Persze azonnal garancia, kiszállt az cég akié az eszköz, kivették, de nincs épp olyan cserealkatrész. Most hozzák ausztriából, már átjöttek a határon, tíz, fél tizen felé jönnek fel szerelni a tetőre, ákos most már egy működő hálózatot akar látni a mai napon. Ja kulcsok és közösképviselők. Minden kk aki rendes és beengedte őket a házukba adott kulcsot, a kapuhoz, a műszaki helységhez ahol a switch van és a tetőre, szóval szabad ki-be járásuk van, azért tudnak akár éjfélkor is felmenni a tetőre mint most. Ennyit a beteg ember elméletedről, hidd el kisebbségben vannak, csa ők tudnak a leghangosabban ordítani ezért figyelsz fel rájuk.
Mellékesen úgy néz ki nállam van egy galiba, azért nem tudta eddig megpingelni a switchet, pedig már 1 hete be van üzemelve. Szerintem telepítgetnem kell mert nállam valami nem kóser. A zöld leg világít, lent a switchnél is, áki még meg is jegyezte ő lát engem úgyhogy biztos oké. Ennek ellenére tök rendes volt, autóban pattantunk és eljött a házba hogy megnézze nincs e mégis valami gond, de az én oldalamon van a hiba. Ehh elég ámokfutó vezetési stílusa van, a bálna Mercivel úgy saszzészott a parkoló kocsiknél hog kapaszkodni kellett rendesen. :D
Szilvivel is beszélgettem egy keveset, netet is kipróbáltam. Jó speedes, pedig még nem 100%-os. :D www.interware.hu-t traceltem meg, elvégre az BIX központ, és 13-15ms volt a ping. Úgy 10-11ms-et ugrik a microhullánál. Nem rossz az, az ADSL-mél jobb, Chellonál is, de a Suxi kábelnet valamivel jobb. Viszont ha meglesz a rácsatalakozás a GTS optikai gerincre ez a +10-11ms el fog tünni. :) A Kadosa-Nánási sarkán lévő aknára fognak rácsatalkozni. Egyébként rengeteg házban már megtörtént, folyamatban van vagy már engedélyzeve van a bekábelezés. Egy nagy probléma van, amit már írtam korábban, hogy nagyon nehezen szerelhetők egyes házak. Itt főleg a Vitrola mellett végigmenő és az Őrlő 4 szintesei értendők. Állítólag ott nincsen kábelaknák vagy olyan elzárt területeken vannak mint garázs vagy kisajátított közöstárolók(jah igaz hogy vitrola házainak alagsorába sok kis helység van amit mindenki személyes tárolóként használ saját kulccsal és egyebek? keton?). Szóval ez a gond de Szilvi ez is megoldottam, múltkor addit telefonált és rendezkedett, míg az összes garázsajtó kinyílt és ők végighúzták a kábelt. Lehet nevetni én is azt tettem, de attól még így volt. Ezen kívül van nagyon sok olyan lakó aki ad garázskulcsot ha az együttes időpontban nem lenne otthon akkor is haladjanak. Pedig nem két filléres kocsik vannak benne, persze itt is van beteges fajta szabotáló egyén, aki félti a camping biciklijét és még az üres garázsba sem engedi be őket. A Virolánál vannak gondok, nem tudom hogy lesz megoldva. Szóval haladnak a házak, ahoz képest hogy júl 22.-én jött ide a Szilvi akor nyilt az iroda, 1 hónap alatt sokat haladtak. És igazán most hogy vége a nyárnak sokkal jobban fognak, hisz több ember van otthon. Eyébként már keleten is több lézer fenn van már a tetőkőn talán pont a Vizmolnár 43-as tömbön, vagy annak környékén, múlkor írt onnan valaki. Egyébként sok kk an akinek több háza van szétszórva a telepen, ezek nagy része kooperatív. Ami továbbra is nagy probléma az a Silvanus-Malomkerék sarkán a két 4-es háztömb, ott nagy az ellenállás KA szimpatizálás miatt. Suli sajnos nem jött képbe, de már múltkor megírtam hogy a 400méteres lézert már múlt héten meghozták amcsiból gyorspostával így nem olyan nagy gond a suli. Egyébként a suli szeretne netet(sulinet van nekik hogyne szeretne aki tudja mi az ért, aki nem annak annyit egy ISDN B csatorna jut egy egész iskolára), viszont ebben nem ő hanem az önkormányzat dönthet csak. Ezért kellett a nagyobb hatótávú lezér hogy át tudjanak jönni keletre. Az iskola majd elintéze a saját igényét az önkormányzattal de az hosszú idő, és az nincs Ákoséknak.
Na kezd kopni az agyam mi is volt még, hosszú 2 óra volt, sokat röhögtünk. Teljesen családia, baráti a légköt, pedig én aztán nem vagyok senkijük mégsem rugtak ki 5 perc után hogy mit keresel te itt. Ez nem épp Suxelero feeling és nem is fatáv-point. Jah az iroda renoválása is holnap kezdődik, egybenyitják a helységeket, szépítés, új bútorok meg minden, mutatott pár látványtervet 3D Áki, nem lesz az olyan lepusztult mit most. ;D
HIF engedély és kábelTV. Ott még nem tudni mi lesz. Szóval a Gelkáé volt a hálózat, ő pedig megszünt jogutód nélkül az épületeken belüli kábelezés sorsa nem kérdéses az a házaké, a földben lévő kvázi gazdátlanná vált. Nos a KA jogot formált a kábelTV kábelre és az sajátjának tekinti mióta rajta szolgáltat. Most ide jó lenne a KA-a Árpi mert ez nekem zavaros rész volt, Áki szerint abba a fatáv-KA behúzott egy saját kábelt is a régi 15 éves mellé. Ezt nem tudom aki jobban tudja szóljon. A lényeg a GaTeS-nek csak az alépítménybe való bejutási jog kellene, vagyis az hogy ők kábelt húzhassank be. Sajnos a csatrona-patkány nem megy minden szakszon végig, mert be van omolva az elépítmény, ezért oda földmunka kell. Ezenken a szakaszokon sehogy nem tudtak átétni a túloldalra, a júliusi terepszemlék és mérnöki felmérések erre irányultak. A HIF szeptemberben kezdi tárgyalni az ügyünket, megvan a GaTeS beépített embere aki kézbe veszi a dolgokat így elég hamar várható válasz. Gondolom ez is amatőr hozzáállás, igaz Calver? Ne féltsd őket, mondtam hogy nem ma jöttek le a falvédőről. Szóval remélhetőleg rövid időn belül lesz HIF állásfoglalás, ami ez után jön az építési engedélyek rá rázósabb, azaz csak egy cég rázós a fatáv a többi hamar meglesz. Mivel ez talán decemberre jön össze, akkor meg úgy sem lehet már dolgozni, szerintem tavaszra marad az üvegszál behúzása.
