múlt héten újra láttam a Macska a forró tetőnt. érdekes, hogy kb. 2 éve mikor bemutatták nem nagyon tetszett valahogy olyan összeforratlan volt. most viszont egész kellemes volt.
Blaskó Péter, Oberfrank most is nagyon jók.
Kamarást ebben a szerepben elég nehéz megítélni. a Halász Judit helyett játszó Csoma Judit is jó volt. Eszenyi viszont fáradtnak tűnt, többször is feltűnően bakizott, megakadt. lehet hogy túl sokat vállal mostanában?
Örülünk, hogy csatlakozol!
A Radnótiban én utoljára a Rokonokat láttam, és nagyon tetszett, a Szervét Tibor nagy fej!
A Talizmán egy különleges előadás. Minden színész nagyot alakít és a rendezés is jó. A legkiemelkedőbbnek a Fullajtár Andit tartottuk, az eszméletlen amit ő művel!
Hát igen, a Fekete Péter vígszínházas feldolgozásban, Encivel egy külön fogalom! De hagyjuk mert oldalakat tudnék mesélni róla. Viszont a búcsúelőadás nem volt semmi! Kb. negyed órával tovább tartott, mert a színészek hozzáadtak önmaguktól is egy kicsit, és a végén "standing ovation" volt (hogy Albert Györgyisen fejezzem ki magam). Azért ilyet még nem éltem meg színházban.
Ellenben nem osztom a véleményedet a Bűn és bűnhődéssel kapcsolatban. Szerintem a Kamarás igen gyenge, de nem csak ebben, mindenben. Csak egy arca van és nem tud változtatni, nekem legalábbis ez az érzésem. Azzal egyetértek, hogy mostanság volt egy-két melléfogása a Vígnek a darab és rendezőválasztásban, de azért vannak még ott jó színészek (ráadásul amíg az Enci ott van, addig nem lehet baj) és vannak nagyon jó előadásaik. Például tegnap láttam X-szer a Sógornőket, és zseniális!
Köszi az infót az Annak Karenináról. Nagyon örülök, hogy megint lesz, de először az Elisabethen "legyünk túl"! A Piccolót majd kipróbálom.
A Fekete Pétert természetesen láttam (1 párszor... :-)), imádom, ahogy Enci telitorokból ordítja újsápapírral becsavart hajjal és sírástól fuldokolva, h: "Lesz Maga jusztis az enyém..." Tavaly volt a 150. ea, nagy buli volt, statisztált Kállai Ferenc, Alföldi, Kern és énekelt Friderikusz...
Egyébként ami a Víget illeti régen 3-6 évvel ezelőtt tényleg király volt, imádtam a West Side Story-t, a Machbeth-et, Szent Johannát, a Padlást -még mindig, főleg Karácsonykor... Mostanra már egyre kevesebb szórakoztató darab van, a legjobb színészek elmentek..., bár azért a Kamarás a Bűn és bűnhődésben nem gyenge... :-)))
Anna Kareninában Vronszkij MILLER ZOLTÁN
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))),
a címszerepet Nyári Szilvi :-))) és Polyák Lilla :-))) játsszák. Többet kb 2 hét múlva.
A Piccolóval kapcsolatban azt tudom mondani, h érdemes benézni, mert a darabok jók, a zene magávalragadó és fiatal (főleg énekes jellegű) színészeket futtat. Van 1-2, aki nem fér a fejembe, h hogy van pofája kiállni akár ennyi (kb. 100) ember elé is, de a nagy rész valóban tehetséges, vagy/és fantasztikus hangja van és a táncosok/statiszták is színvonalasan jelentkeznek! Szóval tégy kísérletet, szerintem élvezhető.
Pl. ők játszották nyáron a Bakáts téren a West Side-ot (kicsit Kocsákosan felturbózva) és nem is volt rossz...
[kicsit ostorozom magam, hogy eddig nem jutott eszembe berakni a Kedvenceimbe színházas topicot. :-) most pótoltam, ahogy elnézegetem a hozzászólásokat itt, lesz is majd haszna.]
Mostanában a Ványa bácsit és a Mirandolinát láttam a Radnótiban (erős Schell Judit és Kulka János rajongóvá váltam hirtelenjében :-)), meg a Talizmánt a Katonában. Tetszettek, a Radnótit én különösen-nagyon szeretem. Bár, ha belegondolok, nekem majdnem minden előadás nagyon tetszik, varázslatban vagyok a színpadtól. [az elmúlt években egyedül az Übü király volt olyan élmény, aminél megfontolás tárgya volt szünetben, hogy feladjam-e.]
Na és a "József és a színes szélesvásznú álomkabát" kinek tetszett? Nekem! :o) Bár hallgatni inkább az angol verziót szoktam (szegény jól elsüllyedt Jason Donovan játszotta Józsefet), de a magyar előadás is nagyon jó volt (főleg Vikidál tetszett a fáraó szerepében).