Jah a lézer. Azt is megtudtam van egy sokkal nagyobb projectjük is mint ez a ltp., de aztán gyorsan jött egy csikorgós kanyar a Merciben és elterelődött a szó a lézerre, pedig erre kíváncsi lettem volna. Szóval az eszközöket amcsiból hozzák mert ott minden sokkal olcsóbb. Elég jó a patnerkapcsolatuk, a magyar Cisco elnökével is puszipajtások. Ennek ellenére az olcsó amcsi eszközök miat megszegik azt az íratlan szabályt hogy illik magyaországi forgalmazón keresztül behozatni. Ez főleg a lézernél volt nagy buli. Ami lézer használnak az valójában köthető a magyar LaserBit-hez, amit még anno hoztam fel. Ugye ez az agész lézeres dolog magyar találmány, még anno sok éve én is ott voltam a Confairen amikor bemutatták. Ez szabadalom védi a magyar feltaláló, akinek azóta kiment a neve a fejemből, a licencekből él és virul. Itthon van cég a LaserBit, ennek eszkzöeit a Crown-tech adja el és szereli. Viszont nálluk 1.2 mila+fa egy 150méteres eszköz(igaz ez kisker árlista volt) és nagy tételre sem szeretnek kedvezményt adni. Ezeket a lézer eszközöket viszik ki amcsiba és ott sokkal olcsóbban árulják. Na kvázi ezt hozta most vissza amcsiból Ákos, ezért lerül a lézer csal $600-ba, ami tizer ár. Amikor megtudták ez pár napja a LasrBit-esek, fel is hívták volt kis vita, de azon kívül hogy a hajukat tépik nem sok vizet zavarhatnak. :D
Na még mi is volt, kezdek felejteni. Ja fatávkábelNET vagy ezt már írtam, úr isten se sokat írtam már. Na szóval megcsinálták a hétvégén már van is 3 ügyfelük. 2-t vett a Kis-Astrsat és egyet kapott a KA helyi dolgozója. Persze mind igyé, úgyhogy eddig halálra kereste magát rajtuk a Suxi. :D
Kezdek fáradni, ha valami még beugrik mi volt abban a 2 órában majd még regélek, most utánna nézek a hálókártyának. Az a gond hogy ez nem az én gépem, a munkahelyzemről hozták anno. Nem is tudom összelőtték-e odabent a helyi hálóval, idehaza meg ne volt használva a hálózati rész. Már eddig is próbltam megpingetni a switchet, de nem jött össze, remélem megoldom. Nem nagyon értek ehhez a részhez, de csak rámragadt már ennyi számtech múlt alatt annyi hogy megoldjam. :D
Jah tudom már, holnapra talán feléled a vezetékes telefonjuk is, ha a nagy fatáv úgy akarja, de már ott voltak az asztalon a VoIP gatewayek is 4 vonalosak, szóval lesz saját telefonuk is. A mobilok továbbra is él van egy pár. Amint meglesznek a számok beírom őket.
Megint kurva sokat írtam, sorry, igaz szóltam az elején. :D
Csak annyit fűznék hozzá az alábbi vitához, hogy megkötni egy szerződést, aztán nem teljesíteni a határidőt szerintem is igen nagy felelőtlenség, és én is biztosan nagyon dühös lennék ilyen helyzetben.
Másfelől viszont látjuk, hogy a házak tetején sorra jelennek meg a „kamerák”, a kábelezés is halad. És pénzt még senki sem adott nekik az eddigi nem-szolgáltatásért. Tehát nagyon valószínű, hogy nem szélhámosság, és hogy szeretnék minőségi szolgáltatással kitermelni a beruházásukat. Erre garancia, hogy nincs hűségkényszer. Ha nem tetszik, minden kockázat nélkül otthagyhatjuk őket. Szerintem éppen ezért minden tőlük telhetőt megtesznek / megtettek az ügyért. Azt pedig, hogy vannak olyan beszűkült agyú közös képviselők, akik a lakók érdekei ellen dolgoznak, illetve, hogy a Matáv-érdekeltségek minden tőlük telhető módon keresztbe tesznek, sajnos tényleg nem lehetett így előre látni.
>> Egyébként Calver megmondták hogy nem lesz teljesíthető hála a kk-dnak
>Mikor szerzodest kotottek nem mondtak meg, azt mondtak hogy aug 20, de 30 napon belul mindenkepp, hol erdekel engem hogy mit lamaznak ossze...
Jaj Calver ne légy már ilyen amikor te is tudod a választ. Szerinted mi a GaTeS egy jővőbe látó vállalat. Egy cég sem tudja mit hoz a jővő, ezért ilyen kockázatokra fel sem lehet készülni. Talán a telko cégek látták előre mekkora adósságokba és csődöket fognak átélni? UPC látta előre hogy 10 milliárd euros vesztesége lesz és ezért meg kell nyirbálnia a Chellot és talán becsődöl? Ugyanúgy az sem volt előre látható hogy a kk-tok meggondolja magát és bürokratikus énjét elővége közgyűlésen is ki akarja tárgyalni a lakókkal a helyzetet, holott korábban nem erről tett szóbeli ígéretet vagy talán már alá is írt(nem ismerem a konkrét helyzetet). Hidd el ha ezt tudja előre a GaTeS te is 90 napos szerződést kaptál volna, vagy meg sem kötik addig amíg nem válik biztossá. Vagy mit vársz? A szerint hogy a kk-d épp milyen lábbal kel föl, hívjon minden reggel Szilvi hogy most lehet vagy nem lehet nállatok a bekötés. Akárhogy is vádolod a GaTeS nem tőlük függ mi történik nállatok. Ezért is lesz vis majos, mivel tőlük nem függő körülmény idézi elő a helyzetet. Vagy talán idén a Dunától is számon akarod kéri miért hozott ekkora árvizet? :)
>> Fatávkábelnél már 2 éve halljuk a rizsát
>Eszem agaban sincs szidni oket, de kotottek ok valakivel szerzodest amiben konkret idopontra igertek szolgaltatast?
Fatávkábeltől már 2 éve azt hallod hogy 2-3 hónapon belül biztos lesz net. Egyébként majd rájuk is kíváncsi leszek hogy oldják meg a helyzetet. Lesz talán valami olyan adatbázis hogy mely házak engedték már be őket és csak oda vállalnak szerződést vagy ott is hasonló helyzet alakul ki? Nagy valószínűséggel ismerve az ottani fejetlenséget ott is az utóbbi lesz. Micronál dettó ez a helyzet, megkötheted a szerződést, de a cliens set elhelyezését neked kell biztosítani, kiegyezni a házzal, ezt egy szolgáltató nem fogja felvállani helyetted. Ha nem tudod megoldani akkor ott is vis majos lesz.
>> Ez a lézer mizéria már nekem is az agyamra megy, nem tudom én sem mi az igazi probléma forrás, de tegnap Áki is egész nap elérhetetlen volt mobilon, mindig Szilvire volt áirányítva. Tegnap már Szilva a Vizi 6 problémájával jött nem pedig a Vizi 25.-el.
>kamukamukamu :-) csak te optimista vagy...
Majd meglátjuk, a vak is azt mondta. :) Én titkon augusztus végéig adtam nekik időt, mivel olyan gyorsan végeztek a munkálatokkal. Eredetileg ugye október vége lett volna. Szerintem összejön, de ha késik egy hónapot az sem fog vérig sérteni, csak mondják meg hogy ne reménykedjen az ember hiába. Megjegyzem én mint optimista? Ha jobban ismernél akkor most kiröhögnéd saját magad ezért az állításért. Világ életemben realista voltam, sőt túlzottam is, ezért már inkább örök pesszimistának tartanak.
>> Nem tudom mit szenvednek, de az elején minden nehézkesen szokott beindulni, ez máshol is így van
>Igen, ahol amatorok vannak...
Hmm, jó munkához idő kel. A profik soha nem szoktak sietni. Nehogy azt hidd már akik ezt szerelik most csinálják első alkalommal mert tényleg kiröhöglek. De ha tudsz nekem mondani olyan netes szolgáltatást és szolgáltatót ahol egy komplett infrastuktúrát ki tudtak építeni gyorsan és határidőre akkor ne fogd vissza magad. Hadd halljuk kik a profik?
> Persze minden elromolhat
>Es ami elromolhat az el is romlik.
Dettó ezt írtam. Minden gyártott eszközben vannak hibás szériák vagy darabok, ezzel nem sokat lehet kezdeni. De talán a Cisco eszközök nem azért kerülnek annyiba mert minden héten 2-t viszk belőle vissza minden vásárló mert elromlottak. :) Egyébként jól bírják ezek az eszközök, beszéltem már wirelesst szerelőkkel(nem GaTeS) aki szintén nem ma kezdték a szakmát. És miért nem hinnék nekik, elvégre nekik ez a szakmájuk.
>> Én a helyükben kérnék a kk-tól kulcsot azon helységekhez ahol eszközük
>szerinted adnak kulcsot? felugyelet nelkul en sem engednem be oket, es ez jogos...
Ha értelmes a kk akkor ad kulcsot, elérhetőséget(mobil) minimum, és egy tartalék kulcsot tarthatnak valahol a házban egy másik megbízhatónak tartott személynél, így minimalizálni lehet az esélyét hasonló helyzeteknek. Ez megint emberi tényező, ami kiszámíthatatlan mivel kultúrális neveltetéstől és személyiségtől függ a hozzáállás. Egy született bunkó biztos negatívan fog mindenhez hozzáállni, már csak az a kérdés egy született bunkót miért választ meg a ház kk-nak. De ez már tényleg a ház saját gondja, ne kenjünk már ezt is a GaTeS-re. Tudod ha hónapkat kéne várni a GaTeS-re mert nem veszi meg a szükséges eszközöket, hajón hozatja meg amcsiból és ezért lassan ér ide, ha nem akarnának dolgozni, csak ülnének az irodában és a töküket vakarnák akkor azt mondanám igazad van, csak épp nem ez a valós helyzet.
>> Az még pluszra belejátszik hogy ez közelben sem az a hálózat amire eredetileg kalkulált a GaTeS
>igen, mert az eredeti koncepcio egy fikcio ;-) ahhoz hogy ilyet csinalhassanak ugy 1999 kornyeken el kellett volna kezdeniuk dolgozni rajta.