Tudtam, hogy lesz Anna Karenina, de nem tudtam, hogy már ilyen hamar és, hogy a Madáchban, pedig mindig jól informált szoktam lenni színház ügyben... A szereposztást nem ismerem, de azt hallottam, hogy a Sasi most nem Vronszkijt, hanem Karenint fogja alakítani. Az ősbemutató szuper volt, imádtam!
És hogy a megkezdett felsorolást folytassam, ott van még a Mária Evangéliuma és az Utazás. Emlékszem mindkettőt a Bakáts téren láttam először, nagyon jól meg volt csinálva, sőt még a próbákat is meg lehetett nézni, nagy élmény volt!
Én régen sokat jártam a Rock Színházba, és nagy "bűnnek" tartom, hogy megszűntették, mert az volt az igazi. Most csak szétszorva láthatunk musicaleket és rockoperákat, és tudom, hogy a Piccolo akarja továbbvinni a Rock Színház hagyományait, de valahogy ahhoz már nincs olyan bizalmam, pedig még egy előadásukat sem láttam, de ígérem el fogok menni és remélem beváltják a hozzájuk fűzött reményeimet.
Az Össztáncot nekem is volt szerencsém egy párszor látni. Szuper darab! Én is szeretem benne, hogy a Víg színe-java benne van. És tényleg igaz, hogy jó kis összeszokott társaság. Észrevette már valaki, hogy a Vígben (lehet, hogy máshol is, de még nem tapasztaltam) az a szokás, hogy ha valaki átvesz egy szerepet, akkor a többiek, a régiek az első előadáson megtapsolják. Ez engem teljesen "meghatott". Akárki akármit mond a Víg egy szuper hely!!!
PDF! Ha már a Vígnél és a zenés daraboknál tartunk, akkor láttad a Fekete Pétert? Nekem ez volt az egyik kedvencem, bár ez speciel nem a zenéje miatt, noha azt is imádom, de ebben a darabban a színészet dominált.
voicem>
A Funny Girl szerintem sem valami maradandó, de kikapcsolódásnak megteszi. Kivel láttad? Nekem Szinetár és Csonka nagyon bejött!
A Rocky Horror Show ezzel szemben a legmaradandóbb színházi élményeim közé tartozik (ez nagy szó, mert van 1 pár élményem...), csak rágondolok, és............ Nagyon durva, néhol ízléstelen (Kálid & Kálloy tangában... :-)))), baromi hatásos és hátborzongatóan izgató!
"Gratulálok, Ön jól választott..." Az Össztánc valóban magyar színházi műremek, örülök, h Neked is tetszett!
Megjegyzem: azon kívül, h az ea remek, az eredeti ősbemutató szereplői (a "régi vígesek") még ennél is jobban együttvoltak!!! Nehéz ezt elképzelni, mi...?
Tegnap láttam a Vígben az Össztáncot és mondanom sem kell,hogy fantasztikus volt.Az a legjobb benne,hogy szinte az egész társulat jelen van és egy szó sem hangzik el,mindent tánccal és mozgással fejeznek ki.Bevallom ilyen jellegű darabot még nem láttam és talán ezért is tetszett meg annyira.Ami a színészeket illeti teljes összhangban vannak egymással szinte érezni lehet az összetartást ami elég fontos egy társulatnál.
A zeneszámok negyon ismertek és összhangban vannak a történettel.Ugyanis története is van a darabnak.A legjobban az tetszett,hogy a vastaps után elindult ismét egy rock'n roll szám amire a színészek felkértek egypár embert a közönségből és felvitték őket a színpadra táncolni.Én csak ajánlani tudom mindenkinek és ha valaki látta,kérem ossza meg a tapasztalatait.
Köszönöm a beszámolót!:-) Mozartot egyébként is nagyon szeretem, és kíváncsi vagyok, hogyan érvényesül "betét"-ként, hogyan oldották meg, hiszen ez végül is nem egy operett, ahol olyan könnyedén dalra lehet fakadni a prózai szövegek közben.
A zenés darabokról pedig annyit, hogy ami egyértelműen nem javallt, az a Funny Girl az Operettszínházban. Ennél rosszabbat szerintem még sosem láttam. Olyan, mintha egy amatőr csapat játszaná. Csupa ripacskodás.
Ami pedig nagyon jó, az a Rocky Horror Picture Show a IBS-ben.
Én már láttam az Amadeust. A Darvas Iván is és az Alföldi is nagyon jó benne, és persze a darab is szuperjól van megcsinálva. A jegyek azért lehetnek ilyen drágák, mert egy szinfónikus zenekar is része az előadásnak. Nekem nagy élmény volt. Nagyon látványos és nagyon hallványos (tudom ám, hogy a szó nem létezik, de mint mondanak arra, amit jó hallgatni? - azt mégsem mondhatom, hogy jó kis számok voltak benne).
Az Elisabeth engem is érdekelne, csak még nem volt erőm elmenni jegyért (félévi hajtás)! A régit én is láttam, a zenéje állandó sláger itthon...