Az eredeti koncepció az eredetileg RTA által tálalt információk alapján született. És akkor még teljesen más volt a helyzet. Mint mindenhez dinamikusan alkalmazkodni kell az életben, hisz minden változik. Ha te ez be tudod előre kalkulálni akkor elmehetnél jósnak? Mondd mit fogsz 1 év múlva csinálni, hol fogsz lakni, dolgozni kivel leszel együtt, kivel már nem? Lehet mondani azt hogy nagy a valószínűsége valaminek, de hogy tutira menj az kétlem. Egyébként itt legalább dinamikusan kapod a friss híreket, amiket veled is megosztanak ha kíváncsi vagy rá. Patnernek tekintenek nem csak egy senkinek a'la fatáv. Gondolj csak a Suxira meddig hitegetett azzal hogy lesz kábelnet, és kb 1 hónapja tudtam ténylegesen kideríteni hogy nincs is visszirány, egy belsős KA-s szerelőtől, mert eddig végig azt harsogták hogy ez kész van. Változásokat, előre nem látható dolgokat biztos fog csinálni a GaTeS mint minden cég, de ekkora meglepetéssel nem hiszem hogy fog szolgálni, hogy éveken keresztül átver, és hülyének néz.
>> Egyébként hiba miatti állás minden szolgáltatónál előfordul heti több órás jelleggel, akár fatávkábel akár ADSL, akár micro
>Hat neked nagyon rossz szolgaltatoid lehettek, lehet hogy nem az ar alapjan kell szolgaltatot es szolgaltatast valasztani? ;-)
Nem nekem volt rossz szolgáltatóm mivel még nem volt szélessávú kapcsolatom. Nem tudom te mennyit olvasol fórumokat, HwSw, Index, Supergamez, Suxi fórum, LX mind kábelnet mind ADSL és most már micro témakörben mert én folyamatosan figyelemmel kisérem az eseményeket évek óta. Rengeteg fórum van, sok ezer hozzászólással és azok nem azért vannak meg a hozzászólók imádják saját irományukat viszontlátni hanem mert probléma van. És ez még csak a net, ahová inkább a hardcoreabbak írna, a mezei user inkább telefon után nyúl. Ha tudnád egyes HelpDeskeknél mi van te is lehidalnál. Ezt az ár alapján történő választással pedig nem tudok mit kezdeni, mivel olyan hogy választás már az esetek 90%-ban nem is létezik. Nagyon kevés az olyan hely ahol több szolgáltató közül választhatsz. ADSL-nél tudnál választani ISP-k között, de mivel ott is mind a fatáv termékét adja tovább nem lesz nagy különbség.
Ha pedig céges bérelt vonali szolgáltatásra gondolsz, akkor szerintem vgyél be gyógyszert, mert nekünk otthon olyan soha nem lesz.
>> Szinte egyik ISP sem tudja vállalni az ASZF-beli rendelkezésreállást.
>Melyik nem tudja? En ilyennel meg nem talalkoztam, legalabbis a mi szerzodeseink szerint az isp/telco hibajabol sose leptek tul a %-ot
Te kinél vagy, ki az a hiper-szuper cég aki mindenben kimagasló és utolérhetetlen? Elég csak a netet böngészned és láthatod hogy milyen az otthoni szélessávú netek helyzete. Bérelt vonallal meg ne hasonlítsd, azt azért adják aranyárban mert vállalnak is érte valamit.
>> Fatávkábelnetnél meg a szar minőségű hálózat miatt állandóan bezajosodik, aztán órákra, napokra megszűnik létezni, a szerelők meg rohangálhatnak bemérni hol is zajosodik a rendszer, ha egyáltalán beengedik őket ahova kellene. Sajnos ez álalános probléma.
>Ez hol? Nekem egy ismerosom van csak matavkabelneten valahol rakosmittomenhol, de nem panaszkodott ilyenre, lagalabbis nem a rendelkezesre allason tul (ipari rendelkezesre allas 96%)
A fatávkábel rendelkezésre állása 90%, az ADSL 99, de nem is olyan rég voltak ezzel is variálások. A legtöbb ISP levitte 90-re majd netes cikkezgetések és felháborodások "nyomására", de inkább csak a jó hírnevüket féltették, visszatáncoltak. Rákosborzasztón nemrég óta van csak kábelnet, pár hónapja indult ha jól tudom. Itt Kaszáson tavaly szept. 11-én kezdték el a bekötéseket, VIII.kerben már előtte 1 évvel elindult a tesztüzem. Onna jó sok tapasztalat összejött. Ha érdekel tudok adni fórum linkeket, főleg a Suxi fórum győnyőrű, abban nincs is más csak a panaszkodás, jó szó egy szál se. Nehogy azt hidd amiket leírok azokat én találom ki mert unatkozok. Ezeket mind olvastam fórumokban, szerintem azok elég hűen tükrözik a helyzetet.
>>ps: arra meg hogy tenyleg mukodik-e a gates, rakerdezek, maj lesz infom kicsit kesobb
Ok este felé én is átballagok Szilvihez, hacsak addig nem éled fel a net. :D
> Egyébként Calver megmondták hogy nem lesz teljesíthető hála a kk-dnak
Mikor szerzodest kotottek nem mondtak meg, azt mondtak hogy aug 20, de 30 napon belul mindenkepp, hol erdekel engem hogy mit lamaznak ossze...
> Fatávkábelnél már 2 éve halljuk a rizsát
Eszem agaban sincs szidni oket, de kotottek ok valakivel szerzodest amiben konkret idopontra igertek szolgaltatast?
> Ez a lézer mizéria már nekem is az agyamra megy, nem tudom én sem mi az igazi probléma forrás, de tegnap Áki is egész nap elérhetetlen volt mobilon, mindig Szilvire volt áirányítva. Tegnap már Szilva a Vizi 6 problémájával jött nem pedig a Vizi 25.-el.
kamukamukamu :-) csak te optimista vagy...
> Nem tudom mit szenvednek, de az elején minden nehézkesen szokott beindulni, ez máshol is így van
Igen, ahol amatorok vannak...
> Persze minden elromolhat
Es ami elromolhat az el is romlik.
> Én a helyükben kérnék a kk-tól kulcsot azon helységekhez ahol eszközük
szerinted adnak kulcsot? felugyelet nelkul en sem engednem be oket, es ez jogos...
> Az még pluszra belejátszik hogy ez közelben sem az a hálózat amire eredetileg kalkulált a GaTeS
igen, mert az eredeti koncepcio egy fikcio ;-) ahhoz hogy ilyet csinalhassanak ugy 1999 kornyeken el kellett volna kezdeniuk dolgozni rajta.
> Egyébként hiba miatti állás minden szolgáltatónál előfordul heti több órás jelleggel, akár fatávkábel akár ADSL, akár micro
Hat neked nagyon rossz szolgaltatoid lehettek, lehet hogy nem az ar alapjan kell szolgaltatot es szolgaltatast valasztani? ;-)
> Szinte egyik ISP sem tudja vállalni az ASZF-beli rendelkezésreállást.
Melyik nem tudja? En ilyennel meg nem talalkoztam, legalabbis a mi szerzodeseink szerint az isp/telco hibajabol sose leptek tul a %-ot
> Fatávkábelnetnél meg a szar minőségű hálózat miatt állandóan bezajosodik, aztán órákra, napokra megszűnik létezni, a szerelők meg rohangálhatnak bemérni hol is zajosodik a rendszer, ha egyáltalán beengedik őket ahova kellene. Sajnos ez álalános probléma.
Ez hol? Nekem egy ismerosom van csak matavkabelneten valahol rakosmittomenhol, de nem panaszkodott ilyenre, lagalabbis nem a rendelkezesre allason tul (ipari rendelkezesre allas 96%)
ps: arra meg hogy tenyleg mukodik-e a gates, rakerdezek, maj lesz infom kicsit kesobb
Nekem 6.-án lesz 1 hónapos, de úgyis 90 nap van rá írva mivel én már keleti régióban lakom. Egyébként Calver megmondták hogy nem lesz teljesíthető hála a kk-dnak. 30.-án úgyis kapnál tőlük egy levelet hogy vis major miatt nem tudnak szolgáltatni. Nem tudom miért vagy ilyen türelmetlen, nagy ezernyi más lehetőség után tudsz kapkodni? Fatávkábelnél már 2 éve halljuk a rizsát és még csak most hétvégén tettek keresztbe két szalmaszálat és amíg abból a házakba bekötött kábel lesz az megint hónapok vagy évek.
Egyébként én mit mondjak, közel 2 hete be van kötve a ház, vasárnap óta a gépem is fullosan, és azóta nem képesek elindulni. Én is morcos vagyok, de mit tehetek mást mint várok. Még mindig jobb ha 1-2 hónapon belül is de lesz minthogy életem végéig fatáv netes perceket fizessek embertelen áron. Elindulhatnák még micro fronton, már írtam 4 szolgáltatónak is, ecsetelve a ltp. nettelen helyzetét és számosságát, de azok sem tudnak egy elő usert felmutatni május óta. Szóval azokkal sem lenne netem csak jővőre.
Ez a lézer mizéria már nekem is az agyamra megy, nem tudom én sem mi az igazi probléma forrás, de tegnap Áki is egész nap elérhetetlen volt mobilon, mindig Szilvire volt áirányítva. Tegnap már Szilva a Vizi 6 problémájával jött nem pedig a Vizi 25.-el. Szóval én is kíváncsi vagyok ma lesasszézok hozzá, megnézem hogy megy a gépén a net, mert a vizi 2-4-ben szerinte megy. Ha ott sem és végig kamuztak én is kurva morcos leszek. Nem tudom mit szenvednek, de az elején minden nehézkesen szokott beindulni, ez máshol is így van, ha már minden be lenne lőve nem nagyon kéne a lézert pátyolgatni. Persze minden elromolhat. Én a helyükben kérnék a kk-tól kulcsot azon helységekhez ahol eszközük van, nekik is érdekük mert ha nem tudják teljesíteni az ÁSZF-ben foglalt hibajavítási limitet az az ő zsebükre is kihat.
Az még pluszra belejátszik hogy ez közelben sem az a hálózat amire eredetileg kalkulált a GaTeS. Ugye ott egy gerincgyűrűről volt szó, aminél ha valahol megszakad még mindig bejárható a másik irányből. Ez pedig még csak sima lánc, ezért sérülékenyebb. A redundáns jelleg is még ablakba szerintem jó ideig. Egyébként hiba miatti állás minden szolgáltatónál előfordul heti több órás jelleggel, akár fatávkábel akár ADSL, akár micro. Szinte egyik ISP sem tudja vállalni az ASZF-beli rendelkezésreállást. Fatávkábelnetnél meg a szar minőségű hálózat miatt állandóan bezajosodik, aztán órákra, napokra megszűnik létezni, a szerelők meg rohangálhatnak bemérni hol is zajosodik a rendszer, ha egyáltalán beengedik őket ahova kellene. Sajnos ez álalános probléma.
En nemtom, de ha mar az eljen ez megy, mi van ha elromlik egy lezer es nincs aki beengedje oket par napig a tetore? akkor allni fog? a felelotlen igergetes meg pofatlan, aljas dolog, imho. Mondjanak egy tarthato datumot, ne ezzel csaljanak, hogy tobb szerzodesuk/ugyfeluk legyen.
Na, akkor aszem en leszek az elso, aki szerzodest bont a gates-szel :-) letelt az 1 honap, sehol sincsenek, en pedig nem akarok egy ujabb amator bandaval szopni...