Anna Kareninát márc.-ban mutatják be a Madáchban, parádés szereposztásban. Persze ez csak azoknak parádés, akik ismerik a Madáchosokat és a mai fiatalokat (tavaly végzett Szirtes-féle musical-osztály... :-)).
Figyelmedbe ajánlom a 2 Piccolo Színházas darabot (Fame és Rent), mind2 remek! Az előbbi kicsit vidámabb, könnyedebb, az utóbbi az élet nagy ?eit is boncolgatja. Mind2 szuper zenével!!!
Jó szórakozást az Elisabeth-hez, és ha van még valami, csak bátran...
Én is nagy musical rajongó vagyok!
Most éppen az Elisabethre készülök, mert már megvan a jegyem február 10-ére. Kb. 5 éve láttam amikor szintén az Operettben játszották és nagyon tetszett, remélem megint nagy élmény lesz. A zenéje szuper.
Egyébként imádom az összes áltad említett musicalt, kivével a Fame és a Rent, mert azokat még nem láttam. Nálam az abszolult kedvenc a Jézus Krisztus Szupersztár, szerintem az egész zseniális úgy ahogy van. Persze szeretem az összes többi Webbert is, meg a Nyomorultakat, Miss Saigont, Yentl (itt a film és a zene együtt fantasztikus). A magyarok közül az István a királyt tartom a legjobbnak, de az áltad említett Kocsák darabok is jók, én az Anna Kareniát szeretem még nagyon. Állítólag azt is visszahozzák a színház, nagyon örülnék neki! Ja és a Képzelt riport is szuper, de én a régi víges változatot szeretem, az az igazi!!!
igaz-e az, hogy a GÖRCs csak halvány árnyéka a SÖR-nek, vagy az is olyan jó? Pontosítanám korábbi válaszomat: annyira tetszett a GÖRCS, hogy nem tudnám halvány árnyéknak nevezni akkor sem, ha a SÖR még jobban tetszene.
Egyébként a Vígben január 4-én bemutatott Pájinkás Jánost nagyon tudnám ajánlani azoknak, akik szeretnének egy jót szórakozni!
szereplők, történet képek az előadásból
Jó hallani, h valaki a magyar musicaleket is szereti...
Sajna az Istvánt még nem sikerült megnéznem, de csak azért, mert lusta vagyok...
A kiátkozott nagy kedvencem volt 1 időben, főleg az Éduát játszó Pápai Erika miatt. Még Szegedre is lementem, szabadtéren sokkal hatásosabb volt, mint a Nemzetiben (bocs, már Magyar Színház)...
Az Isten pénze aranyos... Szereted a Kocsák-musicaleket? Légy jó mindhalálig, Anna Karenina...
A múltkori felsorolásból kihagytam a Képzelt riportot, Operaház fantomja, Elisabeth, Yentl, Padlás, Miss Saigon, Sakk...
Majd ha még eszembejut valami, megírom...
Én is szeretem a musicaleket, bár a Te általad említetteket pont nem láttam, de ismerem őket vagy hallottam már róluk. Az én kedvencem az Isten pénze, az István, a király és A kiátkozott. De ezeken kívül is még sokat szeretek.
Hali!
Van itt valaki musical-buzi? (Rajtam kívül...) Írjatok bármit, ami zenéssel kapcs., kedvenceim: Chicago, Les Miserables, West Side Story, Rent, Fame..............
Ami prózai: Mi a véleményetek a Víges Bűn és bűnhődésről? Szerintem KIRÁÁÁLY. Lear király új, most láttam és elég jó...
Most ennyi...
Köszönöm, majd várom a beszámolót. Én csak februárban nézem meg. Egy barátom Szolnokon látta, az ő elmondása szerint nagy sikere volt. Olyannyira, hogy pesti színésztársak [pl. Gálvölgyi] lementek megnézni többször is. Állítólag Alföldi remek alakítást nyújt benne [úgy tudom, saját maga valóban zongorázik is a darabban, és nem playbackről].
28-án megyek megnézni, én is nagyon kíváncsi vagyok (főleg hogy a jegyek arcátlanul sokba kerültek), úgyhogy csak annyit láttam a darabból amit a pécsi színházi találkozón rögzítettek, és adtak le valamelyik csatornán, de az nekem nagyon tetszett.
Nekem vannak (sajnos). Illetve én úgy-ahogy kibírnám, bár nem túl kényelmes. A pasimat viszont már nem merem úgy hívni színházba, hogy nem tudok meg bizonyos paramétereket a helyről, mert a végén csak annyi maradna a kultúrállódásból h "á, itt se fért el a lábunk!":)
E.
Én eddig még csak a GÖRCS-öt láttam, így nincs összehasonlítási alapom, de szerintem nagyon jó. Ha majd láttam a SÖR-t, amire nagyon kíváncsi vagyok, már el tudom dönteni.