„Akkor kié volt a drót? A tanácsé? Valakié csak volt az a nyomorult madzag! ;)”
Ez jogilag tisztázatlan. Bizonyíthatóan a lakók közös tulajdona, viszont nincs olyan jogalany, aki egymaga képviselheti a tulajdonosokat. Ezért lenne jó, ha egy bírósági ítélet rendezné a kérdést.
Szerintem az RTE nem perelt, viszont ha egy-egy ház már igen, az azért jó, mert ezeket az ítéleteket az egyesület remélhetőleg fel tudja majd mutatni abban a perben, amiben a tulajdonjoga kimondásra kerülne.
„érdemes lenne ennek a lakótelepi gittegyletnek visszaszereznie, megcsinálni mindenhol a kábelcsatornát”
Tényleg az lenne, de mutass nekem csak egy házat, ahol erre pénzt szavazna meg a közgyűlés. Sajnos az emberek csak akkor kezdenek észhez térni, ha már besétáltak a csapdába. Ezért problémás az alternatív kábeltv ügye (a KA kirúgása és a Fort üzemeltetői megbízása), mert az emberek azt mondják, hogy jobb a havi 800 Ft a KA-nak, mint 1600 a Fort-nak. Képtelenek felfogni, hogy ha a MKTV eljut oda, hogy minden lakásba azonnal kötni tud, akkor a régi hálózat egyik napról a másikra „tönkremegy”. Ekkor az emberek tömegesen szerződnek majd a MKTV-vel, hiszen a ma esti gagyisorozat sokkal fontosabb, mint a hosszabb távú anyagi érdekeik. A számla meg úgyis csak hó végén jön. Persze nem 1600 lesz, hanem kb. 2800, de a napi betevő gagyi meglesz, és az a lényeg.
„Egy kk-t csak akkor lehet "megvenni", ha a tulajsonosok s**rnak az egészbe.”
Igen, de a legtöbb helyen – sajnos – ez a helyzet.
„Más lpt-en is volt/van ilyen tulajdoni vita?”
Tegnap ezt írtam: „A rendszert a Gelka kezdte üzemeltetni. Aztán abból lett Kábel Komplex Bt.” Ez így erősen leegyszerűsített, nézzük bővebben: A Gelka megszűnésével(?) az önkormányzati tulajdonú Óbuda Tv vélte sajátjának a hálózatot. Ekkor néhány kk elkezdett mozgolódni, ahogy most is, mert veszélyben volt a tulajdonunk. Alakult egy „gittegylet”, amelynek egyik vezére annak a Kábel Komplexnek a tulajdonosa volt, amely végül minden házzal üzemeltetési szerződést kötött, így a másik társaság távozni kényszerült. Ami persze nem ment simán, volt itt minden: egész napos kimaradás, szilveszter esti adásszünet, stb, stb. Telt-múlt az idő és az egyesület – fő feladatának, vagyis a tulajdonjog megszerzésének „elfelejtésével” – szép lassan kimúlt. Aztán eljutottunk a közelmúltig, amikor kiderült, hogy az üzemeltető céget megvásárolta a Matáv (nem egy és nem tíz millióért…), és megint kezdünk mozgolódni…
Mindebből azt akarom kihozni, hogy ott, ahol (1) a kábelhálózat a lakótelep építése, mint beruházás része volt, és ahol (2) a lakásokat magánszemélyeknek értékesítették, tehát nem „tanácsi” bérlakások épültek, ott a lakóközösségtől nem lehet lenyúlni a tulajdonát. De csak ha elég éberek vagyunk… Kaszásdűlőn például (a fenti 1 és 2 ott is teljesült) nem volt tiltakozás az Óbuda Tv ellen, aztán amikor azt is megvette a Matáv, megtörtént, amit mi most nem akarunk…
„fatávkábel most csinálja, csinálta a visszirányt a kábelhálózatán. Szeptember 1-ig alkalmas lesz netre a hálózat”
Nekem csak az nem tiszta, hogy miért visszirányúsítanak egy olyan „hálózatot”, ahol még az odairány sincs meg? Tudtommal a MKTV jelenleg egyetlen szolgáltatási pontot sem tud felmutatni a környéken… Szóval ez kicsit különös. Az az érzésem, hogy ez megint csak etetés. Azt akarják megetetni valakivel (baráti / megvezetett kk-k?), hogy ők akár holnap tudnak indulni internettel, tévével, mindennel…
ház-Gates megállapodás:
Kétoldalnyi szöveg, a tartalma leegyszerűsítve, hogy a Gates vállalja, hogy internet-csatlakozást épít ki a lakásokba, és elvégzi a lépcsőházi munkákat, a ház pedig rendelkezésre bocsátja a falfelületeket. A tetőről nincs szó benne.* A héten ez a papír visszamegy a kk aláírásával, aztán jönnek a szerelők.
*: ebből is látszik, hogy egy-két héten belül még biztosan nem fog működni itt, hiszen ide is (sajnos) több házon át kell eljutniuk. Valószínű, hogy csak a lépcsőházi munkákat akarják mielőbb befejezni, hogy arra már ne kelljen várni, amikor ideér a lézer.
Jah valahogy tényleg így vagyunk. Direkbe és indirekt lehet következtetni dolgokra és ennyi. Szerintem minen érdekelt a saját igazát hangoztatja, egy a tuti a fatáv fellépése a GaTeS ellen holt blöff és időhúzás, nekik tényleg semmi nincs a kezükben csak 19-re kértek lapot.
Ezt a felújítást a GaTeS megcsinálná ha tudná. De addig amíg jogilag nem tisztázott kié nem lehet hozzányúlni. Utánna meg mint már írtam jön az utánnajárás az építési engedélyekért ahol a fatáv megint be fog tenni. Aztán ha egyszer végre elkészülhet bele lehet húzni az üvegszálat. Azzal hogy a GaTeS alkalmassá teszi arra hogy behúzza a kábelét még nem lesz az ő tulajdona így további kábelek behúzásának sem lesz akadálya. Már csak az a kérdés mekkora átmérőjű az a cső és mennyi kábel fér bele.
A kk-nak a lakói érdekeit kéne képviselnie, de mint látod egyesek nem ezt csinálják. A kk megválasztott képviselő így ő az a hivatalos személy aki aláír a GaTeSnél a beengedésről. Ha ezt nem teszi, hiába akarná az egész ház, azzal ő szabotlja a saját házát. Épp ezért elég csak őt megvenni. A házakban pedig tűrik az emberek mert ez a legegyszerűbb. Azért nem fogja mindenki, lást Klári. Szerintem nálluk hamarosan vége is lesz a közgyűlésnek, remélem ír élménybeszámolót. ZoliG-ék házában is elkezdünk szervezkedni ha visszajön. Az ilyen kk-ról tényleg csak a saját házának lakói dönthetnek, ezért mondja a GaTeS hogy ezt inkább intézzék el a házak saját hatáskörben, ő ebbe nem avatkozik be mindenféle perekkel. Az a gond hoogy a kk-t is csak közgyűlésen lehet leváltani azt meg ő hívná össze. Helyette megteheti valaki, de ahhol kell a ház lakóinak 10%-ának támogatása, a leváltáshoz meg gondolom többség. Akkor pedig ott marad a ház hogy ki legyen helyette, szóval sok probléámt okozna az emberek meg nem szeretnek ezzel törődni. Sajnos ez van.
Akkor tehát indirekt módon beláthatjuk, hogy a drót nem az önkormányzaté, mert ha az övé lett volna, akkor már eladta volna.
Valahol pár száz hozzászólással alább volt szó arról, hogy ez a régi drót helyenként "rendesen" kábelcsatornában fut, máshol pedig csak el van ásva. Ha ez utóbbiból van kevesebb, akokr érdemes lenne ennek a lakótelepi gittegyletnek visszaszereznie, megcsinálni mindenhol a kábelcsatornát, amibe több drótot is bele lehet húzni, aztán jöjjön szolgáltatni, aki csak akar.
Egy kk-n meg nem akadhatna el semmi, ő nem dönt, csak képviseli a döntést. Egy kk-t csak akkor lehet "megvenni", ha a tulajsonosok s**rnak az egészbe.
Mint észrevehetted más ltp.-et és területeket simána megvett és bekebelezett a fatávkábel az önkormányzattól. Így járt kaszás és szinte mindenki egyedül mi vagyuk egy kis sziget és ennek oka van. A 2003-as csillagpontosítási törvény miatt az önkormányzat eladta az összes kábelhálózatot a fatávkábelnek mivel nem lett volna pénze erre a projectre. Hogy mennyiért az jó kérdés, ismerve az önkormányzati képviselők fatáv elhivatottságát, biztos bagóért kelt el. Aztán kezdődött az amit a fatávkábel és a UPC mindenhol csinál az országban. Kiépített egy saját hálózatot ezzel jogilag teljesen feddhetetlenné válva hisz az már tuti az övé, a megvásárol hálózatot pedig tönkretette nehogy más konkurens meg tudjon jelenni. Ezen kívül ott ahol nem volt semmmi pl csillaghegy zöldmezős beruházásban sokkal könyebb volt a lakókat "meggyőzni". Kaszáson is vlt elégedetlenkedés de nem sokat tehettek kvázi eladta a lakók alól a hálózatot az önkormányzat, ezzel 4-5x TV díj drágulást előidézve, ami nem okozott osztatlan sikert. Az még külön probléma hogy a fatávkábel képminősége kritikán aluli a kaszásiak még most is perelik a fatávkábelt hogy szolgáltasson normális képminőséget. Ennek ellenére a fatávkábel honlapján büszkén hírdeti hogy az ő hálózata európában az egyik legmodernebb, viszont aki már szerelte vagy látta és benne van a kábelTV-s szakmában az tudja hogy a legaljább, legminőségtelenebb eszközökből épül fel a hálózatuk. Nagyon úgy néz ki hogy a 2 évvel ez előtt épült fatávkábel hálózat rosszabb minőségű mint a mi 15 éves hálózatunk. A kaszási képminőséghez képest a mi régi soros hálózatunk DVD qualitynek számít.
Szóval ha jogilag ez az önkormányzaté lett volna, akitől a fatávkábel megvette már rég begyalultak volna minket ahogy ezt mindenkivel megtették a kerületben. Csak mi vagyunk az utolsó ellenállók, de persze minket is hasonló módon akar kinyírni a fatáv. Ezért az az utimátuma minden háztömb felé hogy vagy nem kötik be, vagy minden lakásba bekötik, amit persze házak nem díjaznak, főleg a 4x-es díjemelkedés nem tetszik senkinek. Azért lépte meg a fatáv hogy megvette a helyi szolgáltató céget így a kiéheztetés stratégiájával próbálják átkényszeríteni az embereket a saját hálózatukra. De erről már írtam jó hossza a topicba ez hogy történik ezt most kihagyom. Ha pedig egy ház beengedné a fatávkábelt akkor az a régi rendszer tönkre is tenné amit megint nem engednek meg a házak. Szóval ami az egész kerületben ment a fatávkábelnek az nállunk nem sikerült, 2 éve állóháború van, mivel a házak nem engedik be, a fatávkábel meg bukja az eddigi sokszázmilliós befektetését és nincs bevétele. Épp ezért csinálja a kiéheztetést a fatáv, de most hogy a GaTeS feltünt és le tudnánk cserélni a fatáv érdekeltségű KA-t megszabadulna egy nagy problémától a ltp. Így végre az lenne amit ltp. akarna hogy legyen két kábelhálózat és azok versenyezzenek egymással. Egy ugye jelenleg nem teszik a fatávnak hisz mindkét kábelen ő szolgáltatna és az ő érdeke az hogy az emberek a drága kábelen legyenek, az olcsó soros meg szűnjön meg.
Egyébként marha nehéz lesz ez a szolgáltató csere, a Ge.eF által mondott egységes fellépés mindenképp kellene hozzá, de ez a fatáv által megvett kk-k miatt bukik. Pedig az kellene hogy az összes ház úgy mondja fel a szerződését a KA felé hogy egy időpontban járjanak le így azon az adott napon a Fort Kft(GaTeS) átvehetné a szolgáltatást. De ez szinte lehetetlen hisz ha egy ház is ellenáll akkor a KA hivatkozhat arra hogy neki élő szerződése van és szolgáltatni akarna a háznak. Két szolgáltató pedig nem lehet egykábelen. Ezért kellene eről minden házban közgyűlés ahol a lakók döntenék el mi kell az adott háznak, és nem a kk-k egyéi magánakciója és személyes érdekeltsége miatt szenvednénk.
Jó megint erre látni, az meg főleg hogy már felétek a legkeletibb házaknál is feltünt a GaTeS. Amit írj elég jó hír. Remélem Zef is olvas már minket, ő is abban a házban lakik ahol te. Ha jól emléxem te Vitorla, Nánási sarkán lax. ott valami nénikét írt mint kk-t aki nem tl aktív és eddig nem is sokat hallott a GaTeS projectről, amit hétvégén ICQ-ztunk össze az neki teljesen új volt.
Cool-ak vagytok MumiaG-vel, ezek az aknahelyek jó infók voltak. Remélem hamar rá leszük kapcsolva valamelyik végpontra. Szerintem Áki nincs képben még a keleti oldallal mert neki a nánási belül volt a GTS gerinc, de ezek szerint rosszul tudta. Vajon most hogy szinte a nánásiig feljött a víz nem volt neki hatása. Nekem azért tünt logikusnak amit Áki állított mert ártérre optikát feltetni ami még le is van ásva így tuti talajvízben van nem tünt túl logikusnak. Kösz nektek a helymeghatározást.
Jah fatávkábel most csinálja, csinálta a visszirányt a kábelhálózatán. Szeptember 1-ig alkalmas lesz netre a hálózat, ami két év után már épp ideje. Az hogy valaki azon netezzen megint nem lesz egyszerű, de ezt nemrég leírtam ide, magával a hírrel együtt. Én is a GaTeS-től hallottam, ők meg a KA-s szerelőktől akikkel tartják a kapcsolatot. Tudtommal a KA továbbra sem engedi az egyéni bekötést így 0% esély van rá hogy bárki is Suxi kábelnethez jusson, mert egy ház sem lesz ahol a 100% bekötést megszavazzák. Szerintem csak próbálkonak most hogy a GaTeS elcsaklizná a piacuk. Ennek ellenére a közel dupla árukkal nem nagy sikerre számíthatnak.
Ez alig 5kg-os tégla nagyságú doboz felrögzítéséhez nem nagyon kellene átfúrni a szigetlést. Tudtommal egy kis teleszkópos karon helyezkedik el az eszköz, ezt a kart kell rögzíteni, amit a ház tetőszegélyén ejtenek meg. Nem vezetnek kívül kábelt, ugyanzaon a csővezetéken ahol kimegy a 220v tetőre, húzzák ki a lézer saját áramkábelét és a kapcsolószekrényből felhúznak egy UTP-t mellé adatkábelnek.
Erről a megállapodásról ha tudsz írj bővebben. MHogy fogadták a kk szerint az emberek, mi a vélemény és érdeklődés a kábelTV, net és telefon iránt. Majd írok este egy levelet Ákinak ő mit tud a keleti régiós bekötési projectről. Eddig erről nem nyiltkozott, de szerintem a megváltozott helyzet miatt mennek kábelezni mindenhova ahol szívsen várják őket. De ez még nem elégséges a sikerre, mert a lézer csak 150métert tud átlőni így házról házra kell haladni, szóval az kevés hogy nálltaok minden rendben de közben problémás házak vannak. Igaz keton már írta hogy nálluk is okésen állnak a bekötéshez, de nem tudom szó esett-e már kábelezésről. Félek ha csak a Varsát-ketont és titeket kötnek be az nehéz lesz, kihagyva a köztes házakat és kettesével ugrálni nem biztos hogy kivitelezhető. Akkor pedig ti is úgy jártok mint én, hogy arra kell várni hogy a köztes házak elkészüljenek és legyen hova rácsatlakozni a lézereteknek.
donci & ge.ef:
Jó zavaros eza kábelTv ügy. Az RTA vagy a házak biztos perelték a KA-t a jogvita miatt már elég rég óta. Amikor jún 1.-én volt a GaTeS meeting pont akkor lett vége az egyik ilyen pernek, de semmi megoldás. Az én kk-m akkor folyamatosan mondta hogy tart egy bírósági tárgyalás és hamarosan lesz határozat. De KA állandóan lecseréli a vezetését meg akikkel mindig új kell kezdeni a tárgyalást és ezért soha nem haladnak sehova. Szóval húzzák az időt mert az nekik jó. De erről a Csúzdát kéne kérdezni, ő meg elég zavaros pasas. :)
A Gelka is csak üzemeltető volt. Az egyesület nem tudott átvenni semmilyen jogot (sajnos), hiszen nem volt kitől. Ezért kellene, hogy egy bíróság végre kimondja a különböző dokumentumok alapján, hogy ki a tulajdonos. Ilyen eljárás – tudtommal – egyelőre nem indult. Többek közt azért nem, mert vannak közös képviselők, akik a Matáv szekerét tolják (vajon miért?…), és blokkolják az RTE munkáját. Sikert sajnos csak egységes fellépéssel lehetne elérni.